Ya canım kıyamam ona. Aynı yollardan geçtim ondan biraz daha küçükken. Şimdi çevremde sevilen biriyim bu örnekleri anlatabilirsiniz. Benimle konuşabilir özel mesajlardan isterse. Biliyorum herkes arkadaş herkes mutlu tek yalnız olan kendisiymiş gibi geliyor ona ama ona bu dönemde yapılan arkadaşlıkların bir çoğunun çıkar ilişkisi üzerine olabildiğini, tam tersine kendisini böyle çıkar dolu arkadaşlıklardan koruduğu için mutlu olması gerektiğini anlatın. Ben bunları görünce içim rahatlamıştı. Aslında bir kursa gönderseniz de iyi sonuçlar çıkabilir başka ortamlardan arkadaş edinirse. Onu o olduğu için seven bir ortama girdiğinde mutlu olacak mesela dershane dönemimden itibaren herkes beni severdi, çok mutluydum ondan beridir ama ondan öncesini hep çıkar arkadaşlıkları kurulan yerlerde geçirip yalnız kaldım çoğunlukla. Üniversitede dolu dolu arkadaş edinecek, lise arkadaşlıkları bitiyor zaten genelde, belki rahatlatır bu tarz şeyleri duymak. Günübirlik arkadaşlıklar edinmeye çalışsın, başka sınıflardan mesela. Ne bileyim yemekhanede yalnız yiyen birinin yanına oturup konuşmayı denesin. İşe yarıyordu böyle şeyler, en azından gün geçiyordu ya da birkaç hafta muhabbet edecek insan buluyordu kendine. Ben sınıf değiştirmeyi hatta okul değiştirmeyi istemiştim o dönemde, annem onca ağlamama rağmen yapmamıştı, aslında yapmaması iyi de oldu çünkü hayatımda ilk defa bir sorundan kaçmadım. Yüzleştim. Bu konuda bir nebze daha güçlü oldum bu sayede. Tabii psikolojisi çok bozulursa okul değişimini de düşünebilirsiniz.