• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

16 günlük bebegim 10 saat uyuyor

dunyamsn

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2022
474
137
33
24
Kızlar benim bebeğim sabahtan akşama kadar uyumuyor sonra akşamdan sabaha kadar 10 saat uyuyor daha 16 günlük normal mi ?

Gece boyu emmezse hem sütünüz azalır hem bebek beslenemez 10 saat çok fazla. Bizim doktorumuz günde bir defa geve uyanmıyorsa 4 saate kadar ellemeden durabilirsin demişti. Onun dışında 2 saatte bir uyandırıp emzirilecek. Uyandırmanız gerekiyor emmesi için bunu söylemediler mi? Şekeri düşüyordur gece açlıktan. Uyanamıyordur. Doktora falan götürmeyin. Şu andan itibaren 2 saatte bir emzirin gece gündüz. Uyandırın. Uyanmıyorsa soyun ayaklarıyla oynayın.

Bize “2 saatte bir beslenecek” demişlerdi…
Yenidoğan yoğun bakımda beslenme saatleri bu şekilde, 3,6,9,12,15,18,21 ve 00:00 da. Hatta gece 03:00 da olan beslemeyi kaçırmıştım. Onlar beslemisler. Eve çıkan bebeklerin devamlı kan değerlerine bakilmadigi için, beslenmesini sık aralıklarla istiyor olabilirler.

Yenidoğan yoğun bakımda beslenme saatleri bu şekilde, 3,6,9,12,15,18,21 ve 00:00 da. Hatta gece 03:00 da olan beslemeyi kaçırmıştım. Onlar beslemisler. Eve çıkan bebeklerin devamlı kan değerlerine bakilmadigi için, beslenmesini sık aralıklarla istiyor olabilirler.
Bilmiyorum ki.

Bize de saat kurdurdular 2 saatte bir uyanıp besledik.

Galiba 6.ayda 3 saatte bir,8.ayda 5 saatte bir,11.ayda gece beslenmesi bitmişti.

Yanlış hatırlamıyorsam…

Sabahtan akşama kadar uyumamasi da ilginç bir yandan,o kadar küçük bebek için 10 saat uykuda az. Gün içinde çok yoruluyordur da. Gece iki saatte bir uyandırıp emzirin. Gün içinde de mutlaka uyutmaya calisin
Öyle yapicam artık kalkıp bakıyordum uyandırmak da istemedim hiç uyumadı diye bu ikinci yapışı sarılık yok şuan rengi yerinde enerjik

Gece boyu emmezse hem sütünüz azalır hem bebek beslenemez 10 saat çok fazla. Bizim doktorumuz günde bir defa geve uyanmıyorsa 4 saate kadar ellemeden durabilirsin demişti. Onun dışında 2 saatte bir uyandırıp emzirilecek. Uyandırmanız gerekiyor emmesi için bunu söylemediler mi? Şekeri düşüyordur gece açlıktan. Uyanamıyordur. Doktora falan götürmeyin. Şu andan itibaren 2 saatte bir emzirin gece gündüz. Uyandırın. Uyanmıyorsa soyun ayaklarıyla oynayın.
Gunduz uyumuyor uyandırmama gerek kalmıyor gece de kalkmıyor 🙄 uyandıran gece de bu sefer uyumayacak diye korkmuyo değilim

Sabah akşam yanindayim en fazla 5 dk uyuyor sabahları

Ay anlatamıyorum ben. Gece uyandığı zamandan bahsediyorum. Geri uyuyacak uyumazsa da uyumasın. Bebek aç. 10 saat biz aç kalınca gözümüz dönüyor o bebek. Kalamaz. Max 4 saat derin uykudaysa ellemezsin. Onun dışında 2 saat.
Yeni annesiniz çok sert konuşmak istemiyorum ama bebek aç. Daha ne kadar açık olabilirim.
Aile hekimliğinizdeki ebeyi arar mısınız? Gerekirse gidin yenidoğan bakım eğitimi alın. Lütfen.

Back