• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

16 aylık memeden kesmek

selina26

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2023
242
123
23
31
Oğlum doğduğundan beri uyuyan bir bebek değil. Gece de 5-6 defa kendi uyanırdı daha 1-2 aylıkken bile. şimdiyse aylardır saat başı yarım saate gecede en az 10 kere kalkıyoruz.
Gündüz çok aramıyor. Sabah uyanınca veriyorum bir de öğle uykusuna geçerken. Sonra akşam uyurken. Gün içinde 3-4 defa en fazla.
Uyku düzeni için kesmeyi düşünüyorum artık. Belki bir 18 aya kadar daha emzirebilirim. 1.5 yaşında olsun diye. Bir de ileri ki dönemde işe başlayacağım o yüzden biraz erken halletmek istiyorum.
Sanırım azaltmaya çalışarak değil birden kesmem gerekiyor çünkü gece azaltma durumunda başarılı olamadım . Hep ağlama krizlerine girdi. Eski yöntemlere başvurarak bir şeyler mi sürmeliyim bilemiyorum önerilen bir şey değil ama bu şekilde de olamayacak gibi

Oğlum doğduğundan beri uyuyan bir bebek değil. Gece de 5-6 defa kendi uyanırdı daha 1-2 aylıkken bile. şimdiyse aylardır saat başı yarım saate gecede en az 10 kere kalkıyoruz.
Gündüz çok aramıyor. Sabah uyanınca veriyorum bir de öğle uykusuna geçerken. Sonra akşam uyurken. Gün içinde 3-4 defa en fazla.
Uyku düzeni için kesmeyi düşünüyorum artık. Belki bir 18 aya kadar daha emzirebilirim. 1.5 yaşında olsun diye. Bir de ileri ki dönemde işe başlayacağım o yüzden biraz erken halletmek istiyorum.
Sanırım azaltmaya çalışarak değil birden kesmem gerekiyor çünkü gece azaltma durumunda başarılı olamadım . Hep ağlama krizlerine girdi. Eski yöntemlere başvurarak bir şeyler mi sürmeliyim bilemiyorum önerilen bir şey değil ama bu şekilde de olamayacak gibi
Bende 17 aylıkken kestim. İlk 3 gün çok zordu yanımda annem ve kız kardeşim vardı onlar olmasa yapamazdım. Kafasını yerlere vurup çok kötü ağlıyordu. Ben ilk gün bir memeyi kestim ikinci gün ikisini birden kestim vermedim her istediğinde iyy iğrenç dedim birşey sürmedim. 3. günden sonra kendisi hiç istemedi zaten. Bide memeler çok acıyor Allah'ım inanılmaz ona da soğuk duş iyi geliyor haberiniz olsun.
Burda sabır taşı diye birşey okumuştum bir çok anne onunla kesmişti bi araştırın isterseniz.
Yada dediğiniz gibi eskiler salça veya Yarabandi sürermis onlarda fayda eder.

Gece uyanıp meme istediğinde sadece su teklif ettim. Başka hiç bir şey vermedim.
Uyku düzeni o kadar fark ediyor ki anlatamam.

Back