• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15. Haftada amnio suyum azaldı ve bebeğimin kol ve bacakları kısa.

Çok geçmiş olsun,umarım durum düzelir ve sağsağlim kucağınıza alırsınız.
Bol su içmenizi tavsiye ederim,su içmek amnio sıvısını çoğaltıyor. Günde en az 3 bucuk lt su için.
Hem erken doğumu önlüyor hem de amnio sıvısı çoğalıyor.

Çok çok geçmiş olsun. Lütfen kendinizi strese sokmayın. 15 hafta daha küçük. Bazen yanlış ölçümler oluyor, ilerki haftalarda düzeliyor. Umarım sağsalim bir şekilde evladınızı kucağınıza alırsınız. Lütfen üzülmeyin. Her şeyin hayırlısı olsun. Benim de suyum çok fazla. Birden su boşalabilir erken Doğum olabilir ya da bebek plesentadan ayrılabilir diyorlar. 27.haftadayım. Ne gelirse Rabbimden. Gebeliğimin tadını çıkarmaya çalışıyorum.
Su azlığının çözümü var ama maalesef fazlalığının çözümü yok. Allah yardımcınız olsun.

Çok sağolun inşallah doktorlar yanılmıştır. Perşembe kontrolüm var bakalım ne durumda. Buraya yazarım mutlaka .

Rabbim korktuğunuza uğratmasın,sağlıkla gelsin inşallah bebeğiniz.
Prenatal testler var,anneden kan alınarak yapılıyor,bebekteki anomalileri tespit etmek için,Edwars sendromu,down sendromu dahil 7 farklı anomaliye bakıldı benim yaptırdığım testte. Veraciyt yaptırdım ben,nify,harmony isimleri ile de yapılıyor. Yüzde 99 doğruluk payı var denmişti bana.
Bir araştırın isterseniz. Ben 35 yaşındayım,doktorum ikili,üçlü tarama testi yerine bunu yaptırmamı önermişti yaşla ilgili risk çıkabilir diye ki kendi bebeğine amniyosentez yaptırmak durumunda kalmış,bu test olsaydı kesin yaptırırdım dedi hatta.
Belki amniyosenteze gerek kalmaz.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Benim de 17. Haftamda suyumun azaldigi söylendi 3lü tarama testinde de yüksek down sendromu riski çıktı dun bi doktora gittim suyum için yine az dedi olması gerekinin dörtte biri kadarmis 2 haftadir havucsuyu içiyorum günlük 5 lt su içiyorum ama demekki başka bı sıkıntı var bende ozgur derene ayrıntılı ultrason için gidicem önümüzdeki hafta inşallah güzel seyler duyarız umudumu yitirmek istemiyorum.

Merhaba anneler ve gebeler 15 haftalık gebeyim satım 15 ekim bi kaç hafta gelişimimiz geri :KK43: bu hafta suyum da az ve doktorlar bebeğimin kafa yapısını beğenmedi. Ankara’da Özgür deren e gittim o hariç tüm doktorlar suyumun az olduğunu söylüyor. Önce böbrekleri Yok dediler ama ayrıntılıda organları tam bebeğimin. Fakat kafa yapısı kötü diyorlar :KK43: kromozomsal bir bozukluk olabileceği söylendi. Kol ve bacaklar kafaya göre 10 gün geride :KK43: bu kadar olumsuzluk ileriki haftalarda olumluya döner mi sizce ? Morale ihtiyacı var bana yardım edin.. iki hafta sonra Ankara deren klinik te amniosentez olacağım... inşallah bebeğim sağlıklıdır ikinci gebeliğim ilki de anomali yüzünden kaybettim .. bunu da kaybedersem ne yapacağım çok zor hamile kalıyorum zAten :/
korkma cnm sagliklidir insAllah bebegin

Merhaba anneler ve gebeler 15 haftalık gebeyim satım 15 ekim bi kaç hafta gelişimimiz geri :KK43: bu hafta suyum da az ve doktorlar bebeğimin kafa yapısını beğenmedi. Ankara’da Özgür deren e gittim o hariç tüm doktorlar suyumun az olduğunu söylüyor. Önce böbrekleri Yok dediler ama ayrıntılıda organları tam bebeğimin. Fakat kafa yapısı kötü diyorlar :KK43: kromozomsal bir bozukluk olabileceği söylendi. Kol ve bacaklar kafaya göre 10 gün geride :KK43: bu kadar olumsuzluk ileriki haftalarda olumluya döner mi sizce ? Morale ihtiyacı var bana yardım edin.. iki hafta sonra Ankara deren klinik te amniosentez olacağım... inşallah bebeğim sağlıklıdır ikinci gebeliğim ilki de anomali yüzünden kaybettim .. bunu da kaybedersem ne yapacağım çok zor hamile kalıyorum zAten :/
cn saraç oglu su azlıgınaa havuç suyu iyi geliyor dedi geçn hafta tvde izledim dene istersen sonuç ta doğal bir zararı olmaz bol bol iç dua et rabimin izniyle düzelir inş

Benim de 17. Haftamda suyumun azaldigi söylendi 3lü tarama testinde de yüksek down sendromu riski çıktı dun bi doktora gittim suyum için yine az dedi olması gerekinin dörtte biri kadarmis 2 haftadir havucsuyu içiyorum günlük 5 lt su içiyorum ama demekki başka bı sıkıntı var bende ozgur derene ayrıntılı ultrason için gidicem önümüzdeki hafta inşallah güzel seyler duyarız umudumu yitirmek istemiyorum.
Çok geçmiş olsun sonuclariniz nasıl çıktı acaba? Ben de 24 haftaligim 4 haftadır suyunun azaldığı hatta hiç olmadığı teşhisiyle kontrollerin yapılıyor. Havuç kuru uyguluyorum. Faydası oldu mu yarınki muayenede belli olacak. Olumsuz sonuç duymaktan korkuyorum. Çünkü yeterince zaman geçti. Ve gelişim geriliği de var.

Çok geçmiş olsun sonuclariniz nasıl çıktı acaba? Ben de 24 haftaligim 4 haftadır suyunun azaldığı hatta hiç olmadığı teşhisiyle kontrollerin yapılıyor. Havuç kuru uyguluyorum. Faydası oldu mu yarınki muayenede belli olacak. Olumsuz sonuç duymaktan korkuyorum. Çünkü yeterince zaman geçti. Ve gelişim geriliği de var.
Size de çok geçmiş olsun benim şuan suyum için normalin alt sınırında diyorlar hep 29+3 günlük olduk çok şükür 3 kez ayrıntılı ultrasona girdim hiç bişey görülmedi en son özgür derene gittim o dedi demekki bu çocuğun normali bu az su üretiyor. Down sendromu ile ilgili hiç bir belirti yok dendi ama yinede ufakta olsa bi ihtimal olabilirmiş. Benim de ölçümlerde hep bir hafta gerilik oluyo ama gelişim geriliği saymıyorlar bunu iki haftada bir kontrollerime gidiyorum.

Malesef kalbi durdu 21.haftamda :( aldılar bebeğimi ve temizdi tüm testler ama ısrarla genetik üzerinde duruyorlar .. eşimle akraba değiliz ikinci kaybumıda verdim bıktın artık yoruldum .

Size de çok geçmiş olsun benim şuan suyum için normalin alt sınırında diyorlar hep 29+3 günlük olduk çok şükür 3 kez ayrıntılı ultrasona girdim hiç bişey görülmedi en son özgür derene gittim o dedi demekki bu çocuğun normali bu az su üretiyor. Down sendromu ile ilgili hiç bir belirti yok dendi ama yinede ufakta olsa bi ihtimal olabilirmiş. Benim de ölçümlerde hep bir hafta gerilik oluyo ama gelişim geriliği saymıyorlar bunu iki haftada bir kontrollerime gidiyorum.
Umarım sağlıkla bebeginizi dünyaya getirirsiniz. Ben kaybettim. Gerçek sebep ise benim için çok geç ozel e gitmekle hatta dogum gününde falan ortaya çıktı çok tuhaf. Suyumu kaybetmisim fark etmemişim. Dikkat edilseydi. Ben de en basindan dinlenmeye yonlendirilseydim bi umut yaşardı kuzum. 28 haftaya gelince yaşama şansı olabilirdi. Ama Rabbim onu cennet kuşu eyledi. Dilerim kimse bu acıyı yasamasin.
Malesef kalbi durdu 21.haftamda :KK43: aldılar bebeğimi ve temizdi tüm testler ama ısrarla genetik üzerinde duruyorlar .. eşimle akraba değiliz ikinci kaybumıda verdim bıktın artık yoruldum .
Yorulmayin üzülmeyin lütfen. Bu acılar da geçecek. Normal bi zamanınızda kendinize de baktirin. Allah hayırlı evlatlar nasib eylesin.

Back