15 yaşındaki kızım intihar girişiminde bulundu.acillllll yardım istiyorum

akyurt

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2012
6
0
16
Kocaeli
15 yaşındaki kızım bu sene lise biri bitirmek üzere. Sene başından beri çok kötü bir dönem geçirdik. Her zaman mutsuz, sürekli 8 yaşındaki kız kardeşini kıskanıyor. Okulunu sevmedi, bizlerden nefret ediyor. Çok basit bir tartışma sonucu geçen gün intihar girişiminde bulundu. İlaç almış zehirlendi. Şu an pişman olduğunu söylüyor. ders başarısında aşırı bir düşüş var. Belki de sınıfta kalacak. Çok acil İstanbul'da ya da (Kandıra'da yaşıyoruz) Kocaeli'nde iyi bir psikiyatriye ihtiyacım var.
Benimle iletişim kuramıyor. Aile içi huzurumuz hiç kalmadı. Nolur benim gibi çocukları ciddi ergenlik problemi yaşayan kadınlar bilgilerini paylaşsınlar. Desteğe ihtiyacım var. Çok üzülüyorum, hatta benim de psikolojim bozulmak üzere.

canım bir an önce bir psikiyatriste götürün terapi falan iyi geliyo benim kardeşim de ergenliği zor atlattı ama psikiyatriste gittikçe bol bol konuştuanlattı ona iyi geldi..aile dışından birine anlatmak iyi hissettirebilir..bide üstünde baskı kurmaya calısmayın o yasta hazmedemez çünkü birden delirir..kıyafetlerine seçimlerine falan fazla karışmayın..ona güvendiğinizi belirtin bunu bilmesi bu güven duygusunu korumak için doğru hareket etmek zorunda hissettirir..dahya lise1 miş pek bi öss stresi de yok bir kursa yada spora yazılmaya ikna edin siz onu en azından orda stresini atar size yansıtmaz fotoğraf kursu voleybol basketbol falan gibi şeyler..bir de özeline saygı gösterin beni 15-16 yaşında en deli eden şey buydu annemin herşeyimi bilmek istemesi...ama siz ilk başta bir psikiyatristle konuşun çünkü intihar vakalarında Allah korusun ama tekrarlama sıklığı yüksek

canım bir an önce bir psikiyatriste götürün terapi falan iyi geliyo benim kardeşim de ergenliği zor atlattı ama psikiyatriste gittikçe bol bol konuştuanlattı ona iyi geldi..aile dışından birine anlatmak iyi hissettirebilir..bide üstünde baskı kurmaya calısmayın o yasta hazmedemez çünkü birden delirir..kıyafetlerine seçimlerine falan fazla karışmayın..ona güvendiğinizi belirtin bunu bilmesi bu güven duygusunu korumak için doğru hareket etmek zorunda hissettirir..dahya lise1 miş pek bi öss stresi de yok bir kursa yada spora yazılmaya ikna edin siz onu en azından orda stresini atar size yansıtmaz fotoğraf kursu voleybol basketbol falan gibi şeyler..bir de özeline saygı gösterin beni 15-16 yaşında en deli eden şey buydu annemin herşeyimi bilmek istemesi...ama siz ilk başta bir psikiyatristle konuşun çünkü intihar vakalarında Allah korusun ama tekrarlama sıklığı yüksek

Sevgili papatyakız, onu bir kursa vs. yazdırmayı çok düşündüm. Hatta yurtdışına bir yaz kursuna göndermek istedim. Hiç bir şeyi beğenmiyor, istemiyor. Onun için hayatta en önemli şey dış görüntüsü. Sadece süslenip püslensin arkadaşlarıyla kafelerde dolaşsın istiyor. İyi hoş samimi arkadaşları da yok fazla. Hatta erkek arkadaşı da yok. Asıl problem onu psikiyatriye götürmeyi nasıl ikna edicem? Yok mu böyle sorun yaşayan başka gençler ailenizde ya da etrafınızda? Nolur çok daraldım.

psikoterapi yapan bir psikiyatriste götürürseniz eğer daha iyi olur. hastanedeki çoğu doktorlar 5-10 dk dinliyor ilaç yazıp gönderiyor. veya bir psikoloğa da götürebilirsiniz. hatta ilk olarak bir psikoloğa götürün bence. nasıl ikna edeceğinize gelince, kızınızı tanımıyorum ama üstüne fazla gitmeden ikna etmeye çalışın. psikoloğa ya da psikiyatriste gitmenin gayet normal bir durum olduğunu söyleyin ona. nasıl grip olunca doktora gidiyorsak bu da aynı şey çünkü...

lisede yakin bir arkadasim SIK SIK intihar girisiminde bulunurdu.bileklerini kesti,hap icti vs vs...o kadar zor atlatti ki o donemi..biz bile yasitlari olarak anlayamiyorduk derdi ne bu kzin diyorduk.ailesi iyi,maddi gecim SIKINTISI yasamiyorlar..ama iste kimisine hersey zor geliyor o donem..arkadasim simdi cok mutlu.2 ye hamile..cok guzel bir hayati var.o bu donemi ailesinin sevgisi ve destegiyle atlatti.biz distan gordugumuz kadaiyla bir an bile onu yalniz birakmadilar.sorunlu muamelesi yapmadilar.dr lara goturduler ama surekli yumusak ifadelrle kizi ikna ettiler..gercekten cok zordur Allah yardimciniz olsun ama sabir lutfen yasamamisa soylemesi kolay belki ama desteginizi sevgini asla eksik etmeyin,kavga edip ustune gitmeyin..insallah en kisa zamanda atlatirsiniz

Arkadaşlar kızımı psikayatriye götürdük ama hiç bir şey sihirli değnek gibi değil tabi... Kızım zaten pişman ve bizi korkutmak için yapmıştı. Üniversite hastanesine götürdük. Sonuç mu? bir ay sonrasına bir randevu verdiler bir takım testler yaptılar ve doktor depresyonda olmadığını söyledi. İlaç da vermedi. Tüm bunlar beni tatmin etti mi? etmedi tabi hala çok korkuyorum bir daha tekrarlarmı diye. bir de kızım hala mutsuz... Derslerindeki düşüşten dolayı dibe vurduğunu düşünerek kaygısı hala devam ediyor ama ders çalışmak da istemiyor.
Allahım ne zor zor herşey. Özel öğretmen falan tutacağım biraz güç alsın biraz da kendine güveni gelsin diye. Baklaım artık ...Yanıtlarınız için teşekkürelr. Deneyimleri olan varsa yine paylaşırsanız sevinirim.

Çok ilginç ilaç vermemeleri Başka yere de bir götürseniz , çünkü önemsiz bir durum değil ki bu

bazen aile terapiside işe yarıyor böyle durumlarda ama maalesef içinde bulunduğu dönemin getirdiği buhranlar oluyor uzun vadeli bir iyileşme süreci gerekiyor

Ben 17 yaşındayım. 14-15 yaşlarımdayken çok âsiydim. Bi anlatsam dertlerimi gülersiniz :) Hayatın hiçbir anlamı yokmuş da, ‘ÖLMEK İSTİYORUM’ da daha neler neler .. :) Garip garip stiller, müzik tarzlarında abartı, giyimde de öyle :)

Kızınızın büyük ihtimal sevdiği biri vardır :) Eğer bu konuda anlayışlı olabileceğinize inanıyorsanız, alın karşınıza konuşun. “Sevdiğin biri var mı?” diye sorun. Yok derse eğer, bi takım şeyler söyleyin, işte ‘biz babanla birbirimizi çok seviyoduk, hep anneme anlatmak istiyodum ama annem çok kızıyodu, öyle şeylere izin vermezdi’ falan.

O şekilde konuşun dertleşin. Sevdiği varsa büyük ihtimal söyler, yoksa da en azından bi düşünür ‘annem benimle sırlarını paylaşıyor’ diye :) yakın hisseder kendini.

Ve eğer kızınıza güveniyorsanız, belli bi süre cafelere falan gitmesine izin verin. Kızmayın. Kısıtlama falan elinizden geldiği kadar koymamaya çalışın. Bi süre sonra bıkar zaten pek bi anlamı kalmaz. Çünkü siz yasakladıkça o seviyordur.

En azından benim adıma öyle :) Bu dediklerim bana yapılsaydı ben çabucak düzelirdim :) Bol bol dua edin. Ona da duanın ne kadar iç ferahlatıcı bi şey olduğunu, çıldıracakmış gibi hissettiği zamanda bile, üzüntüden çatlayacak hale geldiği zamanda bile, dünyanın en çaresiz insanının kendisi olduğunu zannettiği zamanda bile, azcık bi duayla içinin ferahlayabileceğini her şeyin daha güzel olabileceğini anlatın ona :) Allah'ın izniyle düzelir her şey

Veeee ders konusu. Onu unutmuşum :)

Ben ilkokuldan mezun olurken 2.sıradan mezun oldum. En iyi 2. liseye giden benim yani şuan. Ama 9.sınıfta nooldu? 4 alınca hüngür hüngür ağlayan ben, 1'i 2'ye çıkarmak için uğraşıyodum. Akıllanmadım. Derslerim bu sene de düşüktü. Hem de sıfırım vardı ve o şuan bir yani. Düzelmedi. Teşekkür alamıyorum o yüzden.

Bu senenin aralık-ocak aylarında ben depresyona girdim :)) Ya da öyleyim zannettim. Durup durup ağlamalar, derslerim kötü olduğu için bunalmalar, sınavlardan bıkmalar... Dünyanın sonu geldi sanki :)

Daha sonra dedim napıyorum ben?? Derslerim kötü. Ama düzeltebilirim. Ki DÜZELTMEM LAZIM. İnternetten bi sürü güzel güzel araba ev resimleri görüyorum. İşte tam genç işi koltuklar, kitaplar, kitaplıklar! AMAN ALLAH'IMM! O kadar güzeller ki :) Ee peki hangi parayla alıcam bunu?

Servisten gelirken görüyorum, yolda yaşlı yaşlı adamlar metro yolu yapmak için sıcağın altında uğraşıyorlar. Anladım ki çalışmayana ekmek yok :) Dişi sıkmak, kazanmak lazım. Zaten çalışmak örgü örmek gibi bi şey ya İlmekleri güzel güzel atarsa gider yani Anlatırsınız kızınıza, dersini çalış diğerlerine hava at, sen zeki bi kızsın, herkes seni çok çok çok kıskanacak deyin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…