16 yaş çene geriliği

07marla34

Her hata bakiredir tekrarı zevke girer
Kayıtlı Üye
23 Mart 2014
1.141
1.213
Herkese iyi akşamlar Mune Mune lütfen konu taşınmasın , ilgili formda bir tane bile cevap alamadım

Kızımda alt çene geriliği sorunu var diş doktorumuz ameliyat olmalı diyor
Ben kaygılıyım zaten bünyesi zayıf zorla yemek yiyen bir çocuk

Ameliyat olmadan aparatlarla veya başka yolu yok mudur yaşının avantajı varmı dır. 16 yaşında olması avantaj mı dezavantaj mı
Bu durumu yaşayanlar neler yaşadınız, süreç nasıl ilerledi ameliyat öncesi ve sonrası nelerdir ve doktor tavsiyeniz var mıdır.

üst çene olsa neyse ama alt çene için aparatların olmadığını biliyorum. bu yaşta yaptırmazsanız büyüdükçe kemikleri oturdurkça daha fazla sorun olur. üniversite hastanesine gidebilirsiniz nereye gittiniz bilmiyorum ama yine de başka doktora da filmini göstermeniz de fayda var

üst çene olsa neyse ama alt çene için aparatların olmadığını biliyorum. bu yaşta yaptırmazsanız büyüdükçe kemikleri oturdurkça daha fazla sorun olur. üniversite hastanesine gidebilirsiniz nereye gittiniz bilmiyorum ama yine de başka doktora da filmini göstermeniz de fayda var
Cevapladığınız için çok teşekkür ediyorum

İyi uzman bir doktor bulabilmek çok önemli işte nereye gitsek araştırıyoruz

16 yaşında olduğu için cerrahi olmadan düzelme olmuyormuş. 12 yaşı ve öncesi aparatlar mümkünmüş. yine de aklınızda olsun :) umarım iyi bir doktor bulursunuz ilk üniversite hastanelerine bakabilirsiniz bulunduğunuz şehirde var mı bilemem ama...

16 yaşında olduğu için cerrahi olmadan düzelme olmuyormuş. 12 yaşı ve öncesi aparatlar mümkünmüş. yine de aklınızda olsun :) umarım iyi bir doktor bulursunuz ilk üniversite hastanelerine bakabilirsiniz bulunduğunuz şehirde var mı bilemem ama...
Küçük de olsa bir umudum vardı 18 yaş öncesi belki ameliyat a gerek kalmaz diye
Bayağı zor bir süreç bekliyor

Benim kizimda var ama erken fark ettim.8 yasinda tedaviye basladik su an 10 yasinda.Aparat kullaniyor gece yatarken.Ergenlik tamamlana kadar surecek tedavi.Ergenlik tamamlandimi aslinda en hizli kemiklerin gelistigi donem ergenlik donemi.Yined3 bir sansinizi deneseniz apareyle.Gece yatarken gunduz evde oldugu her firsatta taksa eger gelisimini tamamlamadiysa belki faydasi olur

Benim kizimda var ama erken fark ettim.8 yasinda tedaviye basladik su an 10 yasinda.Aparat kullaniyor gece yatarken.Ergenlik tamamlana kadar surecek tedavi.Ergenlik tamamlandimi aslinda en hizli kemiklerin gelistigi donem ergenlik donemi.Yined3 bir sansinizi deneseniz apareyle.Gece yatarken gunduz evde oldugu her firsatta taksa eger gelisimini tamamlamadiysa belki faydasi olur
Ay inşallah Allah razı olsun içime umut oldu
İstanbul damısınız , ortodontist tavsiyeniz var mıdır

Benim kardeşiminde aynı problemi var,üstelik kendisi dişlek.
Doktor bize de ameliyat gerekli dedi,ne kadar erken o kadar sağlıklı dedi. Kendisi 12'sine yeni girdi,2019'da yaptıracağız. Mecburuz,sizde mecbursunuz çünkü estetik olarakta kötü duruyor,kendilerini beğenmeme durumu oluyor. Ergenliğe girmeden yaptırmayı planlıyoruz,sizce öyle yaptırmalısınız. İstanbuldaysanız harika bir doktor önerebilirim,hem nakite taksit + öğrenci indirimi de var,çok samimi ve iyi bir doktor.

Doktor bize de ameliyat gerekli dedi,ne kadar erken o kadar sağlıklı dedi. Kendisi 12'sine yeni girdi,2019'da yaptıracağız. Mecburuz,sizde mecbursunuz çünkü estetik olarakta kötü duruyor,kendilerini beğenmeme durumu oluyor. Ergenliğe girmeden yaptırmayı planlıyoruz,sizce öyle yaptırmalısınız. İstanbuldaysanız harika bir doktor önerebilirim,hem nakite taksit + öğrenci indirimi de var,çok samimi ve iyi bir doktor.
12 yas gec bir yaş degilki niye apareyle çok dikkatli bir kullanimla iyilesme ihtimali vardir bence

12 yas gec bir yaş degilki niye apareyle çok dikkatli bir kullanimla iyilesme ihtimali vardir bence
Zaten geç değil,fakat diş ve çene gelişimi 12 yaşında tamamlanıyormuş,erken zamanda takılırsa diş yapısının düzelmesi daha kısa sürüyormuş,yani 2 yıl kalacaksa 1 yıl falan kalabiliyormuş. O yüzden bu sene yaptırmayı düşünüyorum,zaten ağzındaki dişler tamamen yerine geldi,süt dişi kalmadı.

Ayrıca dişleklik apareyle nasıl düzelecek ki? Tek çaresi tel tedavisi. Çene geriliği içinse ona da ameliyat dendi,alt çenesi geride üstü değil.

Evet İstanbuldayız doktor önerinize çok sevinirim

Zaten geç değil,fakat diş ve çene gelişimi 12 yaşında tamamlanıyormuş,erken zamanda takılırsa diş yapısının düzelmesi daha kısa sürüyormuş,yani 2 yıl kalacaksa 1 yıl falan kalabiliyormuş. O yüzden bu sene yaptırmayo düşünüyorum,zaten ağzındaki dişler tamamen yerine geldi,süt dişi kalmadı.

Ayrıca dişleklik apareyle nasıl düzelecek ki? Tek çaresi tel tedavisi. Çene geriliği içinse ona da ameliyat dendi,alt çenesi geride üstü değil.
Çene geriligi icin dedim apareyi.Bizim 2. aperey bu onu takinca alt cenesi ileri cikiyor.Tum gece uyurken takili kaliyor milim milim zaman icinde ileri geldi cene 2 yilda ilk halinden bayagi fark etti.Ama mesela bugun biraksak eski halinde kalir
Hele ergenlik donemi en hizli donemmis.Ergenlik donemi tamamlanana kadar surecek aparey takmasi.Süt disleri tamamen degistigindede en son asama tele gececegiz

Çene geriligi icin dedim apareyi.Bizim 2. aperey bu onu takinca alt cenesi ileri cikiyor.Tum gece uyurken takili kaliyor milim milim zaman icinde ileri geldi cene 2 yilda ilk halinden bayagi fark etti.Ama mesela bugun biraksak eski halinde kalir
Hele ergenlik donemi en hizli donemmis.Ergenlik donemi tamamlanana kadar surecek aparey takmasi.Süt disleri tamamen degistigindede en son asama tele gececegiz
O dediğinizi diş teliyle beraber takacak ama ameliyattan sonra.
Yani şöyle; önce ameliyat olacak,sonra sabitlenmesi için aparey takmaya devam edecek,demek istediğinizi anladım ama bizin doktorumuz böyle uygun gördü. Benim kardeşimin diş yapısı berbat,ortadan başlayıp yanlara doğru kısalıyor dişler. Öyle garip bir diş yapısı var,sanırım bize ondan ameliyatı tavsiye etti. Bende sorgulamadım fazla,düzelsin gerisi önemli değil.

16 yaş artık apareyle tedavi için geç bir yaş, üstelik de kızlar için. Ameliyat süreci biraz sancılı oluyor ne yazık ki beslenme yönünden özellikle ama sonucu güzel olur. Geçmiş olsun

X