- 24 Ocak 2021
- 10.739
- 24.057
-
- Konu Sahibi narcicegiiiii
Şimdi bana kızarlar ama yine de yazacağım, rahmetli annem yanıklara mum ve zeytinyağından karışım yapar sürerdi ve gerçekten iz bırakmadan da iyileşirdi 1. Derece yanığı olan arkadaşımın kız kardeşini bu yöntemle iyileştirdi, Allah acil şifalar versin, çok üzüldüm, bebekler konusunda çok hassasımMerhaba canım çok sıkkın 13 Ekim akşamı 16 aylık oğlumun ayağına 15 dk önce ocaktan alınmış kaynar derecesine yakın su döküldü anneme gitmiştik yere koymuş cezveyi ona da çok kızdım o da çok üzgün ama kızsakta ne fayda inanın o andan beri ağlıyorum çok kötüyüm ilk götürdüğümüzde 2.derece yanığa benziyor yarın tam belli olur dediler 3 krem karıştırıp pansuman yaptılar gönderdiler sol ayağında parmakları su topladı o fazla değil ama asıl sağ ayağının üstünün tamamı. Ertesi gün pansumana gittik fito krem ile batigrass aldırdılar eczaneden yine pansuman yaptılar üst deri tamamen yok zaten kıpkırmızı bugünde pansumana gittik aynı şekilde yapıldı başka hastanede ve pansumanı yapan kız yanık merkezine gidin daha iyi dedi ayağında dünden bugüne hiçbir gelişme yok neşeli yavrum yürüyen koşan yavrum kucağımızda geziyor iştahı gitti ayağının altına hibcirsey yok ama yinede basamaz suan tabiki ama ben o basamadıkca yürümedikce o ayagını gördükce kahroluyorum. Yarın kocaeli yanık merkezine gidicez nolursunuz böyle bir durum yaşayan varsa nolursun yazsın herkes ağlama diyor ama ben dayanamıyorum. Hiç bu aşamadan geçen var mı üst deri tamamen yok kırmızı gözüküyor iyileşme aşaması nasıl oluyor hiç iyileşcek gibi gelmiyor bana nolursunuz birşey söyleyin böyle olupta iyileşen kabuk mu bağlıyor ne oluyor ne kadar sürecek nolursunuz yardımcı olun yüzeysel mi derinsel mi dedim 2.derece yüzeysel dedi acil hemşiresi bu arada. duanıza da ihtiyacım var bir anne olarak perişanım
Çok geçmiş olsun yanık merkezine gidin ve mutlaka söylediklerini uygulayın. Kuzenimin çocuklarına kaynar su dökülmüştü annelerine sürpriz çay demlemek istemişler iki kardeş ocaktaki çaydanlık kız olanın yüzüne erkek olanın göğsüne döküldü. Bayağı ileriydi ama şükür ikisinde de hiç iz engel vs yok. Sakın doktorun söylediklerinin dışına çıkmayın yada ona sormadan bir şey yapmayın.Merhaba canım çok sıkkın 13 Ekim akşamı 16 aylık oğlumun ayağına 15 dk önce ocaktan alınmış kaynar derecesine yakın su döküldü anneme gitmiştik yere koymuş cezveyi ona da çok kızdım o da çok üzgün ama kızsakta ne fayda inanın o andan beri ağlıyorum çok kötüyüm ilk götürdüğümüzde 2.derece yanığa benziyor yarın tam belli olur dediler 3 krem karıştırıp pansuman yaptılar gönderdiler sol ayağında parmakları su topladı o fazla değil ama asıl sağ ayağının üstünün tamamı. Ertesi gün pansumana gittik fito krem ile batigrass aldırdılar eczaneden yine pansuman yaptılar üst deri tamamen yok zaten kıpkırmızı bugünde pansumana gittik aynı şekilde yapıldı başka hastanede ve pansumanı yapan kız yanık merkezine gidin daha iyi dedi ayağında dünden bugüne hiçbir gelişme yok neşeli yavrum yürüyen koşan yavrum kucağımızda geziyor iştahı gitti ayağının altına hibcirsey yok ama yinede basamaz suan tabiki ama ben o basamadıkca yürümedikce o ayagını gördükce kahroluyorum. Yarın kocaeli yanık merkezine gidicez nolursunuz böyle bir durum yaşayan varsa nolursun yazsın herkes ağlama diyor ama ben dayanamıyorum. Hiç bu aşamadan geçen var mı üst deri tamamen yok kırmızı gözüküyor iyileşme aşaması nasıl oluyor hiç iyileşcek gibi gelmiyor bana nolursunuz birşey söyleyin böyle olupta iyileşen kabuk mu bağlıyor ne oluyor ne kadar sürecek nolursunuz yardımcı olun yüzeysel mi derinsel mi dedim 2.derece yüzeysel dedi acil hemşiresi bu arada. duanıza da ihtiyacım var bir anne olarak perişanım
Evet 2. derece 1 ay gibi sürede topladı.İnşallah dediğiniz gibi olur. Ne kadar zamanda iyileşmişti acaba yiğeniniz? 2.derece mi demişlerdi ona da
Öncelikli olarak çok geçmiş olsun ablamın yzuu yanmıştı birkaç yıl önce ateşten daha ciddiydi yaraları çok şükür hiç iz kalmadı atlattı yanık merkezine gitmekle doğru yapiyorsunuz.o yatarak tedavi olmuştu bir süre yanık merkezinde kremlerin dışında kabuk baglamamsi ve derinin burusmamasi için sarı kantaron yağı vermişti Dr ama ev yapımı olacak demişti kantaron mu ilaçlar mi bilmiyorum ama çok şükür geçti sizde hemen anlatırsınız inşallah daha çok yeni yürümeye korkar şuan canı da aciyordur yürür merak etmeyin yarın kantaron yağıni da bir sorun öyle kullanin ama Dr dan habersiz birşey de yapmayın.birde uzun bir süre güneşe cikarmamisti Dr yanık güneş ışığı görmesin demistiMerhaba canım çok sıkkın 13 Ekim akşamı 16 aylık oğlumun ayağına 15 dk önce ocaktan alınmış kaynar derecesine yakın su döküldü anneme gitmiştik yere koymuş cezveyi ona da çok kızdım o da çok üzgün ama kızsakta ne fayda inanın o andan beri ağlıyorum çok kötüyüm ilk götürdüğümüzde 2.derece yanığa benziyor yarın tam belli olur dediler 3 krem karıştırıp pansuman yaptılar gönderdiler sol ayağında parmakları su topladı o fazla değil ama asıl sağ ayağının üstünün tamamı. Ertesi gün pansumana gittik fito krem ile batigrass aldırdılar eczaneden yine pansuman yaptılar üst deri tamamen yok zaten kıpkırmızı bugünde pansumana gittik aynı şekilde yapıldı başka hastanede ve pansumanı yapan kız yanık merkezine gidin daha iyi dedi ayağında dünden bugüne hiçbir gelişme yok neşeli yavrum yürüyen koşan yavrum kucağımızda geziyor iştahı gitti ayağının altına hibcirsey yok ama yinede basamaz suan tabiki ama ben o basamadıkca yürümedikce o ayagını gördükce kahroluyorum. Yarın kocaeli yanık merkezine gidicez nolursunuz böyle bir durum yaşayan varsa nolursun yazsın herkes ağlama diyor ama ben dayanamıyorum. Hiç bu aşamadan geçen var mı üst deri tamamen yok kırmızı gözüküyor iyileşme aşaması nasıl oluyor hiç iyileşcek gibi gelmiyor bana nolursunuz birşey söyleyin böyle olupta iyileşen kabuk mu bağlıyor ne oluyor ne kadar sürecek nolursunuz yardımcı olun yüzeysel mi derinsel mi dedim 2.derece yüzeysel dedi acil hemşiresi bu arada. duanıza da ihtiyacım var bir anne olarak perişanım
Benm esimin is yerinde sicak su hatti patlayinca 2. Ve 3. Derece tum sirti yandi. Doktorlar 3 ayda normal hayatina donersin vs dediler. Yanik unitesinde yatis verdiler ama istemedi her gun gitti geldi hastaneye. Tabi perisanlik diz boyu. Giresunda bi tanidigimiz vardi o donem. Orda yanik kremi yapan bi eczaci varmis. 3 kusak eczacilarmis kendi tarifleriymis. O kremden yaptirip hemen gonderdiler. Esimin sirti 3 gunde kurudu. Toplam 15 gunde kiyafetlerini giyip ise gidebilmeye basladi. Normal hayatina döndü. Bi arastirin biz o arkadasla artik gorusmedigimiz icin kim oldugunu sorup yazamiyorumMerhaba canım çok sıkkın 13 Ekim akşamı 16 aylık oğlumun ayağına 15 dk önce ocaktan alınmış kaynar derecesine yakın su döküldü anneme gitmiştik yere koymuş cezveyi ona da çok kızdım o da çok üzgün ama kızsakta ne fayda inanın o andan beri ağlıyorum çok kötüyüm ilk götürdüğümüzde 2.derece yanığa benziyor yarın tam belli olur dediler 3 krem karıştırıp pansuman yaptılar gönderdiler sol ayağında parmakları su topladı o fazla değil ama asıl sağ ayağının üstünün tamamı. Ertesi gün pansumana gittik fito krem ile batigrass aldırdılar eczaneden yine pansuman yaptılar üst deri tamamen yok zaten kıpkırmızı bugünde pansumana gittik aynı şekilde yapıldı başka hastanede ve pansumanı yapan kız yanık merkezine gidin daha iyi dedi ayağında dünden bugüne hiçbir gelişme yok neşeli yavrum yürüyen koşan yavrum kucağımızda geziyor iştahı gitti ayağının altına hibcirsey yok ama yinede basamaz suan tabiki ama ben o basamadıkca yürümedikce o ayagını gördükce kahroluyorum. Yarın kocaeli yanık merkezine gidicez nolursunuz böyle bir durum yaşayan varsa nolursun yazsın herkes ağlama diyor ama ben dayanamıyorum. Hiç bu aşamadan geçen var mı üst deri tamamen yok kırmızı gözüküyor iyileşme aşaması nasıl oluyor hiç iyileşcek gibi gelmiyor bana nolursunuz birşey söyleyin böyle olupta iyileşen kabuk mu bağlıyor ne oluyor ne kadar sürecek nolursunuz yardımcı olun yüzeysel mi derinsel mi dedim 2.derece yüzeysel dedi acil hemşiresi bu arada. duanıza da ihtiyacım var bir anne olarak perişanım
Eskiler aklıma geldi... Çok üzüldümMerhaba canım çok sıkkın 13 Ekim akşamı 16 aylık oğlumun ayağına 15 dk önce ocaktan alınmış kaynar derecesine yakın su döküldü anneme gitmiştik yere koymuş cezveyi ona da çok kızdım o da çok üzgün ama kızsakta ne fayda inanın o andan beri ağlıyorum çok kötüyüm ilk götürdüğümüzde 2.derece yanığa benziyor yarın tam belli olur dediler 3 krem karıştırıp pansuman yaptılar gönderdiler sol ayağında parmakları su topladı o fazla değil ama asıl sağ ayağının üstünün tamamı. Ertesi gün pansumana gittik fito krem ile batigrass aldırdılar eczaneden yine pansuman yaptılar üst deri tamamen yok zaten kıpkırmızı bugünde pansumana gittik aynı şekilde yapıldı başka hastanede ve pansumanı yapan kız yanık merkezine gidin daha iyi dedi ayağında dünden bugüne hiçbir gelişme yok neşeli yavrum yürüyen koşan yavrum kucağımızda geziyor iştahı gitti ayağının altına hibcirsey yok ama yinede basamaz suan tabiki ama ben o basamadıkca yürümedikce o ayagını gördükce kahroluyorum. Yarın kocaeli yanık merkezine gidicez nolursunuz böyle bir durum yaşayan varsa nolursun yazsın herkes ağlama diyor ama ben dayanamıyorum. Hiç bu aşamadan geçen var mı üst deri tamamen yok kırmızı gözüküyor iyileşme aşaması nasıl oluyor hiç iyileşcek gibi gelmiyor bana nolursunuz birşey söyleyin böyle olupta iyileşen kabuk mu bağlıyor ne oluyor ne kadar sürecek nolursunuz yardımcı olun yüzeysel mi derinsel mi dedim 2.derece yüzeysel dedi acil hemşiresi bu arada. duanıza da ihtiyacım var bir anne olarak perişanım
Çok geçmiş olsun, 5 yaşımdayken yandım, yer sofrasında çaydanlık döküldü üzerime, annem elinde çaydanlıkla ayaktaydı, kardeşim eline asıldı küçüktü, sırtım, göğsüm bacaklarım ayaklarım hep yandı. Yanık merkezine gitmeyi ihmal etmeyin çünkü yanığın tedavi farklıdır. Ben bir ay hastanede yatmıştım o zaman Çapa da. Sonrasında evde pansumana devam etti annem. Yaralar geçince izlere domuz yağı sürdüler hiç izi kalmadı.Merhaba canım çok sıkkın 13 Ekim akşamı 16 aylık oğlumun ayağına 15 dk önce ocaktan alınmış kaynar derecesine yakın su döküldü anneme gitmiştik yere koymuş cezveyi ona da çok kızdım o da çok üzgün ama kızsakta ne fayda inanın o andan beri ağlıyorum çok kötüyüm ilk götürdüğümüzde 2.derece yanığa benziyor yarın tam belli olur dediler 3 krem karıştırıp pansuman yaptılar gönderdiler sol ayağında parmakları su topladı o fazla değil ama asıl sağ ayağının üstünün tamamı. Ertesi gün pansumana gittik fito krem ile batigrass aldırdılar eczaneden yine pansuman yaptılar üst deri tamamen yok zaten kıpkırmızı bugünde pansumana gittik aynı şekilde yapıldı başka hastanede ve pansumanı yapan kız yanık merkezine gidin daha iyi dedi ayağında dünden bugüne hiçbir gelişme yok neşeli yavrum yürüyen koşan yavrum kucağımızda geziyor iştahı gitti ayağının altına hibcirsey yok ama yinede basamaz suan tabiki ama ben o basamadıkca yürümedikce o ayagını gördükce kahroluyorum. Yarın kocaeli yanık merkezine gidicez nolursunuz böyle bir durum yaşayan varsa nolursun yazsın herkes ağlama diyor ama ben dayanamıyorum. Hiç bu aşamadan geçen var mı üst deri tamamen yok kırmızı gözüküyor iyileşme aşaması nasıl oluyor hiç iyileşcek gibi gelmiyor bana nolursunuz birşey söyleyin böyle olupta iyileşen kabuk mu bağlıyor ne oluyor ne kadar sürecek nolursunuz yardımcı olun yüzeysel mi derinsel mi dedim 2.derece yüzeysel dedi acil hemşiresi bu arada. duanıza da ihtiyacım var bir anne olarak perişanım
Çok geçmiş olsun, 5 yaşımdayken yandım, yer sofrasında çaydanlık döküldü üzerime, annem elinde çaydanlıkla ayaktaydı, kardeşim eline asıldı küçüktü, sırtım, göğsüm bacaklarım ayaklarım hep yandı. Yanık merkezine gitmeyi ihmal etmeyin çünkü yanığın tedavi farklıdır. Ben bir ay hastanede yatmıştım o zaman Çapa da. Sonrasında evde pansumana devam etti annem. Yaralar geçince izlere domuz yağı sürdüler hiç izi kalmadı.
Eskiden kalorifer yoktu bir çok evde, en küçük kolay ısınan oda oturma odası seçilirdi, sobaya yakın olan. O yüzdende yer sofraları kullanırdık, bu anlattığım olay 1982 de oldu. Gerçekten tehlikeliydi soba üzerinde çaydanlık, güğüm ya da tencere mutlaka devrilecek bir şey de olurdubu yer sofrasindaki caydanliklar cok tehlikeli imis ya uzeeine dokulmeyen kalmamis nerdeyse aman aman.