Ek gıda çorba falan yiyormu.. bi de ana ögün ve ara ögün yapıomusunuz.. mama değil de uyumadan önce süt verseniz?Merhaba, 15 aylık bir oğlum var. Artık düzene girmesi gerektiğini düşündüğüm fakat bir türlü düzelmeyen problemlerimiz var.
Öncelikle uyku sorunumuzdan bahsedeyim. Emmiyor, mama ile besleniyor. Mama içmek için gecede 5-6 defa uyandığı oluyor. Öyle aman aman mama da içmiyor. Alışkanlık gibi işte. Doktoru suya koyduğumuz mama miktarını azaltın dedi ama bi işe yaramadı. Su verdik. Onda da sinir krizi geçirdi resmen. Artık bu kadar uyanması normal değil farkındayım ama ne yapmam lazım bilmiyorum.
Bir de her şeyi ağzına alma huyu devam ediyor. Özellikle de kağıt ürünlerini resmen yiyor. Yutma yok, sakız gibi ağzına evirip çevirip yiyor. Haliyle pek çok etkinliği yapamıyoruz, kitap falan hikaye zaten bizim için. Bu konuda nasıl bir çözüm bulabilirim? Şimdiden hepinize teşekkürler.
Uyku sorunu belli ki beslenme sorunundan kaynaklanıyor. Artık mamadansa normal beslenmelere ağırlık vermelisiniz belki de. Benim oğlum 18 aylıkken emmeyi kendisi bıraktı ama bir yaşından sonra emmesi azaldı 15 aydan sonra benim zorumla 3 ay sadece sabah kalktığında emdi sonra bıraktı. Eğer bir sağlık sorunu yoksa mamada ısrarcı olmasanız farklı lezzetler belki iştahını açabilir.yatmadan önce tok olursa ilk hafta uyanmaya devam eder eğer mama verip yaptırırsanız böyle devam eder. Önce anlatın bitti kavramını bilsin. Gece yatarken bak mamamiz bitti dersiniz gece uyandığında mama yiyemeyiz dersiniz. Uyanınca elbette bu onu gerer ağlar ama bir süre sonra kabullenir. Olacak şeyleri önceden bilmek kabullenmelerini kolaylaştırır.Merhaba, 15 aylık bir oğlum var. Artık düzene girmesi gerektiğini düşündüğüm fakat bir türlü düzelmeyen problemlerimiz var.
Öncelikle uyku sorunumuzdan bahsedeyim. Emmiyor, mama ile besleniyor. Mama içmek için gecede 5-6 defa uyandığı oluyor. Öyle aman aman mama da içmiyor. Alışkanlık gibi işte. Doktoru suya koyduğumuz mama miktarını azaltın dedi ama bi işe yaramadı. Su verdik. Onda da sinir krizi geçirdi resmen. Artık bu kadar uyanması normal değil farkındayım ama ne yapmam lazım bilmiyorum.
Bir de her şeyi ağzına alma huyu devam ediyor. Özellikle de kağıt ürünlerini resmen yiyor. Yutma yok, sakız gibi ağzına evirip çevirip yiyor. Haliyle pek çok etkinliği yapamıyoruz, kitap falan hikaye zaten bizim için. Bu konuda nasıl bir çözüm bulabilirim? Şimdiden hepinize teşekkürler.
Hemen her şeyi yiyor. Ek gıdadan yana hiç sıkıntımız yok genel olarak. 3 ana öğün, keyfine göre 3 veya 4 ara öğün yiyor ama her uykusundan önce mutlaka biberon istiyor. Biberon içmezse asla ama asla uyumuyor ne kadar tok olursa olsun.Ek gıda çorba falan yiyormu.. bi de ana ögün ve ara ögün yapıomusunuz.. mama değil de uyumadan önce süt verseniz?
Mama zaten çerez niyetine 3 ana 3 veya 4 ara öğün yiyor. Yemek seçiciliği falan da pek yok. Yani o kadar beslenmenin üstüne hala nasıl biberon istiyor hayretUyku sorunu belli ki beslenme sorunundan kaynaklanıyor. Artık mamadansa normal beslenmelere ağırlık vermelisiniz belki de. Benim oğlum 18 aylıkken emmeyi kendisi bıraktı ama bir yaşından sonra emmesi azaldı 15 aydan sonra benim zorumla 3 ay sadece sabah kalktığında emdi sonra bıraktı. Eğer bir sağlık sorunu yoksa mamada ısrarcı olmasanız farklı lezzetler belki iştahını açabilir.yatmadan önce tok olursa ilk hafta uyanmaya devam eder eğer mama verip yaptırırsanız böyle devam eder. Önce anlatın bitti kavramını bilsin. Gece yatarken bak mamamiz bitti dersiniz gece uyandığında mama yiyemeyiz dersiniz. Uyanınca elbette bu onu gerer ağlar ama bir süre sonra kabullenir. Olacak şeyleri önceden bilmek kabullenmelerini kolaylaştırır.
Her şeyi ağıza alma durumu çocuktan çocuğa değişir ama diş çıkardıkları sürece yani nerdeyse 2.5 yaşına kadar ara ara devam eder.
Ben kitaplarla doğar doğmaz taniatirdim. Kitaplara zarar verme evresini hızlı geçtik ve zarar verilmemesi gereken bir şey olduğunu erken öğrendi. Yanlışlıkla yirtmalar oluyo elbette ama yapacak bir şey Yok. Ahşap , plastik, kalın karton, mukavva vs malzemeden yapılmış kitapları tercih edebilirsiniz. Ne kadar erken tanıştırırsaniz kitaplarla arası o kadar iyi olur
Emzik mi versenHemen her şeyi yiyor. Ek gıdadan yana hiç sıkıntımız yok genel olarak. 3 ana öğün, keyfine göre 3 veya 4 ara öğün yiyor ama her uykusundan önce mutlaka biberon istiyor. Biberon içmezse asla ama asla uyumuyor ne kadar tok olursa olsun.
Süt de denedik bu sefer mamanın yerine sütü koyuyor. İlla o biberon olacak yani
Emzik mi versen
Wala zaten açlıktan deildir canım emme içgüdüsü o.. verin emziği kurtulunbenim de kalıma emzik geldi
acaba açlıktan değil de emme iç güdüsünden mi kalkıyor geceleri
ay çok güldüm kitapları bile yemesine aslında
bizim çocuk da yiyordu daha yeni yeni sayfaları çevrilen bir eşya olduğunu keşfetti.
Onu da denedik. Hatta ilk 3 ay falan emzik tutuyordu. Şimdi emziğini tersten ağzına alıyor kulbundan ısırarak şebeklik yapıp geziyor evin içindeEmzik mi versen
Sayfaları falan çeviriyor. Resimleri inceliyor. Hareketli kitapların çekme yerlerini falan çekiyor ama bu en fazla 2 dakika sürüyor. Sonra bulduğu ilk fırsatta kitap yine ağzındabenim de kalıma emzik geldi
acaba açlıktan değil de emme iç güdüsünden mi kalkıyor geceleri
ay çok güldüm kitapları bile yemesine aslında
bizim çocuk da yiyordu daha yeni yeni sayfaları çevrilen bir eşya olduğunu keşfetti.
Alsa keşke, yani alıyor da tersten ağzına sokup oyuncak yapıyor. Emziğin emilen yeri dışarda siz düşünün görüntüyüWala zaten açlıktan deildir canım emme içgüdüsü o.. verin emziği kurtulun
Alsa keşke, yani alıyor da tersten ağzına sokup oyuncak yapıyor. Emziğin emilen yeri dışarda siz düşünün görüntüyü
Alsa keşke, yani alıyor da tersten ağzına sokup oyuncak yapıyor. Emziğin emilen yeri dışarda siz düşünün görüntüyü
Tam bir sıpa. Çok renkli bir karakter gerçekten ama bu biberon ve kağıt sevdası beni öldüreceksıpa yaaa yerim
Tam bir sıpa. Çok renkli bir karakter gerçekten ama bu biberon ve kağıt sevdası beni öldürecek
Kilosu ayına göre normal, boyu da genelde 2-3 ay önden gidiyor. Zaten bunca yediği boya gidiyor diye tahmin ediyorum.kilosu nasıl?
ya dişleri kaşınıyordur ondan kağıda sarmıştır bence.
Kilosu ayına göre normal, boyu da genelde 2-3 ay önden gidiyor. Zaten bunca yediği boya gidiyor diye tahmin ediyorum.
Ne geçmeyen diş kaşıntısıymış, aylardır evde kağıt namına ne bulduysa ağzında. Kitabın son halinin resmini ekleyeceğim. Kitaba üzülürsünüz
Aç bırakıyoruz heralde diyorum ben deAh yavrum acıkmış
doktor bir şey diyor mu
Aç bırakıyoruz heralde diyorum ben desöyledim doktora gayet espri yaparak çocukta selüloz eksikliği var demek dedi, güldük falan. Ama bu boyutta olduğunu tahmin edememiştir bence, onun rahatlığıdır. Bu hafta kontrolü var bakalım bu resimle tekrar soracağım.
Bu arada bu kitap bu hale 8-10 dakikada falan geldi. Kitaplara boyu yetmiyor normalde. Oyuncak çekip onun üstüne çıkıp öyle almış.
1.5 ay kadar önce kan ve idrar tahlili de yapıldı. Hatta o ara rahatsızlandı için 2 şer defa yapıldı. Hiç bir sorun da çıkmadı. Bence benim çocuğum enteresan. Başka hiçbir açıklama bulamadım şu ana kadargerçekten demir memir eksikliği olabilir
bir kan tahlilinde anlaşılır hemen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?