Çatlaklar 15 yaşında bacakta ve kalçada çatlak olur mu :(

Çatlaklar; nedenleri ve çözümleri

kedi35

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2011
6.759
363
30
16 yaşındayım bacak arasında ve kalacmda çatlaklar olmaya başldı kilom 52 nedenn..?????:KK5::KK5::KK5::KK5::KK5:

Benim kızkardeşim de 16 yaşında onun da zayıf olmasına rağmen heryeri çatlak...Ben kaçkere kilo aldım verdim de onunki kadar çatlamadı....Yapı meselesi..

Yapı İle Alakalı..
Fakat Kilon Fazla İse; Olması Çok Mümkün..:KK34:

Yapı İle Alakalı..
Fakat Kilon Fazla İse; Olması Çok Mümkün..:KK34:

:- Ne kilosu canım ya 15 yaşındayım 52 kiloyumen falz 2 yada 3 kilo adım. spora başladım Şimdi sıkışlassın diye gecer diolar yaşın kçk felan diyolar..:KK5: İnşallah çok piskolojıkman soyunamımm hiç bir yerde yaaaa.

her topikte yaşınız başka ben kaç yaşında olduğunuzu çözemedim

bnde snn yaşlaında en ufak kilo oynamasında oluşmuş çatlaklar var ama malesef çatlak geçmiyo cnm..yapı meselesimi bilmiyorum ama şuan hamile olup çok kilo almama rağmen maşallah hiç çatlak olmadı ama küçükken çok meyilliydi cildim

@ bernysite,
yas gectikce cilt esneklesiyor o yuzden hamilelikte cok fazla catlaklarin olmamis olabilir.

@anqelros
Ergenlik catlaklari bendede cikti, zayif oldugum halde.
Simdi gorunur bir sekilde dermaroller sayesinde azalttim.
Kullanmani tavsiye ederim, cektigin aciye bence kesinlikle deger,
bol bol bakim yaglari felan sur, cildini nemlendir.

tam gelişim çağındasın boyunda uzuyor sadece kilo ile alakalı değil.
dolayısıyla çatlak olması normal zamanla belirginliğini kaybedeceklerdir.
bu yaşta diyete filan başlama bence
zaten gençsin bol bol gez hareket et hamur işi filan çok tüketme yeter
daha bu yaşta kiloya odaklama kendini
gelişim çağındasın boyun uzuyor beslenmene dikkat et

merhabalar anqelros. ben de 16 yasındayım ve hayatım boyunca hic 45 kilo üstünde olmadım. öyle asırı kilo alıp-vermelerim olmadı yani. benim de bacaklarımda cok cok fazla sekilde var. genetik olduğunu düsünüyorum cünkü ailemde de bu böyle. engellemek icin cok bi sey yaptığım yok. kafeinin arttırdığını duymustum. kahveyi, colayı azalttım yalnızca. aslında olmadan önce dikkat etmekte fayda var. malum olduktan sonra gecmesini sağlamak epey zor.

merhabalar anqelros. ben de 16 yasındayım ve hayatım boyunca hic 45 kilo üstünde olmadım. öyle asırı kilo alıp-vermelerim olmadı yani. benim de bacaklarımda cok cok fazla sekilde var. genetik olduğunu düsünüyorum cünkü ailemde de bu böyle. engellemek icin cok bi sey yaptığım yok. kafeinin arttırdığını duymustum. kahveyi, colayı azalttım yalnızca. aslında olmadan önce dikkat etmekte fayda var. malum olduktan sonra gecmesini sağlamak epey zor.

aynen oyle bu genetik bişi , annemde ananemde babamda var haliyle bende ve kardeşlerimdede var :)

Bir anda çok kilo aldıysan ya da verdiysen de olabilir

annemin de benim yaslarımda bu sorunu varmıs. ki o benden dahi zayıfmıs. ani kilo almak elbette yapabilir fakat genetiğinin kesinlikle rolü olduğunu düsünüyorum. bence pek de sorun edilecek seyler değil :)

benimde o yaşlarda oluşmaya başladı canım şimdi 20li yaşlardayım baktım geçen gün bu seferde üst bacakta oluşmaya başlamış annemde babamda falanda yok ama:KK50: sıkma canını boşver yalnız değilsin bu konuda:KK31:

bende 14 yasındayım göbeğimde belimin yanlarında bacağımda her yerimdee çatlak var birden 20 kilo aldım2 ay içide ve çatladım.o kadar iğrenç ki.doğum yapmışım gibi

benimde ergenlik dönemimde oluşmuştu bacak içlerimde ve hala var.:KK43: bir çözüm kesin bulmam lazım yazın zor oluyor :KK14:

Ben 21 yaşındayım bu yaşta olur mu diye düşünürken bunu da duydum ya normalmişim dedim aslında çok aşırı bir kilom yok boyum 1.49 kilom 46 ama bel ve basen bölgelerimde aşırı yağlanma var ben buna bağlıyorum çatlakları annem de sağolsun daha şimdiden böyleysen doğum yapınca nası olursun kimbilir diyerek moralimi bozuyo napcam bilmiyorum :KK43:

X