• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama 150 liram ve saçım gitti..

geylani.91

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2008
42
0
96
33
İstanbul
selam kızlar size sormak istediğim bişey var ben 4 gün önce bakırköyde bir kuaföre gittim pahalı ve lüks bi yerdi.elimde çok az birikmiş param olmamasına rağmen diğer kuaförlerin hiç birine güvenemedim.saçlarım koyu kumraldı ve kavak yelleri'ndeki minenin saçından istemiştim.adamlar yaparız ederiz dediler ve bana 150 tl fiyat biçtiler.nasıl olduğunu anlatmıyım şimdi çok uzun sürer ama saçlarımı ilk önce bakır kumral a boyadılar sonra da nerdeyse 10 parmak kalınlığında platin sarısı balyajlar attılar..ve hiç doğal değildi attıkları balyajlar,tek sıra halinde gidiyor nerdeyse :( :( eve gidip sabaha kadar ağladım ve ertesi gün abimin nikahı vardı :( ertesi gün gene aynı kuaföre gittim başka bir adam vardı ve saçımı bedavaya tekrardan boyadı aynen muhteşem yüzyıl daki hürreminki gibi oldu saçlarım.çok sevindim çok mutlu oldum,adam da saçlarımın akmayacağını söyledi ama dün saçlarımı yıkadığımda uçlarının aktığını ve balyaj çizgilerinin belirginleştiğini gördüm...kafayı yedim dün gene üzüntüden..hem saçlarım çok yıprandı hem de o kadar param boşuna gitti..bu rengi istesem zaten 50 tl ye açtırmadan yıpratmadan boyatırdım..ne yapmam gerek her boyadığımda akacak mı ,engelleyecek bi ürün,bi bakım falan yok mu kızlar ne olur yardım edin...durumu çok iyi olan bi insan değilim,çok fazla param yok ki her aktığında gidip boyatayım,daha bunun dip boyası var..:59: bir de akan uçlarını tekrardan boyasam saçım daha çok yıpranır mı?

canım geçmiş olsun öncelikle , sıkma canını :70:
bakımı en zor saç renklerinden birisidir hürremin rengi bakır yani ... malesef 2 hafata da bir boyatsan boyanır durumda olan saç rengidir...evet balyajlı yerler akacak malesef , her yıkamada daha çok akacak ...ve saçının rengi solacak , 3 -4 hafta kadar sonra malesef yine boya gerekecek....

kendi saç renginde koyu bir renk değil , hatta kendi saçının üstüne krepe balyaj atsalardı çok harika olurdu , neyse gitti giden...

bence şöle yap , saçlarını 1 2 ay kadar elleme , renk iyice aksın , solsun , balyajarın üstündeki renk aksın , o arada bakım yap (saç bakım yağı kullanabilirsin , ben ceviz yağı kullanıyorum), çok fön falan yaptırma iyice yıpranmasın , hergün yıkamaya çalış beyaz sabun saç boyasını akıtır ,bunu kullanabilirsin ... zaten rengin solduğunu göreceksin , o zaman kendi saç rengine boya ya da boyattır ...
boyattırırsan daha iyi olur çünkü balyajlı yerler yeşilleşebilirler sarımsı oldukları için , çok pahalı bir yere gitmesen de olur düz kumrala boyat çünkü...
akan uçlarını bakıra boyama ton farkı olur ve üste boyanan boyanın altından hep bakırlar çıkar...

sonra 2 3 hafta sonra tekrar boyarsın kumrala ... doğal hoş bir renk elde edersin ama şunu unutma her yıkamada bu belalı renk bakır çıkar ama tekrar bakıra boyama saçın bakır rengi yemesin sonra kurulman çok zor olur...
sakın sinirlenip gidip koyu renk boyama saçına , açıcı da uygulatma , daha beter pişman olursun ve daha çok uğraşırsın , daha çok paran gider...

benim eski saçım bakırdı, 1 yıla yakın 2 hafta da en geç 3 haftada bir boyattım , gerçi birazda ben pimpirikliydim ... üstüne koyu küllü kumral boyadım 2 kere palette , 2 3 hafta aralıkla , yıkadıkça hep aradan bakırlar çıktı ... sonra koyu kahve boyadım sinirlenip ( dediğimi yap yaptığımı yapma),6 aydır falan da hiç boya değmedi , kendi saçım geldi baya ama yine de güneşte baktıkça bakırlar çıkıyor...

diyeceğim şudurki , benim param yok , uğraşamam diyorsan ,
saçını bir daha bakıra boyatma , iyice akıt kendi rengine ya da daha kullanışlı bir renge dön .
çok uzun yazdım kusura bakma, cümleleri toparlayamamış olabilirim , inş. yardımcı olmuşumdur :39:

Boyanın akmaması gibi bir olanak yok malesef. Beğenmediğini umduğun sonucu bulamadığını söyleseydin. Kumrala boyayıp uçlarına balyajlar atmanın maliyeti 150 tl asla olamaz. Daha fazla uğraşma saçlarınla mahvolur. Bakır renge bende boyamıştım koyu küllü kumralla kurtuldum. 1 senedirde boyamıyorum saçlarım aynı mineninki gibi oldu önceki röflelerim sayesinde.

Son düzenleme:
cnm sonradan gittiğin kuaför saçına boya değil de bakırla cila yapmış olabilir o yüzden hemen akmıştır bedava olunca şüphelendim ben genelde renk beğenilmeyip düzeltilmek istendiğinde zarar etmemek adına cilayla geçiştirir kuaförler resmen suyla boyarlar saçı o da 1 yıkamada akar..
sana tavsiyem ilk mesajdaki arkadaşın önerdiği beyaz sabunu kullanmaman :20: evet rengi akıtıyor ama yıpranmış saçını iyice yıpratır kurutur ve hergün yıkama her zamanki periyodunu kullan ki daha fazla yıpranmasın alttaki zeminin zaten açık illaki akacaktır o renk aktıktan sonra istediğin renge geçersin..

_HELEN_ çok teşekkürler uzunca bi cvp yazıp zahmet etmişsin :) aslında şuanki rengi çok sevdim ama balyajların akması canımı çok sıkıyor..koyuya dönmek istemiyorum ne yalan söyliyeyim.kuaförün adını yazsam sorun olur mu bilmiyorum ama terakki caddesi üzerinde tam.gayet lüks ve pahalı bi yer bide.

RABARBA adamla zaten balyajlar atılmadan önce ufaktan tartıştık ve bana inat sallapati atmaya başladı balyajları ve benim içime doğdu daha balyajlar bitmeden ağlamaya başladım dükkandan da ağlayarak çıktım :43: ertesi gün aynı kuaföre gittim ve başka bi eleman bana yardım etti işte,o düzeltti saçlarımı.

AyShE GüL canım ben boyayı akıtıp o platin rengi balyajlar çıksın istemiyorum ki..hem o rengin üstüne koyu renk boyatsam daha feci akacak..benim istediğim minenin rengi olmadı tamam ama bakır kumral ı sevdim.ama o da akıyor işte:S

açma boyama ve balyaj toplam 150 tuttu bu da güya indirimli hali,200 tl fiyat vermişlerdi bana :S benim şu anki niyetim gidip balyajlı bölgeleri gene boyatmak.saçım çok yıpranır mı sizce?gerçi yıpranacağı kadar yıprandı ya.. bu cila boyanın akmaması için olmuyor mu,cila yaptırsam saçıma?

Ya anlamadığım internetten baktım aslı enverin saçlarına bakırlıkla ne alakası var bir türlü anlamadım yada ben yanlış resme baktım :S muhteşem yüzyıldaki hürrem sultanın saçı ne alaka :S

Ya anlamadığım internetten baktım aslı enverin saçlarına bakırlıkla ne alakası var bir türlü anlamadım yada ben yanlış resme baktım :S muhteşem yüzyıldaki hürrem sultanın saçı ne alaka :S

canım işin ironik yanı da o ya işte..uzun yazıp kimseyi sıkmak istemedim ama ben aslı enver in fotoğraflarıyla gittim kuaföre.aynısını istiyorum dedim tamam dediler saçımı açıp boyama işlemine başladılar.boyama işlemi bittiğinde saçım açık tonlarda bakır kumraldı.sonra adamla tartıştık ben açık kumral istedim ama bunda bakır ışıltılar var diye.sonra balyaj istemiştim saçıma gölge işlemini uygulamaya başladı.itiraz edince saçıma sallapati balyajlar attı ve platin sarısı oldular.ben de bu noktadan sonra saçımı kurtarabilmek ve daha yıpratmamak için aslı enver in saç modeliyle uğraşmadım sadece o platin sarıları boyattım.. şimdi kuaförü aradım balyajları yeniden boyamak ve iyi bi saç bakımı için toplam 100 tl istedi..elim mahkum verecem o parayı kızlar..içim yanıyor ama bu da bana ders olsun artık napayım.bu başlığı okuyanlara da benden tavsiye; defalarca saçını boyatmış ve en sonunda en büyük darbeyi yiyerek akıllanmış birisi olarak diyorum ki saçınızın doğal rengini ellemeyin....şuan eski halimi o kadar özlüyorum,o kadar pişmanım ki..

canım işin ironik yanı da o ya işte..uzun yazıp kimseyi sıkmak istemedim ama ben aslı enver in fotoğraflarıyla gittim kuaföre.aynısını istiyorum dedim tamam dediler saçımı açıp boyama işlemine başladılar.boyama işlemi bittiğinde saçım açık tonlarda bakır kumraldı.sonra adamla tartıştık ben açık kumral istedim ama bunda bakır ışıltılar var diye.sonra balyaj istemiştim saçıma gölge işlemini uygulamaya başladı.itiraz edince saçıma sallapati balyajlar attı ve platin sarısı oldular.ben de bu noktadan sonra saçımı kurtarabilmek ve daha yıpratmamak için aslı enver in saç modeliyle uğraşmadım sadece o platin sarıları boyattım.. şimdi kuaförü aradım balyajları yeniden boyamak ve iyi bi saç bakımı için toplam 100 tl istedi..elim mahkum verecem o parayı kızlar..içim yanıyor ama bu da bana ders olsun artık napayım.bu başlığı okuyanlara da benden tavsiye; defalarca saçını boyatmış ve en sonunda en büyük darbeyi yiyerek akıllanmış birisi olarak diyorum ki saçınızın doğal rengini ellemeyin....şuan eski halimi o kadar özlüyorum,o kadar pişmanım ki..

Gitme o kuaföreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! Al işte bi kuaför kazası daha ayy sinir oluyorum kendiim olsun olmasınn cinlerim tepeme cıkıyo araştır iyice madem dokeceksin para insanlar tarafından bilinen biryere git cevrene sorr!! Bakıra dönmesi saçmalık çok fazla kimyasala maruz kalmış saç hadi boyattın diyelim dipler çıkınca nolcak sürekli akan istemediğin bi renk :S Bence bekle iyice açılsın saçının uçlarındaki renk aksın :S Açtırdığı yerleri içine almadan boyasınlar sonra uçlardaki açılan yerlere koyu küllü sarı pigmentasyon islemi uygulasınlar onu dengelesinler uçlardaki saç akınca zaten sarıya döner o zaman belki istedğin renge dönebilir

Son düzenleme:
iroshe inan bakırköyde güvenebileceğim tek kuaför bu..civardaki tüm kuaförleri biliyorum ve çoğu doğru dürüst fön bile çekemeyen kuaförler..bu saçımı son yapan adam zaten fena yapmadı güvenebileceğim tek kuaför şuan o malesef :( dediğim gibi bu rengi de sevdim balyajlı kısımları son defa boyatıp rengi oturtmak istiyorum..dip boyasını da evde yaparım zaten napalım.. cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ederim kızlar :kkk:

canm gir tekrar memnuniyetsizliğini müşterlerin içinde sesli sesli ifade et 150tl az bişey değil paranın karşılığını alamadın ve kendini savunmanda en doğal hakkın, bence isteğin bi tona ulaşman için yardımcı olmalılar para talep etmeden

canm gir tekrar memnuniyetsizliğini müşterlerin içinde sesli sesli ifade et 150tl az bişey değil paranın karşılığını alamadın ve kendini savunmanda en doğal hakkın, bence isteğin bi tona ulaşman için yardımcı olmalılar para talep etmeden

Bencede madem başka kuaföre güvenemiyosun bu rengide sevdin adam zaten saçmalamış ne dye tekrar para istiyor katılıyorum arkadaşa 150 tl verdin üstüne bir 100 daha ohaaa diyorum

Son düzenleme:

2. sefer gittiğimde saçımı zaten ücretsiz düzelttiler canım şimdi o boya akıyor,bunu da düzeltin dersem o bizim elimizde olan bişey değil biz ücretsiz düzelttik zaten falan derler.en başta ben olmak üzere hepimize ders olsun kızlar

öncelikle geçmiş olsun diyeyim.
kendince bir çözüm üretip bakırda karar kılmışsın. burdaki pek çok arkadaş bakırla çok uğraşırsın demiş ama bir de beni dinlemeni tavsiye ederim.
asıl saç rengim koyu kumral,ama üstüne kızıl ve sonra defalarca boyadan sonra çikolata kahvesi vardı. gittim bi kuaföre ben meyra'nın saçlarının bakırından istiyorum dedim. sonrasında açık bakırda karar kıldık. saçlarım önce kusma işlemi sonra da boyama işlemi gördü. saçlarımı 6-8 haftada bir boyuyorum ve korkunç bir akma olmuyor kesinlikle. hatta banyoda sadece boyadan sonra ilk 1 hafta ancak akar. o da çok değildir. kendi saçlarım da koyu kumral ve dip boyamı da yine kuaföre yaptırıyorum. sonuç olarak bakır çok da korkulacak,zenginlere has bir renk değil aslında. ancak senin saçların altında balyaj olduğu için böyle akma yapmış ya da tam tutmamış zaten. bence aynı kuaföre gitme konusunu bir daha düşün derim. önemli olan nitelik,ücret değil. aynı işlemi daha ucuza yapan ve oldukça nitelikli kuaförler tanıyorum.

150 tl çok olmuş bende saçımı boyattım kuaförde
saçım koyu hahveydi..ama naz elmasın saç rengini istedim
önce saçımı açtı sonrada boyadı ve saçım yıpranmadı hiç..
sadece saç açıçı biraz saçımı yaktı o kadar..60 tl verdim saç açıçıyla birlikte saçımda uzun hatta.
bakıma bende başka kuaföre git ama güvendiğin bir kuaför olsun..
mesela bende bakım yaptırıyorum 10 tl ye
gerçi fiyatlar semtine göre değişiyor..
ama bakımı yapan kişide saçra profesyonel yaptığı saçları görünce hayran kaldım..
tv falanda çıkıyor ama biliindik kanallara değil..

Son düzenleme:
2. sefer gittiğimde saçımı zaten ücretsiz düzelttiler canım şimdi o boya akıyor,bunu da düzeltin dersem o bizim elimizde olan bişey değil biz ücretsiz düzelttik zaten falan derler.en başta ben olmak üzere hepimize ders olsun kızlar

canm bende yaşadım zamnında bi kere röfle yaptırmaya gittim 3 yıl falan oluyo dipler turuncuydu ve röfle atılmayan bi tutam saça röfle atılan yerden nasıl oluysa boya akmış oranın yarısı sarı yarısı kendi rengimdi.. gittim kavga ettim bi sürü neyse olabilir böyle şeyler hep kuaförler mi şuçlu dedi bende evet dedim sonuçta bizim işimiz değil ki bu.. kısacası geçmişe dönme şansım olsaydı asla boya değdirmezdim güzelim koyu kestane saçlarıma:31:

Son düzenleme:
orchidea haklısın bakır yıllar önce boyattığım bi renkti ve evet akmayan bir renk.dediğin gibi tabanı açık olduğu için akıyor.ben de elim mahkum gene boyatacağım bikaç gün sonra.daha fazla beklersem aktıkça akacak çünkü.ucuz kuaförlere de saçımı emanet edip hüsrana uğramışlığım çok..bu kuaföre hep giderdim ama şimdi elemanlar değişmiş.yoksa ben buraya gidip bana ne yakışacaksa onu yapın(boya ve kesim için)derdim o derece güvenilir bi yerdi..

fulya1234 canım sen bayağı bi şanslısın ben ucuz yerlerde yaptırdım mı saçımı hep mahvediyorlar..arkadaşlarım öneriyor onlara çok güzel yapılıyor ama ben gidince öyle bi şanssızlığım var ki hep hüsrana uğruyorum.kesimde de boyada da o kadar ürkek oldum ki ucuz kuaförlere sadece fön için gidiyorum.maddi durumum hiç iyi değil ama saçlarım için feda olsun tüm birikmişlerim diyorum

rubina06 evet çok haklısın ben de çok pişman oldum 4 gün geriye dönebilsem saçlarımı asla ve asla boyamazdım..ve dediğin gibi gidip kavga edince de bi işe yaramıyor hep kuaförler mi suçlu demişler sana bak..napalım battı balık yan gider artık kıyacam paraya..

canım bence artık kuaföre gitme...heleki saçını bozan kuaföre hiç gitme...benimde başımdan bi perma olayları geçti geçen sene...resmen kullandıkları ilaç yüzünden saçım yandı...İnanki saç diplerimde o kullandıkları ilaç yüzünden saç hücrelerimde bile bi azalma oldu...kestire kestire saçımı anca düzeltebildim...şimdilerde sağlıklı bir şekilde uzamaya başladı çok şükür...bir de ben permadan önce saçımı açmıştım evde o açıcılar o kadar zarar veriyoki tuz biber oldu o da...

hiç bir şeye boyatma !!!...saç diplerin geldiği zaman evde kendin boya...kızıllıkları küllü kumralla rahatlıkla kapatabilirsin....kuaföre vereceğin paralara yazık...

evde saçına bakım yap...çam terebentini koy şampuanına o da boyayı inanılmaz akıtıyo :34:

iyice akıyınca küllü kumrala boyarsın...çok tatlı bir renk elde edeceğine eminim...

canım bence artık kuaföre gitme...heleki saçını bozan kuaföre hiç gitme...benimde başımdan bi perma olayları geçti geçen sene...resmen kullandıkları ilaç yüzünden saçım yandı...İnanki saç diplerimde o kullandıkları ilaç yüzünden saç hücrelerimde bile bi azalma oldu...kestire kestire saçımı anca düzeltebildim...şimdilerde sağlıklı bir şekilde uzamaya başladı çok şükür...bir de ben permadan önce saçımı açmıştım evde o açıcılar o kadar zarar veriyoki tuz biber oldu o da...

hiç bir şeye boyatma !!!...saç diplerin geldiği zaman evde kendin boya...kızıllıkları küllü kumralla rahatlıkla kapatabilirsin....kuaföre vereceğin paralara yazık...

evde saçına bakım yap...çam terebentini koy şampuanına o da boyayı inanılmaz akıtıyo :34:

iyice akıyınca küllü kumrala boyarsın...çok tatlı bir renk elde edeceğine eminim...

ne yapacağımı şaşırdım ben de..dediğin gibi küllü kumrala da boyayabilirim belki.sağol canım tavsiyelerin için..

Back