16 günlük bebegim 10 saat uyuyor

Doktora güven yok ama kaynana çok çocuk büyüttü diye ona güven var internetten size cevap verecek buradaki kadınlara güven var. Bakış açınız çok ilginç evet doktorlara güven probleminiz olabilir birkaç doktora danışma imkanıda belki bulamamış olabilirsiniz ama doktor sağlık ocağındaki ebeniz ve internetteki meşhur hastanelerin sitelerindeki doktor yazılarından doğruyu kendiniz tespit edebilirsiz ki zaten sorunuz çok fazla bakış açısına açık bir konu değil. Bebeğiniz kusuyor ateşleniyor vs gibi değişik tepkiler veriyor olsa hangi hastalıktır nedir bilinmez ne desek yalan olur bir dünya cevap alabilirsiniz ama 10 saat uyuyan bir bebeğin uyumasına izin vermeli miyim sorusunuz cevabı tektir 'hayır'. Çocuk uyuyosa uyanmıyorsa bile ağzını açmıyorsa bile bir çay kaşığıyla 2 kaşık midesine süt göndermek zorundasınız bu o kadar basit cevabı olan bi konuki tepki almanızın sebebi bu. Hadi diyelimki arada kaldınız doğrusunu öğrenene kadar aç bırakmayı tercih etmek yerine ben doyurayımda tok olmasından zarar gelmez seçeneğini seçer normal bir insan. Şu dönemde herşeyin cevabı elimizin altında mevcut söz konusu hastalık değilse genel anlamda bir insan yetiştirmek için gerekli bütün bilgileri araştırıp sorgulayıp doğrusunu seçip uygulayabilirsiniz. Cocuğu kat kat giydirmeyi tercih etmeniz ve bu sebeple terlediğini bilip dışarı cıkarmamanız bile çok ilginç gerçekten araştırın herşeyi araştırın enine boyuna düşünün ve uygulayın.

Uyandırmaya gerek yokmuş çok konuşup küfreden insanlara paylaşayım bunu herkesin her bildiği doğru olmadığı için insanlar burada soru soruyor tekrar söylüyorum. Birileri soru sorduğunda lütfen düzgün bir üslup ile cevap verin...

Eklentiler

• Screenshot_2023-05-24-13-48-03-79_6012fa4d4ddec268fc5c7112cbb265e7.jpg
    84,3 KB · Görüntüleme: 87
Araştırıyorum tabiki ve haklısınız benim kafama takılan hiç uyumamasi olduğu için tereddütte kaldım milletin dediği yüzünden değil. Lütfen güzelce okuyun sonra yorum yapın. Uyandirirsam tekrar uyumaz bu çocuk kaç saat uyumadı dedim... Herkes sanki ben bebeğimi bilerek aç birakmisim gibi davranıyor kim ister böyle birşey Allah korusun ona birşey olmasına dayanamam ki. Ben de elimden geleni yapmaya çalışıyorum sizden akıl almak istedim. Lohusa döneminde olan bir kadına bu kadar ağır cevaplar verilebilirdi... Herkesin bı sıkıntısı var hem bebeğe bakıp hem evi temizleyip hemde ayakta durmaya çalışıyorum açılan dikişlerim ile. Korktum çocuğum için uyumamasi da sakıncalı ikilemde kaldım. Elbette ki doktor söyledi ama sağlık ocağı da farklı birşey söyledi internette başka söylüyor kaynana da başka ben hangisini dinleyeyim dedim... Burada o kadar anne var okumak mı yaşamak mı dedim de yazdım. Bu kadar aşagilanilmaz

Aşağılama değil söylenenler bence sevinin bir daha konu ne olursa olsun böyle bir ikilem yaşamayın. Annelik güdüsü size çoğu zaman doğruyu yaptırır uykusuzluk mu kötü bebek için açlık mı? Bunu sorgulasanız zaten yine cevap ortada. Uyumayarak büyüyen dünya bebek var ama aç kaldığı için ciddi sorunlar yaşan bebekte çok kâr zarar hesaplaması yapın yani cok basit. Varsın uyumasın kimse neden uyutmadın demez ama aç kalması allah korusun yani ne sonuçlar doğurur. Benimde 1 bucuk yaşında bebeğim var ve ikincisi doğacak hastaneden eve döndüm ve yalnız kaldım kalktım yemeğimi yaptım bebeğime baktım mevzu artık kendimiz değiliz zaten mevzu bebeklerimiz biz açıkcası sürünsekte onlar için en iyisini isticez e hal böyle oluncada bebeğin tok olması aç olmasından iyidir deyip doğruyu öğrenene kadar bunu uygulamanızı beklerdik şükür suana kadar birşey olmamış bundan sonra emzirin bol bol gece gündüz sonra o kendi düzenini oluşturacak zaten.

Canım benim sana uyandır uyanık takılsın diye 10 saat uyumaz demiyoruz. Ebede sana uyusun demiş emzirme dememiş. Sorun uyuduğu için emmemesi uyurken emzir uyuken emmiyorsa ağzına kaşıkla ver sorun aç bırakılması uyuması değil ebede zaten sana emzirmesende olur dememiş sen ona emzirmedim diye sor birde.

Sadece açlık olarak dusunmeyin, şekerinin düşme ihtimaline karsi gece 2-3 saatte bir emzirmelisiniz. Nasilsa uyuyor diye uyandirmamazlik etmeyin, cok yanlis ve zararli

Yani olaya dahil olmayayım dedim ama burda emzirme diye bir kelime var mı?
Tamamen uyandırmanıza gerek yok ki zaten uyanmaz, hafif uyanıp memeyi tutsa yeter gerisi gelir zaten. Emerken uyamaya devam eder.

Annenize bir doktor teşhis koyamadı diye bütün doktorları çöpe atıp kayınvalidenizi dinlemenizde ilginç. Onların döneminde ne kadar çok bebek ölümü olmuş, hiç duymadınız mı? Şuan çoğumuzda mide rahatsızlığı şeker var neden hiç düşündünüz mü? Lütfen bebeğinizin sağlığı için iyi bir doktor bulup onunla devam edin. Sağlıkla büyüsün inşallah.

Kızlar benim bebeğim sabahtan akşama kadar uyumuyor sonra akşamdan sabaha kadar 10 saat uyuyor daha 16 günlük normal mi ?
Daha lohusasiniz kırıcı olmak istemem ama 16 günlük bebek 10 saat uyuyamaz. Kan şekeri düştüğü için siz uyuyor sanıyorsunuz. 2 saatte bir besleyin. Allah korusun çok riskli birşey yaptığınız. Hiç bilgi vermediler mi size. Gündüz uyumuyor dediğiniz de muhtemelen meme de uyuyor yatağa koyunca uyanıyordur. Yatağında uykusu yoktur .
Çok sıkı da giydirmeyin. Ani bebek ölümü sendromu açısından risk
40 i çıkana kadar 2 saat en fazla bekleyin. Sonra da 4 saati geçirmeyin.

Doktor mu dedi yenidoğanin 10 saat uyuması normal diye, gerçek doktor mu emin misiniz yoksa doktor Ayşe falan mi

Dikkat ediyorum artık arkadaşlar hepiniz sağolun tabiki bebeği düşündüğünüz için bunları yazdınız tavsiyelerinizi can kulağı ile dinledim uygulayacağım da Allah razı olsun

Arkadaşım

Size hiç kimse bebeği uyandır,uyanık tut demedi.

Bebeğin 2 ya da 3 saatte beslenmesi gerekiyor dedik.

Lütfen rica ediyorum biraz daha önem verin.

Kendinize de bebeğinize de dikkat edin.

Gece 10 saat boyunca uyuduğu sürede hiç beslenmiyor mu bu bebek, doğru mu anladım ben? İnşallah yanlış anlamışımdır

Bebeğinizin uyuması ile emmesi arasında bir ilişki yok yalnız, bebekler uyurken de emer hatta emdikçe daha güzel uyurlar. Ben bebeğimi ilk bir ayında uyandıramazdım günün 22-23 saati uyurdu ama her 2-3 saatte bir mıkırdanırdı memeyi ağzına verince eme eme uyurdu. Bebek uyusada sizin onu bir şekilde uykusunda beslemeniz gerekiyor

Bu aylarda gündüz max 3 saatte bir gece max 4 saatte bir emmeli ayrıca uyanık kalma süresi olsa olsa 2 saat olur nasıl gündüz uyumuyor çok ilginç yeni doğan çocuk hem gece hem gündüz uyur henüz gece gündüz kavramı yoktur ki

Güzel anne yenidoğan zor bir dönemdir. Çünkü yepyeni dünyaya alışan bir bebek bir de yeni doğan bir anne vardır. Etrafın sesleri çoktur lütfen içgüdülerini bastırmasına izin verme. Doktorların hepsi aynı değil deneye yanıla gönlüne sineni bulursun. Çene kasları zayıf olan bebek genelde memede 2 emip uyuya kalır zaten mideside küçücüktür ama emdikçe kasları kuvvetlenir sende daha çok süt üretimi başlar ve memedeki sütü bitirme süresi uzar lakin bu süreçte sana ve yardımına muhtaçtır. Uykuya oldukça yatkındır memeye uyandırmadan alıp memeni az sıkıp sütü ağzına değdirsen tadınj alınca ağzını açar yine memede uyuya kalsada hafif nemli bir bezle yüzünü silip ya da topuğunu sıkıp , kulağıyla oynayıp veya memeyi ağzından çekiyor gibi yapıp emmeye devam etmesini sağlamalısın. Hiç biri işe yaramazsa altını aç zaten uyanır.Onlar uyurkende emerler sen merak etme. Bebeğini çok giydirme fazla ısı hem uykuya hem de kg kaybına sebep olur. Düzenli kontrolünde olduğun bir doktor mutlaka olsun. İlk aylardaki kontrol hem onun gelişiminin incelenmesi hem de senin aklında sormak istediklerini sorman için çok önemli. Zaten sen sağlkk ocağındaki ebe ile de görişmüşsün o da sana uyanmaz sen uyandır uyurken de emer demiş. Sen biraz kendi sesini duymaya çalış içgüdülerin sana çok yardımcı olacaktır. Bir de tavsiyem bir gidip sarılık değerinede baktırman olacak. Sütün bol olsun

Gece uyandırmadan çenesini açıp emzirdim sonra alarm kurdum kendi uyandı 3 saatte bir düzeliyor Allah'a şükür

Ticari taksi de yok galiba memlekette ya da tanıdık birinin arabasi
Taksi sıkıntısı var bildiğiniz üzere korsan taksi bilmiyorum kullanmadım hiç akraba olarak 1 kişi var arabası olan o da işte oluyor maalesef giderken bir şekil taksi bulunuyor da dönüşte hiçbir türlü bulamıyorum

Gece uyandırmadan çenesini açıp emzirdim sonra alarm kurdum kendi uyandı 3 saatte bir düzeliyor Allah'a şükür
Oh süper sen ona o da sana alışacak kolaylıkla çişli bez sayısını takip et günde 4-5 yumurta ağırlığında çişli bez iyi beslendiğini gösterir. Kaka da olursa tadından yenmez. Emzirdikten sonra mutlaka gazını çıkar ki hem kusmasın hem gaz olmasın. Hemen yatırma ki kusmasın. Burnunuda serum fizyolojik ile arada aç ki burnu kurursa bebekler emmek istemezler. Bol bol suya sok banyo yaptır.

Bebeği uyandırın emzirin bu yaptığınız hiç doğru değil. Zaten uykuya devam edecek. Şekeri düşerse sonuçlarıni biliyor musunuz acaba, bizde bu yollardan geçtik ama uyandirdik. Emzirdik cok zor oldu ama yapilmasi gereken. Dört aylık oğlum var doğduğunda iki farkli doktora gittik ikiside geve 3 saate bir gündüz 2 saatte bir emzirmemiz gerektiğini söyledi.uyandirdik saat kurdum saatlerce emmedi. Sonra uyudu. Bütün gün uyumadi uykusunu alsin diye birşey yok. Şeker düşüklüğü zekaya etki ediyor unutmayın. Benim iki oğlumda uyandırmasi zordu 1saatten fazla uyandırmaya çalıştığımda oldu. Bezini acin uyanir. Ve lütfen annem kvdem böyle büyüttü demeyin. Onlarinki o zaman doğruydu şimdi herşey değişti 20 30yil önceki yapilanlarla mi büyüteceksiniz. Daha çok küçük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…