Canım nasıl link verilir bilmiyorum bi arkadaş konu açmış,ondan aldım bende bu tarifi.hatta o 3kapak hodan yağı,birer kapak bugday,üzüm çekirdeği,kayısı çekirdeği yağlarını karıştırın akşamları tonik niyetine yüzünüzü silin yatın,sabah yıkadıktan sonra da içine e vitamini ampulü kırdığınız nemlendiriciyi sürün demiş.bende henüz sadece kayısı çekirdeği yağı var,nemlendirici niyetine de bepanten yağsız olandan aldım,içine katmak için de e vitamini aldım,ama kapsül şeklinde olandan aldım,iğneyle delerek kreme karıştırdım.bazen yağları sürüp öyle yatıyorumsabah yıkıyorum,bazen de yatmadan yıkıyorum.benim cildim yağlı,gözenekler çok açık üstelik sivilce ve siyah noktalarım var ama bunları yapmaya başladığımdan beri cilt bakımına gidiyormuş gibi oldum sivilceler kurudu,burnumdaki siyah noktalar gitti gözenekler küçülmüş sanki pudra fondoten sürmüş gibiyim.
Konuyu bulmak istersen evde yapılan doğal cilt bakımlarına bak,sivilcesiz gözeneksiz sıkı bir cilt için falan gibi bir başlığı var,lady subaru diye bi arkadaş açmış
lady subaru doa kozmetik de tca çıkarmış, denedin mi acaba. bir de bu kimyasal peelinge nasıl bakıyorsun
merhabalar deneyimimi paylaşmak istedim.
%25 tca sırt kısmına uyguladım. aslında ufak kardeşimden yardım aldım. her neyse biraz fazla tuttuğumuz için sanırım ciltte fazla kızarma ve sonra morarma oldu. ayrıca aktığı yerler de felaket durumdaydı. 5 gün sonunda hafif cildim kurumaya başladı fakat cok fazla su toplaması oldu , ayrıca dört dakika kadar beklettiğim için olsa gerek orta derinlikte bir peeling işlemi oldu. sırtımın üzerine yatamadım, yer yer kabuklanma oldu. can yakıcıydı ve sanırım acemiliktendi. bir hafta sonra temiz cilt görüldü. morarma, karartı ve kabuklanmalar gitti. gözle görülür fark var fakat süre ile uygulamaya dikkat etmeniz lazım. benim için can yakıcıydı. bir dahaki uygulamayı eylül ortası gibi yapmayı düşünüyorum bu sefer daha temkinli olacağım. sevgiler.
arkadaşlar bende bu gün 4 günüm ama hiç yüzümü yıkamadım desem yeridir gözlerimi sildim ve bir yerde yüzü yıkamayınca daha güzel sonuç alındığını okumuştum bende öyle yaptım çok soyulma var fakat artık banyo yapmam lazım banyoda bu deri iyice ıslanacak ve kalkacak elimle ovsam deriyi dökmek için zorlamadan bir sorun olurmu cevap lütfen
arkadaşlar bende bu gün 4 günüm ama hiç yüzümü yıkamadım desem yeridir gözlerimi sildim ve bir yerde yüzü yıkamayınca daha güzel sonuç alındığını okumuştum bende öyle yaptım çok soyulma var fakat artık banyo yapmam lazım banyoda bu deri iyice ıslanacak ve kalkacak elimle ovsam deriyi dökmek için zorlamadan bir sorun olurmu cevap lütfen
2 defa tca yapmış biri olarak şöyle söyleyeyim istediğiniz zaman yüzünüzü yıkayın sadece kimyasal temizleyici sabun jel vs kullanmayın ve lütfen duşta cildinizi ovalayıp soyulma sürecini hızlandırmaya çalışmayın
2 defa tca yapmış biri olarak şöyle söyleyeyim istediğiniz zaman yüzünüzü yıkayın sadece kimyasal temizleyici sabun jel vs kullanmayın ve lütfen duşta cildinizi ovalayıp soyulma sürecini hızlandırmaya çalışmayın
Daha önce başka bir konu başlığı altında bu soruyu sormuştum fakat kimse cevap vermedi.Kopyala-yapıştır yapıyorum,
umarım cevap veren olur:44:
%15lik tcayla 2. uygulamamı pazartesi akşamı yaptım,hergün yüzüme üç defa bepanthen plus sürüyorum,ayrıca dışarı çıkacağım zaman 50 faktörlü
güneş kremi sürüyorum.Emsalsu özellikle sana sormak istiyorum yüzüm tamamen soyulup düzelene kadar yüzüme hiç mi su değdirmicem ayrıca burnumdaki siyah noktalarıda tamamen geçirirmi?
Daha önce başka bir konu başlığı altında bu soruyu sormuştum fakat kimse cevap vermedi.Kopyala-yapıştır yapıyorum,
umarım cevap veren olur:44:
%15lik tcayla 2. uygulamamı pazartesi akşamı yaptım,hergün yüzüme üç defa bepanthen plus sürüyorum,ayrıca dışarı çıkacağım zaman 50 faktörlü
güneş kremi sürüyorum.Emsalsu özellikle sana sormak istiyorum yüzüm tamamen soyulup düzelene kadar yüzüme hiç mi su değdirmicem ayrıca burnumdaki siyah noktalarıda tamamen geçirirmi?
hayır öyle bişey yok.... tabiki cildi su ve yıkama jeli ile yıkayacaksınız... ilk gün yıkamayın yeterli... ılık su ile hergün yıkayıp bepathen yada yağsız nemlendirici sürmek yeterli... aceleci olmayın tca en etkili peeling yöntemi evet ama öyle 1-2 seanslada iş bitmiyor... ekonomik olması için ML olarak yüksek şişede alın...30ML lik şişe epey bir gidiyor sadece yüz için kullanacaksanız. ben ilk başlarda %15 le başladım şimdide %20 kullanıyorum geçene hafta başladım ....
Tatlım tavsiyenin yanlış olduğunu düşünüyorum.
Uygulama yeri en az 5 gün temizleyicilere, daha doğrusu ''kimyasala'' maruz kalmamalı!
Cilt ciddi bir tabaka atıyor onu bir yana koyarsak, mutlaka alttan gelen taze bebek cilde tahriş yaratır.
Taze yüzeyin geçirgenliği de fazla olacağı için kimyasal uygulamak doğru mu sence, hele hele cilt yüzeyini asit ile soyuyorsak?