13 yaşında ergen kizim kendini kesiyor

elayaamber1

Guru
Kayıtlı Üye
20 Mart 2011
230
2
evet başlıkta okuduğunuz gibi kızım kendine zarar veriyor. daha önce antidepresanla kendini zehirledi. Artık kafayı yemek üzereyim. Elimden geldiğince yanında olup onu anlamaya çalışıyorum. Ama ne yaparsam yapayım yok olmuyor daha biraz önce tartıştık ve gidip koluna kesik artı. Psikiyatriye de gidiyoruz ama Dr a bile gerçekte hissettiklerininlatmadigini söyledi ben ne yapacağım 🤷‍♀️

Sakin tartışmaya girmeyin hiçbir faydası olmayacaktır. Gözlemlemeyi bırakmayın. Duygularınızı ifade eden onu( suclamayan ama) bir mektup yazıp yatağına bırakın, doktorunu degistirin. Çok zor biliyorum inatlasmayin. Ona hissettiklerini konusmasina anlaşıldığını düşündüğü arkadaşı, kuzeni var mı? Yaşıtlarıyla konuşmasi iyi gelir. Bunları yapmasının altında illaki bir nedeni vardır. Allah yardımcıniz olsun

çocuk psikiyatri kliniği olan bir üniversite hastanesine ulaşmanızı, en kısa zamanda yatışını gerçekleştirmenizi şiddetle öneriyorum ve bu süreçte evinde odasında ne kadar kesici/delici olma potansiyeli olan tüm materyalleri saklayın bence. odaların banyonun kilitlerini ve anahtarlarını kaldırın ki kendisini kitleyemesin. telefonunu/tabletini takip edebileceğiniz şekilde kendi cihazlarınıza eşleştirin. bunlar temel hayati önlemler.

bu arada kesikler nasıl? derin ve dikey mi çizik gibi ve yatay mı? kaç adet, ne zamandir var ve ne hakkında tartışıyorsunuz acaba?

evet başlıkta okuduğunuz gibi kızım kendine zarar veriyor. daha önce antidepresanla kendini zehirledi. Artık kafayı yemek üzereyim. Elimden geldiğince yanında olup onu anlamaya çalışıyorum. Ama ne yaparsam yapayım yok olmuyor daha biraz önce tartıştık ve gidip koluna kesik artı. Psikiyatriye de gidiyoruz ama Dr a bile gerçekte hissettiklerininlatmadigini söyledi ben ne yapacağım 🤷‍♀️
Ay çok kötü bir durum Allah yardımcınız olsun.

Kızınıza eğer kendisine birisi bir şey yaptıysa bu babası olsa bile sonuna kadar arkasında olacağınızı, bunlarda kendisini suçlu hissedecek hiç bir şeyi olmadığını ve size tamamen dürüst olmasını, paylaştığı şeylerle alakalı kimseye bahsetmeyeceğini karşılıksız sevdiğinizi anlatın.

Gerekirse ikimiz herkesi geride bırakırız, yeniden başlarız, ülke değiştiririz yeniden hayata başlarız en önemlisi sensin benim için, ben sensiz yaşayamam diye anlatın.
Çocuğun yaşadığı ve kaldıramadığı,kendini suçladığı bir şey olabilir. Birisi onu tehdit ediyor ve bundan dolayı stresi kaldıramıyor olabilir.
Asla kimseyle yalnız bırakmayın. Telefon internet her şeyi kontrol edin. Mesajlara bakın

Akran zorbalığı yaşıyor olabilir. Okuldakilerden dolayı böyle olmuş olabilir

Umarım borderline tanısı konulmaz ve umarım taciz yaşamamıştır.

Taciz değilse duygu durum bozukluğu olabilir. EMDR yapan birinden yardım alın. Psikiyatri doktorunu değiştirin

Oncelikle çok üzücü bir durum , Allah yardımcınız olsun.
Ama vardır illa ki bir sebebi yani çocukluğundan yaraları olabilir , akran zorbaligina uğruyor olabilir ,fiziksel görüntüsünü beğenmiyor olabilir .
Belkide bunlardan hiçbirisi değildir daha da ciddi bi sorunu vardır .
Doktoru değiştirmeyi deneyin bence

Okul ortamı, arkadaşlarıyla arası nasıl?

Üniversite hastanesinde yatarak tedavi seçeneği sunuluyor bu durumda. Sakın gurur yapıp reddetmeye kalkmayın

7-8 yaşından gelen bir durum mu ?
Benim çalıştığım kurumlarda öfke kontrolü olmayan çocuklarda ergenlikte çok fazla kendine zarar verme durumu görüldü.
Daha geçen gün 6. Sınıf öğrencisi kendine zarar vermeye üzerini parçalamaya çalıştı.
Demem o ki küçüklükten öfke problemi de olabilir.
Naçizane tavsiyem doktoru değiştirmelisiniz,guvenecegi bir doktor bulana kadar değiştirerek deneyimlemeniz lazım.
Devlet Hastanesi'nde çocuk gelişim uzamanina götürün kendisi uygun bir doktora sevk edecektir özelden daha faydalı olur diye düşünüyorum.
Benim de ergen bir kızım var son 2 senedir çok zorlanıyoruz.
Kavgalar en uç noktalarda oluyor sizi anliyorum.
Ben 1 seneye yakındır üzerine çok düşmuyorum ama uyarılarını yapiyorum
Sürekli uyarıyorum ama kavga boyutuna getirmiyorum.
Kendine zarar vereceği şeyleri ondan uzak tutun ilaçları kilitli dolaba saklayın.
Kendi alinana müdahale etmeyin isterse saatlerce odasında müzik dinlesin,uzak kalın.
Benim aklıma bu kar geldi çok üzüldüm 😔
Umarım biran önce ergenlikten çıkar bu çocuklar gerçekten çok çok zormuş.

Benim lisede de böyle birkac arkadaşım vardı. İki hafta önce gördüğü,platonik sevdiği çocuk için bileğine M kazimisti mesela bir tanesi.
O zaman da anlayamazdim,şimdi de anlayamıyorum,amaç ne olabilir?
Kızınızı genel olarak anlatsaniza,çocukluğu, nasıl biri olduğu ,genelde ne kavgası ettiğinizi. Belki buralardan yanlış yaptığınız,değiştirmeniz gereken şeyi bulursunuz iletişim icin

çocuk psikiyatri kliniği olan bir üniversite hastanesine ulaşmanızı, en kısa zamanda yatışını gerçekleştirmenizi şiddetle öneriyorum ve bu süreçte evinde odasında ne kadar kesici/delici olma potansiyeli olan tüm materyalleri saklayın bence. odaların banyonun kilitlerini ve anahtarlarını kaldırın ki kendisini kitleyemesin. telefonunu/tabletini takip edebileceğiniz şekilde kendi cihazlarınıza eşleştirin. bunlar temel hayati önlemler.

bu arada kesikler nasıl? derin ve dikey mi çizik gibi ve yatay mı? kaç adet, ne zamandir var ve ne hakkında tartışıyorsunuz acaba?
+1

Kesiyor derken Faça mı atıyor? Arkadaş ortamını takip edin. Kimlerle konuşuyor. Madde bağımlısı olabilir mi? İnternette hangi sitelere giriyor, hangi oyunları oynuyor bunları kontrol ettiniz mi? Daha geçen gün Abdürrahim Albayrak’ın 15 yaşında torunu, babası da eşimin yakın arkadaşı, Avm’nin çatısından kendini atarak intihar etti. Bu bilgisayar oyunlarında komutlar varmış. “Şunu yapacaksın, bunu yapacaksın” diye en sonunda da “kendini öldür” diyorlarmış.
Ve evet doktor. Ben yetişkinken bir kaç doktora gittim. Bazıları asla empati yapmıyor. Sadece not alıp, ilaç yazıyor. Bana psikoterapi daha fayda etmişti. Kızınızın güveneceği doktor bulun.

Oynadığı oyunlara ve dinlediği müziklere dikkat edin. Heavy metal dinleyen çocuklarda kendine zarar verme davranışı görülebiliyor diye duymuştum bir uzmandan.
Alakasi yok biz Müslüm Gürses konserine gidip kendini jiletleyenlerden degiliz, kedi de kesmiyoruz, seytana da tapmiyoruz.

Benim 13 yaşındaki kızım da okulda uğradığı zorbalık nedeniyle 2 defa yaptı bunu. İlkini tesadüfen köpekle oynarken gördüm. Belli etmeden resmini çektim. Daha sonra yanıma çağırıp sordum, hemen inkar etti bir sürü palavra sıraladı. Sakince konuşunca anlattı okulda olanları. Bazı kızlar arkadaşlarıymış gibi davranıp sonra da utandıracak şeyler yapmışlar. Bunun olmaması durması için elimizden geleni yapacağımızı söyledik. Nolur okula gelmeyin beni utandırmayın isteğini de kabul ettik.

Daha önceleri ablası için görüştüğümüz pedagogla bağlantıya geçtik. Okul rehberlik öğretmeniyle görüştük. Tamam söz verdi yanında olduğumuzu biliyor artık güvende hissediyor derken yine yaptı. Pazartesi okula gitti ve akşam tekrar yakaladım. Bu sefer de bacağına kesikler atmış. Aynı kızlar yine aynı şeyi yapmışlar aşağılamışlar çocuğu. Tekrar konuştum, söz verdiğini ve sözünü tutması gerektiğini söyledim. Biraz da korkuttum. Bak bunlar mikrop kaparsa koluna bacağına kalıcı zarar verir dedim. Çok açık ve net bir şekilde bir daha yaparsa ambulans çağırıp hastaneye götüreceğimi söyledim. Sanırım bu onu korkuttu ve bıraktı kendini kesmeyi. Kulak tıkayıcı aldık bir kaç tane. Çantasına ceplerine falan koyduk. Tenefüslerde takıyor kulaklıkları. Öğretmeni de kolluyor kızımı.

Haftada 1 terapi alıyor ve pedagog kendisine özel iletişim numarası mail adresi vermiş. Gününü beklemene gerek yok, istediğin an bana yazabilirisin demiş. Biz büyük kızımda iyi sonuçlar almıştık ama. Yani iyi pedagog kötü pedagog ayrımı yapabilecek ve bununla ilgili tavsiye verebilecek durumda değilim malesef.

Olay da çözüldü sayılır. Bu kızların tek tek aileleri okula çağırıldı ve uyarıldılar. Devam ederlerse olayın adli makamlara iletileceği bildirildi. Çünkü elimizde yaptıkları zorbalıkların kanıtları var. Video çekmişler yazılı mesajlar göndermişler.

Benim 13 yaşındaki kızım da okulda uğradığı zorbalık nedeniyle 2 defa yaptı bunu. İlkini tesadüfen köpekle oynarken gördüm. Belli etmeden resmini çektim. Daha sonra yanıma çağırıp sordum, hemen inkar etti bir sürü palavra sıraladı. Sakince konuşunca anlattı okulda olanları. Bazı kızlar arkadaşlarıymış gibi davranıp sonra da utandıracak şeyler yapmışlar. Bunun olmaması durması için elimizden geleni yapacağımızı söyledik. Nolur okula gelmeyin beni utandırmayın isteğini de kabul ettik.

Daha önceleri ablası için görüştüğümüz pedagogla bağlantıya geçtik. Okul rehberlik öğretmeniyle görüştük. Tamam söz verdi yanında olduğumuzu biliyor artık güvende hissediyor derken yine yaptı. Pazartesi okula gitti ve akşam tekrar yakaladım. Bu sefer de bacağına kesikler atmış. Aynı kızlar yine aynı şeyi yapmışlar aşağılamışlar çocuğu. Tekrar konuştum, söz verdiğini ve sözünü tutması gerektiğini söyledim. Biraz da korkuttum. Bak bunlar mikrop kaparsa koluna bacağına kalıcı zarar verir dedim. Çok açık ve net bir şekilde bir daha yaparsa ambulans çağırıp hastaneye götüreceğimi söyledim. Sanırım bu onu korkuttu ve bıraktı kendini kesmeyi. Kulak tıkayıcı aldık bir kaç tane. Çantasına ceplerine falan koyduk. Tenefüslerde takıyor kulaklıkları. Öğretmeni de kolluyor kızımı.

Haftada 1 terapi alıyor ve pedagog kendisine özel iletişim numarası mail adresi vermiş. Gününü beklemene gerek yok, istediğin an bana yazabilirisin demiş. Biz büyük kızımda iyi sonuçlar almıştık ama. Yani iyi pedagog kötü pedagog ayrımı yapabilecek ve bununla ilgili tavsiye verebilecek durumda değilim malesef.

Olay da çözüldü sayılır. Bu kızların tek tek aileleri okula çağırıldı ve uyarıldılar. Devam ederlerse olayın adli makamlara iletileceği bildirildi. Çünkü elimizde yaptıkları zorbalıkların kanıtları var. Video çekmişler yazılı mesajlar göndermişler.
Ne yapmislar kiziniza, of cok üzüldüm ya, benim de kizim var, kıyamıyorum cocuklara😔

X