16 haftalik kazima ile yapilan kurtaj sonrasi gebelik

gul2xx

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2023
11
1
1
30
Merhaba arkadaşlar ben 16 haftalık hamileyim ama geçen hafta bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendik.Doktor acil almamız lazım dedi,bu hafta kazıma ve emme (vakum)yöntemi ile yapacağını söyledi.Ben çok korkuyorum daha önce kazıma yöntemi ile kürtaj olup hamile olan varmı?Doktor hergün yapıyoruz tekrar hamile olabilirsin dedi ama ben endişeliyim lütfen tecrübelerinizi ve bilgilerinizi benimle paylaşırmısınız.

Öncelikle çok geçmis olsun Rabbim sabir versin zor bir surec olsa da kendini her zaman motive et. Tekrar hamilelik olur tabi ki ama hamilelik planlamadan bir kac ay once folikasit basla bence. Bende kurtaj sonrasi hamile oldum cok sukur kizim suan 6 yasinda

çok geçmiş olsun Allah sabır versin.. büyük olduğu için kazıma yapmak zorunda kalabilirler ama bneim de 8 haftalıkken kalbi durmuştu vakumla almışlar plastik rahme zarar vermeyen bir malzeme de kullanmışlar cımbız gibi.

Teşekkür ederim sizdemi kazıma yöntemi ile kürtaj oldunuz ?

Merhaba geçmiş olsun kürtaj oldunuz mu sadece bir konuda bilgi vermek istedim. Büyük olduğu için önce bir ilaçla düşük yaptırıp öyle kürtaj yapıyorlar eğer bilginiz yoksa orada son anda öğrenmeyin diye söylemek istedim

Peki tekrar hamile kalabilir miyim acaba
Yani tabiki kalabilirsiniz öncelik Allahın takdiri ama bunu kafanıza çok takmayın. Nadiren kürtajlarda işler yolunda gitmeyebiliyor. Ama bu çok nadir. Onun dışında hamile kalmamak için bir sebep yok. Benim ablamda 2 kere kürtaj oldu 2 evladı var şimdi

Canim aslında 16hafta büyük nden suni sancı ile yapmıyorlar.ben de geçen sene 19haftada kaybettim bebeğimi ve suni sancı verip normal doğum yaptirdilar

Kürtajdan önce mifepristone verecekler ağızdan daha sonra hastanede misoprostol verecekler ama acaba zararlımı çünkü mifepristone 10 haftadan büyük gebeliklerde tehlikeli yazıyor internette

Canim aslında 16hafta büyük nden suni sancı ile yapmıyorlar.ben de geçen sene 19haftada kaybettim bebeğimi ve suni sancı verip normal doğum yaptirdilar
Sana rahmin açılması için mifepriston ve misoprostol verdiklerim veya hangi ilacı verdiler bana verecekler ama 10 haftadan sonra tehlikeli yazıyor internette korkuyorum ölüm riski bile varmış lütfen cevaplarmısın sende nasıl oldu kürtajın beni bilgilendirebilir misin çok acil lütfen teşekkür ederim

Canim ağızdan ve vajinal şekilde ilaç verildi benim hastanede verildi ismini bilmiyorum.3-4saatte bir arttırıldı 17saat sancı çektim diyebilirim.sjra normal doğum şeklinde suyum geldi ve doğum oldu.plesemta küçük oldgu için kürtaj yapıldı gerisi ama bebek tam şekilde çıkmıştı.

ben vakumla kürtaj olmuştum bir sorun yaşamadım açıkcası 1 yıl sonra hamile kaldım tekrar korkmayın bu işlemler artık öyle basit hale döndü genelde bir sorun olmuyor.

Peki kazıma ile mi kürtaj oldun yoksa vakum ile mi

Şuan hamilemisin canım acaba hamilelik zor mu oluyor
Valla canım benim snrasinda rahim filmi çekilmesi gerekiyormuş 2-3ay sonrasında.benimde doktor cektirmedi baya uğraştım ama 5-6ay snra yeniden düşünmeye başladık.gebelim olmadı snrasinda . Temmuzda rahim filmi çekildim yapışıklık varmis onun içinde ağustosun 2snde histeroskopi oldum.bakalim bu ay ne olcak sonuc

Anladım canım inşallah tez zamanda bebişin olur

Merhaba ben de geçen ay vakumlu kürtaj olmak zorunda kalmıştım fakat 50 günü geçti adet göremedim. Yapışıklık olmasından korkuyorum biraz deneyimlerinizden bahseder misiniz? Bir de nereye başvurmalıyım acaba devlet hastaneleri ilgileniyor mu? Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…