16 yasındamıyım sence?

zamanyok_75

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2013
249
14
38
34
İstanbul
hayatımdan tek kelimeyle nefret ediyorum.16 yaşındayım ama değilim resmen.Küçklükten beri çalışyorum geceleride ders çalışlarak lise 4 e geldim.Bİrde erken yazılmıştım ama çalıştım.Annmemle birlikte .çalışıyoruz hemde.Babam annemi gözümün önünde dövdü-yaşlılar birde- kaçkere ?????? yengem var naletin teki küçükken biz beraber otururduk,iş yapmadığmda şikayet eder,annemle kavga ederdi.Hatta bi gün annemi dövdü-bunu diyince hep ağlıyorum-sonra biz ayrıldık evleri filan ama tek aylıkla çalıştıgımıza rağmen aş birlikte borç bize ! büyüdüm 16 yasında geldim.şimdi hesapları yapıp maaşı bana veriyor diye istemiyorlar beni. :'( sürekli zıttıma gidiyorlar.Benim annemi dövdü sustum,ben ve annem çalıştığımız için sürekli soğukta kalıp hasta oluyorduk(16 yaşında eklemlerimde heryerimde iltihaplanmalar ortaya çıktı 2 .sınıftan beri sıcak değil soğuk değil çalıştım gece ders çalıştım ama o naletin gözü hiç doymadı.-Anne babamın bi yatak odası olmadı benm bi odam ! -bu yıla kadar-sonra ayrıldık araba aldık zar zor sonra bu kadın annesi izmitte diye su yolu yaptı ayda bir gidip geliyordu mazot benzin sigortasını vergisini biz ödüyor onlar geziyordu geçen tutturmuş annesi gilden geldi,yok birdaha aynı günü yolumuza ters düşen bi yerden ''annemler alınacal Allah Allaaaaaaaaaaah '' diyip amcamların yanında beni annemi hiçe saydı.Bu iş böyle olmaz diyip''Bizde yolu bilmiyorduk bindik arabaya geldik dedim..Zoruna gitti.Basladı bağırmaya çağırmaya -bayramın 1.günü- ben hala annemi dövmesini kafama tkıyorum bana bağırıyor-annemi dövdüğünde yalan atıp iftira ettiler üzerimize.abim milletin içinde''git o annene bak elini süpürgeyle gendi yırttı müşterilere gelin beni dövdü dedi - küçüktüm koştum annemin yanına sonra birdaha eve geldim bağırdım sinirlerndim niye yaptınız dedim beni bqağıra bağıra susturdularküçüktümişte.Ben buyudum şimdi hayır diyince olmuyor zor tuttum az daaha dövüyodum sinir krizlerine giriyorum yaşadıklarım ağır geliyo.Dayanamıyorum.Ağlayamıyorum artık,hissedemiyorum.bugün gelmiş orturmuş basköseye teyzemlere beni şikayet ediyo susmuyo diye susuyodum o arada kalk git dedim evden.Yoksa inanın dövüyordum.şimdi bıraksalar yine yaparımne yaptım diyorum ne yapmış olabilirim Allaha ? Ne yapsam bilmiyorum.Ya gidip döveceğim yada kendime bişe yapacağım diye korkuyorum.-gece kalkıp yeri yumruklayıp ellerimin mosmor olmuşluğu var.-seneye üni kazanıp dfefolayım diyorum ama yok aklım annemde ya babam döver ya yengeem anne babamı ezer diye ödüm patlıyor.Ne yapıcam? 16 yasında oluduguma hiç inanmıyorum.kaldıramıyorum artık.Çok yoruldum.Evden sışarı çıkıp arkadaslarımla gezmewm bişe demesinşler diye.kız erkek hiç bi şekilde arkadas edinmem robot gibityim.hergün ağlamaktan içim sıkıldı.Herkes deli gibi davrandığımı iyi olmadığımı söylüyo sizce iyi olmak için sebebim varmı?Genç kızım ama ne harçlık isterim,nede üstüme başıma bişe alırım.2 senedir çalışmıyorum sadece.8.sınıfta hayatımın tramvasını yasamıstım babam suçsuz yere tokat atmıştı bana.büyük sınavım öncesi,herkes gülüyodu sınav günü ama ben ablam annem ağlıyoduk.Sınavdan değil,tokatın acısından değil.Ben hiç acıdan ağlamadım.Şimdi ne yapsam bilmiyorum,hiç bilmiyorum yolumu kaybettim.Ne yapıcam ben nasıl devam edicem yaşamaya? artık çok ağır geliyo dayanamıyorum.Blki bi akıl verirsinmiz ,lütfen kurtuluş olsun.

bence eğitimin herşeyden önemli, düzgün bir eğitim alıp düzgün bir iş bulacaksın ki, annenede gerçekten kol kanat gerebilesin
bencede başka şehir yazarsan iyi olur, bu yaşta çok kötü şeyler yaşamışsın ve başka şehirde yaşamak, değişik hayatlar tanımadık sana iyi gelecek ufkunu açacak, umarım kazanırsın, hırslı azimkar bi kıza benziyorsun bence yaparsın

bence eğitimin herşeyden önemli, düzgün bir eğitim alıp düzgün bir iş bulacaksın ki, annenede gerçekten kol kanat gerebilesin
bencede başka şehir yazarsan iyi olur, bu yaşta çok kötü şeyler yaşamışsın ve başka şehirde yaşamak, değişik hayatlar tanımadık sana iyi gelecek ufkunu açacak, umarım kazanırsın, hırslı azimkar bi kıza benziyorsun bence yaparsın

nasıl olacak şehir dışı yazsam annem ne olur ? ayrıca derslerim iyi .İyi bi anadolu lisesi kazandım ama burdakini kazanamdım diye gidemedim .çlaışıyodum sonuçta.Şimdi düz lisedeyim ama derslerim hep iyi oldu iyi yerde hedefliyorum.babam ne olur o kadına kalsaaaaa.... Onlara bişe olsa ne yaparım,bana bişe olsa onlar ne yapar kimse bakmaz.of

Bende 16 yaşındayım lise3'e geçtim çok zor şeyler yaşamış iyi dayanmışsın bence sadece düşündüğün okuyup meslek sahibi olmak olsun sonra nasilsa anneni kurtarirsin onlar konustugunda dinleme icinden gecir ben sizi gorucem diye ve hic bir seyi takmadan gecmise de bakmadan calis en azindan ben öyle yapiyorum ...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

nasıl olacak şehir dışı yazsam annem ne olur ? ayrıca derslerim iyi .İyi bi anadolu lisesi kazandım ama burdakini kazanamdım diye gidemedim .çlaışıyodum sonuçta.Şimdi düz lisedeyim ama derslerim hep iyi oldu iyi yerde hedefliyorum.babam ne olur o kadına kalsaaaaa.... Onlara bişe olsa ne yaparım,bana bişe olsa onlar ne yapar kimse bakmaz.of

hangi şehirdesin yakın bir şehri yazar sık sık gelip gidersin, olmadı olduğun şehri yaz, işinide bırakmamış olursun... yeterki kazanda gerisi bir şekilde hallolur

Bende 16 yaşındayım lise3'e geçtim çok zor şeyler yaşamış iyi dayanmışsın bence sadece düşündüğün okuyup meslek sahibi olmak olsun sonra nasilsa anneni kurtarirsin onlar konustugunda dinleme icinden gecir ben sizi gorucem diye ve hic bir seyi takmadan gecmise de bakmadan calis en azindan ben öyle yapiyorum ...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hayır ikidebir sorun çıkıyor.Düşünmekten yoruldum hayattaki en büyük hırsım okuyup iyi yerlere gelebilmek ama bu sene nasıl geçecek,ne yapacagım bi fikrim yok.

hangi şehirdesin yakın bir şehri yazar sık sık gelip gidersin, olmadı olduğun şehri yaz, işinide bırakmamış olursun... yeterki kazanda gerisi bir şekilde hallolur

istanbuldayım ablacım eskiden egeyi isterdimde şimdi marmarayı istiyorum.Allahın izniyle bi hukuk kazansam diyorum kendi kendime ama bilmiyorum artık yoruldum.Böyle insanları gördükçe nefrt ediyorum her şeyden.Onar değişmiyor beni değiştirmye çalışıyorlar,her gün kısmet çıkıyo abla.Dersleirm iyi diye aklımı karıştırmak istiyorlar sürekli söylüyolar,yok yakışıklı çocuk yok iyi bilmem ne

ya bence onlardan uzak bi yere tasınmalısınız hiç ihtimali yok mu sen baska bi yer kazansan annenler sizle gelse orda bi hayat kursanız. abim ablam var yazmıssın annen de calısabiliyomus. gideceğiniz yerde onlar calıssa üçü bir sen de okusan gül gbi geçinirsiniz. gerekirse boşansın annen. babanın nasıl biri oldugunu tam anlayamadım ama kötu biriyse bosansın iyi biriyse ikna edin o da sizle gelsin uzaklasın onlardan. her aile kendi çaresine baksın. onlardan uzaklasmanız lazım. ama sen tek gidemem diyosun hepsi senle gelsin o zaman. çok üzüldüm Allah yardımcın olsun. benim kardeşim dersaneler özel dersler içinde hiç bi yer kazanamadı her dediği yapıldı aferin sana sakın eğitimi bırakma. ne olursa olsun iyi ki diyeceksin emin ol iyi ki okumusum diyeceksin

ya bence onlardan uzak bi yere tasınmalısınız hiç ihtimali yok mu sen baska bi yer kazansan annenler sizle gelse orda bi hayat kursanız. abim ablam var yazmıssın annen de calısabiliyomus. gideceğiniz yerde onlar calıssa üçü bir sen de okusan gül gbi geçinirsiniz. gerekirse boşansın annen. babanın nasıl biri oldugunu tam anlayamadım ama kötu biriyse bosansın iyi biriyse ikna edin o da sizle gelsin uzaklasın onlardan. her aile kendi çaresine baksın. onlardan uzaklasmanız lazım. ama sen tek gidemem diyosun hepsi senle gelsin o zaman. çok üzüldüm Allah yardımcın olsun. benim kardeşim dersaneler özel dersler içinde hiç bi yer kazanamadı her dediği yapıldı aferin sana sakın eğitimi bırakma. ne olursa olsun iyi ki diyeceksin emin ol iyi ki okumusum diyeceksin

inşallah ablacım .ama hepsi evli onların.Hepsi bizimle dert yemiş gibi başımıza kalkıp küserler.Babamın ne olduğunu ben bile anlamadım.Ama tek gayem okumak başka çarem yok :ssz:

Back