- 4 Aralık 2012
- 14.265
- 10.145
- 198
- Konu Sahibi BayanHicKimse
-
yoo bu benım hayalım değilçocuğun sıradakı hayali
evet ımkanı yok anlamamızınHee
O çocuk alır kızım, zengin o
Biz fakırızAnlayamayız
Çocuklar 3-5 sene önce bisiklet için falan ağlıyodu. Şimdi cep telefonu, tablet, tekneyi de gördük, sırada ne var acaba?
evet ımkanı yok anlamamızın
konuya gelırsem eğer, hiç doğru bulmuyorum bu yaştakı çocuğa bu kadar buyuk bır hedıye verılmesının
halbukı ılerıde mutsuzluğunu hazırlıyorlar çocuğun
düşünsene bir, her şeyim olduktan sonra
hayal kuracak neyım kalır? yaşamak için hiçbir sebebim kalmaz
gör bak ne babalar var'' mı demişBenim 13 yaşındaki zavallı kardeşim. Hala cep telefonu için ağlıyor. Babam almıyor. O da bu videoyu görünce babama izletmiş.
aynenKesinlikle canım.
Diyorum ya, ulaşılmaz olmalı bazı şeyler çocuklar içinKendi didinsin ulaşmak için
gör bak ne babalar var'' mı demiş
Aynen öyle demiş sonra da ağlamış. Ama benim babolide işe yaramamış.
çocukluğumuz vapurlarda, halka açık teknelerde ayaklarımızı aşağı sarkıtıp sıçrayan sulardan mutlu olmakla geçti bizim yeğen
fakir edebiyatı işte
valla benim oğlum "köpük de köpük" diye tuttursa bindiririm vapura, al sana köpükruhum fakir benim
Ben vapurada bindiremem.
Leğene su doldururum, eliynen köpürtsün.
Şaka bir yana, çocuklarına ne kadar zarar verdiklerinin farkında bile değiller.
Bu tarz büyüyen çocuklar bir süre sonra elde edemedikleri birşey kalmadığında uyuşturucuyla tanışıyor, tüm hayatlarını zehir ediyorlar.
En ufak bir zorlukla karşılaştıklarında intihar edebiliyorlar.
Çok yakın zamanda biri 24, diğeri 26 yaşında, intihar eden iki genç gördüm.İkisinin tek ortak noktası hayatta hiçbirşeyi kazanmak için mücadele etmeleri gerekmemesiydi.Daha lisede okula porche la giden , herşeye sahip bu çocuklar neden intihar eder ki??Demekki çocuğu paraya boğarken birşeyler eksik kalıyor
Yazık ya .İçindeki tutku nasıl da tehlikeli bir hal almış .Sevinçten mi ağlıyor hırstan mı belli değil.
Bende ağlardım , bisiklet için , barbie ev için ...
İşte yarın hiç bir şeyden yetinmeyecek olan bir nesil ama ne yazık ki yetinecek tek bir topu olmayan çocuk sayısı hala çok daha fazla .
Barbie ev diyince, annemlerde bana barbie ev almislardi (benim yalvarmalarimdan sonra) fakat hiç ilgimi çekmemisti. Disarda oyun oynamak daha çok ilgimi çekiyordu.
Simdiki nesil gerçekten çok maddiyatçi olmus. Bayramlarda bile aldiklari parayi begenmez oldular (ki aldiklari para benim küçükken aldigim paranin iki katti, bazen 3 katti! ve ben küçükken o parayla resmen kendimi zengin sanardimyinede günün sonunda annemlere verirdim, zengindimde, çoçuktum, ne yapacaktin "o kadar çok" parayi )
vay arkadaş ne zengin çocuklarmışsınız yaw, barbiler barbi evleri, tetrisler falan
sanırım sizden yaşlıyım
Alamanya da teyzen yok muydu seninBana ordan gelirdi ama barbie evi gelmedi
Bana almadılarO yüzden de arkadaşımın barbie evini kırmıştım , tek bir kapısını
Ben 80 lerin çocuğuyum , elbette kendimle kıyaslamıyorum bu z kuşağı çocuklarını . Ben tetrisim olduğunda delirmiştim sevinçten , 4 yaşındaki oğlum tv de bile dokunmatik özellik arıyor .
Ama bu haberdeki zamanın değişimi , nesil farkı falan değil burada bildiğimiz parayı ne yapacağını bilemeyen bir aile ve onların doyumsuz çocukları var . Harbiden çocuğa üzüldüm ben :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?