• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 14 aylık bebeğimin uyku problemi - kızlar acil yardım!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bistrogirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2007
289
3
96
Adana
Kızlar

14 aylık bebeğimin uyku problemi var şöyle ki.

yüz üstü tosbağa gibi poposunu dışarı çıkık halde yatıyor ayakları dizine doğru çekili veya yanda yüzüstü olarak düşünün. acaba neden böyle bilmiyorum...
normalde öyle yatarken sırt ve popo bölgesine elinizle pış pış yapınca bazen hoşuna gittiğini hissediyorum ve uykusunda gazda çıkardığı oluyor....
yatmadan yarım saat önce prinç unu veya tahıl mama veriyorum...
uyuma içinde artık doktorumuz ayakta sallama dedi ya kucağıma alıp sallıyorum ya da karyolasında sallıyorum. gece bazen sık uyanıyor gözü beni arıyor hadi kızım yat dediğim zaman tekrar yatıp uyuyor.
sanki yediğini sindirme zorluğu çekiyor gibi bir izlenimim var

sizler bu aydaki bebeğinize ne veriyorsunuz yatmadan önce? problem nedir:?

benim kızımda öyle uyuyo bazen.ama bizimkinde sindirim sorunu yok.bende yatmadan muhallebi veriyorum .kızım 15 aylık.bi sorun olduğunu zannetm,yorum.ama böyle uyuyuncada çok tatlı oluyolar yaaa.çok gülüyorum o hallerine.ama uykuya dalınca sırt üstü düzelt,yorum hemen.zor o şekilde uyumak.ama çocuk işte.

Son düzenleme:
benim kızım 13 aylık doğduğundan beri uyku problemi yaşıyoruz...özellikle ilk 5 ay hiç uyumadık diyebilirim...şimdi yine o günlere göre biraz daha iyiyiz...ama bensiz uyumak istemiyor,memeye aşırı derecede düşkün,yanından kalktığım anda uyanıyor...ah ahhhhhhhhhhh nolucak bu halimiz bilmiyorum...galiba bizim kız evlenene kadar bizimle yatıcak:18:

benim oğlum 19 aylık ve gece kaç kere kalktığını sayamıyorum bile.Benimkide emiyor bıraktıracam ama nasıl onada cesaret edemiyorum.

merhaba EBRULİ80 kızım şuan 17,5 aylık.. bende ayın 15inde çok hastalandım ve ilaç kullanmam gerektiği için, eşiminde müsadesiyle kızımı sütten kestim. 1 hafta boyunca çok zorlandım, eskiden 2-3 kere uyanan çocuk gitmiş yerine 5-6 kere uyanan çocuk gelmişti:(( göğsümün acısıda cabası:( Sonra şükürler olsun rabbim sesimi duydu ve 2 gündür 1 kere kalkıyor ve su içip yatıyor. :nazar::nazar::nazar: MAŞALLAH, MAŞALLAH,MAŞALLAH

İlk günler acaba kesmesemiydim diye çok düşündüm ama antibiyotik aldığım için göğsümü de veremedim kızıma..

Memeye düşkün değildi pek ama yinede aradı bayağı. Siz yavaş yavaş memeden uzaklaştırın bence. bi kaç ay daha az az emsin sonra da kesersiniz.

büyüme hormonu gece salgılanıyormuş ve uykuları çok çok önemli.

Son düzenleme:
Kızlar

14 aylık bebeğimin uyku problemi var şöyle ki.

yüz üstü tosbağa gibi poposunu dışarı çıkık halde yatıyor ayakları dizine doğru çekili veya yanda yüzüstü olarak düşünün. acaba neden böyle bilmiyorum...
normalde öyle yatarken sırt ve popo bölgesine elinizle pış pış yapınca bazen hoşuna gittiğini hissediyorum ve uykusunda gazda çıkardığı oluyor....
yatmadan yarım saat önce prinç unu veya tahıl mama veriyorum...
uyuma içinde artık doktorumuz ayakta sallama dedi ya kucağıma alıp sallıyorum ya da karyolasında sallıyorum. gece bazen sık uyanıyor gözü beni arıyor hadi kızım yat dediğim zaman tekrar yatıp uyuyor.
sanki yediğini sindirme zorluğu çekiyor gibi bir izlenimim var

sizler bu aydaki bebeğinize ne veriyorsunuz yatmadan önce? problem nedir:?

Bende önceleri yatmadan hemen önce yedirir yatırırdım meğer yanlışmış.. şimdi 1 saat önce filan yediriyorum. yedikten sonra oynuyoruz biraz, sonra alt değiştirme, uyku tulumunu giyme derken vakit geçiyor ve yatağına götürüp yatırıyorum. Çok çok zorda kalmadıkça ayakta veya kucakta sallamıyorum. mırıldanıyor, beni istiyor yanına gidip su içiriyorum geri koyuyorum yatağına.. 5 kere de olsa aynısını yapıyorum ve sonunda uyuyup kalıyor.

Back