16 bakanlık, ABD’li danışmanlık şirketi McKinsey’e emanet

Buradaki uyeleri amerika hayrani diye yaftalayan, her habere dis guclerin oyunu yorumu yapan akpli uyeleri bu konuya davet edelim.

Neden tek bir yorum yok?

Ilk aklima gelen
B Began senin bu konudaki yorumun nedir????

Boşuna yazmışın. Gelmezler. Onlar şimdilerde ''AKP lideri neylerse güzel eyler'' diye ilahi söylüyorlardır.

Bundan iki yıl önce Türkiye aşırı borçlanıyor, çok kötü bir krize girecek diye yazdığımda beni vatan haini ilan edeceklerdi neredeyse.

Yine Hindistan da ineğe tapıyorlar diye siz de Pensilvania daki yaratığa ve İmralı daki yaratığa tapmayın dediğimde; faşist dediler.

3 harfli ABD Beşar Esad'ı yenemeyince bütün dünyayı ekonomik olarak cezalandırma girişimine girdi. 3 harfli FED'in her faiz artırımında bütün dünya devletlerinin para birimleri $ dolar karşısında değer kaybetti. Fakat en çok değer kaybeden para birimi Türk lirası oldu. Peki bu neden böyle oldu? Hem devletin hemde vatandaşların gücünün çok üzerinde borçlanması, çılgınca harcamalar yapması bu krizi körükledi. Onda var bende neden yok diye (ev araba gibi..); bankalardan kredi almak için neredeyse bankaları ilah edindiler. Halbuki sıcak para bir uyuşturucudur. Devamlı tekrarı gerekir ve dozunun artması gerekir.

Olayları gerçeklikler üzerinden irdelenirse daha faydalı kararlar alınabilir.

Ekonomik savaş içinde olduğumuz Abd'nin belgede sahtecilikten yargılanan köstebek şirketi Mckinsey'e 16 bakanlığın bilgilerini verecek olmamız canımı sıkıyor.

Eğer bu durum devam ederse ben ve benim gibi pekçok Reisçi yerel seçimlerde oy vermez.
Ben oy kullanmama kararı aldım en azından.

Oy verip vermeme olayı değil. Ben size neden falana oy verdiniz veya vermediniz diye yargılamıyorum ki. Yargılama hakkına sahip değilim ve yargılamam büyük saygısızlık terbiyesizlik olur.

Kaldı ki bu kadar salak ve beceriksiz bir muhaefet varken; Tayyip Bey çok az oy alabiliyor. Ben bu beceriksiz muhalefetle rakiplerle; %80-85 oy alırım.

Sizin sandığa gitmemeniz bir çözüm değildir.

Size tarihi bir olay anlatarak konuşmamı sonladırmak isterim:
Namık Kemal o dönemda yasaklı gizli dağıtılan gazetesinde söyle bir şiir yayınlar:

Düşman dayamış vatanın bağrına hançerini
Yoğ imiş kurtaracak bahtı kara maderini...

Bunu okuyan o dönem İttihatçı subaylardan Sarı Mustafa Paşa (Mustafa Kemal); Namık Kemal e gizli kuryeler vasıtasıyla şöyle bir cevap yazmış;

Düşman dayasın vatanın bağrına hançerini
Bulunur elbet kurtaracak bahtı kara maderini.

Amerika bize ekonomik savaş açtıysa ülke ekonomisini yönetsin diye niye onlara veriyoruz, veriyorsak neden Amerika bize savaş açtı diyoruz, Amerika savaş açmadıysa ekonomi niye kötü, yoksa ekonomi aslında kötü değil mi
#tezgahıgorduk

Macera dolu amerika...amerika..macera...ne güzel demiş rafet el roman ..

Çok şükür Reis halkın sesine kulak verdi.
Mckinsey saçmalığına son verdi.

Çok şükür Reis halkın sesine kulak verdi.
Mckinsey saçmalığına son verdi.
Ahahahhha
Erdoğa'nın haberi olmadan yapmıştı zaten damat anlaşmayı. Ya grill biliyor musun beni çok güldürüyorsun
Şimdi Tayyip Bey Berat Beyin açıklamasına göre hain mi cahil mi?

Ahahahhha
Erdoğa'nın haberi olmadan yapmıştı zaten damat anlaşmayı. Ya grill biliyor musun beni çok güldürüyorsun
Şimdi Tayyip Bey Berat Beyin açıklamasına göre hain mi cahil mi?
.
Bu arkadaşlar bu sistemi “ eskiden herkesin kagasından birley çıkıyordu , liderimizin dözü geçmiyordu” diye getirmediler mi, “ tek merkezden hızlı karar ile işler kolaylaşacak “ diye, şimdi de sanki merkez tek değilmiş sanki reislerinin haberi yokmuş gibi nasılda kıvırıyorlar.:) Allah herkese böyle seçmen kitlesi versin.

Bense tam yersini düşünüyorum! Allah düşmanımın başına bile böyle bir seçmen kitlesi vermesin...

Nasrettin Hoca çocuğunu testiyi kırmasın diye suya gitmeden önce dövermiş. ''Testi kırıldıktan sonra çocuğu dövmenin anlamsız.'' olduğunu söylermiş.

Biz en azından ben bu ekonominin bu derece bozulacağını en azından 4 sene önce biliyordum yani öngörüyordum. Ama kimseye anlatamadım. Türkiye nin dış borcu şu kadar, adalarımız Yunanistan'a verildi diye burdan yazdığımda üzerimize saldırıldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…