Bebek Beslenmesi 16 aylık bebek ne mama yer?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Benim cocugum da 17 aylik oldu herhalde o bayan devam sütünden bahsediyor. Ama ben emzirdigim icin bilmiyorum aptamil devam sütü pro h comfort felan bir sürü degisik var hmm. Benim cocugum cubuk kraker degisik kraker kurabiye misir gevrekler felan var onlari yiyor cok öyle yiyecekler de iyi olur belki bide meyve püresi. Bütününü de yiyor ama püre halinide sever o ikizler belki

Arkadaşlar merhaba,

16 aylık ikiz bebekler var yakınımda anneleri mama ve bez alamadığını söyledi.

Ben şimdi alışveriş yapıcam onlara biraz. Mama neden yediriyor tam anlamadım açıkçası çok büyük değiller mi mama için pek anlamadım. Kendisine sordum anne sütü emmedikleri için sağlık ocağındaki doktor demiş.

Beni biraz bu mama konularında aydınlatır mısınız ne alayım hangi markanın nesini? Bez ne kullanıyorsunuz en iyisi prima mı hala? :-) başka ne alayım yanında ne önerirsiniz?

Hiç bebeğim olmadı bilemedim şimdi ama arkadaşlar fikir verirse ben de yardımcı olabilirim ihtiyaç listesi vermeniz yeterli, dünyada çocukların aç kalması kadar korkunç bir şey olamaz, ne faydamız olsa kardır

Mama hiç kullanmadığım için bilgim yok.

Market kartı alsanız, o istediğini alabilir. Bazı marketler market çeki veriyor, istediği zaman o çek elinde olan kullanıyor.

Sizler gibi güzel kalpler hiç bir zaman darda kalmasın insaallah.

16 ay aslında sebze-et yemek için uygun bir zaman aslında hem mama'lardan daha faydalı olur ama yinede mama kullanıyorsa direkt anneye soramazmısınız hangisini istediğini...
Bezlerdende ben oğullarıma molfix ve canbebe kullandım ikiside gayet güzel...

Sanırım annenin durumu yok bu yüzden ev yemeklerinde yeterli olamıyor bu yüzden de mama ile takviye gerekiyor.

Ben prima kullanıyorum. Bez alırken sanırım 5 numara alman gerekir yine üzerindeki kilo kısmına bir bakarsın.

Mama da 5 numara oluyor sanırım. Devam sütü diye geçer. Yine ona da alırken bakın hangi ay da hangi numara kullanılacağı üzerinde yazıyor

Ve duyarlılığınız çok hoş. .

16.ayda mama yenmiyor. Tüm yemekler et süt balık tavuk pilav çorbalar sebzeler kısacası bizim yediğimiz herseyi yiyebiliyorlar.anne sütü olsun veya olmasın fark etmez.1 yaşından sonra inek sütü zaten içilir. Sadece şu irmikli meyveli ballı pirinç unu türünde olan hazır mamalar var.onlar isteğe bağlı gece veya sabah verilebilir. Ben tercih etmiyorum. Herşeyin gerçeğini yediriyorum. Meyve sutlac falan.bebeğim 18 aylık oldu.bence sadece bez meyve süt et çorbalik malzeme kiyma tavuk filan alın. Mama yerine bunlari yemeleri gerekiyor.prima 5 numara olur bebeklere.bu arada benim sutum yeterli değildi mamayı 9.ayina kadar kullandim.sonra bıraktım.

Arkadaşlar merhaba,

16 aylık ikiz bebekler var yakınımda anneleri mama ve bez alamadığını söyledi.

Ben şimdi alışveriş yapıcam onlara biraz. Mama neden yediriyor tam anlamadım açıkçası çok büyük değiller mi mama için pek anlamadım. Kendisine sordum anne sütü emmedikleri için sağlık ocağındaki doktor demiş.

Beni biraz bu mama konularında aydınlatır mısınız ne alayım hangi markanın nesini? Bez ne kullanıyorsunuz en iyisi prima mı hala? :-) başka ne alayım yanında ne önerirsiniz?
16 aylık bebekler mama İçmezler kutu sütü rahatlıkla icebilirlrt.tabi reflü ya da alerji gibi bir sorunları yoksa

Ne güzel insansın sen ispanakliborek ispanakliborek

İhtiyaçları olabilecek her şeyden biraz biraz alsan ne kadar iyi olur.
Devam sütü,
İnek sütü,
Mama,
Et ürünleri,
Yumurta,
Meyve ve sebze vs

İhtiyaçları vardır. Güzel bir alışveriş onları uzun süre sevindirecektir.

Ayağına taş değmesin.

(bebek maması ve bezinden henüz anlamıyorum :KK53:)

Anneler mamaya gerek yok demiş ama istediyse alın bence. Üstte bir üye de demiş hepsinden biraz biraz alabilirsiniz.

Allah sizden razı olsun ramazan günü ufacık bebeğin annesini sevindirmişsiniz. Bana da yazarsanız özelden ben de yardımcı olabilirim minik kuzu için

Sanırım annenin durumu yok bu yüzden ev yemeklerinde yeterli olamıyor bu yüzden de mama ile takviye gerekiyor.

Ben prima kullanıyorum. Bez alırken sanırım 5 numara alman gerekir yine üzerindeki kilo kısmına bir bakarsın.

Mama da 5 numara oluyor sanırım. Devam sütü diye geçer. Yine ona da alırken bakın hangi ay da hangi numara kullanılacağı üzerinde yazıyor

Ve duyarlılığınız çok hoş. .

Küçük bir kız çocuğu resmen bu bebeklerin annesi. Yemek yapmayı bildiğinden şüpheliyim. :(

Ne güzel düşünmüşsünüz,çocuk doyurmak,sevindirmek harika,Rabbim sizinde gönlünüze göre verir dilerim.
Mama istediyse alın muhakkak,zira inek sütü alerjileri olabilir yada inek sütünü içmiyor olabilirler (çevremde var sevmeyen 3 yaşında hala formül mamadan başkasını içmeyen çocuk) Sütte alın yanında,artık tadını biliyorlarsa ve alışkınlarsa herşeyden yiyebilirler ama bir mesajınızda anneleri küçük yemek yapamıyor olabilir demişsiniz. Et alacaksanız haşlamalık kemikli et alabilirsiniz, güzelce kaynatıp etleri didip,et suyu ile çorbalık hazirlayıp buzluğa atabilir,oradan çıkarıp çorbalarına koyar ,her öğünlerinde et,et suyu tüketmiş olur minnoşlar,faydalı olur onların beslenmesinde. Kıyma alacaksanız 2 kere çektirmelisiniz ,genelde o aylarda çok çiğnemeyi sevmezler. Yumurta,kahvaltılık alabilirsiniz,artık kahvaltı yapıyor olmaları lazım. Bunun dışında bakliyatlarda uzun zaman kullanılır,hemen tüketmek durumunda kalmazlar. Marketlerde ev tarhanası oluyor,bulursanız ondanda alabilirsiniz,besleyici ve sağlıklı bir öğün olur çocuklar için,hem yapılmasıda kolay.

Kasik mamasindan mi sozediyor acaba, bazi anneler yatirmadan kasik mamasi yedirir tok tutsun diye, her markanin var 7 tahilli falan. Biberon mamasi 16 aylik bebege verilir mi bilmiyorum.

mama çok da faydalı bişey değil bence. oğluma 1 yaşına kadar formül mama verdim az az sütüm yetmediğinden. 1 yaştan sonra ineksütüne geçtim.
siz kıyma alın bence. zaten 1 kilo kıyma ile formül mamalar aynı para belki daha fazladır. çocuklara köfte yapar, sote yapar. biraz sebze al. muz, şeftali yerler bunlardan alabilirsin. bez de huggies kullanıyoruz biz gayet iyi.

Mamadan ziyade süt, bebek büskivisi, çift çekilmiş az yağlı kıyma, somon balığı ve kuruyemis ozellikle ceviz almaniz daha iyi olur. Bence anne de yeterince bilincli degil. Mamaya gerek yok artik. Evde pisen her yemegi pek guzel yerler artik. kiymayla da kofteler yapip buzluga atsin her defasinda cikarip taze taze pisirsin. somonu da buzluga atip az az cikarip corba yapabilir. mama olarak da sütün icine bebe buskivisi atip arada sirada verebilir. Bu arada her gun bir yumurta da şart. Bez olarak da en iyisi hala prima :)

Ne güzel düşünmüşsünüz,çocuk doyurmak,sevindirmek harika,Rabbim sizinde gönlünüze göre verir dilerim.
Mama istediyse alın muhakkak,zira inek sütü alerjileri olabilir yada inek sütünü içmiyor olabilirler (çevremde var sevmeyen 3 yaşında hala formül mamadan başkasını içmeyen çocuk) Sütte alın yanında,artık tadını biliyorlarsa ve alışkınlarsa herşeyden yiyebilirler ama bir mesajınızda anneleri küçük yemek yapamıyor olabilir demişsiniz. Et alacaksanız haşlamalık kemikli et alabilirsiniz, güzelce kaynatıp etleri didip,et suyu ile çorbalık hazirlayıp buzluğa atabilir,oradan çıkarıp çorbalarına koyar ,her öğünlerinde et,et suyu tüketmiş olur minnoşlar,faydalı olur onların beslenmesinde. Kıyma alacaksanız 2 kere çektirmelisiniz ,genelde o aylarda çok çiğnemeyi sevmezler. Yumurta,kahvaltılık alabilirsiniz,artık kahvaltı yapıyor olmaları lazım. Bunun dışında bakliyatlarda uzun zaman kullanılır,hemen tüketmek durumunda kalmazlar. Marketlerde ev tarhanası oluyor,bulursanız ondanda alabilirsiniz,besleyici ve sağlıklı bir öğün olur çocuklar için,hem yapılmasıda kolay.

ama ol alerjili çocuklar mama da içemiyor. yani sıradan mamalarda da var ineksütü. raporlu mamalar var onlardan kullanıyorlar. çünkü fiyatı çok uçuk.

Küçük bir kız çocuğu resmen bu bebeklerin annesi. Yemek yapmayı bildiğinden şüpheliyim. :KK43:

Hmm.. bebe bisküvisi al canım sen kahvaltilari icin. Kasık maması al. Makarna falan da yiyebilecek aydalar. En azından çorba makarna yoğurt yedirdigini farzedersek. Seninkilerde takviye olur. Birde biraz meyve ile.gidersin şeftali erik muz olabilir.

Ne tarafta bu yardım edeceğin anne ?

Hmm.. bebe bisküvisi al canım sen kahvaltilari icin. Kasık maması al. Makarna falan da yiyebilecek aydalar. En azından çorba makarna yoğurt yedirdigini farzedersek. Seninkilerde takviye olur. Birde biraz meyve ile.gidersin şeftali erik muz olabilir.

Ne tarafta bu yardım edeceğin anne ?

İstanbulda gop tarafında bdv de kızarak okuduğumuz konulardan biri resmen. Kaçarak evlenmiş. Çocuk olmş hemen. Şansına ikiz. Ama bakacak hali yok. Kocası borç batağına giriyor. Evden atıyorlar kız ailesinin yanına yerleşiyor. Kocası da geçici işlerde çalışıp toparlanmaya çalışıyor. Kızın babası bebekleri istemiyor ve bu yüZden çok vicdansızlıklar yapıyor şu an. Ama kızın susup he demekten başka çaresi yok. Kaymakamlığa gidip sürekli yardım isticem kız için. Ayda 200 300 lira bağlansa bayağı iş görür bebekler için. Şu an bebek bezi almak için bile parası yok işte. Ben geçici olarak market alışverişi yapıp götürcem. Ama sürekli böyle yardımla olmaz. Devlet ediyosa etsin. Bebeklere acıdığımdan yrdım ediyorum anneye hiç acımadım. Çocuğuna ne mama alınacağını bile bilmeyen elinden hayat boyu hiçbir iş gelmemiş bi insan.

Back
X