- 30 Kasım 2015
- 2.302
- 1.935
- 133
- Konu Sahibi ispanakliborek
-
Arkadaşlar merhaba,
16 aylık ikiz bebekler var yakınımda anneleri mama ve bez alamadığını söyledi.
Ben şimdi alışveriş yapıcam onlara biraz. Mama neden yediriyor tam anlamadım açıkçası çok büyük değiller mi mama için pek anlamadım. Kendisine sordum anne sütü emmedikleri için sağlık ocağındaki doktor demiş.
Beni biraz bu mama konularında aydınlatır mısınız ne alayım hangi markanın nesini? Bez ne kullanıyorsunuz en iyisi prima mı hala?başka ne alayım yanında ne önerirsiniz?
16 aylık bebekler mama İçmezler kutu sütü rahatlıkla icebilirlrt.tabi reflü ya da alerji gibi bir sorunları yoksaArkadaşlar merhaba,
16 aylık ikiz bebekler var yakınımda anneleri mama ve bez alamadığını söyledi.
Ben şimdi alışveriş yapıcam onlara biraz. Mama neden yediriyor tam anlamadım açıkçası çok büyük değiller mi mama için pek anlamadım. Kendisine sordum anne sütü emmedikleri için sağlık ocağındaki doktor demiş.
Beni biraz bu mama konularında aydınlatır mısınız ne alayım hangi markanın nesini? Bez ne kullanıyorsunuz en iyisi prima mı hala?başka ne alayım yanında ne önerirsiniz?
Sanırım annenin durumu yok bu yüzden ev yemeklerinde yeterli olamıyor bu yüzden de mama ile takviye gerekiyor.
Ben prima kullanıyorum. Bez alırken sanırım 5 numara alman gerekir yine üzerindeki kilo kısmına bir bakarsın.
Mama da 5 numara oluyor sanırım. Devam sütü diye geçer. Yine ona da alırken bakın hangi ay da hangi numara kullanılacağı üzerinde yazıyor
Ve duyarlılığınız çok hoş. .
Ne güzel düşünmüşsünüz,çocuk doyurmak,sevindirmek harika,Rabbim sizinde gönlünüze göre verir dilerim.
Mama istediyse alın muhakkak,zira inek sütü alerjileri olabilir yada inek sütünü içmiyor olabilirler (çevremde var sevmeyen 3 yaşında hala formül mamadan başkasını içmeyen çocuk) Sütte alın yanında,artık tadını biliyorlarsa ve alışkınlarsa herşeyden yiyebilirler ama bir mesajınızda anneleri küçük yemek yapamıyor olabilir demişsiniz. Et alacaksanız haşlamalık kemikli et alabilirsiniz, güzelce kaynatıp etleri didip,et suyu ile çorbalık hazirlayıp buzluğa atabilir,oradan çıkarıp çorbalarına koyar ,her öğünlerinde et,et suyu tüketmiş olur minnoşlar,faydalı olur onların beslenmesinde. Kıyma alacaksanız 2 kere çektirmelisiniz ,genelde o aylarda çok çiğnemeyi sevmezler. Yumurta,kahvaltılık alabilirsiniz,artık kahvaltı yapıyor olmaları lazım. Bunun dışında bakliyatlarda uzun zaman kullanılır,hemen tüketmek durumunda kalmazlar. Marketlerde ev tarhanası oluyor,bulursanız ondanda alabilirsiniz,besleyici ve sağlıklı bir öğün olur çocuklar için,hem yapılmasıda kolay.
Küçük bir kız çocuğu resmen bu bebeklerin annesi. Yemek yapmayı bildiğinden şüpheliyim.
Hmm.. bebe bisküvisi al canım sen kahvaltilari icin. Kasık maması al. Makarna falan da yiyebilecek aydalar. En azından çorba makarna yoğurt yedirdigini farzedersek. Seninkilerde takviye olur. Birde biraz meyve ile.gidersin şeftali erik muz olabilir.
Ne tarafta bu yardım edeceğin anne ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?