• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

iyi akşamlar kızlarr
neslihancımm canımm bende olmak isterim aranızda ama bu saatten sonra olmazki cicim ayıp olur hem diğer takımdaki şekerlere yerimseniben

herkese yeniden slm.. biraz fazlamı kaçırdım ne.. eşim öle güzel ekmek almışki hem mis gibi kokuyor hem tazecik cıtır cıtır valla azcık kopardım kaçtım sofradan ...baktım yiyecegim dayanamayacagım.. hemen yediklerime sporuma geceyim...
sabah 6 kalktım yarım fincan kahve ile açılışı yaptım 60gr cavdar ekmegi 30 gr peynirimi 2 ye böldüm bilindik üzere.. çünkü kahvaltı yapamıyorum sonrada cok acıkıyorum ama metobolizmamın calışması için bişeyler yemem gerektigi için bir dilimini ve az peyniri yedim diger yarısını sardım işe koyuldumm iş 15 dakkalık yerde ama erken çıkıp yolu yarım saat uzatıp yürüdüm..
aralarda bişey yemedim.. ama nescafeyi artık kerasız tükettigim için kayısı aldım yanıma hem tad veriyo hem ara ögünü sarar diye düşündüm. 10 gibi kahvaltımın diger yarısını yedim arada bitki çayı cahve içtim..... öglen kabak havuç kızartması yogurtlu olarak, patatesli köfte,şehriye corbası vardı... sadece 3 köfte yedim bir kaç kaşık corba kaşıkladım çok ac degildim.. ekmek yemedim.. ara ögün gene yapmadım ama bitki cayı nescafe ile kayısı yedim.. işden eve 15 dakka yürüdüm.. eve geldigimde step yer hareketleri ayaklı bisiklet cubuk hareketleriyle 1 saat spor yaptım.. az evvel akşam yemegini yemiş bulunmaktayım.. mercimek yagsız patlıcan yogutlu.. taze ekmekden bir dilim kadarda yedim.. allah nasip ederse günü böle kapamak istiyorum...

gelelim düne asıl mesele burada.. dün yazmıştım okuduysanız eger... bir saat yürümüş akşamda eve gelincede 1 saat evde step yer hareketi vs spor yapmıştım.. bizimkilere pilav yapayım dedim mis gibi koktu dayanamadım.. size iyi akşamlar gelemem dedikden sonra başladım yemeye baktım kendimi durduramıyorum 1 tabak pilav bir tabak patlıcan yemegi yaglı yarım ekmegede yakın ekmek yedim belkide daha fazla abartmıyorum... dayanamadım baktım yok yedikçe yiyorum kendimi söke söke sofradan kaldırdım... sabahla öglen pek bişey yemedigim için ve bir haftadır diyet yaptıgım için çatlayacak gibi oldum sonra.. baya rahatsızladım şişdim kaldım.. hatta eşime bir daha yemek yersem ellerime vur dedim.. diyet için degildi arkadaşlar baya yemek rahatsızlık verdi... tabi sonrada pişmanlık ve sucluluk.. sabah tartılacaktım verdigimide geri alacaktım.. çünkü benim bünyem kolay veriyo kolay alıyo bir kaçamak bana yarım kilo bir kilo olarak geri geliyo bunu biliyorum... ufak bir dip not düşeyim... eski guruptaki arkadaşar bilir eger gelmezsem ya gerçekden önemli bir nedenim vardır.. yada kaçamak yapıp çok yemiş buraya gelmem istememişimdir :roflol::roflol:....
neyse cok uzattım akşam yemegi o kadar beni rahatsız ettikden sonra genede yeme istegi oldu bende canım tatlı istedi baktım olamayacak... dedim yedin beynin sana oyun oynuyo catlayacaksın yemedim ama cok zor tutum bari dedim 7 den sonra bişey yeme... sabah kalktımm hemen tartıya buraya dikkat cekerim.:jeyyar::jeyyar:..
bir gün önce yazmıştım tartıda 74,900 geliyorum demiştim tartıldıgımda 74,800 çıktı evet almamış ve 100 gr da vermiştim :sm_cool:sabahdan beri düşünüyorum nasıl nu olsu diye... bunun birinci nedeni 7 den sonra agzıma kesinlikle bişey vurmadım... ikinci nedeni ise dün çok spor yapmıştım... arkadaşlar buna dikkat edin yedik hadi dayanamadık insanız sonucda ama sonrakiş ögünlere ve spora dikkat edelim hepinizden ricam olur... en azında kilo almayız alsakda cok az almış oluruz... kaydirigubbakcemile5
çok uzun yazdım hepinizden özür dilerim :1hug:

siyah ben oglen aksam salat yiyorum naisl kilo verebilirmiyim boyle ???
eylülcer cok az yiyorsun sadece salatayla olmaz güzelim.. bunu bir yaşam bicimine cevirmeye calışş.. ne kadar salata yemeye dayanacaksın.. bak bizim için bürsürü nimet var hepsinden az az sık sık yemeye calış ara ögünler koyy.. hadi kilo vermen durdu peki sonra hangi yediginden keseceksin salatandanmı kaydirigubbakcemile5
canım kızm bi ay sonra 5 yaşında olcak inşallah.şuan cüzdeyiz.ama maşallah çok iyi.mantığını kavramış yani harflerin.kurana geçince ödüllendircem demiştim.ben o bebklerdn alcam dedim.eşimde başka bişey alcak.bebği çok istiyo.nete baktım 100 ytlden fazla.napcam bilmiyom.biraz uygununu bulup almam lazım.
haa bana güvendiğin içinde çok sağol canım.burda benim zayıflayacağıma inanlardan sın.her nekadar sibel ve neslihan gibi inanmaynlarda olsa.sizlerin yüzünü kara çıkarmıycam anşallah.ayy şöyle kabataslak hesap edincee.nisan mayıs haziran şeklinde ayda 5 kilodan verince bu iş bitiyooo.evin her tarafına bunu yazmam lazım.
kızının kuran okumasına bayıldım hayran oldum kızına ..sanada onu bu şekilde yetiştirdiginede.. ne mutlu sana benim oglum 12 yaşında hala bilmiyor yatılıya yollayayım dedim bir yaz ama dediler dayanamaz öle kaldı.. en azından ölünce arkamızdan bir fatiha okusun diyorum.. yazında ikimizde calıştıgı için.. bir yanımızda bir köyde annemlerde kaldıgı için ögrenemiyo tekrardan teprikler.. bu arada kilo vermene inananları sıralamışsın benide koy o listeye ben burada en cok sende caba görüyorum sadece biraz dikkat ve spor güzelim eminim üstesinden geleceksin :1hug:
günaydın hanımlar geçmişe bakmaya geldim ama artmamış sayfalar şimdi sınava gidiyorum akşam uğrarım öpüldünüz hepiniz

merhaba canım.. bugün sizleri okudum sabahdan beri ama yazmadım.. size biraz inat gittim girmiyo kimse bende girmeyecegim dedim.. işden kaytarıp bakıyorum buraya dedim girmedim ama hep takip ettim .. evet haklısın sayfalar artmadı ama artırması gerekenlerde sizsiniz Şeniz

hayırlı sabahlar
gecmısı okudum geldım kızlar, bu hafta herkes ıyı gıdıyor kacamak macamak yokkk:jeyyar:
sabah 2 kuru kaysı yesıl cay ıctım, bıraz beyaz leblebı yedım
bırazdan egzersızlerımı yapcamhihoyyyt
Tugba kızzz basladınmı spora hanı bu hafta baslıcaktın sayıyordunya yuruyecem, evde bısıklet surucem vs vs. falan dıyeee hanı daha bırsey yaptıgın yokkklülülülülülü
yav kahvaltı bu en güzel yiyeveginiz ögüğn bir dilim kepekli ekmek peynir yada başka bişey mutlaka koy..kayısını ve leblebini ara ögün yapardın metobolimazda hiç durmadan calışırdı
slm kizlar acaip uykusuzum kizim sabah kadar uyumadi atesi cikti durdu.... bu sabha cay ekmek tere yag ve recel yedim oglen tekrar salatami hazirladim ...... dun gece iki tane elma yedim 7 den sonra zarari olmaz demi... simdilik bu kadar ikindin gorusuruz by
çok geçmiş olsun.. bilirim cocuklara bişey oldumu azcıkda hasta oldumu insanın mmorali alt üst oluyor.. geçmiş olsun minigi öp yerime
SELAM BAYANLAR bugün fulll hamilemiyim değilmiyim onunla uğraştım.1 günüm geçti test yaptırdım beklenen sonuç çıktı negatif.öğlen tantuni yedim.bugün moralim bozuktu ne bulursam yerdim allahtan fazla bişe bulamadım

güleysacım ümidini hemen kaybetme sakın.. eminim cok hayırlı bir evlat sahibi olacaksın.. bellki rabbim zamanını vaktini bekliyor.. yedim diyorsun neden güzelim yiyince herşey yolunamı girdi.. anlıyorum zor bir mevzu ama şöle düşün hamile kalacaksın ve bünyeni buna hazırlaman lazım.. hem bebegin dünyaya gelince onun şişko bir annesimi cıtır bir annesi olmasınımı istersin....Şeniz

siyahçımm özlemişim senin yazılarını tatlımyaa ve seni böyle gördükçe inanılmaz motive oluyorum :içelim:

slm kizlar ben geldim ne habersiniz ya valla cok kotuyum bugun sabah yedimde yedim cok acikmistim sikintidan yiyesim geliyo surekli sonrada pisman oluyorum ya burayada gelemiyom buraya gelsem biraz tutacam kendimi ama ne yapim dayanamiyorum
valla nediyim bilmiyorum.. zıkkım ye ne diyim...:mymeka: buraya geleli bir hafta oldu bir günde deki yemedim.. bir sürü bahane sıralamışsın yok gelen yok giden ne alaka şimdi be tutu şu bogazını artık.. ne güzel işde daha kolay olmalı sürekli çalışıyon oturmuyon spor yer,ne geçiyo birde şu bogazını tutsan.. gizli gizli yapıyorum demişsin.. görecem cumaya gizlini hele bir kilo verme sen :mymeka:
sabah egzersızden sonra
1 dılım kepek ekmegı krem peynır yedım
arada: 1 kase pudıng
oglen 1 tabak sutle kellogs
arada beyaz leblebı atıyorum agzıma
aksam menude kurufasulye pılav, tursu, salata var
onlardan bıraz yerım-tatlicadiarzu-
valla güzel bir menu tebrik ederim.. umarım akşama pilavı kaçırmazsın dün benim yaptıgım gibi...
Neslihan Hanım merhaba,

acaba grubunuzda bana yer varmı ? Bende cuma zayıflama yarışmasında olmak istiyorum.
Sizin grupta yer yoksa beni yönlendireceğiniz bir grup varmı ?

Boy 168 cm kilo 61 hedef 54.

cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum

teşekkürler
kaptanımız eminim sana gereken acıklamayı yapacaktır.. eger yer varsa neden olmasın seni aramızda görmekden mutluluk duraız.. gurubumuza girmesen bile her zaman bekleriz :teselli:
selam herkese bugun pek konusmamıssınız-tatlicadiarzu-
o kadar cok mesguldum ki anca gelebildim kusura bakmayın :sm_confused:
sabah biraz peynir bi dilim ekmek domates klasik kahvaltı yani
arada bişey yiyemedim kötü oldu
öglen yarım hamburger yemek zorunda kaldım dısardaydım cünkü 3de yedim daha yeni geldim yeni oturdum yakmısımdır umarım :1closedeyes:
aksam icin de ne yesem diye düsünüyorum şimdii ..CADIARZU

daha hafif bişeyler ye bence eger yemediysenn en azından hamburgeri atmış olursun olsun yedin gitti.. ama seni tebrik ederim hamburger yiyipde yarıda bıraktıgın için valla ben beceremezdim Şeniz

siyahçımm özlemişim senin yazılarını tatlımyaa ve seni böyle gördükçe inanılmaz motive oluyorum :içelim:

canım tazecik gelinim benim.. nedenki dagıldınız böle.. haklısın şimdi diger guruba ayıp olur ama keşke başta düşünüp hep bir gurupda olaydınız valla cok sevrdim.. gecen mutahharada geldi bebegim olsun bende geliyorum aranıza dedi.. nesli burada begüö gelir bir iki haftaya.. gaye çıkmış ama gene kandırıdık eski günlerdeki gibi ...
eger bir parca faydam oluyorsa birilerine ne mutlu bana valla...Şeniz

canım tazecik gelinim benim.. nedenki dagıldınız böle.. haklısın şimdi diger guruba ayıp olur ama keşke başta düşünüp hep bir gurupda olaydınız valla cok sevrdim.. gecen mutahharada geldi bebegim olsun bende geliyorum aranıza dedi.. nesli burada begüö gelir bir iki haftaya.. gaye çıkmış ama gene kandırıdık eski günlerdeki gibi ...
eger bir parca faydam oluyorsa birilerine ne mutlu bana valla...Şeniz

canımıniçii aslında ilk gruplara gireceğim zaman sağolsun neslim davet etti ama ben birbirimizi motive edemeyiz diye düşündüm nedense :( ama gelirim sık sık aranıza yine yerimseniben
hem neden faydan olmasın şekercim senin yazdıklarını okumak inanılmaz keyfi veriyor bana

canımıniçii aslında ilk gruplara gireceğim zaman sağolsun neslim davet etti ama ben birbirimizi motive edemeyiz diye düşündüm nedense :( ama gelirim sık sık aranıza yine yerimseniben
hem neden faydan olmasın şekercim senin yazdıklarını okumak inanılmaz keyfi veriyor bana

herzaman beklerim.. emin olun sizin yeriniz bende ap ayrı.. bilmiyorum ama gerçekden guruptan ziyade dost oldunuz bana.. bakın gene döndüm size.. seni seviyorum taze gelinim herzaman beklerim ŞenizŞeniz

inşallah mutahharamda yegenimizi dünyaya getirip en kısa zamanda aramızda olacak

merhaba siyahcım nasılsın? bugun yediklerini de spor yapki yak canım haklısın ne kadar yediysen o kadar spor yapıcan ki kilo almayasın hatta senin gibi verebilesin a.s.

bu arada spordan önce kivi veya portakal yani herhangi bi c vitamini iceren bişey yendigi zaman cok güzel ter atılıyo cok terliyosun.
ben yürüyüse gitmeden yiyorum baya iyi oluyo
ama özellikle kivi

merhaba siyahcım nasılsın? bugun yediklerini de spor yapki yak canım haklısın ne kadar yediysen o kadar spor yapıcan ki kilo almayasın hatta senin gibi verebilesin a.s.

evet haklısın ama artık spor yapmam cünkü baya yorgunum.. sabah yarım saat yürüdüm... işden gelince 15 dakka daha yürüdüm ve eve gelincede 1 saat spor yaptım sanırsam bugünlük yeter.. şimdi sadece artık bişey yememyi düşünüyorum.. belki kahve ve cayla bir kaç kayısı kurusu

sen nasılsın bakim Şeniz

bu arada spordan önce kivi veya portakal yani herhangi bi c vitamini iceren bişey yendigi zaman cok güzel ter atılıyo cok terliyosun.
ben yürüyüse gitmeden yiyorum baya iyi oluyo
ama özellikle kivi

haklısın haklısında meyve yeme alışkanlıgım hiç yok malesef.. sadece geceleri çok uyandıgım ve sürekli tatlı yedigim için bunun yerine mevsimi oldugu üzere yarım portakal yiyorum.. biraz kilo verim carnitin kullanıyorum ben sporda.. ama erken buna biraz bünyem alışsın spora durmay yakın carnitine başlayacagım.. eger gerçekden güzel spor yaparsan tavsiye edecegim tek ürün bu

haklısın haklısında meyve yeme alışkanlıgım hiç yok malesef.. sadece geceleri çok uyandıgım ve sürekli tatlı yedigim için bunun yerine mevsimi oldugu üzere yarım portakal yiyorum.. biraz kilo verim carnitin kullanıyorum ben sporda.. ama erken buna biraz bünyem alışsın spora durmay yakın carnitine başlayacagım.. eger gerçekden güzel spor yaparsan tavsiye edecegim tek ürün bu

iyiyim ben de canım sagol
ama ben düzenli spor yapamıyorum maalesef bi yürüyüs yapabiliyorum o kadar.. tansiyonum düsüyo hemen bayılıcak gibi oluyorum cünkü spor yapınca..:1no2:

efderim siyah .böylr olcan işte.
gvelelim bana .sabah dediğim gibi bi dilim kepek ekmeğinin üstüne peynr koyup yedim.ara da bitki çayı içecektim.komşular kahvaltıya çağırdı bende orda sadece çay içti.sonra bi arkadaşıma gidilcekti.bugünde kurs yoktu deik oraya gidelim.geç haber verdik .bende epğer bana salata yaparsan gelirim dedim.oda tatam deyince gittikpoğaça kek yaptık.ekmek aşı diyolar burda.köy ekmeklerini doğrayıpo soğanla kıymayı kavurup salçalı suyun içne ekmekleri döküyolar.üstünede bosarımsak yiyolar.ondan yaptık işte.haşlanmış yoğurtlu brokoli. kızarmış tavuk ve tatlı vardı.bunları hep beraber hazırladfık.hatta arkadaşımın küçük çocuğu olduğu için hemen hemen ben yaptım.millet kaşık kaşık yedi.ben naptım.önüm e1 tabak salkatayı koydum. 1 parça tavuk göğsü birazda brokol, ve çayyyy.1 çay kaşığı kadar ekmek aşından aldım.ondada çok ısrar etti,ler.komasın diye aldım.kek mek yemedimama öyleyken çok şiştim.hem salat hem brokoli bile şişmeme yetti.akşamda bişey yemiycem artık.yarım saat yürüdüm buarada.

iyiyim ben de canım sagol
ama ben düzenli spor yapamıyorum maalesef bi yürüyüs yapabiliyorum o kadar.. tansiyonum düsüyo hemen bayılıcak gibi oluyorum cünkü spor yapınca..:1no2:
pes etme bünyen alışık degil demkki az az yap yavaş yavaş cogalt.. inan cok zevk alacaksın.. bak ben kilo alınca bile spora gittim.. bakma bu gecen 8 ayıma sen.. yoksa 4 senedir spor yapıyorum ben.. zayıflamak içinde degil sonraları bana iyi geldigini düşündüm.. kendime vakşit ayırıyordum.. kendim için bişeyler yapıyordum.. eminim sende böle hiseedeceksin zamanla...kaydirigubbakcemile5
efderim siyah .böylr olcan işte.
gvelelim bana .sabah dediğim gibi bi dilim kepek ekmeğinin üstüne peynr koyup yedim.ara da bitki çayı içecektim.komşular kahvaltıya çağırdı bende orda sadece çay içti.sonra bi arkadaşıma gidilcekti.bugünde kurs yoktu deik oraya gidelim.geç haber verdik .bende epğer bana salata yaparsan gelirim dedim.oda tatam deyince gittikpoğaça kek yaptık.ekmek aşı diyolar burda.köy ekmeklerini doğrayıpo soğanla kıymayı kavurup salçalı suyun içne ekmekleri döküyolar.üstünede bosarımsak yiyolar.ondan yaptık işte.haşlanmış yoğurtlu brokoli. kızarmış tavuk ve tatlı vardı.bunları hep beraber hazırladfık.hatta arkadaşımın küçük çocuğu olduğu için hemen hemen ben yaptım.millet kaşık kaşık yedi.ben naptım.önüm e1 tabak salkatayı koydum. 1 parça tavuk göğsü birazda brokol, ve çayyyy.1 çay kaşığı kadar ekmek aşından aldım.ondada çok ısrar etti,ler.komasın diye aldım.kek mek yemedimama öyleyken çok şiştim.hem salat hem brokoli bile şişmeme yetti.akşamda bişey yemiycem artık.yarım saat yürüdüm buarada.

İŞDE BUUUUUUUUUUUU:lepi: İŞDE BUUUUUUUUUUUUUU:lepi: HARİKASIN GÖRMEK İSTEDİGİM ROSEE BUUUUUUUUŞeniz

KISLAR ŞU VERDİGİM LİNKDEKİ HİKAYEYİ MUTLAKA AMA MUTLAKA OKUYUN.. HATTA TAVSİYEM HER YEMEK YEDİGİNİZDE AZMİNİZ BİTTGİNİZDE SABRINIZ TAŞTIGINDA.. ÇÜNKÜ BEN YAPACAGIM HARİKA BİR HİKAYE

kızının kuran okumasına bayıldım hayran oldum kızına ..sanada onu bu şekilde yetiştirdiginede.. ne mutlu sana benim oglum 12 yaşında hala bilmiyor yatılıya yollayayım dedim bir yaz ama dediler dayanamaz öle kaldı.. en azından ölünce arkamızdan bir fatiha okusun diyorum.. yazında ikimizde calıştıgı için.. bir yanımızda bir köyde annemlerde kaldıgı için ögrenemiyo tekrardan teprikler.. bu arada kilo vermene inananları sıralamışsın benide koy o listeye ben burada en cok sende caba görüyorum sadece biraz dikkat ve spor güzelim eminim üstesinden geleceksin :1hug:

çok sağol canım benim yaaa.canım sadece bu dünya değil ebedi alemede hazırlanmak gerkiyo.evlatlarımızdan mesulüz biliyosun.onlar için bu dünyada çok güzel yapmaya çalışıyoruz.keşke aynı şeyleri öbür alem miçinde yapabilsek dimi.ben kızma 2 yaşına gireken duaları öğrettim diyebilirim.yeni konuşmaya başlamıştı.hergün yatmadan önce dua okurduk.islamın ,imanın şartı kelimei şehadet subhaneke yasinin 1.sayfasının yarısını , rabbena ihlas kevser nas felak ettehiyyatü, elham.bunlarrı hep 2ile 3 yaş araısnda öğrendi.3.5 yaşındayken arapça elif bayı hem yazıp hem okuyodu.ama geçen yıl fazla ilgilenemdim ben bide sıkılmasın diye.oyüzden aksattık biraz.haa 22 aylıkken sayıların hem yazılışını hem okunuşunu öğrendi biliyomusun.babamın ısrarı üzerine geçen çarşamba kursa başladı.ama alcam heralde.çünkü ben zaten öğretiyorum.orda sadece okuyup geliyo.bence gerek yok.ama kıxımda arkadaşı olduğu için orda çok istiyo.nasıl yapcam bilmiyom.hem varya mahallede biri hastalansa kızımı çağırırlardı okusun bi diyee.şimdi gitmşyo.ben okuyunca bana nazarları değiyo hastalanıyorum diyo.
sendemi başaarcağıma inanıyosun oollleeeyy beeeee çok sevindim.sağol canımŞenizsağol canımŞenizsağol canım gel bidaha öpeyimmŞenizŞeniz

çok sağol canım benim yaaa.canım sadece bu dünya değil ebedi alemede hazırlanmak gerkiyo.evlatlarımızdan mesulüz biliyosun.onlar için bu dünyada çok güzel yapmaya çalışıyoruz.keşke aynı şeyleri öbür alem miçinde yapabilsek dimi.ben kızma 2 yaşına gireken duaları öğrettim diyebilirim.yeni konuşmaya başlamıştı.hergün yatmadan önce dua okurduk.islamın ,imanın şartı kelimei şehadet subhaneke yasinin 1.sayfasının yarısını , rabbena ihlas kevser nas felak ettehiyyatü, elham.bunlarrı hep 2ile 3 yaş araısnda öğrendi.3.5 yaşındayken arapça elif bayı hem yazıp hem okuyodu.ama geçen yıl fazla ilgilenemdim ben bide sıkılmasın diye.oyüzden aksattık biraz.haa 22 aylıkken sayıların hem yazılışını hem okunuşunu öğrendi biliyomusun.babamın ısrarı üzerine geçen çarşamba kursa başladı.ama alcam heralde.çünkü ben zaten öğretiyorum.orda sadece okuyup geliyo.bence gerek yok.ama kıxımda arkadaşı olduğu için orda çok istiyo.nasıl yapcam bilmiyom.hem varya mahallede biri hastalansa kızımı çağırırlardı okusun bi diyee.şimdi gitmşyo.ben okuyunca bana nazarları değiyo hastalanıyorum diyo.
sendemi başaarcağıma inanıyosun oollleeeyy beeeee çok sevindim.sağol canımŞenizsağol canımŞenizsağol canım gel bidaha öpeyimmŞenizŞeniz

sadece sadece maşallah diyeyim.. nazarım degecek.. kıs poposunu kaşı...:roflol::roflol:

ben inanıyorum sana evet.. ama sadece yazmıyorum cidden gönülden inanıyorum.. şu hikayeyide okumanı tavsiye ediyorum kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

ARKADAŞLARDAN BİRİ CARNİTİNİN NE OLDUGUNU SORMUŞTU BURADA KISACA BULDUM KOPYALADIM KENDİNİZDE ARAŞTIRABİLİRSİNİZ.. AMA BEN DİYET ESNASINDA SADECE BUNU TAKVİYE OLARAK ALDIM BAŞKADA ÜRÜN KULLANMADIM. ZATEN DİYETTEN ZİYADE SPOR İÇİN BİR ÜRÜN..

L-Carnitine ve Enerji Üretimi

L-Carnitine�in başka hiçbir besin maddesinin yapamadığı bir görevi vardır. Aynı bir forklift gibi yağları kaldırır ve vücudumuzun yağları yaktığı mitokondri adlı yerlere bırakır. Enerji sağlanması ve kullanımındaki diğer rolleri ile maksimum enerji ve maksimum sağlık için gereklidir.

L- Carnitine, vücudumuza giren besinlerin enerjiye çevrilmesinde önemli rol oynayan bir besin maddesidir. L-Carnitine vücutta oynadığı rol dolayısıyla vitaminlere benzetilse de vücudumuzda da düşük miktarda üretilebildiği için vitaminler sınıfında yer almamaktadır. L-Carnitine�in başka hiçbir besin maddesinin yapamadığı bir görevi vardır. Aynı bir forklift gibi yağları kaldırır ve vücudumuzun yağları yaktığı mitokondri adlı yerlere bırakır. Enerji sağlanması ve kullanımındaki diğer rolleri ile maksimum enerji ve maksimum sağlık için gereklidir (2).

Pek çok araştırma L-Carnitine�in spor dayanıklılığını arttırmada faydalı olduğunu göstermiştir. L-Carnitine aerobik performansı arttırarak başta atletler olmak üzere sporcuların yorgunluk hissetmeden daha uzun süre egzersiz yapabilmesini sağlamaktadır (3). Yalnızca haftada bir veya iki kere egzersiz yapan kişilerde düzenli L-Carnitine kullanımı profesyonel olmayan sporcularda da dayanıklılığı arttırmaktadır (4).

L-Carnitine�in dokulardaki seviyesinin artması ile birlikte daha fazla yağ yakıldığına dair anlamlı bilimsel kanıtlar mevcuttur (5). L-Carnitine yağın yakılmak üzere �mitokondri� denilen fabrika benzeri yapıya atılmasını sağlar ve yağlar bu fabrika benzeri yapıda yakılırlar. Eğer vücudumuzda yeterince L-Carnitine yoksa, ne kadar düzgün bir diyet yapılırsa yapılsın ya da ne kadar düzenli bir egzersiz yürütülürse yürütülsün yeterli miktarda yağ yakımı mümkün olmayacaktır. L-Carnitine�in kilo kaybına destek olması ve enerji seviyelerini arttırmasının nedeni de bu işlemdeki aktif rolüdür (6).

L-Carnitine�in enerji üretimindeki rolü, erkeklerde üretkenliğinin arttırılmasına destek olması açısından da önemli yer tutmaktadır. Son yıllarda bu konu ile ilgili L-Carnitine ile yapılan çalışmalar, L-Carnitine�in erkek üretkenliğini arttırmada yardımcı olarak umut verici sonuçlar elde edilmiştir (7-9). Spermler, erkek üreme sistemindeki yolculuklarını tamamlayabilmek için oldukça çok miktarda enerjiye gereksinim duyarlar. Bu nedenle L-Carnitine�in hem spermlerin enerji üretiminde hem de sperm hareketliliğinde önemli etkileri olduğu düşünülmektedir. Sperm sayısı az olan erkeklerde veya sperm hareketliliği bozuk olan kişilere L-Carnitine veya Asetil L-Carnitine takviyesinin etkinliğinin ölçüldüğü çok sayıda çalışma yapılmıştır. Anormal spermleri olan 100 erkek üzerinde yapılan bir çalışmada 4 ay boyunca bu kişilere günde 3 defa 1�er gram L-Carnitine verilmiştir. Çalışmanın sonunda bu erkeklerin sperm sayıları arttığı gibi sperm hareketliliğinde de anlamlı artışlar gözlenmiştir (10). Anormal spermleri olan 47 erkek üzerinde yapılan başka bir çalışmada da 3 ay boyunca günde 3 defa 1�er gram L-Carnitine kullanımı yine sperm konsantrasyonunda ve sperm hareketliliğinde anlamlı bir artışla sonuçlanmıştır (11
).

Back