Benim eski eşimin bir yeğeni vardı. Bebekliğinden beri, babaanne ile bizim evde büyüdü. Bana anne derdi hatta. O çocuğu hala arar sorarım yani. Kendi çocuğum gibi. Elimde büyüdü. Ama geçenlerde çocuğun babası, ben artık bakamıyorum, diye tutturmuş. Babaannede de alzheimer başlangıcı var. Kendine bakacak hali yok. Eski eşimle biz de ayrılmış olunca, çok zorlanmışmış vs. Yani çocuğu verecek kapı kalmayınca, yurda vermek istemiş. Eski eşim de itiraz edince, biraz daha oyalanmış. Ama şimdi başka bir kadınla evlenecekmiş adam. Çocuğu yurda vermemek için, yaza kadar zaman vermiş. Eğer birini bulup evlenirse, çocuğu eski eşime verecekmiş, yoksa yurda... Eski eşim de demiş ki, "ben nereden bulayım o kadar zamanda, çocuğa anne olabilecek ve bana eş olabilecek birini?"Eski eşimin benimle barışmayı isteme sebeplerinden biri de buymuş ama bana söylememişler. Annem anlattı herşeyi. Meğer önce eski eşim sormuş, benim hayatımda biri olup olmadığını. O da demiş ki, tam olarak biri var değil ama, durum böyle böyle. O zamandan sonra eski eşim tekrar bana gelip barışalım demedi. Ben de sormadım tabii. Anneme demiş ki, " Bir kez daha mutluluğuna engel olmak istemem." Bizim durum netleşsin diye bekleme kararı almış. Uzun zamandır aramıyordu.
Meğer sebep buymuş. Ama daha kötüsü, hocam da, neredeyse eş zamanlı olarak, kardeşime face üzerinden sormuş, eski eşi ile barışma ihtimali var mı diye. O da olan biteni , çocuk meselesini anlatmış. Ne demiş o zaman biliyor musunuz, " O zaman artık evli sayılır"! Yani ben O'nun gözünde evli ve çocuklu bir kadınım. Ablam daha kabul etmedi dese de kardeşim, O demiş ki, "Çocuğu bırakamaz. Bırakmamalı da zaten"
Sevdiğim adam bekar, ama ben O'nun gözünde evli ve çocukluyum. Gitmesi bu yüzden. Herşey bu yüzden. Benim yazdıklarımı da artık alay gibi mi anladı, uygunsuz mu gördü bilmiyorum. Eski eşiyle barışacak da ben yedekte mi kalacağım diye mi düşündü? Ben O'na aylarca aşk mesajları yazarken, bu durumu hep biliyormuş. Cevap yazmayışı da bu yüzden. Eski eşiyle barışacağını düşündüğü bir kadına neden böyle bir konuda yazsın ki. Anlamıyordum ben de neden birden çekip gittiğini. Sustuğunu. O kadar kızdım ki bizimkilere. Anneme eski eşim söz verdirmiş, kardeşime de O... İkisi de susup duruyorlarmış. Şimdi neden söylediniz o zaman diye sordum, "her şekilde günaha giriyoruz" dedi annem.