Zonguldak'ta 14 yaşındaki erkek çocuğu Z.B. ile ilişkiye giren 17 yaşındaki G.K. adlı kız, 'cinsel istismar' suçlamasıyla tutuksuz yargılandığı davada 7 yıl 4 ay 26 gün hapis cezasına çarptırıldı Geçtiğimiz nisan ayında Z.B., cep telefonuyla rastgele araması sonucu tanıştığı G.K. ile arkadaş oldu.
Bir süre sonra G.K. ve Z.B., Kilimli ilçesi Çatalağzı beldesinde boş bir evde, ardından da metruk bir binada ilişkiye girdi.
Z.B.’nin durumu anlattığı babasının şikayeti üzerine G.K. hakkında, ’çocuğun basit cinsel istismarı’ ve ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlarından toplam 23 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuksuz sanık G.K. ve mağdur Z.B. katılmadı.
Mahkeme heyeti, 15 yaşını tamamlamamış çocuk sayılan Z.B.’ye karşı cinsel istismar suçunu işlediği kanaatine vardığı sanık G.K.’ye 7 yıl 4 ay 26 gün hapis cezası verdi.
Avrupa abd gibi biryer olsa anlarım
Türkiyenin andolusunda nasıl bir cesaret çocuklarımıza bebekliklerinden başlayıp cinselliğin kötü kaka olduğunu anlatırız
bu çocukların hikayesinde eksik yanlış birşeyler var
Yazık. Kızın hayatı kaymış resmen. 7 yıl. Okulu, geleceği.. Yaptığı hata geleceğine mal olmuş.
14 yaşındaki kişi birliktelik için buluşuyorsa çocuk sayılmaz. O çocuk sayılıyorsa 17 yaşındaki de sayılması lazım..
Ben anlayamıyorum. Tecavüz davalarına bakıyorum, birde bu tür davalara. Ne tuhaf farklar var.
bu yüzden çocuklarımızı iyi eğitmemiz lazım.
pedadoglar, çocuklar 10 yaşına geldiğinde cinsellikle ilgili konular hakkında bilgi sahibi olmamlılar..
biz ayıp dedikçe, onlarda çevrelerinden bu olayda görüldüğü gibi uygulamalı yapmaya çalışıyorlar..
bilinç altı duyguların dışa vurması..