14 aylık bebeğim gece sürekli uyanıyor

kavunicibaliikk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2022
153
46
28
28
Kızlar benim kızım 14 aylık ama gece sürekli uyanıyor ve uykuya döndürmek zorunda kaliyorum. Günde 2 uyku uyuyor ikinci uykuyu biraz geç uyuyor 7 gibi 9 da uyanıyor ve gece 12-1 gibi uyuyor ama sabaha kadar çok uyanıyor bunun nedeni akşam geç uyanması olabilir mi?

Canım gunduz 2 uyku yaptirmasan daha iyi olur kaldi ki 2. Uyku gec saatte yapiyorsun yanin uyandigi saatin 9 olması uykuyu karistirir. Uykuyu aldigi icinde sabah kadar kalkması normal acıkıyordur falan benim oglum 15 aylık sabah 8 gibi uyanir bazen daha erken öglen 1 gibi uyur bazen ikindi zamanı yine uyur yani 4 gibi aksam mutlaka 8 9 da uyumus olur. Sabaha karşı uyanir su ister genelde sonra yine uyur. Bir duzen yapmaya bak bacım.

2. Uyku çok korkunç bir saatte farkında mısın? Gece uyanmasının dışında ilk yapmanız gereken önce uyku düzenini oturtmak

Birinci uyku 11-12 İkinci uykuyu 16-17 ye çekin 21 de gece uykusuna geçsin. Sabah 8-9 kaldırın duzen bu olmalı gece kalkıp oyun oynayıp 12 de yatıp 12 de kalkmamali bir bebek. Benimde 14 aylık gece emmek için uyanıyor 2-3 kere. Ama düzenimiz bu. 22-03 arası uyumuş olmalı büyüme hormonu salgiliyorlar o saatlerde.

Sabah en geç 8 de gine başlayın. 12-1 gibi öğle uykusunu yapsın akşamda baktınız dayanmıyor 4 gibi bir şekerleme 30-40 dklık. Gerçekten çok kötü olmuş son uyku saati. Aslında dayanabilirse tek uykuya diüşmeniz en güzeli

9 da uyutup tekrar 12de yatırmaya çalışırsanız zaten uyanması çok normal. Uyuması gereken saatte uyandırmış oluyorsunuz. Bir de 12de uyutmanız daha da kötü. Bebeklerin en geç 10da uyuması gerekir. Bence siz yavaş yavaş tek uykuya geçip son uykusunu 12ye bırakmadan 10da hatta 9da uyutun. Sabah da erken uyandırın ki düzeni daha rahat oturtabilin.

Kızlar bende biliyorum uyku saatlerinin çok korkunç olduğunu o yüzden buraya yazıp bir fikir almak istedim. Doğduğundan beri uykulari zaten çok problemli hiç derin dalamiyor. O zamanlar da doktora sorduğumda karakteri böyle bazı bebek uyumaz demişti. Dün biraz daha erkene çektim ama bu sabah mümkün değil uyanmadi 10 buçukta uyandı 2 gibi uyudu muhtemelen 4 gibi uyanır. Tekrar ikinci uyku uyutmadan 8.30 9 gibi gece uykusuna yatırmayı planlıyorum. Bu şekilde olur mu sizce ?

ikinci uyku uyutmasan 9 gibi iyi bence bide öyle dene istersen

Aynen tek uykuda olur iki saat uyuyorsa. Benimki iki uyku yapıyor fakat 1 saat zor uyuyor . Tek uyku yaptım bikere gene aynıydı . Gece uykusundan uyanırsa ışık açmayın konuşmayın nasıl uyutuyorsaniz aynını yapın ilk biraz ağlar kalkmak ister ama zamanla alışır . Sabahda o saatlerde kalkar.

İki saat uyuyor genelde hep bugün de dediğim gibi oldu 4 te uyandı 9 buçuk gibi uyudu bakalım böyle böyle geri çekip alıştırmaya çalışıcam inşallah en kısa sürede düzene girer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…