16 bakanlık, ABD’li danışmanlık şirketi McKinsey’e emanet

Mune

Nirvana
Yönetici
Super Moderator
12 Temmuz 2006
55.832
214.535
52

Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamında kurulan 16 bakanlıktan temsilcilerinde yer aldığı Maliyet ve Dönüşüm Ofisi, ABD’li danışmanlık şirketi McKinsey emanet.

ABD’Lİ DANIŞMANLIK ŞİRKETİ İLE ANLAŞTI
New York’ta, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen 9. Türkiye Yatırım Konferansında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı (YEP) bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için ABD merkezli uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışmaya karar verdiklerini söyledi.

AK Parti hükümetinin 14 yılda önceliği ekonomiye verdiğini söyleyen Albayrak, fakat son birkaç yıldır, önceliği bir süreliğine ulusal güvenliğe vermek zorunda kaldıklarını vurguladı. Türkiye’nin 24 Haziran 2018’den itibaren yeni bir döneme girdiğini vurgulayan Albayrak, “ Yeni hükümet sistemi çerçevesinde bakanlık sayısı 26’dan 16’ya düşürüldü. Para politikaları ve mali politikalar birbirleriyle koordineli hale getirildi. Çünkü enflasyonla sadece birini kullanarak savaşamazsınız.” dedi.

MERKEZ BANKASI’NIN ADIMI BAĞIMSIZLIK TARTIŞMALARINA SON VERDİ
Enflasyon ile mücadele konusunda gerekli tüm adımların atıldığını vurgulayan Bakan Albayrak, Merkez Bankası’nın Eylül ayı içerisinde güçlü bir adım attığını bununda bağımsızlık tartışmalarına son verdiğini vurguladı. Bakan Albayrak konuşmasının devamında, yeni program bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışmaya karar verdiklerini açıkladı. 16 bakanlıktan temsilcilerin bulunduğu bu ofisin tüm hedefleri ve sonuçları her çeyrek dönemde kontrol edeceğini ifade etti.

http://ipahaber.com/2018/09/28/16-bakanlik-abdli-danismanlik-sirketi-mckinseye-emanet/

Buradaki uyeleri amerika hayrani diye yaftalayan, her habere dis guclerin oyunu yorumu yapan akpli uyeleri bu konuya davet edelim.

Neden tek bir yorum yok?

Ilk aklima gelen
B Began senin bu konudaki yorumun nedir????
Abd ya da batı şöyle mükemmel, böyle harika diyen üyeler konusunda fikrim aynı.

Berat Albayrak ne yapmaya çalışıyor araştırıp öyle münasip bir yorum yapacağım.

Biraz googleladım, haberlere, yorumlara, algılara baktım.
Aklımda oluşan düşünce şu;
Türkiye küresel düzende edilgenlikten etken ülke konumuna gelmeye çabaladığı için, ekonomik saldırı altında hatta kapana sıkışmak üzere.

Sanırım Berat Albayrak, Abd li yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya ikna etmek için bu danışman şirketle anlaştı.
Ancak bu şirketin mazisi IMF gibi batık ülkelerle dolu.
Yani bize zararı dokunacağını düşünüyorum ki inşallah yanılırım.
Eğer haklı çıkarsam, Berat Albayrak truva atıdır.

Başka ülkelerle başka çözüm yolları araştırılmalıydı.
Denize düşen yılana sarılır sözü bu duruma uygun düşer bence.

Bknz; Modern Duyun-ı Umumiye

evelemeye gevelemeye gerek yok

Bknz; Modern Duyun-ı Umumiye

evelemeye gevelemeye gerek yok

Hic boyyuk resmi goremiyon haci :/ buyuyen buyuyen, buyumekten saci basi dagilan ekonomimiz kimlerin saldirisi altinda? Amariganin. Biz ekonomimizi kime teslim ettik? Amarigaya. Yani yiyin birbirinizi diyoruz anladin mi, ha boyle demesem kesinlikle denize dusen yilana sarilir derdim

Arkadaşlar ABD bizim düşmanımızdı, hani bize darbe yapmaya çalışmışlardı halk püskürtmüştü, hani starbukcsa gitmeyip ıphoneları kırıyorduk dolar alan falan vatan hainiydi. Tüm bunlar yaşandıktan sonra memleketin ekonomisini bir Amerikan şirketine verilmesinin nasıl açıklamasını yapabiliyorsunuz?
İnsan gerçekten hayret ediyor doğrusu.

Abd ya da batı şöyle mükemmel, böyle harika diyen üyeler konusunda fikrim aynı.

Berat Albayrak ne yapmaya çalışıyor araştırıp öyle münasip bir yorum yapacağım.

Insanlar amerika kotu deyip amerikayla anlasan partiyi mi desteklemeliydi? Yaptiklariyla soyledikleri tutarsiz olsun ki senin fikrin degisir demek..
Neyse sana kendini ikna edecek savunmalar bulmada basarilar o zaman

Insanlar amerika kotu deyip amerikayla anlasan partiyi mi desteklemeliydi? Yaptiklariyla soyledikleri tutarsiz olsun ki senin fikrin degisir demek..
Neyse sana kendini ikna edecek savunmalar bulmada basarilar o zaman
Sağol

Eyy Amerika! Aman Amerika, canim Amerika.. Biz batirdik sen duzelt ne olur.. Zaten krizde de Brunsonu suclamistik ama, anlarsin ya.. Bak itiraf ediyoz, onun hic sucu yoktu kriz konusunda.. Bizim secmene oyle dimek lazim, biliyon. Ne desek inaniyorlar zaten..(Ay bunu da damat soylemisti di mi, malum kitle icin).. grill arkadas bekliyor simdi ne diyecekler diye.. Gulerek izliyorum danslarini. Bir o yana, bir bu yana.. Devamcilar bundan sonra dis mihrak Amariga ile devam. Haydi bakalim..

Yapısal reform çıka çıka McKinsey çıktı

Ne yaptığını okumadım okumakta istemiyorum. Ülkemizin gidişatından anladıklarım bana yetiyor . Allah yardımcımız olsun.

Atalay'ın damadı McKinsey'in yöneticisi
30.09.2018 12:06

Hazine Bakanlığı, Yeni Ekonomik Program kapsamında, 16 bakanlıktan temsilcilerin bulunacağı Kamu Maliyesi Dönüşüm ve Değişim Ofisi kurulacağını, bunun için ABD'li yönetim şirketi McKinsey ile çalışılacağını açıklamıştı.

Bu açıklamanın ardından muhalefet,yabancı şirketle çalışılmasına sert tepki göstermiş ve büyük tartılma yaşanmıştı.

OdaTv'nin haberine göre, İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere 44 farklı ülkede 83 ofisi olan firmanın 10 binin üzerinde çalışanı var. Yıllık cirosu ise 3 milyar dolar.

ABD'li şirketin Türkiye yöneticisiyse, eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın damadı Ali Üstün. 2008 yılında Zeynep Atalay ile evlenen Ali Üstün'ün nikah şahitlğini dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dönemin TBMM Başkanı Köksal Toptan, dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan ile AKP eski Manisa Milletvekili Bülent Arınç yapmıştı.

https://www.google.com.tr/amp/s/www...-in-damadi-mckinsey-in-yoneticisi-232060.html

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…