15 aylık oğlum ve çeşitli sorunlarımız

Gece meme isteyen bebekler oluyor, aynı onlar gibi sizinki de meme yerine biberon istiyor. Zamanla mama miktarını azaltma yöntemi var ama sizinki zaten 2 fırt çekip uyuyor anladığım kadarıyla. Onun esas müptelalığı biberona. Mamayı pipetle veya bardakla verseniz aynı zevki almaz, belki vazgeçer. Uykudan önce başka ritüeller yerleştirseniz ve biberonu bitirseniz geceye de faydası olur.

Çok iyi anlamışsınız gerçekten durumu. Tam olarak biberon müptelası bardak olayı biraz sorun bizim için, şu an bardağı tek başına kullanabilmesi ne rağmen anında oyuna çevirip döküyor ama pipeti deneyeceğim en azından uyku öncesi için. Ama gece uyanmalarında olmaz sanırım. Çünkü dediğim gibi tam bir uyanıklık halinde olmuyor. Gözler kapalı, yatarak bağırıyor. Ne gibi ritüller olabilir mesela? Bazı uyku öncesi rutinlerimiz var ama bir faydası olmuyor onların malesef

Rutinin en önemli parçası biberon olmuş herhalde. Gece uyanmasa neyse ama gece uykusu da önemli. Biberon yerine onu ne sakinleştirip tatmin eder siz daha iyi bilirsiniz. Benim oğlum (13 aylık) da yatmadan biberon alıyor ama doğduğundan beri önce meme veya biberon sonra banyo sonra giyinip uyuma şeklinde. Eğer hemen uyumadan önce veriyorsanız mamayı rutinin başında vermeye çalışabilirsiniz. Rutinden biberonu çıkarma, yatış saatinden uzaklaştırma gibi şeyler işe yaramazsa maalesef biberonu aniden kesip atmaktan başka çare yok gibi.

Şöyle yapmak lazım diyelim ki 90 cc mama veriyorsanız yarın 70 cc verin sonraki gün 60 cc böyle böyle miktarı düşürün . Meme emerek uyuyan çocuklar gibi sizinki de mama için uyanıyor ama artık gece beslenmesi bitmeli. Birkaç gün ağlar sonra geçer korkmayın . Ama asla pes etmeyin uykuya ihtiyacı var

Ek gıda çorba falan yiyormu.. bi de ana ögün ve ara ögün yapıomusunuz.. mama değil de uyumadan önce süt verseniz?
Neden süt versin ki ? Amaç ne Yapılması gereken çocuğa biberonu bıraktırmak . Yani emerek uyuyan çocuğa emmeden uyutmayı nasıl öğretiyorsak biberonla uyuyanı da ondan kurtarmamız lazım .

Neden süt versin ki ? Amaç ne Yapılması gereken çocuğa biberonu bıraktırmak . Yani emerek uyuyan çocuğa emmeden uyutmayı nasıl öğretiyorsak biberonla uyuyanı da ondan kurtarmamız lazım .
Süt mamadan belki daha doyurucu olur diye söyledim onu..

Süt mamadan belki daha doyurucu olur diye söyledim onu..
Bebeğin sorunu açlık değil tamamen alışkanlık sigara gibi düşün . Süt verse bu seferde süt diye kalkacak anlatabildim mi mama sütten daha ağır ve yoğun sindirimi daha zor zaten . Birde şu var sütün içinde dünya kadar hormon var artık o eski içtiğimiz sütler bitti . O yüzden süte hiç gerek yok

Aynini oglumda yasadim. Sorun uyku rutininde biberon olmasindan dolayi gece saga sola donmek icin dahi uyansa tekrar o biberonu alarak uykuya daliyor cunku uykuya dalmak icin biberonun sart oldugunu dusunuyor. Uyku rutininizden biberonu cikartin. İlk bir hafta muhtemelen gece uyumayacak sabaha kadar aglama krizleri yasayacaksiniz. Ama uykuya dalmak icin biberona ihtiyaci olmadigini bir sekilde ogretmeniz gerekiyor. Bir hafta kadar bu aglama krizleriyle dolu gecelere dayanabilirseniz muhtemelen sorunu asacaksiniz.

Yerine sut ya da su teklif etmeyin, cunku bu defa da onu isteyecektir. Zor bir kac gece gecirirsiniz ancak sonrasinda bitmis olur emin olun. Kolayliklar dilerim

Sadece rutinin değil hayatının en önemli parçası biberon galiba dediğiniz gibi sıralamayı değiştirmeyi deniyeceğim. Belki zamanla uzaklaşır biberondan. Teşekkür ederim

Çok az miktarda içiyor zaten gece uyanmalarında bazen 30 CC bile içemeden uyuyakalıyor.

İllaki zor olacaktır ama bi noktada bundan kurtulmamız gerekiyor. Biberon bağımlısı bir bebek. Yani aşırı tokken bile biberon versek alıyor teşekkür ederim tavsiyeniz için

Bazi çocuklar uyku sevmiyor kızımın 3 yaşında anca düzene girdi devamlı uyanırdı. 15 aylık daha cok küçük bişeyleri düzeni sokmak için. Masal kitaplarını da 2 bucuk yaşını geçtikten sonra dinlemeye başladı kızım. Dahaçok küçük normal takılmayın

Hayır canım öyle şey mi var ? Çocukta biberon bağımlılığı oluşmuş benim oğlumda emerek uyuyordu aynen konu sahibinin anlattığı gibi sürekli meme için uyanıyordu onun ki biberon için uyanıyor . Yukarıda bende anlattım bir üye daha anlatmış yapılması gerekeni . Ayrıcada uykuyu sevmeyen çocuk diye bir kavram da yok o toplumun uydurması . Uykuyu sevmek olamaz uyku onun büyüme gelişmesi için bir ihtiyaç mecbur uyuyacak .

Açıkçası genel olarak normal dışı olduğunu düşünüyorum yaşadığımız sorunların. Çünkü normal bir durum olsa doktorumuz da uyku meselesini halletmemiz gerektiğini düşünmezdi. Sürekli uyanarak uyku kalitesini düşünüyor. Bu da onun gelişimi için çok önemli. Daha fazla vakit geçirmeden, özellikle uyku konusunda destek almaya karar verdik.

Ah ben gecede 7-8 kere uyaniyorum cok zorr uykusuz bir anne uykuyu düzgün uyumayan bir bebek gece bir saat agzindan cikarmadigi olur bazen cikinca uyanir bazen iki emer dalar ama cok sik uyanir bende bir çözüm bulamadim benimki 18 aylik

Biz size ne yapmanız gerektiğini diğer topikte anlattık . Neden hala başlayıp olayı çözmüyorsunuz ? Zaten o konuyu açalı aylar geçmiş sorun hala devam ediyor kendi kendine çözülmez ki . Siz kendiniz sorunu çözmek istemiyorsunuz

Vitaminleri diyorsaniz ben zaten basladim tukuruyor ama veriyorum yani memedende suan kesmeyi dusunmuyorum 2-3 ay sonra düşünüyorum yani baska napabiljrim mucize yaratamiyorum malesef doktorlarda hic bir care bulmuyor distir sudur budur diyip geciyor

Beni en iyi siz anlarsınız o zaman şükür eşim bu konuda çok destek de benim için uyku meselesi aşırı sorun değil. Ama tabi deliksiz 8 saat uyumayı da çok özledim biz şimdilik uyku eğitimi almaya karar verdik. En azından bir uzman yönlendirmesiyle daha etkili olur diye düşünüyoruz. Aklımıza yatan birini ve nasıl bir süreç olduğunu araştırıyoruz. Size de bilgi veririm duruma göre

Emzirmeden uyutacaksınız . Uyuyacağj odaya girmeden başka odada 30 dk önce emzireceksiniz . Uyku saati gelince odaya gideceksiniz ışığı kapatıp yanına uzanıp pış pış yapacaksınız saçını okşayın vs vs . Ağlayacak çare yok bizimkilerde ağladılar . Uyku ile meme bağlantısını koparacaksınız . B12 sine bakıldı mı mesela uykuda çok etkili . Sizin uyku düzeni hiç yok çocuk 12 saat ayakta kalıyor bir gariplik var bu durumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…