• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 tatil vd çalışan anne sorunsalı

Bayanefe09

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2017
291
281
103
Arkadaşlar 15 tatilde iki çocuğum (5-8 yaş ) evde olacaklar nasıl bir yol izliyorsunuz. Önceden kres 15 tatilde oluyordu büyükle ile gitmem sıkıntı olmuyordu. Ama anasınıfı tatil 3.sınıf öyle. İkisini bir bırakamam evde bütün gün . İki saat falan kalıyorlar gerçi ama tüm günü gözüm yemiyor. Burda bakacak kimse yok. Yazmam şundan ki; çalışan kadınları teşvik adı altında acaba bi kurs murs var mıdır

Evde kameranız varsa tüm gün kalabilirler sanırım. Oradan müdahale edersiniz.

Arkadaşlar 15 tatilde iki çocuğum (5-8 yaş ) evde olacaklar nasıl bir yol izliyorsunuz. Önceden kres 15 tatilde oluyordu büyükle ile gitmem sıkıntı olmuyordu. Ama anasınıfı tatil 3.sınıf öyle. İkisini bir bırakamam evde bütün gün . İki saat falan kalıyorlar gerçi ama tüm günü gözüm yemiyor. Burda bakacak kimse yok. Yazmam şundan ki; çalışan kadınları teşvik adı altında acaba bi kurs murs var mıdır
ALLAH yardımcınız olsun demeye geldim Çalışan kadınlar için çözüm yolu bulmaları gerek Bulunduğunuz ilde belediyelerin böyle imkanları var mı bir bakın isterseniz ....

5 ve 8 yaş evde yalnız kalamazlar çok tehlikeli sakın bırakmayın hiç bi iş çocuklarınızdan önemli deil
izin hakkınız yoksa bile konuşun ücretsiz izin alın gerekirse bi haftada eşiniz alsın ama yalnız bırakmayın ,
kimseyede güvenip bırakmayın çocuklar benim kırmızı çizgim kendilerini koruyacak yaşta deiller ( iş yeriniz izin vermiyosa gerekirse rapor alın )

İzniniz yok mu? Ben izinlerimi tatillere endeksliyorum. Bir hafta ben bir hafta eşim izin alıyor idare etmeye çalışıyoruz. 5 ile 8 yaş çocuk evde yalnız bırakılmaz Allah yardımcınız olsun. Rapor falan alın hiç olmadı sağlık kadar önemli çocukların durumu

Çocuklarınıza destek olabilecek komşu falan olsa evde bırakabilirsiniz ama sosyal medya çok uçsuz bucaksız. Ev kazaları da malum. 5-8 yaş bence küçük… biz o yaşta kalıyorduk ama karşı komşumuz arada kapıyı çalardı, mutfağa da girmezdik. Uslu uslu oyun oynardık yani. Şimdi çocuklar bizler gibi değil. Ben tek bırakmaya cesaret edemezdim. Eşinizle dönüşümlü uğrayabilirsiniz belki?

ben 8 yaşında 4 yaşında kardeşimle yalnız kalırdım tüm gün. hatta sabah onu kreşe bırakır, kendim de oradan okula giderdim. çıkışta da onu alır eve geçerdim. valla nasıl yapardık bilmiyorum şuan anneme de tuhaf geliyor. Allah korumuş diyeyim.

ben olsam bırakamam şuan. eşle ya da eşsiz ücretli/ ücretsiz izin alırdım

Kesinlikle evde tek başlarına kalamazlar. Ücretsiz izin kullanın emanet edecek kimse yoksa. İşinizi bilemiyorum evden çalışma imkanı var mı yok mu. Hiç bir iş çocuklarınızdan önemli değil.

Ya açıkçası geçen haftalarda izin kullandım hep, izin var ama genelde yaz tatili için kullanmıyorum. Eşimin izin işi yok malesef . Bi eski güvendiğim komşumla konuştum burdan sonra, bi gün hariç müsaitim dedi . Sanırım can simidi olacak bana

5 ve 8 yaş 2 saat yalnız birakma nasıl olur Hanfendi? Ne işte calisyrsnz da çocuklarınızı bu şekilde birakblyrsnz saatlik bakicilar var olmadı apartmanda falan yaşlı bir teyze vardır para verir onlara baktrrsnz, kamera koyarsnz.
Ben mi evhamlym bilmyrm ki

O iki saat için izin isteyin olmaz mı? 15 gün o saatlerde eve geçersiniz yada oyun ablası bulun ücretli oluyor eve gelen o şekilde yapabilirsiniz güvenmiyorsanız bebek kamerası alıp odanıza koyabilirsiniz 500 tl filan uygun

5 ve 8 yaş 2 saat yalnız birakma nasıl olur Hanfendi? Ne işte calisyrsnz da çocuklarınızı bu şekilde birakblyrsnz saatlik bakicilar var olmadı apartmanda falan yaşlı bir teyze vardır para verir onlara baktrrsnz, kamera koyarsnz.
Her gün iki saat kalmıyor tabi ki ayda yıl da bir, olmak zorunda olursa öyle. Keyfi bi durum değil tabi ki

Yaz tatilinde nasıl yapıyorsunuz

Yaz okuluna mı gidiyorlar
Yazın ilk zaman kayınvslideye bırakıp geliyorum on gün kadar sonrada cami var orays gidiyor öğleden sonra da kurs var. Bazen yanımda duruyordu . Sonra bir ay izin alıyorum derken idare ediyoruz bi şekilde . Bu yıl sıkıntı olan küçüğün tatil olması. Kres iken rahattı.

O iki saat için izin isteyin olmaz mı? 15 gün o saatlerde eve geçersiniz yada oyun ablası bulun ücretli oluyor eve gelen o şekilde yapabilirsiniz güvenmiyorsanız bebek kamerası alıp odanıza koyabilirsiniz 500 tl filan uygun
O iki saati yanlış anladınız . Olası son durumda bi iki kez kaldılar ben gittim iki saat sonra eşim geldi başlarına gibi . Tabi o arada komşuya aşırı bişey olursa diye haber edip gittim ama başlarında kimse yoktu

tanımadan etmeden bu kadar sert tepki vermenizi doğru bulmadım açıkcası

Yazın ilk zaman kayınvslideye bırakıp geliyorum on gün kadar sonrada cami var orays gidiyor öğleden sonra da kurs var. Bazen yanımda duruyordu . Sonra bir ay izin alıyorum derken idare ediyoruz bi şekilde . Bu yıl sıkıntı olan küçüğün tatil olması. Kres iken rahattı.
Yine kayınvalidenize gönderme şansınız yok mu

Back