Bende spor yapmıyorum yürüyorum 1 saat kadar yürüyüş çok faydalı 28 kilo Allah in izniyle devamı da gelir. Benim de en büyük korkum çocuğumun benim kilom yüzünden üzülmesi. Bunu yaşamasını istemem
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
birde ben boy konusunu da çok etkili görüyorum arkadaşlar..benim boyum 1.70..olmam greken ideal kilo 68miş..geçen dukan amcaya göre test yaptım 75kg yazıyor..hesaplamalarıma göre heralde 75 kilo olduğumda 40 bedene düşebilicem..sizce hedefim ne olmalı :)) kendimce şuan 100den aşağı düşmek..yine kendimce şimdilik 5 kilo fazlam var diye rahatlatıyorum kendimi..sanki böyle daha kolay olcak..söylemesi bile zor üçlü rakamları..az gaza getiriverin bakam beni
yoldaş olmak ,aynı azimle devam etmek süper..dün metabolizma hızlandırıcı yoğurt kürüyle karşılaştım..1 haftalık bir kür..sadece süt ve süt ürünleri(yumurta ,yoğurtdan oluşan)bi kür..bugün ikinci günüm..gece çikolata krizleri emeklerimi boşa çıkarırdı..dün midem guruldasa da azmettim 6 gün boyunca devam edicem..bugün 1 kilo daha az görünce daha kararlı oldum bu kür için..ama ben dün sadece proteinle beslendim bugünse sadece haşlama patates..böyle dmnüşümle devam etmek istiyorum..şimdiye kadar hayatımda kendimi çok kilolu gördüğüm nişanlılığım dönemin de oysa şimdi hedefim :)(75kg)diyetisyen eşliğinde 8 kilo vererek diyet yapmıştım..diyet bana saçma bi terim gibi geliyo hatta çevrem diyetisyen adresi verdiğnde hep diyet tarzım değil dedim..çünkü herşeyden az yemek ve öğün değiştirmek(kendimce diyet değil :) )daha etkili oldu..sevgili konuyu açan arkadaşım ablam hatta sizin diyete başladığınız dönemde ben yine öğün değiştirerek ama herşeyi sadece öğlen yiyerek akşamları sadece çorba yada salata yiyerek yine 1 ayda 7 kilo vermiştim.. kış aylarının fazla etkili olması ve bazı nedenlerden dolayı yürüyüşlerim yine sıfıra inince bi kısmını aldım.. ne kadar doğru bilmiyorum ama öğün değiştirmenizi tavsiye ederim :)) bu arada yoğrt kürü deneyim bakayim dediğim bi sistem ..hafta sonu ne kadarı gerçek sizinle paylaşıcam
kadınlar kulübünü çok uzun zamandır takip ediyorum ama yorum yazma işim ne yalan söyleyim bu sayfa da oldu.. herşey için teşekkürler..birbirimize destek oldukça ben inanıyorum hedefe ulaşıcaz
Elavinya kür olaylarında kısmen sana katılıyorum.Yalnız ben aşırı şeker ve cikolata bağımlısıydım diyetten önce.Yani mesela öğünlerimde genelde tatlılar olurdu.Yemek yeme özürlüydüm.Sağlıklı Beslenmeye başladığım ilk dönem tatlı eksikliğini fazlası ile hissettim.Ve bu sorunu tarçın karanfil kürü ile aştım hamdolsun.Hala ara ara içiyorumZaten uzun süreli kullanımda bu kürler bir işe yaramazmış.
hocam merhabalar bende destek istiyorum. 29 yaşında 180 boyunda ve 108 kiloyum. meslektaşz. hergün diyete başlayıp bırakıyorum . eşime de bugün yardım et bana diye yalvardım resmen. sağolsun o da destekçim ama olmuyor. 2-3 ayda bunu çözebilirim daha önce yaptım ama bu sefer çok zor geliyor. evdee paslanmayı bekleyen koşu bandım bile var ama ben o kadar çok yiyorum ki son günlerde.1 ayda 5 kilo daha aldım ve korkuyorum artık. biraz destek biraz motive ve sabırrr diliyorum sizlerden...
Rabbim su cuma vakitlerinde zayiflamak isteyenlere hayirlisiyla sağlıklı bi sekilde zayiflamayi nasip etsin
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
canim allah yardimcın olsun senide kararli bilgili görüyorum karardan baska birde araştirmaci olmakta önemli bence yapcaksın sende inşallah ama bu kür olaylari bana cok mantikli gelmiyo nedense vücudumuzun dengesini bozuyor bi organimiza agir gelebilir gibi geliyo bana biz saglikli besleoeyi uygulamaliyiz.bi ömürde öyle devam etmeliyiz
Aminnn İnşAllah
Benim boyda aynı.Diyetisyenim 72 kg olman gerek demisti.Ben önce ikili haneleri bir göreyimde diyorum.Geriside gelir evelAllah.Dukan amcamin protein tavsiyesi çk ise yarıyor gercekten ve canan karatay hicam Allah ondan razı olsun.3 aydır ne ekmek ne şeker ve türevleri gecmedi boğazımdan.Çok imna edici konusuyor.Tavsiye ederim kitabını okuyun.
doğrusu kızım büyümeye başladığından beri kitap okumaya fırsat bulamaynlardanım..ama her şekilde çocuk eğitimi..başarı diyetleri her gün okurumcanan hocanın bilgileri gerçekten çok mantıklı..dedem soba zehirlenmesinden 86 yaşına kadar yaşadı..margarin olan hiç bişi yemedi..sadece tereyağı..doktor bile görmeden yaşamı bitti.. yani diyeceğim doğal şeyler her zaman sağlıklı..mesela ekmek de öyle..büyük şehirlerde kof kof oluyo ekmekler doyurmuyo ve mayalı....ama köyde yapılan ekmeğin kokusu bile farklı..çünkü ham maya var içinde.. boy konusu çok farklı ..yan komşum benden yaşca büyük 67 kilo ama boyu kısa olduğu için sanki 85 gibi duruyo ve vucüduna göre fazlalığı olduğu için yürüyüşleri diyetleri var..ben 67 olsam ... ayy inşallah..birde geçen kas yerine yağ yakmayla ilgili bi makale okudum. tartıya takılmayın vücudnuzu kendiniz tanıyın..içinde mutlu olabileceğiniz elbiselerle 3 fazla 3 az kiloya kanmayın diyo... şeklimin değişmesi beni oldukça rahatlatacak..ayy inşallah bakalım
Nerden başlasam bilemiyorum .Bnun nereinden başlanabilirki bir yokoluş resmen,farkında olmayş.ilk hatırladığım 3.sınıfa giderken 30 kg dım sınfta en çok ben çıkmıştım hep çıktı bu böyle.18 yaşında 98 kg da açtım gözümü kendime geldim ünv.kazanmıştım böyle olmazdı günler boyu sirkeli salata,yoğurt,yürüyüş1 yılda 68 kg oldum 40 bedendim çok güzel günler beni bekledi tabi kilo diyeti bırakınca yine artmaya babşladı yavaş yavaş 27 yaşında 100 kg evlendim ünv bitirdim bu arada öğretmen olmuştum işim beni seven ve kilolarımı dert etmeyen kocam vardı beni böyle sevmişti...
Sonra hamile kaldım ki herkes arkamdan çocuğu olmaz demiş sonra öğrendim sorunsuz doğdu 1 kızım oldu hamileyken 5 kg aldım bu ilginç ezeryan doğdu kolaydı sorunsuzdu 1 yıl emzirdim bırakınca kg almaya başladığmı anladım ufak bi diyet ve bitiriş işe yaramadı yemeye devam...tab,i artk hiç tartılmıyordum erdim yoktu sanki(
kızım 3 yaşındayken 1 gebelik daha oğlum oldu bu kez gebelik sorun dedi dr. morbid obezdim çünkü tansiyonum çıktı gebelikte onun dışınd iyiyidim ama sezeryan riskliydi doğuda yaşıyorm ve Dr.lar korkuyordu benden yanaşmadlar doğuma en son ilk doüumdaki druma gittim o yaparım dedi.ama ben sanki son günlerimi yşıyordum artık ölüme gider gibi gittim hastaneye.epidural oldu.kemik arasını bulup uyuşturabildiler şükür 1 saat sürdü zor bi doğumdu zor çıktı oğlum sıkıkşmıştı küvez falan derken hastaneden sağ salim çıktım.ilginç olan bunca kg a göre iyi toparlanıyordum dikiş patlar dediler neler dediler ben ertesi gün ayağa kalktm 2 doğumdada ...kiloluydum ama hep hareketliydim ev,okul,iş,hepsine yetiyordum şükür...
2013 yaza kadar aynı kilolu ve artık iyice zorlaşan hayatım....pişiklerr,bedensel temizlikte zorlanmalar ,kıyafetsizlik,aynı şeylere mecbur olmak ,cinsellik bile zorlaştı ama eşim hep sağlılğın için zayıfla ben seni üzmem diyordu aslında kötülük yapmış göremedim hiç bi şeyii.
bi gün markete gittik ben alış veriş yaparken o bi arkadaşını görmüş konuşurken beni gösterp aa kadına bak kendini taşıyamıyor yuhh demiş...
arabada suratı asıktı kızdı arkadaşına ama ben yerin dibine girseydim bu ilk DANNNN oldu kafamda eylülde okulumu değiştirdim yeni okulumda çocuklara yeni 1 yüzdüm tabiki koridorlarda gülüyorlar yanıma gelip teyze sen napıon burda diyorlar öğretmenim deyince hiç böyle öğretmen olurmu diyorlardı bunlar 2.DANNN OLDU hep diyetle başaramam dedim yapmadım kasım aynda sağ dizim ağrımaya başladı 1 ay idare ettim 1 ay sonra bi sabah yürüyemeyerek uyandım sağ ayayğmı basamıyordum topl oldum resmen .internetten araştırdım galiba menisküs olmuştum saatlerce ağladım ben ne yapmıştım kendime nolcaktı evim kocam,çocuklarm,işim,napardım Dr.a gittim ve MR istedi noldu biliomusunuz 120 kg ya kadar MR alıyrdu çektiremedim tam teşhisim konamadıdr zaten öyleye bile bu kg da bişey yaplmaz ZAYIFLAAAA diye haykıdı ve 3. DANNNN kendime geldim 6 aralıktı o gün değişti hayatım tartıya çıktım 120 de bitti ve tekrar 40 a geldi 160 kg dum gözlerime inananamadım kendime diyet listesi yaptım biliordum zaten herşeyi sizlere de anlatıcam hepsini bu sadece hikaye tarafı 3.5 ayda 20 kg giitti
Şükürler olsun iyileşiyorum 140 kg yum asla durmam hedefim 75 kg burdan paylaşcam herşeyimi yaşadıklarımı görenler şok oluyo 20 kg bile hayatımı çok mutlu kıldı hergün yeni bir umut bana destek olun beraber yürüyelim daha yazcak çok şey var...
SEVGİLER...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?