İyi geceler arkadaşlar. Gözünüzü seveyim tecrübeli olanlar, başına gelmiş olup şöyle yaptım diyerek atlatanlar bana bir yardımcı olsun.
19 aylık bebeğimi yaklaşık on gün önce sütten kestim, geceleri çok sık kalkıp zevkine emme alışkanlığı vardı. Psikolojik olarak çok yıpranmıştım ve vakti geldi diyerek sütten kesmeye karar verdim. Uzmanların söylediği şey kademeli azaltarak kesmekti öyle de yaptım. Sırasıyla gün içindeki-sabah uyanınca-gece yatmadan önce-gece araları şeklinde yapıp en son bıraktık emmeyi. Ama gelin görün ki bebeğim bu sefer de gece uyanıp sürekli yanı başında beni ya da babasını görmek istiyor. Uyanıyor beşiğine oturup canı çıkana kadar ağlıyor, yanına gider sallarsan piş piş yaparsan uyuyormuş gibi yapıyor, yatağıma geçip tam uyuyacağım sırada tekrar başlıyor ağlamaya. Az önce yine aynısını yaptı, bu sefer gitmeyelim nasıl olsa bu ağlama krizi sönecek alışması lazım dedik. Yanına gitmeyince beşikte ayağa kalkıp korkuluğa dayanıyor, kendini aşağı bırakacak diye endişeden kendi haline de bırakamıyorum. Uyku arkadaşı olsun belki onunla kendini güvende hisseder dedim, onu beşiğine koyalı da dört gün oldu, suratına bile bakmıyor.
Ne yapmam lazım, nasıl bir yol izlemeliyim kafam karmakarışık hep böyle devam edecek ve ben asla geceleri uyuyamayacakmışım gibi hissediyorum. Nasıl geçer bu gece kalkma alışkanlığı