1300 telaaa gelen doğalgaz faturam. İmdaaattt !!!

Merabaynn .
Evet başlıkta da okuduğunuz gibi 1300₺ gelen bir faturadan bahsedeceğim. Hatta 3-5 sayfa yazabilirim.
İstanbulda epey yüksek bir binada oturuyoruz. Adına residance diyorlar :KK70: Olmaz olsun cidden. Tutarken ay çok güzel, gökyüzüne ne güzel yakınız, geceleri perdeleri açar yıldızları seyrederiz diye tuttuk. Sonuç; hiç izleyemedik. Ama o kayan yıldızların nereye şeee yaptığı belli oldu hdjdjdj
1300₺ Şoku ile evde şu an kaloriferler kapalı ve ben askılı ile duruyorum. Öyle bir yangın geldi kiiii.
Hayır bir de anlamadığım 2 oda yakıyorum hatta gündüzleri yatak odasını kapatıyorum, sadece oturma odam açık oluyor.
Apartmanda da herkes yaktığı için evin içi sıcacık oluyor.
Sabah kapatıp, akşam açtığım bir kalorifer nasıl olurda 1300₺ faturaya sebep olur. Üstelik 35-40 arasında falan yakıyorum.
Kızımı kat kay giydirip, penguen gibi mi yürütsem acaba? Yazık günah gerçekten…
Ya da kocamın hemen çıkılık yapıp, konuyu sexe bağlamasına mı sinir olsam ? :KK70: ısınmak için taktiği belli hxhdjd
Ay nolur birileri yazsın bize 1301 ₺ geldi diye de rahatlıyım jdjdjjd
Tüm evi yakanlara ne kadar geliyor diye düşünüyorum sabahtan beri . Bir foruma girdim dona.. diye başlayan :KK70:
İnanılmaz pinti insanların birleştiği, hohlayarak ısınan tipler var. Öyle tipler bana yazmasın hxhsjd survivor hayatı yaşamak istemiyorum. Ama hadi bir birimize alev, ateş atalım 🔥
Termostatlı kullanıyoruz biz. Evin ısısını çocuk odasına göre 23,4 gündüz, gece 22,6 c derece olarak ayarlıyorum. Bu ay 500 tl geldi. İzmirdeyiz.

Biz yüksek ve rüzgarlı bi yerde oturuyoruz. Bu aralar çok soğuk. İzmirde kış oluyor hatta kuru soğuk oluyor kar yağmadığı için. Ve rüzgarla birleşince insanın feleği şaşıyor. Şu an 1 derece dışarısı.
Bız eksılerı goruoruz:):)Ben de kışıda sıcaktır dıyorum :):)

Bız eksılerı goruoruz:):)Ben de kışıda sıcaktır dıyorum :):)
Doğuda yaşamış biri olarak kıyas yapabiliyorum. İzmirli değilim 12 yıldır İzmirde yaşıyorum. Eğer doğalgaz veya kalorifer yoksa evde çok zor ısınıyor insan. Sadece İzmirde kış 2 ay o kadar. O avantajı var.

merkezi sistem en iyisi o zaman.boş daireye bile fatura ödemek zorundalar yakmak zorundalar.

valla alt ve üst komşuların yakmaması/az yakması sıkıntı ama çok uzun yıllardır komşuyuz ve hayatlarımızda birbirimize çok destek olduk, tutup dava etmek büyük çiğlik olur.
bahsettiğim diğer kattaki haksızlık yapıyor tabi.

Merabaynn .
Evet başlıkta da okuduğunuz gibi 1300₺ gelen bir faturadan bahsedeceğim. Hatta 3-5 sayfa yazabilirim.
İstanbulda epey yüksek bir binada oturuyoruz. Adına residance diyorlar :KK70: Olmaz olsun cidden. Tutarken ay çok güzel, gökyüzüne ne güzel yakınız, geceleri perdeleri açar yıldızları seyrederiz diye tuttuk. Sonuç; hiç izleyemedik. Ama o kayan yıldızların nereye şeee yaptığı belli oldu hdjdjdj
1300₺ Şoku ile evde şu an kaloriferler kapalı ve ben askılı ile duruyorum. Öyle bir yangın geldi kiiii.
Hayır bir de anlamadığım 2 oda yakıyorum hatta gündüzleri yatak odasını kapatıyorum, sadece oturma odam açık oluyor.
Sabah kapatıp, akşam açtığım bir kalorifer nasıl olurda 1300₺ faturaya sebep olur. Üstelik 35-40 arasında falan yakıyorum.
Ya da kocamın hemen çıkılık yapıp, konuyu sexe bağlamasına mı sinir olsam ? :KK70: ısınmak için taktiği belli hxhdjd
Tüm evi yakanlara ne kadar geliyor diye düşünüyorum sabahtan beri . Bir foruma girdim dona.. diye başlayan :KK70:
İnanılmaz pinti insanların birleştiği, hohlayarak ısınan tipler var. Öyle tipler bana yazmasın hxhsjd survivor hayatı yaşamak istemiyorum. Ama hadi bir birimize alev, ateş atalım 🔥
Bu bana garip geldi. Sabit kırkta açık kombim. 95 metrekare bi ev 360 geldi en son. Her gün yemek pişirip duş alıyorum.
Kombide bazı modelle 40 ise evi kırkta tut siye 30-50 arası ayarlyor kendini. Cam kapı açınca harlanıyor. Kombiniz 40'ta olup hep cam kapı mı açtınız?

Tam yoğuşmalı bizim kombi. Tüm odalar yanıyor . Hiç de kapatmiyoruz. Çok gelmiş sana da. Alt katim boş , üst dolu evim de kuzey cephe , biliyorsun çocuklar da var. Evimde 23 derece sürekli
Bizim 22 derecede sabit. Aslında üst kat var bizim. Termometre yukarda olduğu için bı iki petek te yukarda yanıyor. Kombi otuz yıllık falan. Aslında çok iyi ısıtıyor. Ama yüksek geliyor. Eski olduğu için belki fazla enerji tüketimi yapıyordur.

Merabaynn .
Açıp kapatmak zaten artırır faturayı birde hepsi kapalı iki tanesi yaniyo demişsiniz o da zararliymis en yakınındaki kaloriferi kapatmaya bı tık yakin çalıştırıp en az 4 petek açın birde öyle deneyin. Ben rezidans ta oturmuyorum ama ara katta 250 u geçen fatura ödemedim hic 35-40 arası yakıp 1300 ödemen normal değil normal olmaması lazım bilemedim inşallah çözersiniz

X