• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

14 Şubat 24 Mayıs 100 günde 10 kilo

bayanbaloncuk

Ay ve Balık
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2013
5.023
3.601
173
Selam günlük, ben 22 yaşında ( yakında 23 olucam ) 167 boyunda yeni mezun işsiz ve son 1 senede fazlasıyla kilo almış biri olarak yeniden buradayım. aslında temmuzdan beri kilo vermeye çalışıyordum ama bu süreçte bırak vermeyi 4- 5 kilo daha aldım. dedim ki nerede yanlış yapıyorum? daha önce 20 kiloya yakın vermişken neden kilo alıp geri veremedim diye uzun zamandır merak ediyorum. bu nedenle eski beslenme düzenime dönmeye karar verdim..benim en büyük zaafım malesef tatlı, tüm gün yemek yemesem olur ama tatlı yemezsem mutsuz oluyorum diyenlerdenim. bu nedenle beslenmemde fazlasıyla meyve kuru meyve oluyor en azından bu beni yapay şekerden uzak tutar. beslenmem iki ana öğünden oluşuyor sabah kahvaltısı ve akşam yemeği. belki arada küçük küçük atıştırırım o günkü ruh halime bağlı. akşam yemeklerinde tek çeşit besleniyorum uzun zamandır. pilavsa sadece pilav ve salata çorbaysa sadece çorba salata tarzı. ama akşam yemeklerinde miktarlarım oldukça fazlaydı bunu kısmam gerekiyor öncelikle. dün başladım aslında sağlıklı beslenmeye diyet demiyorum çünkü diyet yapamıyorum malesef. sporla hiç aram yok o yüzden spor yapmıyorum haftada 3 kere kursa gidip geliyorum yürüyerek. arada bisiklet biniyorum falan şimdilik bu şekilde idare etmeyi planlıyorum bakalım ne olacak :) ekmek evde yapılmışsa yiyorum sadece yada dışarıda yemek yersek falan.

boy; 167
Kilo; 72.1
hedefimi 1-2 haftalık veya aylık koyacağım ama toplamda 13 kilo vermek istiyorum. bunun 10 kilosunu 24 mayısa kadar vermek niyetindeyim :)

6 mart'a kendime hedef koyuyorum tam 21. gün olacak ve 6 martta tartıda 6'lı rakamları görmek hedefindeyim :) bu 69 olursa çok çok mutlu olurum.

13.02.2017 ------ 72.1
20.02.2017 ------ 71.1
27.02.2017 ------ 70.5
06.03.2017 ------ 70.1

Son düzenleme:
dünkü menümü yazayım bari, dünden beri bi baş ağrısı var ama umarım bugün geçer.
kilom, 73.3 (haftasonu baya baya yemiştim normalde bu kadar çıkmam tartıda)
Kahvaltı 9;30
3 portakal (büyük boy)
3 fındık
15- 20 kadar (saymıştım ama hatırlayamadım) kavrulmuş yer fıstıgı

arada, 2 dl kurutulmuş mango

akşam 6'da
1 kase (10 yk kadar vardır) sarımsaklı havuç sote
3 yk yoğurt (pul biberli)

Selam günlük, ben 22 yaşında ( yakında 23 olucam ) 167 boyunda yeni mezun işsiz ve son 1 senede fazlasıyla kilo almış biri olarak yeniden buradayım. aslında temmuzdan beri kilo vermeye çalışıyordum ama bu süreçte bırak vermeyi 4- 5 kilo daha aldım. dedim ki nerede yanlış yapıyorum? daha önce 20 kiloya yakın vermişken neden kilo alıp geri veremedim diye uzun zamandır merak ediyorum. bu nedenle eski beslenme düzenime dönmeye karar verdim.. bir farkla tabiki son 3 aydır vejetaryen oldum ve hayatımdan tüm et ürünlerini çıkardım ama yumurta ve süt ürünlerini halen tüketmekteyim. benim en büyük zaafım malesef tatlı, tüm gün yemek yemesem olur ama tatlı yemezsem mutsuz oluyorum diyenlerdenim. bu nedenle beslenmemde fazlasıyla meyve kuru meyve oluyor en azından bu beni yapay şekerden uzak tutar. beslenmem iki ana öğünden oluşuyor sabah kahvaltısı ve akşam yemeği. belki arada küçük küçük atıştırırım o günkü ruh halime bağlı. akşam yemeklerinde tek çeşit besleniyorum uzun zamandır. pilavsa sadece pilav ve salata çorbaysa sadece çorba salata tarzı. ama akşam yemeklerinde miktarlarım oldukça fazlaydı bunu kısmam gerekiyor öncelikle. dün başladım aslında sağlıklı beslenmeye diyet demiyorum çünkü diyet yapamıyorum malesef. sporla hiç aram yok o yüzden spor yapmıyorum haftada 3 kere kursa gidip geliyorum yürüyerek. arada bisiklet biniyorum falan şimdilik bu şekilde idare etmeyi planlıyorum bakalım ne olacak :) ekmek evde yapılmışsa yiyorum sadece yada dışarıda yemek yersek falan.

boy; 167
Kilo; 72.1
hedefimi 1-2 haftalık veya aylık koyacağım ama toplamda 13 kilo vermek istiyorum. bunun 10 kilosunu 24 mayısa kadar vermek niyetindeyim :)

6 mart'a kendime hedef koyuyorum tam 21. gün olacak ve 6 martta tartıda 6'lı rakamları görmek hedefindeyim :) bu 69 olursa çok çok mutlu olurum.
Merhaba bende 70kilo ile başladım 3 hafta oldu 67.7yim su an benimde vermem gereken 13kilo var ve mayısin ortasına doğru vermeyi hayal ediyorum ınş veririz :-)

Selam günlük, ben 22 yaşında ( yakında 23 olucam ) 167 boyunda yeni mezun işsiz ve son 1 senede fazlasıyla kilo almış biri olarak yeniden buradayım. aslında temmuzdan beri kilo vermeye çalışıyordum ama bu süreçte bırak vermeyi 4- 5 kilo daha aldım. dedim ki nerede yanlış yapıyorum? daha önce 20 kiloya yakın vermişken neden kilo alıp geri veremedim diye uzun zamandır merak ediyorum. bu nedenle eski beslenme düzenime dönmeye karar verdim.. bir farkla tabiki son 3 aydır vejetaryen oldum ve hayatımdan tüm et ürünlerini çıkardım ama yumurta ve süt ürünlerini halen tüketmekteyim. benim en büyük zaafım malesef tatlı, tüm gün yemek yemesem olur ama tatlı yemezsem mutsuz oluyorum diyenlerdenim. bu nedenle beslenmemde fazlasıyla meyve kuru meyve oluyor en azından bu beni yapay şekerden uzak tutar. beslenmem iki ana öğünden oluşuyor sabah kahvaltısı ve akşam yemeği. belki arada küçük küçük atıştırırım o günkü ruh halime bağlı. akşam yemeklerinde tek çeşit besleniyorum uzun zamandır. pilavsa sadece pilav ve salata çorbaysa sadece çorba salata tarzı. ama akşam yemeklerinde miktarlarım oldukça fazlaydı bunu kısmam gerekiyor öncelikle. dün başladım aslında sağlıklı beslenmeye diyet demiyorum çünkü diyet yapamıyorum malesef. sporla hiç aram yok o yüzden spor yapmıyorum haftada 3 kere kursa gidip geliyorum yürüyerek. arada bisiklet biniyorum falan şimdilik bu şekilde idare etmeyi planlıyorum bakalım ne olacak :) ekmek evde yapılmışsa yiyorum sadece yada dışarıda yemek yersek falan.

boy; 167
Kilo; 72.1

canım hoşgeldin,nasılsın?okul bitti sıra kurslarda demek,hayırlı olsun,inşallah en kısa zamanda işede girersin.

günlüğün hayırlı olsun,inşallah istediğin kiloya da inersin

tatlı isteğine karşı yediğin kuru meyvalarda çok masum değil,ölçüsünü çok iyi ayarlaman gerekiyor,sana ufak bi tavsiye,kuru meyva yerine yaş meyva ye üzerine,tarçın,kakao,hindistan cevizi gibi şeyler serpipte tüket
mesela yoğurt+elma+tarçın çok güzel oluyor,süt+tarçın, süt+kakao,muz+kakao,en azından bikaç gün bunları dene,arada badem,ceviz ye fındık ye,bu sayede kuru meyvayıda azaltırsın

akşamları çorba+salata, sebze yemeği+yoğurt yersen daha iyi olur,iki öğün besleniyorum demişsin o nedenle pilav,makarnayı öğlen ye diyemiyorum o yüzden hiç yemezsen daha iyi olur

vejeteryan olmayı nasıl başardın kız,eti normaldede mi sevmiyodun?

yürüyüş yapman,bisiklete binmen bunlarda spor sayılır

canım hoşgeldin,nasılsın?okul bitti sıra kurslarda demek,hayırlı olsun,inşallah en kısa zamanda işede girersin.

günlüğün hayırlı olsun,inşallah istediğin kiloya da inersin

tatlı isteğine karşı yediğin kuru meyvalarda çok masum değil,ölçüsünü çok iyi ayarlaman gerekiyor,sana ufak bi tavsiye,kuru meyva yerine yaş meyva ye üzerine,tarçın,kakao,hindistan cevizi gibi şeyler serpipte tüket
mesela yoğurt+elma+tarçın çok güzel oluyor,süt+tarçın, süt+kakao,muz+kakao,en azından bikaç gün bunları dene,arada badem,ceviz ye fındık ye,bu sayede kuru meyvayıda azaltırsın

akşamları çorba+salata, sebze yemeği+yoğurt yersen daha iyi olur,iki öğün besleniyorum demişsin o nedenle pilav,makarnayı öğlen ye diyemiyorum o yüzden hiç yemezsen daha iyi olur

vejeteryan olmayı nasıl başardın kız,eti normaldede mi sevmiyodun?

yürüyüş yapman,bisiklete binmen bunlarda spor sayılır
Vejetaryen olmak bayadır aklımdaydı ama uygulayamıyordum. Normalde de eti severek tüketen biri değildim. Bıraktım birden bire :)
Kuru meyvaya gelince 1 avuç falan tüketiyorum tüketirsem. Benim yaş meyve yerken de sınırım yok 5-6 portakalı aynı anda yiyebiliyorum düşün ben de o yüzden ara öğünden ziyade ana öğün olarak tüketmeye başladım. Pilav konusunda söz veremiycem haftada 1 en az yerim heralde pilav sürekli sebze olmuyor ya :) Sen ne yaptın? Ne durumdasın??

Bugünkü menümü yazayım gelmişken :)

Kahvaltı 9
1,5 muz
Biraz tel peynir
1 yk ev yapımı fıstık ezmesi (şekersiz ballı)

Saat 15
1 bardak ballı süt (arkadaşlarla dışarı çıktık orda içtim :))

Akşam 18
1 tabak haşlanmış karnıbahar (limon, tuz, z.yağı ve pul biberli)
4 yk yoğurt (pul biberli)

Baş ağrım akşam üstü geçti biraz acıktım ama direniyorum bu saatte yemiycem, yarın da tartılmak istiyorum acaba kaç gelicem :)

Vejetaryen olmak bayadır aklımdaydı ama uygulayamıyordum. Normalde de eti severek tüketen biri değildim. Bıraktım birden bire :)
Kuru meyvaya gelince 1 avuç falan tüketiyorum tüketirsem. Benim yaş meyve yerken de sınırım yok 5-6 portakalı aynı anda yiyebiliyorum düşün ben de o yüzden ara öğünden ziyade ana öğün olarak tüketmeye başladım. Pilav konusunda söz veremiycem haftada 1 en az yerim heralde pilav sürekli sebze olmuyor ya :) Sen ne yaptın? Ne durumdasın??
Aslında kilo verme sürecinde amaç bir oturuşta 5 portakal i yemeyi düzene koymak bunu basaramazsak ömür boyu kısır döngüde kalırız,al-ver le hiçbir zaman bir yere varamayiz
Yemek konusunda Sabit düşünme değiştirmeye çalıs
Ben hala kaplumbağa hızıyla devam ediyorum,hedefe 4 kilom kaldı

Aslında kilo verme sürecinde amaç bir oturuşta 5 portakal i yemeyi düzene koymak bunu basaramazsak ömür boyu kısır döngüde kalırız,al-ver le hiçbir zaman bir yere varamayiz
Yemek konusunda Sabit düşünme değiştirmeye çalıs
Ben hala kaplumbağa hızıyla devam ediyorum,hedefe 4 kilom kaldı
Ay ne güzel benim 3 kilom kalmışken artık 13 kilom kaldı :(
Bakalım yavaş yavaş deneye yanıla vericem inşllah

Selam günlük ben geldim bu sabah tartıldım ve 71,6 geldim :)

Kahvaltı 9:25
2 elma
1 ayva
Biraz kuru peynir
1 yk tahin ( pekmezsiz)

Saat 16
1 kutu ayran

Akşam 18:15
1 tabak lahana kavurması (limonlu)
1 kase yoğurt

Bugünü böyle bitirdim :) yarın yeni ve güzel bir gün olacak hissediyorum

Selam günlük ben geldim :)
Bugun tartıldım 71,6 geldim aynıyım

Kahvaltı 9:20
4 yk yulaf ezmesi ve 1 avuö kuru üzümü suyla pişirip, içine biraz kahve biraz da Hindistan cevizi tozu koydum
3 tane de portakal

Saat 16:15
Şekersiz türk kahvesi

Akşam 18:15
1 büyük tabak yogurtlu (biraz z.yağlı) kereviz salatası (3 ceviz koydum içine)
1 adet muz

Back