15 yaşında ilk kez ve yalnız ABD seyahati için önerilerinizi bekliyorum

15 yaşında tek başına uzun uçak yolculuğu nedenli güvenli

• Güvenli

OY: 41 59,4%
  • Güvenli değil

OY: 28 40,6%

• Ankete Katılan
    69
  • Anket Kapalı .
hiç işte saçmalıyoruz
isteyen uzakdoğuyada gitsinde sizin yahudilerle ne probleminiz var bir yahudi şimdiye kadar size zarar verdimi
filistin aklima geliyorda ondan..
yoksa kimseye duşmanligim yok..
herkes istedigini yapabilir ama..
israil de yahudi toplulugu o yuzden...

dünyada ençok müslümanı müslüman öldürüyor peki buna açıklamanız nedir
o şahsi ...
benim bu dedigim katliam yok etme çabasi ..
bir ülkeyi kurutma çabasi..
turkiyeyi nasil kariştiriyorlar..
iste ayni bunun gibi filistinide yok etme çabasindalar..
bence ençok musluman muslumani oldurmuyor ..
şu zamnda herkes herkesi ölduruyor..
isveçte miydi tam hatirlamiyorum bir katil zanlisi 72 kisiyi oldurmustu...
ama filistin olayi başka bu ayri bir saldiri..
suriyede ayni...

Hiç bir şey olmaz.18 yaş altı olduğu için hosteslerden ekstra özenli olmalarını rica edebilirsiniz.ancak bunu çocugunuza hissettirmeyin. Zaten uyur bi süreden sonra.

Valla canım çekti uçakta uyumayı şuan

filistin aklima geliyorda ondan..
yoksa kimseye duşmanligim yok..
herkes istedigini yapabilir ama..
israil de yahudi toplulugu o yuzden...

Eee bizim ülkemiz de Suriye'de içsavaş çıksın diye elinden geleni yaptı

Alevilere yüzyıllar boyu devlet eliyle zulümler katliamlar yapıldı, Kanuni Sultan Süleyman Müslüman olmasını geçtim özbeöz Türk Şah İsmail'e saldırdı

Kendinizden de nefret ediyor musunuz bu durumda???
Ortadoğuda zaten herkes birbirini öldürüyor , Müslümanlar birbirinin kafasını her gün kesiyor bu konudaki fikirleriniz nedir mesela?

Bana soracak olursanız Arap ı da Yahudisi de Müslüman ı da Türk ü de tüm Ortadoğulusu aynı b.kun laciverdi işte ya neyse.

yahudi var olma çabasından yok etmeye ne zaman geçti
yahudininde iyisi müslümanında hrıstiyanında iyi olanı vardır
özünde iyi insan vardır
senin için yapılan müslüman vahşi katil barbar yorumunu kabul edermisin her müslüman aynımıdır
ülkelerin çıkarları söz konusu olunca hangi ülke çıkarlarını gözetmez ister türkiye ister israil olsun
türkiye üzerinde oynanan oyunlara gelince hiçbir fikrim yok deyip geçeyim
neyse konuyu dağıtmayalım

bana kalırsa konu sahibi gerekli önlemler alınmışsa hiçbir mahsuru yok göndermenizin

Abim 9 yaşında tek başına seyahat etti yıl 1987. Reşit olmayanlar zaten hosteslere emanet ediliyor. Hava yollarının böyle bir hizmeti var. Uçak inişinde alacak olan kişilere bile teslimi söz konusu olabiliyor. Yaşa bağlı olarak tabi. Güle güle gitsin gelsin. Ben olsam uzun uçak yolculuğunda korkar mı diye endişelenirdim..

Havalimanlarında en azından tabela okuyacak kadar dili olsun. Gözünün kulağının anonslarda ve ilanlarda olması çok önemli. Hele ki aktarmalı gidiyorsa. Hangi kuyruğa girecek, hangi tarafa yürüyecek, uçağının durumu ne hepsi için gözünü kulağını dört açması lazım. Yaşadığım eyaletten dolayı Abd'de başka uçağa aktarma yapıyorum. İndiğim koskoca havalimanında vize kontrolünden sonra bavulumu alıp havalimanı treniyle bir perondan ötekine geçiyorum, sonra tekrar kontroller bişeyler... Bütün bu hengameyle uğraşabilmek için o ekranları, tabelaları okuyabilip yönünü bulmak gerek. Uçağın nerede, ne zaman kalkıyor bileceksin çünkü. Yoksa çok kafa karıştırıcı olabilir ilk defa gelen ve dili olmayan bir çocuk için mesela.

İlk kez yırtdışına çıktığımda 15 yaşımdaydım. Tek başımaydım. Bi süre qatarda kaldım. Sonra döndüm 17 yaşımda da ingiltere dubai qatar seyahatleri yaptım.
Evladınıza güveniyorsanız sorun yok. Buna siz cevap verebilirsiniz

Teşekkürler

Ben 15 yaşımda keçiörenden kızılaya gidemezdim(Ankara yı bilenler anlar)kızınız çok şanslı. Düşünüyorumda sanırım ben kızımı bu yaşta gönderemezdim.
Bizim zamanımızda biz okulada marketede kendimiz giderdik.kendi adıma söyleyeyim 10 yaşındayken kardeşlerime baktığımı bilirim. Ya şimdikiler heryere biz taşıyoruz birşey yapmalarına fırsat tanımıyoruz. Ve bu durum beni çok rahatsız ediyor .tabi devir farklı deniyor ama bence ebeveynlerde farklı.ben alttan alttan ona ortamı elimden geldiğince hazırlayayım ona güveneyim ki oda kendine güvensin .görüyorum yorumlarınızdan güzel olacak bana cesaret verdiniz

Teşekkürler

Teşekkürler

12 yaşa kadar refakat varBen uçaktan korkarmı diye endişelenmedim açıkçası kısa deneyimleri var. Korku öğrenilen birşey sorarak aklına sokmak istemiyorum.onun yerine uyumadığı anlarda oyalanacak şeyler hakkında konuşuyoruz. Bununlada kendisi başedecek artık.problem çıkmaz diye düşünüyorum ondan bu rahatlığım

Yolculukta tekbaşına.Orada kuzenlrrimin yanında olacak onlar alandan alacaklar.malum yol uzun alan ve uçağa dair tavsiyeleri rica ederim

Tek sıkıntı telefon bazen oraya iner inmez çalışmıyor. Buradan gitmeden roaming sanırım adı onu açtırın. Yanında dolar olsun. Birbirlerini bulamama durumunda kuzenlerinin adresini bilsin. Telefon numaralarını kağıda falan yazsin mutlaka. Telefonu bozulur sarji biter falan. Orada prizler farkli adaptoru olmazsa sarj edemez. Onun disinda hiç bişey olmaz rahat olun. Biz türkiye de yaşıyoruz. İnanın burası oraya göre daha tehlikeli. Burada her kadin kendince bazi güvenlik önlemleri alıyor. Simdi ergen bilemiyorum. Tanimadigi insanlarin peslerine takilip nir yerlere gitmeyorsa orada da ekstra birşeye dikkat etmeden rahatça seyahat edebilir.

Şans'a bak :) ben tek başıma bakkala bile gidemiyordum, babam hayatta göndermezdi. Sen kendine güvendikten sonra neden gitmeyesin ki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…