öncelikle herkese merhaba demek istiyorum sırf bu konuyu açabilmek için üye oldum sivilce ve izlerinden çoğu kişi muzdarip eğer yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.
bnm 20 yaşından sonra çıkan sivilcelerim vardı, önce şişlik halinde çıkıyor, ağrı veriyor, sonrada olgunlaşıp patlıyor, yüzümde kızarık kızarıp izler bırakıyordu. ergenlik dönemimde bile pürüzsüz bir cildim olduğu için bu duruma bir anlam verememiştim, çünkü yüzümü temiz tutmaya da oldukça önem veririm ne kadar yağlı olsa da. bu durum artık beni içten içe rahatsız etmeye başlamıştı denemediğim şey kalmadı, sivilcelerden ziyade, izleri rahatsız ediyordu. sonra bi arkadaşımdan duyduğum bi şeyi uygulamaya karar verdim, doktora da gitmeyi istemiyordum ilaçlara cildim ne tepki gösterecek bilmiyodum çünkü daha kötü olabilir diye korktum açıkçası.
arkadaşımın tavsiyesi üzerine bir limona 20-25 tane karanfil saplayıp 6 saat boyunca beklettim. 6 saat dolduktan sonrada karanfilleri çıkartıp ortadan ikiye ayırdım. bu limonun suyuyla yüzümü sildim, 15 gün boyunca yatmadan önce bu işleme devam ettim. sabahları da dove un peeling sabunuyla yüzümü yıkadım. inanın şu an yüzümde tek bi tane sivilce yok izler de gayet belirgin bir şekilde azaldı. sonuca ben bile inanamadım hem çok basit hem de oldukça etkili bi yöntem. cildim zaten yağlı olduğu için kurutma etkisini görmedim limonun.cildi kuru olanlar için bilemiycem nası olur ama denemekte fayda var. biraz yüzünüz yanıyo kuruyana kadar ama sonuca değer gerçekten. şu an o arkadaşıma dua ediyorum. umarım sizde de işe yarar.