filistin aklima geliyorda ondan..hiç işte saçmalıyoruz
isteyen uzakdoğuyada gitsinde sizin yahudilerle ne probleminiz var bir yahudi şimdiye kadar size zarar verdimi
dünyada ençok müslümanı müslüman öldürüyor peki buna açıklamanız nedirfilistin aklima geliyorda ondan..
yoksa kimseye duşmanligim yok..
herkes istedigini yapabilir ama..
israil de yahudi toplulugu o yuzden...
o şahsi ...dünyada ençok müslümanı müslüman öldürüyor peki buna açıklamanız nedir
filistin aklima geliyorda ondan..
yoksa kimseye duşmanligim yok..
herkes istedigini yapabilir ama..
israil de yahudi toplulugu o yuzden...
yahudi var olma çabasından yok etmeye ne zaman geçtio şahsi ...
benim bu dedigim katliam yok etme çabasi ..
bir ülkeyi kurutma çabasi..
turkiyeyi nasil kariştiriyorlar..
iste ayni bunun gibi filistinide yok etme çabasindalar..
bence ençok musluman muslumani oldurmuyor ..
şu zamnda herkes herkesi ölduruyor..
isveçte miydi tam hatirlamiyorum bir katil zanlisi 72 kisiyi oldurmustu...
ama filistin olayi başka bu ayri bir saldiri..
suriyede ayni...
TeşekkürlerPasaport kontrolünden geçerken gereken tüm evrak yanında olsun, el çantasına birer kopya koyun. Kuzenlerin davet mektubu, sağlık sigortası, dönüş biletinin çıktısı vs. Vize için gereken evrakın hepsinin bir kopyası olsun.
Kızınıza bu yaşta böyle bir deneyim yaşatmanız güzel, kendi başına iş halletmeyi deneyimler.
Güvenli mi değil mi bu soruyu havaalanı ve uçak için mi soruyorsunuz ?aynen .bu anket sorusu için sanırım...aslında durumun bütünü için soruyorum.Bakış açısını merak ettim .Fakat sizlerden duymak istediklerim kızımın seyahatini daha rahat,güvenli kılacak tavsiyeler
Bizim zamanımızda biz okulada marketede kendimiz giderdik.kendi adıma söyleyeyim 10 yaşındayken kardeşlerime baktığımı bilirim. Ya şimdikiler heryere biz taşıyoruz birşey yapmalarına fırsat tanımıyoruz. Ve bu durum beni çok rahatsız ediyor .tabi devir farklı deniyor ama bence ebeveynlerde farklı.ben alttan alttan ona ortamı elimden geldiğince hazırlayayım ona güveneyim ki oda kendine güvensin .görüyorum yorumlarınızdan güzel olacak bana cesaret verdinizBen 15 yaşımda keçiörenden kızılaya gidemezdim(Ankara yı bilenler anlar)kızınız çok şanslı. Düşünüyorumda sanırım ben kızımı bu yaşta gönderemezdim.
Teşekkürler*custom formu önceden araştırıp ne yazacağını öğretin bence, İngilizcesi yeterli değilse zorlanabilir.
*pasaportuna çok iyi sahip çıksın, kaybolması büyük sorun.
*abd girişinde pasaport polisine ne söyleyeceğini de önceden çalışsın, niye geldin, nerede kalacaksın gibi sorular soracaklar, davet mektubunu elinde hazır bulundursun.
*ben de tek başıma elimde 2 valizle abdye 1 yıl boyunca yaşamak için gitmiştim. şimdi düşününce ne cesaret diyorum ama çok iyi bir hayat deneyimi oluyor.
TeşekkürlerMerhaba ben 16 yaşımda İngiltere'ye dil kursuna gitmiştim ilk defa yurtdışına çıkmıştım epey de ağlamıştım
Ama ben yaşıtım kuzenimle gittim öyle iyi oldu zira orda bisikletle kaza geçirdim, ambulans ile hastaneye kaldırıldım ve bir sürü dikiş atıldı kuzenimle olmak faydalı oldu
Sağlık sigortası yaptırın yani mutlaka
..sonradan okudum orada akrabalarınız varmış ben annemle babama çok tşk ediyorum beni yurtdışına gönderdikleri için bence harika bir deneyim ben bir de 18 yaşımda İrlanda ya gittim dil okuluna
Çok iyi oluyor annen baban olmadan ayaklarının üzerinde durmaya çalışıyorsun
Yemek yaptım, market alışverişi yaptım, ne bileyim çamaşır yıkadım (makinede ama olsun), tek başına dil okuluna gidip gelmek bile bir hayat tecrübesi biniyorsun otobüse öyle nerede duracak nerede ineceğim doğru otobüste miyim:)), tamamen ingilizce sinemaya gitmek:), orda gezilere katılmak fln
Çok güzeldi ya gerçekten
Havaalanı için mesela işte uçağa alınması yasak şeyler var bir de valizi çok ağır olmasın ordan oraya taşımak gerçekten zor süre kısaysa el valizi alsın sadece bagaja vermesine gerek kalmaz uçak içindeki el bagajı koyma yerine koyar hiç öyle beklemesine gerek kalmaz valizini uçaktan iner gider hemen yoksa valiz beklemek fln 1 saat sürüyor
Abd yolculuğu çok uzun zorlanabilir biraz
Aktarmalı olacaksa diğer uçağa sakın geç kalmasın bilirsiniz siz de uçak kalkış saatinden yarım saat önce fln kapılar kapanır
Check in i online yapın sıra çok olur belki yetişemezsiniz check in en erken kalkış saatinden 24 saat önce açılıyordu yanlış hatırlamyorsam
Çok sık wc ye giden bir tip ise (benim gibi) cam kenarı değil koridor tarafına otursun ve tuvalete yakın olsun
12 yaşa kadar refakat varBen uçaktan korkarmı diye endişelenmedim açıkçası kısa deneyimleri var. Korku öğrenilen birşey sorarak aklına sokmak istemiyorum.onun yerine uyumadığı anlarda oyalanacak şeyler hakkında konuşuyoruz. Bununlada kendisi başedecek artık.problem çıkmaz diye düşünüyorum ondan bu rahatlığımAbim 9 yaşında tek başına seyahat etti yıl 1987. Reşit olmayanlar zaten hosteslere emanet ediliyor. Hava yollarının böyle bir hizmeti var. Uçak inişinde alacak olan kişilere bile teslimi söz konusu olabiliyor. Yaşa bağlı olarak tabi. Güle güle gitsin gelsin. Ben olsam uzun uçak yolculuğunda korkar mı diye endişelenirdim..
Yolculukta tekbaşına.Orada kuzenlrrimin yanında olacak onlar alandan alacaklar.malum yol uzun alan ve uçağa dair tavsiyeleri rica ederim
Teşekkürler