Maksimum eylülde hallolmus olur ama ben para harcama konusundaki genel tavrımı pek beğenmiyorum, çocukluğumdan beri bir kere bile para biriktirmedim
Fena bir maaş almıyorum kiram da çok değil ama bu davranış biçimini devam ettirirsem emekli olunca sokaklara düşücem
Merhaba. Şu an ne durumda olduğunuza dair bir güncelleme paylaşmamışsınız ancak belki birkaç geribildirim verebilirim diye düşündüm bu konuda.
Maaşınız olduğu bankada altın vb. konular için otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz. Maaş yatar yatmaz her ay 2 gr altın gibi. Burada olay miktarı yüksek tutup kendinizi kısıtlamak değil düzenli olarak birikim yapabilmek. Örnek vermek gerekirse her ay 5 gr altın talimatı verip, zor duruma düşüp 4 ay sonra onları bozmak yerine her ay 2 gr altın alıp onları bozdurmamak daha uzun vadeli bir birikim elde etmenize yardımcı olur.
Haricinde kredi kartı için bankalarda üstü kalsın vb. şeklinde bazı uygulamalar oluyor kendi içlerinde. Buna katıldığınızda da ekstrenizin kiminde %5-10'unu kiminde de küsüratlı rakamları kadar otomatik hisse alımı yapıyor. Çok büyük para getireceğinden değil ancak hiç yoktan iyidir diyebilirim.
Fiziksel altın almak istiyorsanız da eğer size tavsiyem bir banka kasasını tutmanız. Bir sürü bankanın yıllık kasa kiralama imkanları var ve özellikle bazı katılım bankalarının yıllık ücreti 1 günlük harcamanız kadar değildir inanın.
Kasa tutun deme sebebim her ay maaş günü, maaş yatar yatmaz gidip 1 tam altın alın ( gelirinizin yüksek olduğunu belirttiğiniz için tam dedim, yarım da olur) sonra da kuyumcudan hemen bankaya gidip o altını kasaya koyun. Görmezseniz, elinizin altında olmazsa eğer onu bozdurma dürtüsünü daha az hissedersiniz
Market alışverişi için evet indirim marketleri çok iyidir ancak haricinde büyük marketler de çok güzel kampanyalar yaparlar onları takip edebilirsiniz.
Tek yaşıyorsanız bile bozulmayacak ürün gruplarını indirimlerde alıp yedekleyebilirsiniz. Örneğin; tuvalet kağıdı, şampuan, sıvı sabun, deterjan vb. ürün grubu bunlar.
Yani biriktirme için opsiyonlarınız var. Sadece biraz vakit ayırmanız gerekiyor.
Kolay gelsin size. Umarım güzel bir birikiminiz olur.