• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 yetişkin,7 küçük misafirim var...Menü ne yapmalı?

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Başım çok ağrıyor..Hep bu Alya yüzünden...:sinifsinif:
Yarın akşama 21 kişilik misafirim geliyor.15 yetişkin,7 ufaklık..
Ve ben menüyü kararlaştıramadım.Çok zor şeyler olmasın ama çeşit olsun istiyorum.Doyurucu olsun birde..
Ne yapabilirim akıl verin bana.İş çıkışı gelecekleri için geçiştirecek bir şeyler yapamıyorum..:gitme:

Amanin....teker teker gelin len deseydinya böcegim...bu ne? 15 yetiskin birde coluk cocuk?:1shok:

Vallaha benim öyle cok kalabalik misafirim oldugu zaman ve yemekle ugrasmaya pek mecalim olmadigi zaman.....hemen tavuk patates atarim firina....yanina birde pilav, zeytinyagli olarakda taze fasülye yaninda birde coban salatasi yaptimmi is tamamdir:lepi:

Tatli matli hic yapma bu havalarda....kavun karpuz keserin olur biter:delphin:

yemekli değil kızlar ya...
yemeğe alamıcam yemeğin işi daha zor vesselam.
daha çok asta börek tarzı bişeler yapmam gerek..
püf

len böcük yerinde olsam menüye fare zehiri eklerdim
15 kişi taze cocuklu kadının evine nası gelir utanmazlar insafsizlar:mymeka:
söle gelirken pastaneden bişiler getirsinler elleri boş gelmesinler :delphin:

böcüküm öncelikli Allah yardımcın olsun:gitme:
1- hazır yufkadan börek yapcokacimcoook
2- havuçlu yoğurtlu meze
3- mercimek köftesicokacimcoook
4- hazır közlenmiş kırmızı biber

şimdilik aklıma gelen bunlarkaydirigubbakcemile4

eve dönerken bi kilo su böreği al yapan yerler vardır bebişim...
bide zeytin yağlı dolma al bide tamek in barbunyaları var konserve sık üstüne limonu...ani geliyolar hemide hafta içi pee hiç sefmem hafta içi misafiri...
neyse sonra bi rus salatası yaparsıın bide kek..al saa menü...kimi saymadın 22 kişi ediyo bacım 15+7?

ne dolması bacılarım ya..o kadar kişiye dolma mı yeter..
hiç dolma molma işine girişmek istemiyorum..ama biber dolmasıda olabilir aslında değilmi?

Çocuklarında hoŞuna gıdecek Şeyler yapmalısın bence.
BÖyle sÜslÜ kanepelerde yapabılırsın.
Hem basıt hem Şık

biber dolmasıda olurda ben hazır alırsın diye dedim zeytinyağlı dolmayı vaktin varsa biber dolması yap tabiyyykiii...

valla hem veletler hemde yetişkinler için tek bişey öneriyim sana
al 2 kilo patates haşla rendele içine kaşar rendele terayağ koy koca tepsiye koy sür fırına

sonracığıam al rondonu yanına, ayrı ayrı sosisleri, turşu yu falan geçir, mısır al, ne bilem hazır amerikan salata al haızr çekirdeği çıkarılmış zeytin al

fırından bölee sıcak sıcak çıksın patatesin tabakalra bölüştür ortaya da koy üst malzemelerini isteyen istediği kadar koysun, ketçap mayonez falandaa, al sana ev yapımı kumpir

heeeç uğraşmıyon çabucak da oluyo, yanınada meyve suyu falennnn

ohhhh

arkadaşım öncelikle kolay gelsin işin zor
kek yapabilirsin zebra kek mesela görüntü olarak süper ama biraz son aşaması uğraştırıcı yapmak istersen tarifini verebilirim yok zor gelir dersen normal kek yapı içine üzüm koyabilirdin ceviz tarçın havuç koyabilirsin,yarısı kakolu yarısı sade yapabilirsin, kakaolu yapıp üstüne sadece fıındık koyabilirsin

poğaça istersen bu tariften açma veya pide şeklindede yapabilirsin 1 bardak ılık süt 1 bardak ılık sı 200gr kadar tereyağ 1 çb.kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz kuru maya bi paket ve un hepsini karıştırıp yarım saat mayalandıktan sonra istediğin şekli verip içine istediğin malzemeyle çok çeşit çıkarabilirsin

un kurabiyesi çok basit 5 çorba kaşığı nişasta 5 çorba kaşığı pudra şekeri 250gr tereyağ 1 çay bardağı sıvıyağ iersen vanilya k.tozu yok bu tarifte bide un hepsini karıştırıp üç parçaya ayırıp birini tarçınlı birini kakaolu bieini cevizli fındıklı sana kalmış yani istediğin gibi yapabilirsin hatta içine çokokrem koyup biskrem bisküvi gibi bile yapabilirsin aynı pastahanelerdeki gibi un kurabiyesi ve çok leziz ve çok çeşit

hazır garnitür alıp içine mayonez biraz yoğurt ve salatalık turşusu ekleyerek amerikan salata yapabilirsin hatta yarım paket boncuk makarna haşlayıp makarna salatası da yapabilirsin çok bereketli oluyo

çok basit tuzlu kurabiye tarifi bunuda çeşitlendirmem mümkün aynı pastahanelerdeki gibi 1 paket sıvı krema 1 tatlı kaşığı tuz 200 gr margarin ve un hepsi bukadar istediğin şekli verip susam çörek otu ile süsleyip birsürü çıkıyo bundanda hatta mahlepde katabilirsin buna

bi çeşit börek yapabilirsin pratik olsun dersen paçanga derim içine ama pastarma ağır kaçar dersen içine sucuk ve kaşar veya sadece peynirlede yapabilirsin tarifi şöyle yufkayı 4 e bölüyosun içine pastırma kaşar , sucuk kaşar, istersen peynirle ama muhakkak domates ve sivri biberde koy başka hiçbişey gerekmez az yağda ama çok az yağda teflon tavada kızarta bilirsin

aslında daha çok tarif var aklımda ama pratik olarak bunlar geldi aklıma sormak istersen seve seve cevaplarım açıklayacı olmadıysa da daha fazla yazabilirim kolay gesin

ne dolması bacılarım ya..o kadar kişiye dolma mı yeter..
hiç dolma molma işine girişmek istemiyorum..ama biber dolmasıda olabilir aslında değilmi?
zati biber dolması dedim böcük beyin:CüvCüv:
çok kolay oluyor yarım saatte 2 tencere çıkarırım ben
hihoyyyt
biber dolmasıda olurda ben hazır alırsın diye dedim zeytinyağlı dolmayı vaktin varsa biber dolması yap tabiyyykiii...

dilacım yaprak uzun iş, hazırı hakkaten kötü:sinifsinif:

Oha sarışın, ohaaaa:1shok:

Nerene sığdırcan o kadar misafiri.şakkıdı

Acıdım len sana yeminle. bebekli kadınsın, nasıl yetişicen hepsine. Bebeğemi bakacan, evimi topluycan, mama mı hazırlıycan:delphin: 5 er 5 er gelselerdi onlarda.
Ama sende az değilsin, hepsini birgünde çıkariyim diyon dimi.vereliniortak

Şekerim, mis gibi hazır yufka böreği yap en pratiğinden. hani şu tepsiye döşenen, ortasına da harcını koyduğumuz varya ondan(en basitinaniknanik)
Rus salatası yap bide.
Sonracığıma sigara böreği yapabilirsin. Akşam ver herifinin eline sarsın, koy dolaba. Sabaha kızart.

Libyana olsaydı neler neler söylerdide, kanımca tatilde kendisi. Gerçi onun verdiği tarifler, çok çeşitli ama zahmetli, sana olmaz.

Tatlı olarak da pudingli, bisküvili tatlıdan yap. Bitti. Aklımı seviyim lan, naadar pratik karıyım.:smiley-cool:

canım ağlayan pasta yap hem pratik hemde çcuklar sever
tavuklu milföy börek yaparsın pratik olur.içini bugünden hazırlarsın,yarın yaparsın.biber dolması olabilir.pogaça mutlaka yaparsın doyurucu olur.un kurabiyesi de yaparsın bugünden.yoğrtlu patates salatası yap.tarif vereyim
patatesleri soy,doğra ,haşla hemen ez. soğusun kabuğuyla salatalık rendele sarımsaklı yoğurt ve mayonez koy karıştır.süslemek için pul biber koyabilirsin üstüne.kime yaptımsa çok beğendi basit,pratik ve hafif bir salata

Back