15 yaşında 10.sınıf kızımın okulda arkadaşı yok o üzülüyor benide çok üzüyor

Okulun rehber öğretmeniyle görüşün.
Ortaokuldan beri böyleyse muhtemelen kızınızdan kaynaklanan bir sorundur.
Acaba farkında olmadan, arkadaşlarını rencide mi ediyor?

kızımın sağlıklı devamı gelen arkadaşlıklar kuramadığını ve sürdüremediğini düşünüyorum çok üzülüyor çok ağlıyor her gün bunlardan bahsediyoruz aylardır konumuz bunlar her gittiğimiz yerde ve ortamda dönüp dolaşıp aynı şeyden bahsederek beni de bunaltıyor hep aynı noktada takılı çözüm üretemiyorum tıkandım artık
yardım istiyorum ona nasıl yardımcı olabilirim okula gitmek istemediğini söylüyor yazılı notları da çok iç açıcı değil geçen yıla nazaran düşük bunları takıntı yaptığı için diye düşüyorum
en son sıra arkadaşını öğretmenin yanında mahçup etmiş (istemeden olduğunu söyledi özür dilemiş öğretmen anlamadı bile dedi) arkadaşı da tavır almış yerini değiştirip diğer gruptaki kızlara da anlatmış o günden sonra gruptan da uzaklaştı yanlarına gittiğimde bana ilgisiz davranıyorlar sorularıma cevap vermiyorlar diyor en sonda onun olduğu watsapp grubunu kapatıp kızımsız grup açmışlar oda dışladıklarını düşünüyor bu olay olmadan önce de şikayetleri oluyordu beni beklemeden yemeğe gidiyorlar lavaboya benimle hiçbiri gelmiyor gibi şikayetlerde bulunuyordu
sürekli görüştüğü mesajlaştığı dışarı çıktığı arkadaşı yok ortaokulda da öyleydi sıra arkadaşı çok yanlış bir şey yaptı ona çok kırıldı diğer kızlarla da samimiyeti yoktu (hiç ayıldığı bayıldığı bir arkadaşı olmadı) ama yalnız olmak onu mahvediyor akranları ile sosyalleşemediği için sonrasında ne olur diye düşünüyorum
her gün ağlaması üzücü yalnız yemekhaneye lavaboya gidiyor sınıfta uyuyorum teneffüslerde diyor içim eziliyor çok hareketli enerji dolu bir yapısı var normalde kendini eziyor özgüveni zedeleniyor dinlediklerim bunlar ama arkadaşları onun için ne düşünüyor problem nerede çözemedim ne yapmalıyım nasıl yardım edebilirim ne düşünmeliyim
Destek aldirin sizin yapabileceginiz pek birsey olmayabilir soyleki yaziminizdan anladigim iletisim sorunu var tek tarafli bakip karsi tarafa ona gore davraniyor arkadasini mahcup etmis bir arkadasina yanlis birsey yapti bir daha konusmadi kiz gibi ibarelerinizden oyle anlasiliyor

Arkadas edinememe sorunu yok anladigim dvm ettirememe sorunu varki bu noktadada davranissal sikintilari var demekki bencil tarzi olabilir ifadeleri kirici olabilir fazla dalgaci olabilir karsi taraf alinir kiskanctir asiri belli eder vs vs bunlari sizinle paylasmaz kendini hakli gosterebilir ama bir uzmana cozulur oda gayet guzel yonlendirir hem ergenlikte kapida yumusak gecislerle atlatirsiniz hemde o yaslar acimasiz yaslar ona rahatlik olur

başka okula verin. iki dingil kız kızınızı dışladı diye psikologa filan götürüp kendi kızınızda "anormal" imajı yaratmak doğru değil.
o yaşdaki kızlar çok acımasız olur. zamanında bizimde sebepsiz yere disladigimiz kızlar olurdu. benim grup cool takılan kızlardık...gizli sigara filan içerdik. tipik ergenlik işde veya flirt ederdik... bunu yapmayan kızlar otomatikmen ezik diye dislanirdi...

kızınızı koruyun ve okulu değiştirin.

++++

Okulunda mutlaka rehber öğretmen vardır. Kızınızdan habersiz, bi görüşün bence. Rehber öğretmenin sınıf içindeli meselelerden haberi vardır mutlaka. Belki sınıf da değiştirebilirsiniz. Ben de öğretmenim. Bu gibi durumlarda sınıf değişikliği yapıyoruz. İyi de oluyor öğrenci için.

Arkadasi olmasi cok onemli bir olay degilki niye bukadar kafaya takiyor
Benim de hic olmadi
Ben yaklastikca kacarlardi hala yok olmuyo.
Daha ergenlik caginda... o donemde arkadas daha bi onemli oluyo anliyorum da bence kizinizin arkadasi siz olun
Arkadassiz da yasayabilir universite ortaminda veya is ortaminda olur
Bunu surekli konusarak onemli bir sorun haline getirmeyin.

Lütfen kızınızın okulunu değiştirin
Benim böyle bir tanıdığım var üniversite sınavında derece yapmış mesleğinde çok başarılı ama özgüvensizlikten işini dahi yapamaz durumda
Ve sebebinin lise dönemi olduğunu söylüyor
Mutlaka okul değiştirin sıfırdan başlasın okulu iyi felan demeyin önemli olan onun kendine inancı

Tabi öğretmenlerinden onun da hatalarını öğrenmeye çalışın
Pozitif olmasını sağlayın
Kendini sevsin
Hatta erkek arkadaşı olsun özgüveni çok artar
Ama okul değiştirmek şart

Evdeki haliyle okulda hali ayni degildir. Okulda cok ezik duruyorsa ve arkadas kaybetmemek icin susan, kendini pek savunamayan bir tipse ondan oluyordur. Kendi lise donemimi hatirliyorumda en cabuk gozden cikarilan dislanan tipler bunlar oluyordu.

İsterseniz kızınızla ben bir konuşayım yaşımız yakın, o yaşta arkadaşlarım var belki sorunu anlayabilirim.

Kızınız arkadaşına rencide edecek ne yapmış ?
iyi oldukları derslerde biribirlerine yardım ediyorlarmış bizimki quiz de arkadaşına kopya vermiş son bir soruda başkasından etkilenip cevabı doğru olan soruyu değiştirmiş geldiği gün demişti zaten Pelin benden yüksek alacak diye sonuçların açıklandığı gün hocaya açıklama yapmış soruda hata var diye puanını yükseltmek için ama hoca aa haklısın diyip sorudaki hatayı düzeltip yanındaki arkadaşının notunu düşürmüş 2 puan 84 ken 82 olmuş oda kızmış didişmişler sende benden kopya çektin demiş hoca yakınlarındaymış duymadı anne dedi hepimizi tanıyor çok iyi biliyor hocamız artık bizi dedi kızmış tepki olarakta sıra arkadaşlığını bitirmiş gruptaki diğer bir kızla takılmaya başlamış kızlar onu haklı bulmuşlar sonra bizimki etkisiz eleman olarak daha kötü hissetmeye başladı özür dilemiş ama nafile soğudu onlardan artık ama yalnız oturuyor buda dokunuyor ona sınıf öğretmenine söylemiş yer değiştirmiş ama liseliler herkesin yeri yerleşmiş artık herkesin grubu var benim arkadaşım yok diye ağlanıyor

Yeni üye,çok da yardım sever.:deli:
Hesabı açalı birkaç ay olmasına rağmen çok aktif olmadığım için yeni üye görünüyorum. Yurtdışında yaşadığım için çok bakma fırsatım olmuyor. Önceki yanıtlarıma vs bakarsanız anlarsınız zaten. Her yeni üye görünene tepki ile yaklaşacak kadar paranoyak olmanıza gerek yok. Yardımcı olmaya çalışıyorum sadece.

Bence kızınız sorunlu biri olsaydı bu duruma içerlenmezdi.
Sorunlu olan tipler bir insanı dışlayanlardır
Başka kafa dengi bulsun.
Ya da sınıf değiştirin.
Kızınız sorunlu degıl sorunlu olan onu dıslayanlar arkadasa katılıyorum.Toplum anormal onlar gıbı anormal olmadıgı surece kızı dıslanacak.

Destek aldirin sizin yapabileceginiz pek birsey olmayabilir soyleki yaziminizdan anladigim iletisim sorunu var tek tarafli bakip karsi tarafa ona gore davraniyor arkadasini mahcup etmis bir arkadasina yanlis birsey yapti bir daha konusmadi kiz gibi ibarelerinizden oyle anlasiliyor

Arkadas edinememe sorunu yok anladigim dvm ettirememe sorunu varki bu noktadada davranissal sikintilari var demekki bencil tarzi olabilir ifadeleri kirici olabilir fazla dalgaci olabilir karsi taraf alinir kiskanctir asiri belli eder vs vs bunlari sizinle paylasmaz kendini hakli gosterebilir ama bir uzmana cozulur oda gayet guzel yonlendirir hem ergenlikte kapida yumusak gecislerle atlatirsiniz hemde o yaslar acimasiz yaslar ona rahatlik olur
Özge teşekkür ederim söylediklerinde haklılık payın var benimle herşeyini paylaşıyor ama artık sözün bittiği yerdeyim çünkü araya girmek istemiyorum sen öyle dedin senin yüzündene dönüşüyor iş çabuk sinirleniyor dinleyip teselli ediyorum çözmesi için bekliyorum sabır göstermeye çalışıyorum kendini ezdikçede üzülüyorum yazdıkça rahatladım konuşamamak anlatamamakta bunaltıyormuş insan çocuğunun hep iyi olmasını istiyor

Okulunda mutlaka rehber öğretmen vardır. Kızınızdan habersiz, bi görüşün bence. Rehber öğretmenin sınıf içindeli meselelerden haberi vardır mutlaka. Belki sınıf da değiştirebilirsiniz. Ben de öğretmenim. Bu gibi durumlarda sınıf değişikliği yapıyoruz. İyi de oluyor öğrenci için.
Kendi görüşmüş rehberliğin haberi var sınıf öğretmeni ile yer değişikliğine gittiler ama sınıfta herkesin arkadaşı var yanına gelen kız eski arkadaşının yanına gidiyor sürekli oturmuyor yanında çözülmedi yani

Uzuldum aslinda kozinoz icin en guzel zamanlari kizinizin antipatik gelen yada yanlis yaptigi bi davranis var arkadaslarina karsi yada kiskanilan birisi aklima bunlar geldi birde sadece kiz arkadaslariylami sorun yasiyor erkeklerde dahilmi bu duruma

lisede 4 sene boyunca çok dışlanmıştım hiçbir yaptığım kabul görmüyordu ben de sonradan bu duruma alıştım 4 sene sonunda beni bu duruma sokan her kız gelip benden özür dilemişti hiçbir şeyin sebebi ve mantığı yoktu. illa bir sebep olmak zorunda değil hele ki lise öğrencileri için... ben lise boyunca kızınızın bu durumdan kurtulacağını düşünmüyorum ama umarım biter

X