Gebeliğe Hazırlık 15 Aylık evliyim Hamile Kalmıyorum, Stres ve Cevresel sıkıntı faktörler etkiliyor olabilir mi ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

handanh1

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2022
135
26
13
Haziran ayinda hamilelik plani yapan hanimlar ve anneler herkese selamlar,

Öncelikle neredeyse 9 - 10 Aylık çalışmalarımızdan kaynaklı olarak sadece buraya ara ara gelip sadece bakar cikardim.

Son zamanlarda artik buradan ayrilamiyorum.

Sizlerle paylaşmak istediğim pandemi sebebiyle eşimin kardeşi ve benim yakin cevremden bazi kisilerle hemen hemen 1 2 ay arayla aynı zaman diliminde evlendik. Benim yakinimi çocuğu oldu emeklemeye başladı. Esimin kardesininde cocugu olacagi haberini aldık. Hayirli allah anali babali buyutsun kiskancligim vs yok. Tabi hal böyle durumlar olunca ister istemez cevresel faktorlerin gozleri bizde olmaya başladı. Stres sıkıntı haliyle geldi.

Eşimle korunmadan herhangi bir test yapmadan doktor gitmeden stres yapmadan sadece akisina birakarak beraberligimiz oldu ama herhangi bir pozitif birsey yok.

Adetim düzenli & 28 gun dedim mi bacaklarima agri vurur 4 saniye icerisinde adet olurum hic sekmez. Şimdi bat 6 kaldı. Herhangi bir değişiklik yok vucutsal olarak ağrı olarak belirti olarak sadece bekliyorum ama bu sefer digerlerine gore beklenti, stres, sıkıntı herşey var. Kesinlikle ama kesinlike olacagini düşünmüyorum sadece sizlere sormak istiyorum.

6 gun sonunda adet olursam doktora esimle beraber gidecegiz. Hem o hemde ben test olacagiz artik ne gerekiyorsa.

Eşim herşeye herkese rağmen arkamda dimdik duruyor bir kere kotu soz duymadim hamile kalamiyon edemiyon diye ama iste dis faktorler felaket kafama takilan olay 9 Aylık donemde Dış gebelik, ic gebelik, kimyasal gebelik hic birşey olmadi bu normal değil gibi sanki benim gibi olan var mi ?

Biraz uzun oldu ama okuyup yardimci olabilen konu hakkinda duzenli olup kalamayan var mi.

Bu gayet normal birşey hic bir sıkıntı bulunamayıp 2 seneden fazla hamile kalamayan bile var bu sitede

Acaba stres yapıyor olabilir misiniz o da etkiler?

Bu gayet normal birşey hic bir sıkıntı bulunamayıp 2 seneden fazla hamile kalamayan bile var bu sitede

Acaba stres yapıyor olabilir misiniz o da etkiler?

İlk zamanlar kesinlikle stres yapmadim akisina biraktim son zamanlarda benimle evlenenlerin olmaya baslayip gözler uzerime cevrilince stres zirvesindeyim son 2aydir. Diger zamanlarda stres yoktu hersey akisindaydi. Alkol sigarada kullanmiyorum.

Belki tupleriniz kapali?
Belki eşinizin sperm sorunu var ?
Belki rahimde veya yumurtalıklarda sorun var ? Bu belkiler çoğalır gider kısacası ikinizinde muayene olup gerekli testlerin yapilmasi gerekiyor.
Sorun ne bilinmeden çare bulunamaz.

Saglıklı bir ciftin 1 ayda %15 sansı var 1 yıl tamamlandıgında dahi %100 olmuyor bu sans maalesef.

Belki de olacagı aylarda stese girmissindir etkilemiştir. Testlerinizi yaptırın yola devam edin vakti gelince olacaktır

6 günüm kaldi herhangi birsey olmamasi durumunda randevu hazir. Bekliyoruz.

Bende düzenli adet oluyorum lakin bende endometriozis var sol tup kapali amh düşük duzenli adet kesin sonuç vermiyor yani

Yani adet düzenli olunca herşey yolunda normal gözüyle bakiyolar bakiyordum demekki öyle değilmiş

Devlete randevu aldıysanız 1 yıl diyin yoksa bakmak istemiyor doktorlar. 1 yıl dolana kadar ilk cocukta beklemek gerektigini düşünüyolar

Devlete randevu aldıysanız 1 yıl diyin yoksa bakmak istemiyor doktorlar. 1 yıl dolana kadar ilk cocukta beklemek gerektigini düşünüyolar

Devlet hastanesinde randevu bulamiyoruz. Artik yedigimizden giydigimizden ictigimizden kesip özel hastanede tum testlerimizi yaptirip en kisa surede bir sorun olup olmadığını ogrenmek istiyoruz.

Devlet hastanesinde randevu bulamiyoruz. Artik yedigimizden giydigimizden ictigimizden kesip özel hastanede tum testlerimizi yaptirip en kisa surede bir sorun olup olmadığını ogrenmek istiyoruz.
Anladım hakkınızda hayırlısı olsun Rabb'im hayırlı evlat nasip eylesin

Umarim engel teşkil edecek birşey çıkmaz hakkınızda hayırlısı olsun.

Evet maalesef

Hislerim olarak bir sorun var olduğunu düşünüyorum çünkü olmasaydi olurdu gozuyle bakiyorum. Umarim engel birşey çıkmaz.

merhaba, yazınızı görünce bende destek vermek istedim, yaklaşık 4 yıldır sebepsiz infertilite sorunumuz var , eşimin testleri temiz benim hormon vs herşeyim temiz, ama nasip olmuyor :) içini sıkma , herşey olacağına varır, şimdi ben bulunduğum şehrin ünv hastanesine aşılama ve tüp bebek için başvurdum, ekonomik olarak daha az üzecek ve prof doktor ile görüşme imkanımız oldu, özel doktora alternatif tavsiye almak istersen diye belirtmek istedim. Rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı dinine vatanına hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.

Hakkinizda hayirlisi olsun umarim sonuc alirsinizm

Benimde 6 gun kaldi. Sanidim bnde hastane yolu gorunfu öyle hissediyorum. Sanki sorunlar cikacakmis gibi uğraşmadan olmayacakmis gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…