• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 aylık kızım 75 cm

Hanımlar 15 aylık kızımın boyu 75 cm. Hep ortalama ile gidiyordu 11 aylık olana kadar ama sonra daha yavaşladı sanki. Ben 165 eşim 170 boyunda. Çok mu kısa ya da kısa mı sizce? Daha uzun olması için ne yapabilirim. Dişleri de çok geç çıktı 11 aylık iken.
Ha birde her çocuk bir olmuyor doktorunuz sağlıklı normal boyu derse sıkıntı yok Allah cocuklarimiza hayırlı ömür sağlık sıhhat, akıl fikir versin inşallah

Dalga geçmedim ki, niye tebessüm koymayı dalga geçmek zannediyorsunuz. Ciddi olarak diyorum, barfiks çekemez ya, biz ara ara kollarından tutup kaldırsak aynı şeye geçer mi diye. Böyle bir uygulama komik görüneceği için tebessüm ettim
Aman sakın kolundan tutup kaldırmayın çocuğu. Kolu, dirseği çıkar. Dadı dirseği olur Allah esirgesin.

Bakmanız gereken şey persentil eğrisindeki yeri. Benim kızım da 1,5 yaşına geliyor daha 80cm bile değil, 77ydi en son. Persentil tablosunda bir sorun (%3altı veya %97üstü veya %95teyken bir anda %10a gerileme gibi şok değişimler) olmadıkça hiçbir sorun olmaz, korkmayın.

Kilosu da %10-25arasında boyu da kızımın, illa her çocuk iri olacak diye bir kaide yok. İlerde çıtı pıtı güzel bir kadın olacak inşallah güzel kızım 😍

Tabiki her çocuk bir olmaz ben 166 boyundayım eşim 172. En azından benim kadar olsun isterdim. Sadece neler yapılabilir diye merak ettim. Çinko şurubu ve balık yağı olabilir o zaman. Her gün düzenli yumurta yiyor, bir de bıldırcın için araştırma yapayım.

Hayır saçları çok uzamadı ve seyrek. Çinko eksikliği olabilir mi? Demiri eksik zaten. 1 yaş 75 demişsiniz bizim 15 aylık o boyda ancak.

Ocean picozinc kullansam nasıl olur.
Canim şimdi salgin var cinko eksikliğine fakulte hastaneleri bakiyor testlerini yapiyor diye biliyorum yinede salgin bitene kadar zinco alabilirsin eczaneden fazlasi idrarla atılır ve zararı olmaz ben marka bilmem sadece çinko oluyor ondan günlük verebilirsin yaşına ve kilosuna göre ama bebek kisa değil 15 aylık bebek ortalamasına bi netten baksana bunun belli bir aralığı ve ust sınırı var bosuna panik yapma

Back