- 24 Temmuz 2008
- 25.482
- 44.482
-
- Konu Sahibi monetinbahcesi
Hem güzel kokup hem yatirima ne dersiniz diyeceğim ama aman boşverin harcayin gitsin :)
Maasiniza göre borcunuz bı şey değil aile evinde harcama yapmayarak da 3 ayda halledeesinizmerak etmeyin bipolar değilim :)
konforlu olmayı fazlasıyla seviyorum sadece , bu borç yılların bir getirisi, 3 yılda filan bu sayıya çıktım .
ama para konusunda iyi olmadığımda aşikar malesef
Kirada değil evli değilsin aylık 52 bin kazanıyorsun rahatlıkla ödersinbekarım , ailemle yaşıyorum eve herhangi bir harcama yapmıyorum şimdilik .
ben de geç kalmadığımi düşünmek istiyorum, teşekkürler
artık ben de umutluyumEkonomi finans borsada en sevdigim konular gelir gider gunlugu tutanlarin actigi konular. Borclar eriyip gittikce bana da degisik bir rahatlama mutluluk geliyor:):) Bu ay sizin icin baya verimli olmus insallah buraya borcu sifirladim yazdiginiz zamanlar da gelir ki baya kisa surede gelecek gibi. Darisi da diger benzer basliktaki kisilere.
Ben şahsen bu gelirle bu miktardaki borcu bir de ocak ayındaki eklenecek zammı göz önüne alınca çok rahat bir şekilde 3 ayda bitirirdimMerhabalar,
31 yaşındayım, ev araba hiçbir şey almadan etmeden sadece harcayarak bu borcu yaptım.Har vurup harman savurdum maalesef.
Yapı olarak fazlaca kaygılı biriyimdir ve son zamanlarda davranışlarımın da bu kaygılarımi davranışlarımın beslediğini fark ettim.Her zaman bir kadinin cebinde her zaman bir yıllık parası olmalıdır derdim , gel gör ki işe başlayınca borç miktarımdan başka hiçbir şey artmadi ..
Eskiden fazlaca değerleri olan minimalist bir kadındım, fazlaca tüketerek değerlerimi ve kalitemi kaybettigimi düşünüyorum.
Şu an 52 bine yakın kazaniyorum ortalama, Ocak gibi biraz daha zamlanir.Hedefim en gec Nisanda tam olarak bitirmek, Martta olur ise daha iyi olur.
Sonrasında ise KYK borcuma başlayıp biriktirmeye de girisecegim..
Bu başlığı ise günlük harcamalarımı duzenli yazmak için açtım.
Rahat bir donemimdeyim ;
aylık burs verdiğim bı iki kişi , bazı mama bağışlarım , benzin ve diyet yaptığım için beslenme konusunda rutin harcamalarim var.
Geri kalan her şeyi yoğun derecede kısmayı planliyorum.Ne yapacağımı birlikte göreceğiz ,
her türlü tavsiye ve eleştiriye açığım.
Şubat 15 te bitecek gibi görünüyor şu anBen şahsen bu gelirle bu miktardaki borcu bir de ocak ayındaki eklenecek zammı göz önüne alınca çok rahat bir şekilde 3 ayda bitirirdim
ben deMerak ettim son durum neydi acaba?
Biter biter 390 ne ki az önceki topiklerde 600 küsürler vardıben detaktik alıcam benim de 390 bin borcum var onda yaradıysa biz de deneyelim
ekonomi çooohhh kötüüü yawwBiter biter 390 ne ki az önceki topiklerde 600 küsürler vardı
Ödenir ya sağlık olsun iyi ki erken evlenmişim diyorumekonomi çooohhh kötüüü yawwvalla biz de borcu bitirip borçlanalım diyoruz ama evlendiğimiz gün 150 olan borc 390a çıkmış
valla yaÖdenir ya sağlık olsun iyi ki erken evlenmişim diyorum
Ben bu ay kendime hedef koydum kredi kartımla fuzuli alışveriş yapmayacağım kapatıcı almam lazım almıyorum o derece yani kuaföre gideceğim saçlarımın boyası yenilenecek bekliyorum kıyafet hele katiyen almayı düşünmüyorum.valla yayok ya ödenir sükür sağlığımız yerinde ama bana kendimden kısmak çok koyuyor esim ne zaman ‘bu ay dikkatli olalım, alışveriş yapmayalım gereksiz’ dese gördüğüm her seyi alasım geliyor
ama her sey çoook güzeeelBen bu ay kendime hedef koydum kredi kartımla fuzuli alışveriş yapmayacağım kapatıcı almam lazım almıyorum o derece yani kuaföre gideceğim saçlarımın boyası yenilenecek bekliyorum kıyafet hele katiyen almayı düşünmüyorum.
Evet güzel ama tutmak da çok güzelllama her sey çoook güzeeel
ben de altın yapıyorum her ay kenara koyuyorum. seneye tasinacağımız için zaten birikim yapmamız gerek. ama bekarken hiç maddi sorunum olmadı, hiç biriktirme gereği duymadım. o yüzden su an zor geliyor bazenEvet güzel ama tutmak da çok güzelllarada alırız canım ben onu yaza saklıyorum