- 8 Aralık 2013
- 7.844
- 17.295
-
- Konu Sahibi cleaningroutine
Ben evli değilim öğrenciyim ama sen bu gidişle evi batırırsın canım,Merhabalar hanımlar, bu ay market alışverişlerimin fişlerini topladım 1500 lira sadece mutfağa gidiyormuşbakıldığında her gün et balıkta yemiyoruz yani... 2 kişilik bir aileyiz bu arada eşim ve ben yalnızca. Pek misafirde ağırlamayız. Yalnız eşim bir yediğini bir daha yemekten hoşlanmıyor ve ben de yeni evliyim alışamadım 2 kişilik yemek yapmaya her seferinde 4 5 kişilik yemek yapıyorum haliyle sokaktaki kedi köpeklere gidiyor bir çoğu Eşimle çok fazla abur-cubur yiyoruz, kek-börekte aynı şekilde bunları minimuma indireceğiz inşallah. Ben mutfak alışverişini ne kadara indirebilirim? Sizler ne kadar harcıyorsunuz? Neler yiyorsunuz, haftada kaç kere et-balık yeniyor? Yeni geline yardımcı olun lütfen Teşekkür ederim cevaplarınız için şimdiden
Çok teşekkürler uğraşıp uzun uzun yazmışsınız :) yemek konusunda dediklerinizi deneyeceğim. Eşim olmadan alışverişe çıkmıyorum genelde ama alışveriş konusunda daha dikkatli davranacağız bu konuda anlaştık eşimle. Temizlik malzemesi konusunda ne kadar zararlı ve kimyasal olduğunu bile bile almadan edemiyorum sirke kokusundan hiç hoşlanmıyorum bir deMerhaba,bin besyuz Lira cok fazla.yularida esim bi iki tane almama izin vemez fazla fazla aldirir demissiniz.Bir de yeni evlisiniz ilk baslarda adapte olmak zordur,benimde ayni sorunlarim vardi ilk evlendigim zsmanlaeda.sonra baktim olacak gibi degil,herseyi dusunerek yapmaya calistim.
Yemekleri ölcuyle yap,mesela pilav yapicaksan bir cay bardagi ölcuyle yap zaten baska yemwklerde olscagi icin yeter.
Mesela salata yaptin,o an gözune cok geldiyse,yarisini ayirip,sosunu,yagini doküp sofraYa koy, masadaki salata biter ve siz salata yemege devam etmek iisterseniz diger yarisinida soslarsin.ama yenmezde kalirsa soslanmadigi icin dolapta bir sonraki yemege kadar dayanir.
Hergune,her ögune degisiyor yemek zor,illaki birsey artar yanina duruma gore duruma göre eklemeler yapilip yenenilir.
Cikolata,cips,hazir her türlu gida cok pahali.pastanino,kekini,kurabiyeni kendin yapmaYa calis,fazla geldiyse buzluga at,lazim oldukca cikarip tüket.
Alisverise Liste yapip ve Tokio karinla cik
Ve bence,mutfak alisverisini esin olmadi yap,kendimden biöiyorum esim beraber gelince illaki ivir zivir birseyler giriyor arabaya.
Temizlik malzemelerine cok para verme,hem kimyasal hem pahali bi iki demirbas ürunun varsa yeter,elma sirkesiyle temizlik yapmayi dene ,ben kullaniyorum ve cok mennunum.
Ve yemeklerin arttiysa ve yenmedecekse ertesi gun buzluga at.
Mesela Arten pirinci,buzluga atip sonra yogurt corba sinda kullanabilirsin.
Yazdan,kis icin hazirliklar yap,bayagi fark edecegini görurdun.
Çok teşekkürler uğraşıp uzun uzun yazmışsınız :) yemek konusunda dediklerinizi deneyeceğim. Eşim olmadan alışverişe çıkmıyorum genelde ama alışveriş konusunda daha dikkatli davranacağız bu konuda anlaştık eşimle. Temizlik malzemesi konusunda ne kadar zararlı ve kimyasal olduğunu bile bile almadan edemiyorum sirke kokusundan hiç hoşlanmıyorum bir de
Zararli seyleri tuketmeyi birakin...
Iki kisi iseniz geleniz gideniniz cok yoksa evde stok yapma...
Kahvaltilik.alisverisi haftalik yap, benim peynir kasar ikinci.haftaya kaldi mi yiyesim gelmiyor..
Birde mutfak.bütçesi yapsan sana faydasi olur...
Mesela haftalik 50TL kahvalti, 30TlL sebze, 100 et balik, (kuru seyleri surekli almiyorsun) ayylik 800 u gecmez boyle...
Islenmis gida zararli.biz cok.nadiren.eve sucuk ton baligi konserve falan aliyoruz, kola 2 yıldır icmiyoruz mesela...
Evliligin ilk zamanlarinda olur öyle
Biz neler yapiyoduk bi bilsen
Mesela patlican ve kasar peynirden ornek vermissin
Patlicani bozulmasina firsat vermeden kizartip buzluga atabilirsin
Kasar peynir bizde de cok tuketilen bisey
Buyuk boy blok kasar alip 3 e 4 e bolup buzluga atiyorum
Bittikce cikariyorum aksamdan sabah mis gibi kullaniyorum
İki kisi icin pazara gerek yok
Semtinizdeki pazar kurulan gunlerde marketlerde indirim yapiyo pazarla hemen hemen ayni oluyo zaten
Pazardan taneyle almak pek mumkun degil
O yuzden size az az marketten almak daha dogru
Haftalik alisveris planli yemek alisveris listesi (bittikce yazmak gibi) rahatlatir butcenizi
Bizde de buyuk kalemlerin basinda mutfak var
Esim kizim bogazina duskun
Mecbur aliyoruz yani varken mahrum edemem
Ama abur cubur hazir gida hazir icecek mumkun oldugunca azaltin sagliginiz icin
Aksam cayin yanina caniniz bisey cekiyosa
Bigun kuruyemis koy( cekirdek fistik kuru kayisi dut kurusu incir )
Hepsini degil tabi o an evde ne varsa
Ertesi gun kurabiye yap
O bitince kek
Haftada 1 gun basit yiyin
Soslu makarna yogurt
Patatesli yada ispanakli borek domates salatalik cay gibi
Cok fazla et urunu de zararli
Biz de cok seviyoruz ama hergun yemek olmaz
Birgun balik birgun tavuk birgun kirmizi et aralara mutlaka sebze bakliyat gunu koymak gerek
Hicbiseyi stok yapmana gerek yok bana gore
Kitlik yok cok sukur
Heryer market
İndirim de biri bitse biri basliyo
Temizlik icinde envayi cesite gerek yok
Temizlik sirkesi var seffaf renkli.elma aromali kokusu yok
Bul mak parlaticisi yerine
Camasir mak yumusaticisi yerine kullanabilirsin
Cam ocakta ankastre temizliginde de kullaniyorum ben hic leke kalmiyo
Ev silme suyuna arap sabunu ve sirke karsimi yapabilirsin
Cok daha saglikli
Haftalik mutfak butcesi olustur
Mutfak dediysem evin tum alisverisi temizlik dahil
O parayla haftalik ihtiyacina gore alisveris yap
Aklima simdilik bunlar geldi
Rica ederim, ne demek.Çok teşekkürler öncelikle eşimde okudu o bile çok mantıklı teşekkür et benim içinde dedi :) patlıcan tam da bozulmak üzereydi birazdan kızartıp dolaba atacağım hattakaşar konusunu nasıl daha önce düşünemedim diye düşündüm aslında bariz önümüzde olan şeyleri fark etmiyoruz bazen :) temizlik malzemesinde şu an en az 6 7 aylık stok durumum var ama sonra belki sirke olayını deneyebilirim herkes çok önerdi çok teşekkürler yeniden
Esinin gece acikmasinin bi sebebi olmaliTon balığını geceleri eşim acıkınca sandviç yapıyor genelde ya da öğle yemeklerinde ton balikli makarna, salata vs. yapıyoruz :) sucukta asla ucuza kaçmam apikoğlu falan alırım sosis falan almıyorum genelde zaten içinde ne olduğu belli değil.. teşekkür ederim deneyeceğim haftalık bütçe konusunu
Gerçekten oturup tek tek hesapladım minimum bile olsa 500 altına inmiyor mutfak alışverişi yalnızca (deterjan vs dahil olmadan) sanırım yediklerimizden kaynaklı, aynı zamanda eşim pahalı markayı kalite sandığından her ürünün en pahalısını alma peşinde her seferinde, bir kaç kez tartıştık bile bu yüzden kendimi cimri gibi hissettiriyor bana bazen1500 tl bence iki kişi için çok fazla
Bizim goderlerimiz 700-900 arasında değişiyor şu anda ama birde üç yaşında.çocuğumuz var
Eşimle ikimizken 3 yıl önce 300- 350 liraya halledebiliyodum ama şu an mümkün diil yani gelişme çağındaki yiyen çocuk var evde ama ona rağmen 900 en en fazla
Bence en büyük hata aylık alışveriş yapmak.... Ben ilk başlarda aylık yapiyodum zararları insanı stokculuga zorluyo , ay sonu geldiğinde evde sürekli eksik biseyler cikiyo , ayrıca stokculugun mutlaka bi sebebi olmalı benim eskiden kalma çocukluktan gelen yaşadığım şeylerden dolayı evde yiyecek atılmadığını farkettim hem koyacak yer sikintisida yasiyodum... Evde diracagina markette dursun param cebimde kalsın gerekirse gider alırım diye diye kendimi e gittim
Haftalık alışveriş yapıyorum benim düzenin şöyle pazartesi pazar var yemekleri yarım kilodan pisiriyorum üç tabak cikiyo yanına pilav makarna kofte küre mutlaka yaparım salata yogurtta olur genelde.... Size de yemeklik sebzeler yarım kilo yeter bence... Dolmalik biber , patlican , kabak bunları pazardan sayıyla aliyorum... Mesela dolalik biber 3 tl varmıştım biber 3.tl ikisini karistirabilirmiyim diyorum karistiriyorum , havuç ve turptada yapıyorum aynisini fiyatı aynı olan şeyleri ay i tezgahtan bi posette aliyorum:)
Yeşil fasulyeyi , mantarı , brüksel lahanasini yarım kilo aliyorum.... Yada kilosu 5 tl ise 3 liralik gibi....
Ben haftalık yemek listesi yapamıyorum her akşam evde olmadigimizdan denk getiremiyorum ama kaba bi hesabım var kafamda... İki gün et( balık , tavuk vs...) , üç gün sebze , iki gün bakliyat ... Hep buna göre alışveriş yaparim
Pazara gitmeden alacağım 3 sebzeyi muhakkak belirlerim kafamda biri dayanıklı bi sebze olur mesela
Ispanak , karnibahar , lahana(dayanikli)
Fasulye , semiz otu , patlican(dayanikli)
Bezelye, kabak(dayanikli) , brokoli vs... Yani biri dayanıksız yeşillik, biri dayanıklı bi sebze olur mutlaka
Pazarda 3 çeşit sebze
Sonra 3 çeşit meyve yine ayni biri mutlaka dayanikli olur ( elma, karpuz, portakal vs.. haftanın son gününe kadar dayansın diye)
Bide salata malzemesi var yani pazara gitmeden ne alacağımı hemen hemen biliyorum aslinda
Pazardan sonra markete uğrarım her hafta evde ne bitmisse hafta boyunca dolabın üstünde liste olur yazarım onu alirim
Tavuğu organik tavuk aliyorum marketten almıyorum artık bi tanesi 30 tl gibi oluyor genelde ayda iki kere aliyorum. Kışın tavuk yerine balık yapmayı tercih ediyorum daha lezzetli.... Kırmızı eti haftalık bazen 15 günlük alırım ve yine almadan ne yapacağımı bilirim haftada bir köfte ve bakliyatlari genelde etli pisiririm yani haftada dört gün et yemiş oluyoruz ....
Eve hiç sokmadiklarim
Abur, cubur oğlumun her hafta bir hakkı var onuda yolda eve gelirken yer eve giremez , hazır meyve suyu , asitli tüm icecekler , çamaşır yumusaticisi , sosis , salam , nutella benzeri şeyler , ekmek , konservede olan tüm gıdalar , belli başlı kullandığım 4-5 tane temizlik ürünü var onun dışına cikmiyorum , saç kremi , mesim dışı sebze, meyve gibi ... Hazır kek , kurabiye almamaya calisiyorum ama buna pek mani olamıyorum arada eşim aliyo:)
Zamanla oturtursun ama plansız hareket etme kendine küçük bi defter edin oraya yaz markete pazara sürekli kafamda ne alacağıni bilerek git... Benim arada pazarda bi kaç üründe fikrim değişir ama genelde plana sadık kalırım
Sütünü alabiliyosan inek şutu al yogurdunu kendin yap çok faydalı....
Esinin gece acikmasinin bi sebebi olmali
Aksam yemegi yiyip ogun atlamiyorsa
Az su tuketiyo olabilir yada fazla karbonhidrat alimi olabilir
Duzensiz kalitesiz uyku
Stres bunlarin hepsi gece acligi yapar
Arada bir oluyosa sorun degil hergun gece yemegi yenmez
Benim esimde oyle ama bizimki pis bogazliktan :)
Esim ailesi de illa yatsi yemegi yerler
Bazilari icin aliskanlik sanirim
Canim biz yiyeceklerin hepsini bi hafta almiyoruz.ornegin bu hafta balikla sucuk aldiysak diger hafta tavukla baska sey aliyoruz.meyvede de oyle.hem yemekleride kendi yiyeceginiz kadar yap bence.Merhabalar hanımlar, bu ay market alışverişlerimin fişlerini topladım 1500 lira sadece mutfağa gidiyormuşbakıldığında her gün et balıkta yemiyoruz yani... 2 kişilik bir aileyiz bu arada eşim ve ben yalnızca. Pek misafirde ağırlamayız. Yalnız eşim bir yediğini bir daha yemekten hoşlanmıyor ve ben de yeni evliyim alışamadım 2 kişilik yemek yapmaya her seferinde 4 5 kişilik yemek yapıyorum haliyle sokaktaki kedi köpeklere gidiyor bir çoğu Eşimle çok fazla abur-cubur yiyoruz, kek-börekte aynı şekilde bunları minimuma indireceğiz inşallah. Ben mutfak alışverişini ne kadara indirebilirim? Sizler ne kadar harcıyorsunuz? Neler yiyorsunuz, haftada kaç kere et-balık yeniyor? Yeni geline yardımcı olun lütfen Teşekkür ederim cevaplarınız için şimdiden
Bizim belki daha fazla gidiyordur. 5 tane çocuk var ama :) fındık fıstık ceviz falan alıyoruz sık sık. 1 kg kaşarı bi oturuşta bitiren çocuklarım var canavar gibiler. Bi de beslenme m suyu falan derken...
2 kişi için sanki biraz fazla ama 1500. En azından rahat 800 900 e iner. Öncelikle yemekleri fazla yaptıysanız buzluğa atın bence. Ertesi hafta yeni yemek gibi çıkarırsın. Bize yardımcı geliyor artık ben baş edemedim yemek yapmakla. Yaptığı 3 çeşit yemek yetmedi geçen gün 2 paket de makarna yaptım.
Yok teker teker oldular. Yaklaşık iki yaş var hepsinin arasında. Tv olmadığından kilolu değiller koşup oynarlar hep ama inanılmaz yemek yerler. Millet yedirmek için uğraşır ben yeter yemek kalmadı diye. Aaah ah çok dertliyim yemek konusunda. Amin cümlemizin evlatlarını...Ciddi misiniz maşallah sizin çocuklara 1 kg kaşar he..Hep istediğim şeydir 3ten fazla çocuk ama bu gidişle eşim 1'e zor razı olacak İkiz ya da üçüz falan mı? Kaç yaş var aralarında? Allah bağışlasın :)
Maşallah canım 6. sida yoldami :)Bizim belki daha fazla gidiyordur. 5 tane çocuk var ama :) fındık fıstık ceviz falan alıyoruz sık sık. 1 kg kaşarı bi oturuşta bitiren çocuklarım var canavar gibiler. Bi de beslenme m suyu falan derken...
2 kişi için sanki biraz fazla ama 1500. En azından rahat 800 900 e iner. Öncelikle yemekleri fazla yaptıysanız buzluğa atın bence. Ertesi hafta yeni yemek gibi çıkarırsın. Bize yardımcı geliyor artık ben baş edemedim yemek yapmakla. Yaptığı 3 çeşit yemek yetmedi geçen gün 2 paket de makarna yaptım.