Dediğiniz gibi yaptım. İlk olarak kan tahlili sonuçlarında rubella (kızamıkçık) virüsü saptandı. Doktorum çocukken bu hastalığı geçirdiğim için bağışıklığımın olduğunu da söyledi. Testte bu da çıktı zaten. Gebeliğin 7. Haftasında rubella negatifti. Yanlışlık olabileceğini söyledi enfeksiyon hastalıkları birimine gidip tekrar baktıracağım. Bunun yanında lupus antikagulan oranı sınırda çıktı. Doktorum önemsenecek bişey olmadığını söyledi. Ve genetikten sonucumu bugün aldım. Evet malesef kan pıhtılaşması çıktı. Doktorum lupus için de kan sulandırıcı iğne verdiklerini söyledi. İnşallah tekrar hamile kalırsam her gün kan sulandırıcı iğne vurulacağım. Bir de karyotip paneli istemişti doktorum. Kromozom ile ilgili problem var mı diye. Malesef cbü hastanesi eşimle birlikte kan vermek için 1 ekime randevu verdi. Sonuçlar da kanı verdikten 3 ay sonra çıkarmış. Beklemek istemiyorum açıkçası.Şu an İzmir’de bu testi yapan labaratuvar arayışındayız.
Canım ben Izmir de Bornova Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanesine gittim direk vezneden genetiğe eşimle birlikte ayrı ayrı sıra aldık.Genetik bölümündeki doktora gittik iki kaybımız var dedik ve kan verdik. Sonuçlar 3aya çıktı.Boşuna para verme istersen devlette yaptır ücretsiz.
Orayı bilmiyordum. Ben de dokuz eylül ile görüşmeyi düşünüyordum bir yandan.Peki hemen kan verebildiniz mi burda kan vermek için bize 1 ekime randevu veriyorlar da.
Hemen kan verdik canım,hiç bir sorun çıkmadı.2 aya yakın sürede aldık sonuçları.Sen yine de bir ara konuş hastaneyi.Biz geçen sene ağustosta kan vermiştik.
Ben varım canım tepecık egitim arastırmada incelendi. Nedeni pıhtılasma ve kromozomda sıkıntı cıkmadı9 eylül tibbi gebetik birimine gittik. Üniversite hastanesi daha iyi olur diye düşündük. Randevu verdiler yakın tarihe. Oradaki doktor bebek incelendi mi dedi. Orda bakıyorlarmış çocukta bir problem olup olmadığına. Ancak benim doktorum patolojiye göndermedi bebeğin incelenmesi için. Bişey çıkmıyor göndersek bile demişti. Bu şekilde düşük yapıp bebeği incelenip sonuç alanlar var mı arkadaşlar?
Canım benim de 13. Haftada kalbi durdu 10. Haftadan itibaren gelişim geriliği başladı 1,3,4,8 derken 12 gün oldu ve kalbi durdu.senin nasıl oldu ?gelişim geriliği nasıl ilerledi????ben de nedenini merak ediyorum test yaptırmadım benimkinin kesesi de küçüktü tüp bebekti 9. DenememdiArkadaşlar merhaba,
İki hafta önce bebeğim 16 haftalıkken kalbinin durduğunu öğrendim. Kürtaj oldum. Bebeğimin son üç haftadır git gide suyu azalmış ve gelişim geriliği vardı. Doktorum su içmemi ve et yemem gerektiğini söylemişti ancak bir işe yaramadı. Şimdi kan pıhtılaşması ve genetik testi için eşimle birlikte kan vereceğiz. 13. Haftaya kadar herşey normaldi ikili test temiz çıkmıştı. Benim de tüm kan tahlillerim normaldi. Haliyle neden böyle oldu diye sebep arıyor insan. Böyle bir durum yaşayan var mı aranızda
Canım benim de 13. Haftada kalbi durdu 10. Haftadan itibaren gelişim geriliği başladı 1,3,4,8 derken 12 gün oldu ve kalbi durdu.senin nasıl oldu ?gelişim geriliği nasıl ilerledi????ben de nedenini merak ediyorum test yaptırmadım benimkinin kesesi de küçüktü tüp bebekti 9. Denememdi
Ben varım canım tepecık egitim arastırmada incelendi. Nedeni pıhtılasma ve kromozomda sıkıntı cıkmadı
Benim bebeğim hep büzük duruyordu cinsiyeti görünmüyordu.kesesine de sığamadı küçüktü kesesi ama ben ilaçla düşük yaptım ve gördüm minik bir erkekti oluşmuştu her yeri küçücüktü eli ayakları burnu öyle güzeldi ki.çok ağladım hala unutamıyorum 13+3tüm ben bebeğim 12 gün geriydi yine de belliydi cinsiyeti.şimdi niye böyle oldu merak ediyorum kan pıhtılaşmasından değil dedi riskli gebelik uzmanı ama ben hematoloğa gideceğim testlerim yapılmıştı ama yapılmayanları yaptırayım diyorum.İnşallah bebeklerimize kavuşup acımızı hafifletirizBenim aslında geç döllenme olduğu söylenmişti. Geç döllenme olduğu tarihi dikkate alarak yapılan hesaplamaya göre 16. Hafta doldu üç gün de geçmişti üstünden. Benim de 13. Haftada başladı gelişme geriliği. Amniyon sıvısının azaldığını gördük önce ultrasonda. İki haftada bir kontrole gidiyordum. Böyle olunca her hafta kontrole gittim. Su içmemin pek faydası olmayacağı söylendi ama yine fazlasıyla içtim. Et ağırlıklı beslendim. İkinci kontrolde suyu biraz artmış gibi dedi doktor. Ama yine de yeterli değildi cinsiyeti dahi görülemedi. Hatta baş popo mesafesi ölçülemiyordu su azlığından. En son muayeneye gitmeden 3 gün önce bir damla kan gördüm. Hemen doktora gittik. Kalbinin durduğunu öğrendik. Ertesi gün de kürtaj oldum. Bebeği biz de almadık görürsem çok daha kötü olurdum. Ama doktora sorduk incelensin diye göndersek de bişey çıkmaz dedi göndermedik. Bize cinsiyeti oluşmamış diye söylendi alındığında. Belki de çok küçük kalmıştı. Yani karşılaştırma yapıyorum mesela 16 haftalık bebeğim normalde 150 gr civarı olması gerekiyor benim 87 gr çıkmıştı.
Benim aslında geç döllenme olduğu söylenmişti. Geç döllenme olduğu tarihi dikkate alarak yapılan hesaplamaya göre 16. Hafta doldu üç gün de geçmişti üstünden. Benim de 13. Haftada başladı gelişme geriliği. Amniyon sıvısının azaldığını gördük önce ultrasonda. İki haftada bir kontrole gidiyordum. Böyle olunca her hafta kontrole gittim. Su içmemin pek faydası olmayacağı söylendi ama yine fazlasıyla içtim. Et ağırlıklı beslendim. İkinci kontrolde suyu biraz artmış gibi dedi doktor. Ama yine de yeterli değildi cinsiyeti dahi görülemedi. Hatta baş popo mesafesi ölçülemiyordu su azlığından. En son muayeneye gitmeden 3 gün önce bir damla kan gördüm. Hemen doktora gittik. Kalbinin durduğunu öğrendik. Ertesi gün de kürtaj oldum. Bebeği biz de almadık görürsem çok daha kötü olurdum. Ama doktora sorduk incelensin diye göndersek de bişey çıkmaz dedi göndermedik. Bize cinsiyeti oluşmamış diye söylendi alındığında. Belki de çok küçük kalmıştı. Yani karşılaştırma yapıyorum mesela 16 haftalık bebeğim normalde 150 gr civarı olması gerekiyor benim 87 gr çıkmıştı.
Benim bebeğim hep büzük duruyordu cinsiyeti görünmüyordu.kesesine de sığamadı küçüktü kesesi ama ben ilaçla düşük yaptım ve gördüm minik bir erkekti oluşmuştu her yeri küçücüktü eli ayakları burnu öyle güzeldi ki.çok ağladım hala unutamıyorum 13+3tüm ben bebeğim 12 gün geriydi yine de belliydi cinsiyeti.şimdi niye böyle oldu merak ediyorum kan pıhtılaşmasından değil dedi riskli gebelik uzmanı ama ben hematoloğa gideceğim testlerim yapılmıştı ama yapılmayanları yaptırayım diyorum.İnşallah bebeklerimize kavuşup acımızı hafifletiriz
Çok teşekkür ederim. Allah kimseye yaşamasın. Gerçekten çok zor.. bu kan sulandırıcı iğne sanırım pıhtılaşma sorunu olmasa da faydalı bişey. Bana da doktor bebekte bir anomali olabilir demişti. İleriki haftalarda çıkabilirdi ayrıntılı ultrasonda demişti. Bunları insan teselli gibi algılıyor tabi inanmak istemiyor. En kötüsü de kendini suçlamak.Araştırıyoruz bakalım umarım bir daha yaşamayız.Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Rabbim bir daha aynı acıları yaşatmasın. Ben de Kasım ayında 14 haftalık bebeğimi kaybettim ve hiçbir belirti vermediği için malesef 17.haftada iken muayene esnasında fark ettik. Üç hafta o şekilde yaşamışım yani. Bebek ortalama 14 haftalık dedi doktor. Kalbi durmuş. Sebebini biz de bilmiyoruz. Aynı seninki gibi ikili test normal çıkmıştı. Bende su azalması falan da yoktu. Kürtajdan önce bebeğin ağırlığı 104 gram olarak hesaplandı. Tüp bebekti. Tekrar gebelik olması halinde kan sulandırıcı iğne kullanırsın dediler. Ben sadece Coraspin kullanıyordum. Bir de iğnesi varmış. Böyle işte. Gelmiş geçmiş olsun hepimiz için. Benim doktorum da bana yapılan testler normal çıkınca bebekte kromozom bozukluğu olabilir diye yorumladı.
Benim embriyom ngs li idi yani sağlıklı embriyo idi.riskli gebelik uzmanı plesantadan kaynaklanıyor olabilir bir daha tekrarlanmaz dedi.karyotip yapıldı bizim sen de mutlaka yaptır.pıhtılaşma testi yaptırmıştım ama daha geniş bir araştırma yaptıracağım pıhtılaşmayla ilgili.12 li trombofili paneli pai mutasyonları lupus filan varmışBenim aynı sürekli sıkışmış gibi görünüyordu. Bebek büyüdükçe kese büyümedi. Sonunda da hiç su yoktu kıvrılıp kalmıştı öylece. Muhtemelen doktor üzülmeyelim diye söylemedi cinsiyetini emin değilim. Bebeği görseydim hiç atlatamazdım bu durumu. Doktor bizden trombofili paneli ile karyotip analizi istedi. Siz hangi testleri yaptıracaksınız?
Çok teşekkür ederim. Allah kimseye yaşamasın. Gerçekten çok zor.. bu kan sulandırıcı iğne sanırım pıhtılaşma sorunu olmasa da faydalı bişey. Bana da doktor bebekte bir anomali olabilir demişti. İleriki haftalarda çıkabilirdi ayrıntılı ultrasonda demişti. Bunları insan teselli gibi algılıyor tabi inanmak istemiyor. En kötüsü de kendini suçlamak.Araştırıyoruz bakalım umarım bir daha yaşamayız.
Benim embriyom ngs li idi yani sağlıklı embriyo idi.riskli gebelik uzmanı plesantadan kaynaklanıyor olabilir bir daha tekrarlanmaz dedi.karyotip yapıldı bizim sen de mutlaka yaptır.pıhtılaşma testi yaptırmıştım ama daha geniş bir araştırma yaptıracağım pıhtılaşmayla ilgili.12 li trombofili paneli pai mutasyonları lupus filan varmış
Kendimi suçladığım an dayanamıyorum acıya.seninle konuşunca rahatladım biraz daha.sanırım şanssızlık bizi buldu
Zaten bu nedenle gelişim geriliği oluyormuş plesanta yeri ve kese büyüklüğü önemli .benim kanamam oldu ağrısız.sonra kalbi durdu plesantadan olabilir dedi riskli gebelik uzmanıKaryotip için kan vericez bir ay sonraya randevu verdiler. Ben kan pıhtılaşması testi yaptırdım doktorum sağolsun herşeye bakmış. Lupus da sınırda çıktı. Ancak lupus yüksek olmadığı için kan sulandırıcı iğne ile tedavi edildiğini söyledi doktorum ayrıca bişey yapmıcaz. Plasenta demişken şimdi aklıma geldi rahim ağzına yerleşmişti plesanta benim.Eğer yeri değişmezse normal doğum yapamayacağımı söylemişti doktor. Çocuk sürekli yüzüstü duruyordu. Çok bir önemi var mı tabi bilmiyoruz.
Canım benim de daha bir ay dolmadı kürtaj olalı. Başlarda sürekli kendimi suçladım. İşim dolayısıyla çok stresliydim. Stresle başedememe gibi bir problemim var. Herşeye dikkat etmeye çalıştım yememe içmeme hareketlerime. Neden bu kadar kafama taktım üzdüm stres oldum diye suçladım kendimi. Üstelik şu da var ilk üç ayı atlatınca bir rahatlama geliyor insana sanki riskli dönemi geçirdim diyorsun. Ama malesef benim çevremde doğuma bir hafta kala ve 7 aylıkken bebeğinin kalbi duran kadınlar oldu. Bundan sonra sebebini araştırıp ona göre davranıcaz. Annem 3 teyzem 4 gebelik kaybı yaşamışlar. Eşim tarafında da var böyle durumlar. En azından sebebini bulup doğru davranırsak inşallah kavuşcaz bebişlerimize sağlıkla.Ben beterin beteri var mantığıyla düşünüyorum ailemin yaşadıklarını da.. kendimizi ancak böyle teselli edebiliyoruz. Mutlaka zamanı var Allah biliyor. Dua edelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?