1500 TL'lik Mutfak Alışverişi

Mutfak alışverişleriniz ne kadar tutuyor?

• 100-300 tl

OY: 9 22,0%
  • 300-600 tl

OY: 14 34,1%
  • 600-900 tl

OY: 6 14,6%
  • 900-1500 tl

OY: 12 29,3%

• Ankete Katılan
    41
Ben evli değilim öğrenciyim ama sen bu gidişle evi batırırsın canım, yemeklerini ölçüyle yapmayı dene artan yemeklerini birer yemekliksaklama kabına koyup buzluğa at buzlukta 8 ay dayanir bu sekilde yemek aradan zaman geçince mesela 1 hafta yada 10 gün sonra mikrodalga da yada tencerede isit sanki yeni yapmış gibi oluyor bununla ilgili internette bir çok şey var araştırmanı tavsiye ederim

Çok teşekkürler uğraşıp uzun uzun yazmışsınız :) yemek konusunda dediklerinizi deneyeceğim. Eşim olmadan alışverişe çıkmıyorum genelde ama alışveriş konusunda daha dikkatli davranacağız bu konuda anlaştık eşimle. Temizlik malzemesi konusunda ne kadar zararlı ve kimyasal olduğunu bile bile almadan edemiyorum sirke kokusundan hiç hoşlanmıyorum bir de

Zararli seyleri tuketmeyi birakin...
Iki kisi iseniz geleniz gideniniz cok yoksa evde stok yapma...
Kahvaltilik.alisverisi haftalik yap, benim peynir kasar ikinci.haftaya kaldi mi yiyesim gelmiyor..
Birde mutfak.bütçesi yapsan sana faydasi olur...
Mesela haftalik 50TL kahvalti, 30TlL sebze, 100 et balik, (kuru seyleri surekli almiyorsun) ayylik 800 u gecmez boyle...
Islenmis gida zararli.biz cok.nadiren.eve sucuk ton baligi konserve falan aliyoruz, kola 2 yıldır icmiyoruz mesela...

kokusundan hoşlanmıyosunuz galiba
onun önüne şöyle geçebilirsiniz.
elma sirkesi daha az kokar.içine portakal veya mandalina kabuğu atıp bekletin.sonra kullanın.sirke iyi bir temizlik ürünü bana görede.güzel parlatıyo,dahası tozlanmayı geciktiriyo,kireci önlüyo....

Evliligin ilk zamanlarinda olur öyle
Biz neler yapiyoduk bi bilsen

Mesela patlican ve kasar peynirden ornek vermissin
Patlicani bozulmasina firsat vermeden kizartip buzluga atabilirsin
Kasar peynir bizde de cok tuketilen bisey
Buyuk boy blok kasar alip 3 e 4 e bolup buzluga atiyorum
Bittikce cikariyorum aksamdan sabah mis gibi kullaniyorum
İki kisi icin pazara gerek yok
Semtinizdeki pazar kurulan gunlerde marketlerde indirim yapiyo pazarla hemen hemen ayni oluyo zaten
Pazardan taneyle almak pek mumkun degil
O yuzden size az az marketten almak daha dogru
Haftalik alisveris planli yemek alisveris listesi (bittikce yazmak gibi) rahatlatir butcenizi
Bizde de buyuk kalemlerin basinda mutfak var
Esim kizim bogazina duskun
Mecbur aliyoruz yani varken mahrum edemem
Ama abur cubur hazir gida hazir icecek mumkun oldugunca azaltin sagliginiz icin

Aksam cayin yanina caniniz bisey cekiyosa
Bigun kuruyemis koy( cekirdek fistik kuru kayisi dut kurusu incir )
Hepsini degil tabi o an evde ne varsa
Ertesi gun kurabiye yap
O bitince kek
Haftada 1 gun basit yiyin
Soslu makarna yogurt
Patatesli yada ispanakli borek domates salatalik cay gibi
Cok fazla et urunu de zararli
Biz de cok seviyoruz ama hergun yemek olmaz
Birgun balik birgun tavuk birgun kirmizi et aralara mutlaka sebze bakliyat gunu koymak gerek
Hicbiseyi stok yapmana gerek yok bana gore
Kitlik yok cok sukur
Heryer market
İndirim de biri bitse biri basliyo

Temizlik icinde envayi cesite gerek yok

Temizlik sirkesi var seffaf renkli.elma aromali kokusu yok
Bul mak parlaticisi yerine
Camasir mak yumusaticisi yerine kullanabilirsin
Cam ocakta ankastre temizliginde de kullaniyorum ben hic leke kalmiyo
Ev silme suyuna arap sabunu ve sirke karsimi yapabilirsin
Cok daha saglikli

Haftalik mutfak butcesi olustur
Mutfak dediysem evin tum alisverisi temizlik dahil
O parayla haftalik ihtiyacina gore alisveris yap

Aklima simdilik bunlar geldi

Ton balığını geceleri eşim acıkınca sandviç yapıyor genelde ya da öğle yemeklerinde ton balikli makarna, salata vs. yapıyoruz :) sucukta asla ucuza kaçmam apikoğlu falan alırım sosis falan almıyorum genelde zaten içinde ne olduğu belli değil.. teşekkür ederim deneyeceğim haftalık bütçe konusunu

Çok teşekkürler öncelikle eşimde okudu o bile çok mantıklı teşekkür et benim içinde dedi :) patlıcan tam da bozulmak üzereydi birazdan kızartıp dolaba atacağım hatta kaşar konusunu nasıl daha önce düşünemedim diye düşündüm aslında bariz önümüzde olan şeyleri fark etmiyoruz bazen :) temizlik malzemesinde şu an en az 6 7 aylık stok durumum var ama sonra belki sirke olayını deneyebilirim herkes çok önerdi çok teşekkürler yeniden

çok fazlaymış nasıl şaşırdım bizimki 700- 800 TL yi geçmiyor ben çok diyordum 2 kişiye ki burda alkol de dahil ben içmiyorum hamilelik düşündüğüm için.
abur cubur alışkanlığımız hiç yok, tatlımızı kekimizi börek vs bende eksik etmem yaparım çünki severiz bizde. ilk başta alış verişi çöz haftalık yaoarım sayılı alırız bana üc biber gerekiyorsa o hafta 3 tane alırım domates felan aynı şekilde hiç bişey ziyan olmaz. ve diğer önemli konu az pişirmeyi mutlaka öğren ki daha basit bence alıştır kendini ne kadar yiyebileceğinizi biliyosun sonucta

canım hepsini yesen obez olursun yemesen ziyan olur, yazık günah
ben tek yaşıyorum ben de kalabalık ailede büyüdüm ve elim aza varmıyor
sadece fazla yaptığım yemeği değil sebze haşladığım suyu bile soğuyunca dondurucuya koyuyorum makarna pişireceksem o suda haşlıyorum.
yemeklerde de yemeği yapınca bakıyorum ki çok olmuş. 1 öğün yiyeceğim yemeği ayırıyorum kalanı hemen o gün -soğur soğumaz- buzluğa atıyorum.
temizlik malzemesi ben de çok alıyordum eskiden sonra kimya mühendisi bir arkadaşım dedi ki marketler son kullanma tarihi yaklaşan ürünleri indirime koyuyormuş. deterjanların vs. etken maddeleri zayıflıyormuş süre geçtikçe. ben de stokları kullanayım o zaman almayayım daha dedim. o gün bugündür hala temizlik maddesi almadım (sadece klozete takılan mavi toplardan aldım o kadar) düşün nasıl bir stok yaptıysam. kıtlık çıkacakmış gibi almanın bir alemi yok çok şükür memlekette savaş yok. ayrıca çeşit çşit malzemeye de gerek yok şimdi masraflarım epey azaldı.

Rica ederim, ne demek.
Mutfakta tasarruf icin buzdolabina hakim olmak ve buzlugu aktif kullanmak gerek
Mesela gecen hafta esim kabak almisti
Birazini kizarttim baktim bitmiycek rendeleyip buzluga attim
İster mucver yap ister az yagda soteleyip yogurlu meze
İslak kek yapmistim gecen gun bi borcam
İki gunde anca yarisi yendi diger yarisi buzluga istedigim zaman tekrar cikaririm
Pogaca yapip atabilirsin hafif firinda isitirsan yeni pismis gibi olur
Bozulcak gibi olan beyaz peyniri varsa maydonozla karistirip borek harci olarak saklayabilirsin
Yaza dogru dolap bosaliyo diye kis sonu buzdolabi posetine 1 portakal 1 limon koyup kaldirabilirsin
Dolaptan cikarip biraz bekletip dilimle
1 bardak sekerle rondodan gecirip 3 lt su ve 1 tatli kasigi limon tuzuyla karistirip suzdugunde 3 lt mis gibi limonta elde edersin
Asitli icecek hazir meyvesuyu yerine guzel bi alternatif olur
Aklima gelenleri paylasirim yine seninle

Esinin gece acikmasinin bi sebebi olmali
Aksam yemegi yiyip ogun atlamiyorsa
Az su tuketiyo olabilir yada fazla karbonhidrat alimi olabilir
Duzensiz kalitesiz uyku
Stres bunlarin hepsi gece acligi yapar
Arada bir oluyosa sorun degil hergun gece yemegi yenmez
Benim esimde oyle ama bizimki pis bogazliktan :)
Esim ailesi de illa yatsi yemegi yerler
Bazilari icin aliskanlik sanirim

1500 tl ile 4 aylık mutfak ihtiyacımı karşılarım ben. Biz sebzeci bir aileyiz et nadir tüketiyoruz. Yarımşar kilo yetiyor ayda.
Abur-cubur çok az yiyoruz. Sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz. En önemlisi asla israf etmiyoruz. Çöpe yemek gitmiyor.
Eğer ertesi gün aynı yemeği tüketmiyorsanız mutlaka ölçülerinizi azaltıp iki kişilik yapmanızı öneririm.

1500 tl bence iki kişi için çok fazla

Bizim goderlerimiz 700-900 arasında değişiyor şu anda ama birde üç yaşında.çocuğumuz var

Eşimle ikimizken 3 yıl önce 300- 350 liraya halledebiliyodum ama şu an mümkün diil yani gelişme çağındaki yiyen çocuk var evde ama ona rağmen 900 en en fazla

Bence en büyük hata aylık alışveriş yapmak.... Ben ilk başlarda aylık yapiyodum zararları insanı stokculuga zorluyo , ay sonu geldiğinde evde sürekli eksik biseyler cikiyo , ayrıca stokculugun mutlaka bi sebebi olmalı benim eskiden kalma çocukluktan gelen yaşadığım şeylerden dolayı evde yiyecek atılmadığını farkettim hem koyacak yer sikintisida yasiyodum... Evde diracagina markette dursun param cebimde kalsın gerekirse gider alırım diye diye kendimi e gittim

Haftalık alışveriş yapıyorum benim düzenin şöyle pazartesi pazar var yemekleri yarım kilodan pisiriyorum üç tabak cikiyo yanına pilav makarna kofte küre mutlaka yaparım salata yogurtta olur genelde.... Size de yemeklik sebzeler yarım kilo yeter bence... Dolmalik biber , patlican , kabak bunları pazardan sayıyla aliyorum... Mesela dolalik biber 3 tl varmıştım biber 3.tl ikisini karistirabilirmiyim diyorum karistiriyorum , havuç ve turptada yapıyorum aynisini fiyatı aynı olan şeyleri ay i tezgahtan bi posette aliyorum:)

Yeşil fasulyeyi , mantarı , brüksel lahanasini yarım kilo aliyorum.... Yada kilosu 5 tl ise 3 liralik gibi....

Ben haftalık yemek listesi yapamıyorum her akşam evde olmadigimizdan denk getiremiyorum ama kaba bi hesabım var kafamda... İki gün et( balık , tavuk vs...) , üç gün sebze , iki gün bakliyat ... Hep buna göre alışveriş yaparim

Pazara gitmeden alacağım 3 sebzeyi muhakkak belirlerim kafamda biri dayanıklı bi sebze olur mesela
Ispanak , karnibahar , lahana(dayanikli)
Fasulye , semiz otu , patlican(dayanikli)
Bezelye, kabak(dayanikli) , brokoli vs... Yani biri dayanıksız yeşillik, biri dayanıklı bi sebze olur mutlaka
Pazarda 3 çeşit sebze
Sonra 3 çeşit meyve yine ayni biri mutlaka dayanikli olur ( elma, karpuz, portakal vs.. haftanın son gününe kadar dayansın diye)
Bide salata malzemesi var yani pazara gitmeden ne alacağımı hemen hemen biliyorum aslinda

Pazardan sonra markete uğrarım her hafta evde ne bitmisse hafta boyunca dolabın üstünde liste olur yazarım onu alirim

Tavuğu organik tavuk aliyorum marketten almıyorum artık bi tanesi 30 tl gibi oluyor genelde ayda iki kere aliyorum. Kışın tavuk yerine balık yapmayı tercih ediyorum daha lezzetli.... Kırmızı eti haftalık bazen 15 günlük alırım ve yine almadan ne yapacağımı bilirim haftada bir köfte ve bakliyatlari genelde etli pisiririm yani haftada dört gün et yemiş oluyoruz ....

Eve hiç sokmadiklarim
Abur, cubur oğlumun her hafta bir hakkı var onuda yolda eve gelirken yer eve giremez , hazır meyve suyu , asitli tüm icecekler , çamaşır yumusaticisi , sosis , salam , nutella benzeri şeyler , ekmek , konservede olan tüm gıdalar , belli başlı kullandığım 4-5 tane temizlik ürünü var onun dışına cikmiyorum , saç kremi , mesim dışı sebze, meyve gibi ... Hazır kek , kurabiye almamaya calisiyorum ama buna pek mani olamıyorum arada eşim aliyo:)

Zamanla oturtursun ama plansız hareket etme kendine küçük bi defter edin oraya yaz markete pazara sürekli kafamda ne alacağıni bilerek git... Benim arada pazarda bi kaç üründe fikrim değişir ama genelde plana sadık kalırım

Sütünü alabiliyosan inek şutu al yogurdunu kendin yap çok faydalı....

Gerçekten oturup tek tek hesapladım minimum bile olsa 500 altına inmiyor mutfak alışverişi yalnızca (deterjan vs dahil olmadan) sanırım yediklerimizden kaynaklı, aynı zamanda eşim pahalı markayı kalite sandığından her ürünün en pahalısını alma peşinde her seferinde, bir kaç kez tartıştık bile bu yüzden kendimi cimri gibi hissettiriyor bana bazen
Stokçuluk yapıyorum gerçekten haklısınız eşime karşı bile olsa rezil olma korkusu yaşıyorum hala bir şeyin evde olmadığını söylemek ne biliyim çok kötü bir his benim için...
Buzdolabının üstüne liste yaptım ben de 2 tane alınacak çıktı bile hatta :)
Sizin kadar disiplinli olamıyorum hiçbir zaman sanırım bu yüzden diyet bile yapamıyorum doğru düzgün (çikolata diyetlerim var benim ) hem de yeni evliyiz genciz henüz o yüzden eşimi de onu alma bunu alma şunu yiyemeyiz diye çok kasmak istemiyorum ama tebrik ederim sizi gerçekten hep imrendiğim insanlardansınız :)
Yoğurt mayalamak konusuna gelince açıkçası memleketimde değilim ve açık sütü nereden alırım bilemedim burada ben de düşündüm birkaç kez
Hiç üşenmeyip uzun uzun anlatmışsınız çok teşekkürler :)

Sizin eşiniz gibi pis boğaz biraz benimkide :) eşimin eski alışkanlıklarından biri kahvaltı öğle yemeğini atlayıp bazen sadece akşam ve gece yer, eskiden özellikle hep dışarıdan ısmarlarmış evlendikten sonra dışarıdan ısmarlaması azaldı ama gece yemekten vazgeçemiyor :)

Canim biz yiyeceklerin hepsini bi hafta almiyoruz.ornegin bu hafta balikla sucuk aldiysak diger hafta tavukla baska sey aliyoruz.meyvede de oyle.hem yemekleride kendi yiyeceginiz kadar yap bence.

Bizim belki daha fazla gidiyordur. 5 tane çocuk var ama :) fındık fıstık ceviz falan alıyoruz sık sık. 1 kg kaşarı bi oturuşta bitiren çocuklarım var canavar gibiler. Bi de beslenme m suyu falan derken...
2 kişi için sanki biraz fazla ama 1500. En azından rahat 800 900 e iner. Öncelikle yemekleri fazla yaptıysanız buzluğa atın bence. Ertesi hafta yeni yemek gibi çıkarırsın. Bize yardımcı geliyor artık ben baş edemedim yemek yapmakla. Yaptığı 3 çeşit yemek yetmedi geçen gün 2 paket de makarna yaptım.

Ciddi misiniz maşallah sizin çocuklara 1 kg kaşar he.. Hep istediğim şeydir 3ten fazla çocuk ama bu gidişle eşim 1'e zor razı olacak İkiz ya da üçüz falan mı? Kaç yaş var aralarında? Allah bağışlasın :)

Yok teker teker oldular. Yaklaşık iki yaş var hepsinin arasında. Tv olmadığından kilolu değiller koşup oynarlar hep ama inanılmaz yemek yerler. Millet yedirmek için uğraşır ben yeter yemek kalmadı diye. Aaah ah çok dertliyim yemek konusunda. Amin cümlemizin evlatlarını...

Maşallah canım 6. sida yoldami :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…