• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 aylık kızım 75 cm

Yasemin_ce

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2020
13
3
1
35
Hanımlar 15 aylık kızımın boyu 75 cm. Hep ortalama ile gidiyordu 11 aylık olana kadar ama sonra daha yavaşladı sanki. Ben 165 eşim 170 boyunda. Çok mu kısa ya da kısa mı sizce? Daha uzun olması için ne yapabilirim. Dişleri de çok geç çıktı 11 aylık iken.

Doktoru ne diyor? 18 aylık 86 cm filan olması lazım. 🤔

Benim kızım 11 aylık ben iyice gerdirdiğime emin bir şekilde 68 filan ölçüyorum boyunu doktorlar 75 cm ölçüyor. Dişi de 10 aylık çıktı. Çok normal olduğunu 15. Aya kadar vakti olduğu söylemişti doktorum. Herhangi bir şeyin belirtisi değil dış. Bence evham yapıyorsunuz. Normaldir.

Benim kızım 11 aylık ben iyice gerdirdiğime emin bir şekilde 68 filan ölçüyorum boyunu doktorlar 75 cm ölçüyor. Dişi de 10 aylık çıktı. Çok normal olduğunu 15. Aya kadar vakti olduğu söylemişti doktorum. Herhangi bir şeyin belirtisi değil dış. Bence evham yapıyorsunuz. Normaldir.

Ben mi yanlış ölçüyorum yani. O kadar fark imkansız. Hadi 1 2 cm uzun kısa olur da, 7 cm çok fark. Bir de artık ayakta bizimki. Yani ayakta ölçe biliyorum

Doğru ise 75 cm çok mu kısa acaba, uzun olması için ne yapılabilir.

Presentıl da yüzde kaç çıkıyor ?ama sanırım %25 ile %50arasındadır yani normal boy kabul ediliyor .her anne uzun boylu olsun ister en çok bende dahil ama genler daha etkili :) çok güzel beslense de 2yaşından sonra anne baba boy faktörü devreye giriyor.(ama 2yaşındaki boyu da çok önemli )ancak belirli bi yaşa geldiğinde spor ile desteklerseniz her hafta balık yerse genlerin dışına çıkabiliyor diye biliyorum .benim bi arkadaşım var kız manken gibi 177felan vardır ama anne babası baya kısa gibi .ben yaptın diye sorduğum da küçükken her gün barfiks yapıyormuş koridor da .

Doktorlar bir şey demiyor ki, eğer standart içinde ise. 86 çok uzun değil mi ya.
Benim çocuğum yok ama bebek butiğinde çalıstım gördüklerimi söylüyorum. Yani bazen kalıplarla uzerinde yazan beden cm tutmadığı zaman ürünü biz ölçüyorduk müsteri de çocuğu ölçüyordu.

Konuyu açan sensin düzgün bir şekilde yazdık saçma sapan dalga geçer gibi cevap vermişsin!!!komiksin
Dalga geçmedim ki, niye tebessüm koymayı dalga geçmek zannediyorsunuz. Ciddi olarak diyorum, barfiks çekemez ya, biz ara ara kollarından tutup kaldırsak aynı şeye geçer mi diye. Böyle bir uygulama komik görüneceği için tebessüm ettim

Bebeğinizin boyu 15 aylık bir kız bebeğin olması gereken aralıkta hatta ortalamada. Panik yapacak bir durum yok gayet normal yani. İlerleyen yaşlarda arkadaşların da dediği gibi sporla ve beslenmeye dengeleyebilirsiniz. Benim kızımda 15 aylık ve 82 cm. Üst sınırda ama bizde uzun olduğumuz için genetik bir durum o yüzden sorun yapmadım. Zaten 54cm doğdu:)

Doktorlar bir şey demiyor ki, eğer standart içinde ise. 86 çok uzun değil mi ya.
Canim ben sağlıkçıyım ortalama söyle ise sorun yok
1 yaş 75
2 yaş 85
3 yaş 95
4 yaş 105
5 yaş 110
Ve sonrası artık genetik faktorlere göre uzar belli bir aralığı var bunun sakin dert etme boyu kisa değil alt sinir da da değil ortalamanın birazcik altında belkide minyondur belkide yazın atacak birden yine de salgin bitince genel bir baktir çinko eksikliği vs olmasin saçları nasıl gür ve canli mi

Bizim 15 aylik kontrolünde 77 cm çıktı. 1 yaş kontrolune göre baktığında çok iyi uzadığını söyledi doktorumuz. Zaten persentil tablosunda normal aralıklarda ise sıkıntı yok.

Aynı ay doğan yakınlarımız var boy farkları var ama sağlıklı ve gelişimi iyi hiç sorun etmiyorum. Her bebek aynı boy ve kiloda büyüyecek diye bişey yok.

Son düzenleme:
Ben 165 im eşim 175 kızımız yaşıtlarının yanında bir yaş küçük duruyor, eltim 150 boyunda onun bir yaş küçük kızı bile bizimkiyle aynı boyda.tabi onun eşi 180 küsür sanırım.baba genetiğimi daha etkili bilmiyorum ama hiç dert etmiyorum benimde gelişimin çok yavaştı küçükken ama ergenlikte birden boy attım orta boyluyum ve gayet normal. Sizin de kızınız en fazla 160-165 olur çok da takılacak bir durum değil. Beslenmesi iyi olsun d vitamini de önemli.

Canim ben sağlıkçıyım ortalama söyle ise sorun yok
1 yaş 75
2 yaş 85
3 yaş 95
4 yaş 105
5 yaş 110
Ve sonrası artık genetik faktorlere göre uzar belli bir aralığı var bunun sakin dert etme boyu kisa değil alt sinir da da değil ortalamanın birazcik altında belkide minyondur belkide yazın atacak birden yine de salgin bitince genel bir baktir çinko eksikliği vs olmasin saçları nasıl gür ve canli mi

Hayır saçları çok uzamadı ve seyrek. Çinko eksikliği olabilir mi? Demiri eksik zaten. 1 yaş 75 demişsiniz bizim 15 aylık o boyda ancak.

Ocean picozinc kullansam nasıl olur.

Hayır saçları çok uzamadı ve seyrek. Çinko eksikliği olabilir mi? Demiri eksik zaten. 1 yaş 75 demişsiniz bizim 15 aylık o boyda ancak.

Ocean picozinc kullansam nasıl olur.
Vitamin suruplari balik yagi verebikirsiniz

Herkesin boyu uzun mu ya, hiç bu şekilde problem yaşayan olmadı mı
Kızlarım minik diye çok sevdiği için bıldırcın yumurtasını yedirirdim iki günde bir tane bir süre sonra birden boy attılar öğretmenleri şaşırmıştı,sizin çocuk küçük sanırım haftada iki üç tane yedirseniz yeter diye dusunuyorum,dayımın oglunada büyüktü 5yas gibi bıldırcın yedirmislerdi çok fark etmedi ama faydası olmustu.ha ben hasladim normal yumurta gibi öyle yediler hep

Back