15 yaşında 10.sınıf kızımın okulda arkadaşı yok o üzülüyor benide çok üzüyor

Deniz2018

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2017
12
3
49
kızımın sağlıklı devamı gelen arkadaşlıklar kuramadığını ve sürdüremediğini düşünüyorum çok üzülüyor çok ağlıyor her gün bunlardan bahsediyoruz aylardır konumuz bunlar her gittiğimiz yerde ve ortamda dönüp dolaşıp aynı şeyden bahsederek beni de bunaltıyor hep aynı noktada takılı çözüm üretemiyorum tıkandım artık
yardım istiyorum ona nasıl yardımcı olabilirim okula gitmek istemediğini söylüyor yazılı notları da çok iç açıcı değil geçen yıla nazaran düşük bunları takıntı yaptığı için diye düşüyorum
en son sıra arkadaşını öğretmenin yanında mahçup etmiş (istemeden olduğunu söyledi özür dilemiş öğretmen anlamadı bile dedi) arkadaşı da tavır almış yerini değiştirip diğer gruptaki kızlara da anlatmış o günden sonra gruptan da uzaklaştı yanlarına gittiğimde bana ilgisiz davranıyorlar sorularıma cevap vermiyorlar diyor en sonda onun olduğu watsapp grubunu kapatıp kızımsız grup açmışlar oda dışladıklarını düşünüyor bu olay olmadan önce de şikayetleri oluyordu beni beklemeden yemeğe gidiyorlar lavaboya benimle hiçbiri gelmiyor gibi şikayetlerde bulunuyordu
sürekli görüştüğü mesajlaştığı dışarı çıktığı arkadaşı yok ortaokulda da öyleydi sıra arkadaşı çok yanlış bir şey yaptı ona çok kırıldı diğer kızlarla da samimiyeti yoktu (hiç ayıldığı bayıldığı bir arkadaşı olmadı) ama yalnız olmak onu mahvediyor akranları ile sosyalleşemediği için sonrasında ne olur diye düşünüyorum
her gün ağlaması üzücü yalnız yemekhaneye lavaboya gidiyor sınıfta uyuyorum teneffüslerde diyor içim eziliyor çok hareketli enerji dolu bir yapısı var normalde kendini eziyor özgüveni zedeleniyor dinlediklerim bunlar ama arkadaşları onun için ne düşünüyor problem nerede çözemedim ne yapmalıyım nasıl yardım edebilirim ne düşünmeliyim

kızımın sağlıklı devamı gelen arkadaşlıklar kuramadığını ve sürdüremediğini düşünüyorum çok üzülüyor çok ağlıyor her gün bunlardan bahsediyoruz aylardır konumuz bunlar her gittiğimiz yerde ve ortamda dönüp dolaşıp aynı şeyden bahsederek beni de bunaltıyor hep aynı noktada takılı çözüm üretemiyorum tıkandım artık
yardım istiyorum ona nasıl yardımcı olabilirim okula gitmek istemediğini söylüyor yazılı notları da çok iç açıcı değil geçen yıla nazaran düşük bunları takıntı yaptığı için diye düşüyorum
en son sıra arkadaşını öğretmenin yanında mahçup etmiş (istemeden olduğunu söyledi özür dilemiş öğretmen anlamadı bile dedi) arkadaşı da tavır almış yerini değiştirip diğer gruptaki kızlara da anlatmış o günden sonra gruptan da uzaklaştı yanlarına gittiğimde bana ilgisiz davranıyorlar sorularıma cevap vermiyorlar diyor en sonda onun olduğu watsapp grubunu kapatıp kızımsız grup açmışlar oda dışladıklarını düşünüyor bu olay olmadan önce de şikayetleri oluyordu beni beklemeden yemeğe gidiyorlar lavaboya benimle hiçbiri gelmiyor gibi şikayetlerde bulunuyordu
sürekli görüştüğü mesajlaştığı dışarı çıktığı arkadaşı yok ortaokulda da öyleydi sıra arkadaşı çok yanlış bir şey yaptı ona çok kırıldı diğer kızlarla da samimiyeti yoktu (hiç ayıldığı bayıldığı bir arkadaşı olmadı) ama yalnız olmak onu mahvediyor akranları ile sosyalleşemediği için sonrasında ne olur diye düşünüyorum
her gün ağlaması üzücü yalnız yemekhaneye lavaboya gidiyor sınıfta uyuyorum teneffüslerde diyor içim eziliyor çok hareketli enerji dolu bir yapısı var normalde kendini eziyor özgüveni zedeleniyor dinlediklerim bunlar ama arkadaşları onun için ne düşünüyor problem nerede çözemedim ne yapmalıyım nasıl yardım edebilirim ne düşünmeliyim
Bence evde kutlama gibi bi şey yapın bütün arkadaşlarinı çağirin belki buzları eritmek için ill adım olabilir bu..

Bir kere dışlanan kişinin sonradan arkadaş gruplarına dahil olması malesef zor oluyor.Ben üniversitede bile insanların birbirini tolere edemediğini görüyorum.Senenin başında bir iki abes hareketlerini gördükleri birine sınıfça tavır aldırlar,hep dedikodusu dönüyor şahit oluyorum çocuk ağzıyla kuş tutsa yaranması mümkün değil artık..
O nedenle başka sınıflardan arkadaşlıklar kurmaya çalışmalı ya da eğer mümkünse okul değiştirebilir madem çok ciddi etkileniyor ..Ben heralde öyle yapardım ..

Mümkünse okulunu değiştirirdim ben heralde. Hatalarını ve özgüvenini kazanması için uzman yardımı şart bence sizin telkin etmenizle olacak gibi durmuyor. Okulunu degistirmekde sıfırdan başlamasını sağlar. O yaş grubu çok acımasız oluyor maalesef affedici olamıyorlar tekrar aralarını düzeltmek pek mümkün olmasa gerek

Neden bukadar kısıtlı düşünüyo? Başka sınıf yok mu okulda başka kızlarda vardır?

Kızınızı kursa falan yazdırın yaşıtlarıyla olabiliceği gözlemleyin davranışlarını derim.

Kızınızın davranışlarında tuhaflık görürseniz terapi almasını sağlarsınız.

Başka sınıf var da öyle mi çözmeliyim? ya orada da aynısı olursa?
(orta okulda sporcuydu yarışmıycam dedi korktu parkur çok zordu inat etti ikna edemedik dinledik sonuncuda olsa o gün yarışmalıydı o olaydan sonra antremanları düşüşe geçti yorulmuştu da antreman okul ev antreman aynı döngüden takımından ayrıldı profesyonelspor hayatını bitirdi şimdi geri dönmek istiyor ama dönüş yok birlikte başladığı arkadaşlarının hızına yetişmesi tekrar yarışması çok zor ama kabul etmek istemiyor
Geçen yıl lise1 adaptasyon ve ergenlik krizleri yaşadık çok korkuttu beni takıntılı ve hassas ama şükür ilaçlık değil psikolog a götürdüm bir sürü test yaptırdı benim söylediğim her şeyi kağıt üzerinden bana geri söyledi defalarca böyle gittik geldik para tuzağı terapilere harcayacak maddiyatım yok zaten bir gram olumlu enerji vermedi bana doğru kişi değildi muhakkak ama ilaca gerek olmadığını konuşarak çözeceğini söyledi okuldaki vakalar dan ve yaşıtlarının durumlarından duyduklarım okullarda ilaç kullanan çok öğrenci var hakikaten dünya onların etrafında dönüyor diye düşünüyorlar çok üzücü şeyler yaşayan da pireyi deve yapan da kendini mahveden çocuklar var neden burnum eğri diye hayata kahreden çocuklar yeni nesil çok değişik adapte olmaya anlamaya çalışıyorum
ergenlik başa bela
kızım kursa gidiyor oradakilerle iyi şimdilik ama bugün kur arkadaşıyla yemek yiyip ders çalışacaktı kızım dersteyken aramış bizimki açamamış çıkınca aramış arkadaşı açmamıç çok bozuldu anlaşıp sözleşiyorlar vakit geldiğinde benim ki ortada kalıyor hep sanırım bu 4. oldu

Bence okulun Rehperlik bölümüyle bu konuyla ilgili görüşün en azından durumun neden kaynaklı olduğunu objektif bir gözle takip eder ve daha akıllıca yön vermenize olanak sağlar

_Vendetta_ post: 53867047 .!.:
Kızınız arkadaşına rencide edecek ne yapmış ?
Mümkünse okulunu değiştirirdim ben heralde. Hatalarını ve özgüvenini kazanması için uzman yardımı şart bence sizin telkin etmenizle olacak gibi durmuyor. Okulunu degistirmekde sıfırdan başlamasını sağlar. O yaş grubu çok acımasız oluyor maalesef affedici olamıyorlar tekrar aralarını düzeltmek pek mümkün olmasa gerek

Başka sınıf var da öyle mi çözmeliyim? ya orada da aynısı olursa? diye korkuyorum okul değiştirmek istiyor ama ömrü hayatı boyunca bunu böyle hatırlayacak kaçmak değil mi yanlış mı düşünüyorum

Kızınız açık bir şekilde dışlanmış, genelde sorunlu tipleri Kızlar grup dışına iter gruptan biri sahiplenmediği sürece se gruba giremez. Ee Kızlar neden böyle davranıyorlar bir neden anlatmıyorsa yaptığı hatanın farkında kızınız. Huyunu değiştirmediği sürece yalnız kalır

Başka sınıf var da öyle mi çözmeliyim? ya orada da aynısı olursa? diye korkuyorum okul değiştirmek istiyor ama ömrü hayatı boyunca bunu böyle hatırlayacak kaçmak değil mi yanlış mı düşünüyorum
Allah aşkına kaç kişi hataları ile yüzleşiyor yahu. Ayrıca belli ki ne okulla ne arkadaşlarıyla ne de öğretmeni ile bağı var. Dersleri de düşük ben olsam başka okula verirdim

Arkadaslarinda onlara itici gelen davranışları mi var ? Bişeyleri değiştirmek için kendinden başlamak lazım daha anlayışlı ve sempatik olmaya çalışabilir bi psikolog terapi vs alabilir birebir konusulmadan sebebi anlasilamaz bence
bilmiyorum çok üzülüyor ve internetten araştırıyor sürekli psikolog yorumları kişisel gelişim yazıları falan okuyor suçu kendinde de arıyor fevri çıkışları var çabuk sinirleniyor bize karş ama arkadaşlarıyla öyle olmadığını söylüyor

başka okula verin. iki dingil kız kızınızı dışladı diye psikologa filan götürüp kendi kızınızda "anormal" imajı yaratmak doğru değil.
o yaşdaki kızlar çok acımasız olur. zamanında bizimde sebepsiz yere disladigimiz kızlar olurdu. benim grup cool takılan kızlardık...gizli sigara filan içerdik. tipik ergenlik işde veya flirt ederdik... bunu yapmayan kızlar otomatikmen ezik diye dislanirdi...

kızınızı koruyun ve okulu değiştirin.

Allah aşkına kaç kişi hataları ile yüzleşiyor yahu. Ayrıca belli ki ne okulla ne arkadaşlarıyla ne de öğretmeni ile bağı var. Dersleri de düşük ben olsam başka okula verirdim
Siz kaç yaşındasınız ortalaması 80 di geçen yıl iyi bir anadolu lisesinde son olay patlayınca 4 dersinden ortalamanın altında aldı diğerleri iyi öğretmenleri de seviyor oda bu güne kadar disiplinlik bir vukuatı olmadı

Kendisi de istiyorsa bence değiştirin.
10.sınıf diyorsunuz biraz acımasız bir dönem bence,o yaş için.Belki düzelir diye beklersiniz ama bütün lise hayatını kötü de hatırlayabilir.En azından başka bir okulda sıfırdan başlar,yaptığı hataları tekrar yapmamaya çalışır.

başka okula verin. iki dingil kız kızınızı dışladı diye psikologa filan götürüp kendi kızınızda "anormal" imajı yaratmak doğru değil.
o yaşdaki kızlar çok acımasız olur. zamanında bizimde sebepsiz yere disladigimiz kızlar olurdu. benim grup cool takılan kızlardık...gizli sigara filan içerdik. tipik ergenlik işde veya flirt ederdik... bunu yapmayan kızlar otomatikmen ezik diye dislanirdi...

kızınızı koruyun ve okulu değiştirin.
teşekkür ederim

X