• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

idare eder hayatım,bugün midem biraz tuhaf acayip şişlik var,öğle yemeği henüz yemedim,birşeyde yiyesim yok ama bakayım bir gelsinlerde belki çıkarım. burda acayip kar var ve heryer buz oldu.zor yürüyoruz.

Canlarım günaydın /tünaydın,
Dün akşamüstü misafirim gitti, akşama çaya çağrıldık. Kızlar, 1 tabak yediğim çekirdeği saymıyorum,1 fincan kahve 3 bardak çay içtim. Gece çok zor uyudum.4 gibi uyandım, tuhaf bir rüya gördüm. Midem ağrıyordu. Şaka gibi 1 dilim ekmek ve peynir yedim. Sonra yatakta fazla döndüm galiba, eşimi uyandırdım. Sonra o beni uyutmadı. Zar zor kaçta uyudum bilmem, 7 de uyandım. Kahvaltı yaptım. standarttı. O arada eşim uyudu. Uyanınca (bugün evde çalışmaya karar verdi) benden krep istedi. Ağlamak istiyorum. Oturdum, onunla yedim. İnanabiliyor musunuz? HAva da açtı diye çamaşır yıkadım, kuruttum, ütü yapıyorum. Gözlerim yanıyor. Hiç keyfim yokkkk

herkese iyi akşamlar ezeli izledm geldim bizim burası buzzzz gibi
yediklerime gelince sabah sirkeli su çok az kahvaltı gec yaptım kahvaltıyı zaten ara ekmek arası atıştırdım ama az akşamda mantı ve ıspanak çorbası vardı yarım tabak mantı yedim sonra şekersiz çay birazdan lahana çorbası yapacam çok yavaş gidiyor kilolar
tabi egzersizimde var daha.....

Canım, yavaş giden kilo geri gelmiyor. İyi yapıyorsun ve güzel besleniyorsun :)

bende bugün yediklerimi yazayım
sabah 2dilim kepek ekmeği 1 tane küçük krem peynir 3-5 tane zeytin
ara 1 portakal
2.ara 1 elma
akşamüzeri kepekli sandviç ekmeği arası(yuvarlak ve küçük olanlardan) 1 tane ızgara köfte
ara 1 portakal
akşam 1 kase çorba 2 yemek kaşığı taze fasülye 2 kaşık kuskus pilavı
ara 3 tane diyet bisküvi 1 bardak şekersiz kuşburnu çayı
bugünlük bu kadar şekerler yalnız suyu 1.5 litre ancak içtim hava soğuk içesim gelmedi 1 tane de yeşil çay içtim akşamüzeri

Afiyet olsun Baharım, ne güzel düzen tutturdun.

ben ne yedim
sabah 1 dilim ekmek ile kahvaltı
öğlen 1 kase pırasa çorbası salata
ara 1 elma
akşam
1/2 kase çorba
3yk ıspnak ve yoğurt
salata
ara 1 armut 1 muz
10-15 tane beyaz leblebi
su ne kdar oldu bilmiyorum ama 1 lt birazcık geçti sanırım :((

Afiyet olsun dosbikim.

kızlar merhaba nasılsınız,
dün kötü bir gündü benim için buraya gelemedim de melzeyitimi de arayamadım cep telim bozuldu nbasıl da elimiz ayağımız olmuş çok da seviyordum 2 yıl olmamıştı hafıza kartı girişinde arıza olmuştu bir süre önce ama idare ediyordum eşim yenisini alalım diye baskı yapıyordu ama istemiyordum seviyordum hala da seviyorum. Neyse dün elimden düştü üst kapağı açıldı onu yapayım derken ekranına zarar verim içten kırıldı görüntü yok deli oldum resmen. Eşim de tamire değmez çok tutar diyip durdu gidip alalım diye. Zaten kabus bir gün geçirmiştim kardan dolayı çok zor gidip geldim çok üşüdüm sağolsun rektörümüz (yani vekil rektör yani hocam) hiç tatili sevmez yoğun baskılarıma rağmen yapmadı yapmazda dersimin sınavı vardı memurlar 3.30da çıkmasına rağmen bizler sınavları yapıp öyle çıktım yani 5te. eve kendimi zor attım yemek falan melisi anneme bıraktık gittim tel. aldık melisi de aldık geldik.eve gelmem 11 oldu. Kötü gün bitmedi yengem rahatsızdı bir süredir (dayımın eşi) dün haber aldık vefat etmiş. Allah rahmet eylesin çok severdim, ama gidemiyorum Fethiyede.

şöyle bir baktım geçmişe ama acelem var çıkacağım dersim var. İstek üzerine uygulama dersi :( yoksa bitirmiştim dersleri..

Melisim, talihsizlikler kovalamış seni. Karda o yol senin için bir çile olmuştur. Bi de yengenin vefatı... Başınız sağolsun canım, O nun da mekanı cennet olsun.

kızlar ben geldim. valla sabah biraz bekledim gelen olmayınca çıktım. dosbacım bhr cım nasılsınız hatunlar.
iyiyim canım
evde sıkıldım bugün

idare eder hayatım,bugün midem biraz tuhaf acayip şişlik var,öğle yemeği henüz yemedim,birşeyde yiyesim yok ama bakayım bir gelsinlerde belki çıkarım. burda acayip kar var ve heryer buz oldu.zor yürüyoruz.

burda hava çok soğuk ama kar yok...
yemeğini ihmal etme canım

Dün akşamüstü misafirim gitti, akşama çaya çağrıldık. Kızlar, 1 tabak yediğim çekirdeği saymıyorum,1 fincan kahve 3 bardak çay içtim. Gece çok zor uyudum.4 gibi uyandım, tuhaf bir rüya gördüm. Midem ağrıyordu. Şaka gibi 1 dilim ekmek ve peynir yedim. Sonra yatakta fazla döndüm galiba, eşimi uyandırdım. Sonra o beni uyutmadı. Zar zor kaçta uyudum bilmem, 7 de uyandım. Kahvaltı yaptım. standarttı. O arada eşim uyudu. Uyanınca (bugün evde çalışmaya karar verdi) benden krep istedi. Ağlamak istiyorum. Oturdum, onunla yedim. İnanabiliyor musunuz? HAva da açtı diye çamaşır yıkadım, kuruttum, ütü yapıyorum. Gözlerim yanıyor. Hiç keyfim yokkkk

.

ah canım benimde bugün eşim evde çalışıor..
eşler evde olunca her düzen bozuluyor... ama benimki diyette ya bana zararı değil ilk defa faydası var...
:))

inşallah düzelir miden canım demli koyu çay içmemeye gayret et onun yerine ıhlamur ada çayı gibi rahatlatıcı ve sağlıklı şeyler bulundur elinin altında burası da çooookkkkkkkk soğuk yaaa :(

Dün akşamüstü misafirim gitti, akşama çaya çağrıldık. Kızlar, 1 tabak yediğim çekirdeği saymıyorum,1 fincan kahve 3 bardak çay içtim. Gece çok zor uyudum.4 gibi uyandım, tuhaf bir rüya gördüm. Midem ağrıyordu. Şaka gibi 1 dilim ekmek ve peynir yedim. Sonra yatakta fazla döndüm galiba, eşimi uyandırdım. Sonra o beni uyutmadı. Zar zor kaçta uyudum bilmem, 7 de uyandım. Kahvaltı yaptım. standarttı. O arada eşim uyudu. Uyanınca (bugün evde çalışmaya karar verdi) benden krep istedi. Ağlamak istiyorum. Oturdum, onunla yedim. ınanabiliyor musunuz? HAva da açtı diye çamaşır yıkadım, kuruttum, ütü yapıyorum. Gözlerim yanıyor. Hiç keyfim yokkkk

Afiyet olsun Baharım, ne güzel düzen tutturdun.

birer domates hakettin canım hemen yolluyorum :tomato: :tomato: kaydirigubbakcemile3
krep çok yağlı değildi umarım kalan öğünleri telafi etmeye çalış canım bak aralarda meyve ve süt tarzı şeyler koyarsan emin ol tok tutuyo ben akşamları ekmek yemezsem doymazdım ama birkaç gündür hiç acıkmıyorum bir de suyumu içebilirsem tam süper olacak boshayallersmile

Son düzenleme:
baharcım ben de ara yapınca hiç ekmek aramıyorum
zaten artık sadece kahvaltıda ekmek yiyorum
bi de salatalarıma elma sirkesi katıyorum iştahımı kesiyor... eşimin diyetisyeni salataları elma sirkeli tavsiye etti işime yaramaya başladı

taylor hoşgeldin a.s.
canım kilondan bahsetmişsin... boyun kaç... şimdi çalışıyor musun ??
nact... canım sporumuz ne durum da ??:))

ah canım benimde bugün eşim evde çalışıor..
eşler evde olunca her düzen bozuluyor... ama benimki diyette ya bana zararı değil ilk defa faydası var...
:))

DOsbikim, kendimi kontrol edemediğim zaman çok sinirleniyorum.

birer domates hakettin canım hemen yolluyorum :tomato: :tomato: kaydirigubbakcemile3
krep çok yağlı değildi umarım kalan öğünleri telafi etmeye çalış canım bak aralarda meyve ve süt tarzı şeyler koyarsan emin ol tok tutuyo ben akşamları ekmek yemezsem doymazdım ama birkaç gündür hiç acıkmıyorum bir de suyumu içebilirsem tam süper olacak boshayallersmile

Kaç birer domates hayatım, çuvallarla lazım.
Krepte çok az yağ var. Benim bu saatten sonra hiç bir şekilde ekmek yememem lazım. Kabak var, bari yatana kadar onu yiyeyim ben:(
Anca telafi ederim.

nachtigall canım ekmek yeme ama istersen kabağın yanına hafif bi çorba yap
hem çok tok tutuyor hemde sindirimi kolay oluyor

baharcım ben de ara yapınca hiç ekmek aramıyorum
zaten artık sadece kahvaltıda ekmek yiyorum
bi de salatalarıma elma sirkesi katıyorum iştahımı kesiyor... eşimin diyetisyeni salataları elma sirkeli tavsiye etti işime yaramaya başladı

evet elma sirkesi sağlık açısından da bir çok şeye faydalıymış iyi yapıyorsun canım ben kışın salata yemediğim için sirke kullanacak bişey de kalmıyo kaydirigubbakcemile3 en sevdiğim kış salatası mor lahana ve havuç onlarda diyette kullanılmıyomuş yasaklı bilmiyorumkismile

Kaç birer domates hayatım, çuvallarla lazım.
Krepte çok az yağ var. Benim bu saatten sonra hiç bir şekilde ekmek yememem lazım. Kabak var, bari yatana kadar onu yiyeyim ben:(
Anca telafi ederim.

ekmek yemezsin canım sebzeni de az yağlı pişirdiysen bence bugünü telafi edersin dert etme hayatım kaydirigubbakcemile5

nachtigall canım ekmek yeme ama istersen kabağın yanına hafif bi çorba yap
hem çok tok tutuyor hemde sindirimi kolay oluyor

ekmek yemezsin canım sebzeni de az yağlı pişirdiysen bence bugünü telafi edersin dert etme hayatım kaydirigubbakcemile5

Çok teşekkür ederim kızlar. Böyle yapacağım.
Şİmdi serumu taktırmaya gideyim ben, 1 -2 saate kadar geleceğim.
Öptüm

gel canım sen de. katılabilirsin bize kendini tanıtmakla başlayabilirsin deneme haftan olacak 1 yada 2 haftya paylaşımına göre.

Yaşasınnnn! Zayıflamaya dair içim umutla doldu.

Uzun süreli bir stres (yüksek lisans) sonucu birkaç yılda 30 kilo alıp 55'ten 85'e çıktım. Diyet ve orta derecede sporla 2.5 ayda 10 kilo verdim. Amacım 55'e inmek. Boyum 1.60, 55 kg. iyi oluyor. Ama 55'te kalabilmek için aslında 53-54 olsam daha iyi olur. O yüzden asıl hedefim 53. yani aslında 22 kilo vermeyi hedefliyorum.

Benim tek sorunum stres. Küçükken aile hayatımızda en mutlu anlarımız hep yemekle alakalı olanlardı (doğum günü pastası, piknik, kutlama için özel yemek, düğün yemeği vs). Sanırım bu yüzden mutluluğu yemek yemekle özdeşleştiriyorum. Bir kitap okumuştum "Tek Şişman Beyniniz" diye. O kitapta da bunun sık yapılan bir hata olduğu yazıyordu.

Sağlıklı beslenme, spor vs. hakında bir sürü kitap/makale okudum, araştırma yaptım, diyetisyene gittim, spor salonuna yazıldım. Teorik bilgimin iyi olduğunu düşünüyorum. Ama pratiğe dökmekte zorlanıyorum. Herşey yolundaysa, hayatımda hiç stres yoksa, bir tek zayıflamaya odaklanıyorsa sorun yok, haftada 2 kilo bile veririm. Ama stres olunca yiyiyorum.

Ben birşey daha farkettim. Yiyeceğim yemek önceden pişirildiyse, hazırsa, sorun yok. Ama hazırda sağlıklı birşeyler yoksa, kendimi kaybedip sağlıksız şeyler yiyebiliyorum. Bir de evde sağlıksız şeyler bulunmaması gerekiyor. Varsa acıktığımda hemen yiyiyorum. Yani benim zayıflamamda 3-4 şey çok etkili:

1- Stres,
2- Hazırda yemek bulundurmak,
3- Sağlıksız yiyecekleri evde bulundurmamak.
4- Eğer sağlıksız birşey önüme gelirse yiyorum, o yüzden böyle bir yere gideceksem önce sağlıklı birşeyler yiyip öyle gitmem gerekiyor.

Şu an tekrar diyetisyene başladım. Aç kalmayacağım bir liste veriyor. Hele bu hafta yeni başladım diye bol verdi. Vücudum alışmasın diye her hafta listeyi değiştiriyor. Ama sadece son 3 gündür uygulayabildim. Yarın yine randevum var. İnşallah vermişimdir. Geçen hafta gittiğimde 75 kg idim. Diyetisyenim her gün 30 dk. yürümem gerektiğini söyledi. Ama bu hafta hiç yürümedim. Yarından itibaren yürüyüşe de başlayacağım.

taylor ne kadarda güzel ifade etmişsin kendini... aslında hepimizin yemek için bi bahanesi var...
bi konuda sana katılıyorum evde yemek hazırlamaya üşendiğim zaman bende hazır şeylere pratik ekmek arasına makarnaya yönelebiliyorum
ben bu hafta farklı bi yol izledim işimi bu yöntem çok kolaylaştıryor
pazar günü maydanoz roka tere dereotu nane ve marul aldım
hepsini ayıkladım yıkadım ve buzdolabı poşetlerine koydum
salata yapmak için hiiiç bi bahanem kalmadı
köftelerimi önceden yaptım dolaba attım
sürekli evde kepek ekmek ve yarım yağlı yoğurt ve süt bulunduruyorum
şimdilik bahane kalmadı sende önceden bu şekilde hazırlık yap faydasını göreceksin
spor konusunda sözüm yok malesef:((

canım hoşgeldin benzer şekillerde kilo almışız bende üniversitede almaya başladım üzerine kullandığım ilaçlarla iki katı kadar oldum benimde vermem gereken 30 kilo var inşallah hep birlikte vereceğiz

Hoşbuldum canım. Ders stresi herkeste birşey çıkarıyor. Bazısının saçı dökülüyor, bazısı sigara içmeye başlıyor, bazıları da bizim gibi kilo alıyor. Neyse ki çaresiz değil. Hep birlikte vereceğiz inşallah.

taylor hoşgeldin a.s.
canım kilondan bahsetmişsin... boyun kaç... şimdi çalışıyor musun ??
nact... canım sporumuz ne durum da ??:))

Hoşbuldum canım. Boyun 1.60. Çalışıyorum. Şu an işteyim, işten bunaldıkça fırsat bulduğumda girip bakıyorum. Bu hafta hiç spor yapmadım. Spor salonuna aboneliğim var. Ama en iyisi dışarıda yürümek. Ben en çok böyle zayıfladığımı farkettim. Ama bu aralar havalar soğuk olduğu için zor. O yüzden yarından itibaren haftada en az 3 gün spor salonuna gidip hafif bir spor yapmayı düşünüyorum. Yürüyüş, yavaş koşma, hem kolları hem bacakları çalıştıran alet varya ondan vs. Bakalım, inşallah.

taylor ne kadarda güzel ifade etmişsin kendini... aslında hepimizin yemek için bi bahanesi var...
bi konuda sana katılıyorum evde yemek hazırlamaya üşendiğim zaman bende hazır şeylere pratik ekmek arasına makarnaya yönelebiliyorum
şimdilik bahane kalmadı sende önceden bu şekilde hazırlık yap faydasını göreceksin

Çok iyi fikir. Çok sağol dosba. Kesin yapmam lazım bunu. Aslında salatayı çok severim. Biri yapsa getirse seve seve yerim. Ama yıkamak vs. çok üşeniyorum. Ben de bugün veya en geç yarın malzeme alıp böyle yapacağım.

Sporda ilk adımı atmak zor oluyor. Dışarıda yapacaksam dışarı çıkana kadar. Salonda yapacaksam salonun kapısından girene kadar zorlanıyorum. Yoksa ilk adımdan sonra severek yapıyorum. Onu da burada motive olarak aşacağım inşallah. Spor olarak öyle ağır birşey değil yürüyüş bile kabulüm olduğum için başarabilirim diye düşünüyorum.

taylor hoşgeldin umarım istediğin kiloya ulaşırsın bakın ne güzel imkanlarınız var spor salonu gibi diyetisyen gibi diyete uygun beslenme gibi bende bunların hiçbiri yok kenime ayrı yemek yapma seçeneğim bile yok ben kaynanamlarla oturuyorum ve evdehrkese aynı yemek yapılır imkanların kısıllığından egzersizimi bile gece yapıyorum odama gectikten sonra

elinizdeki imkanları değerlendirin ve zayıflayınopuyorumnanaktan

taylor hoşgeldin umarım istediğin kiloya ulaşırsın bakın ne güzel imkanlarınız var spor salonu gibi diyetisyen gibi diyete uygun beslenme gibi bende bunların hiçbiri yok kenime ayrı yemek yapma seçeneğim bile yok ben kaynanamlarla oturuyorum ve evdehrkese aynı yemek yapılır imkanların kısıllığından egzersizimi bile gece yapıyorum odama gectikten sonra

şartların zormuş canım... ama önemli olan zoru başarmak...
bahar geldiğinde bebişini alır yürüyüşe çıkarsın... yeterki isteyelim
aslında hepimizin bahaneleri var...ama önce beynimizi inandıralım sonra bütün zorlukların üstesinden geliriz

merhaba herkese...yaaa bu sıralar cok fazla katılamıyorum kızımın dogum günü telası var...genelde diğer topiklere dogum günü ile ilgili yazıp cıkıyorum...
ama söyle bi çzetleyim hafta sonu ara verdim 1 günlük sonra yine devam ve iyi gidiyor.sabah peynir yumurta zeytin öğlen yogurt ve tavuk ciğeri yedim okadar.sanırım 1,5 haftadır 3 kilo verdim..
yaza kadar devam.kızım kalktı görüşürüz hoscakalın zayıf ve ac kalın.

Kızlar, gittim, geldim. Umarım kanlanmışımdır. Az önce bir arkadaşımız geldi. Çok severiz. Bu arkadaşla eşim vesilesi ile tanıştım, eskiden birlikte çalışmışlardı. Bize geldi çünkü evi soğuk ve böbrek taşı döküyor. Cumadan beri 4 kilo vermiş. Benimle dalga geçiyor. Ben 4 günde bak kaç kilo verdim diyor :))) Diyetini yazayım sadece su!! Tabi, bu işin şakası. Arkadaş acıdan yemek yiyememiş, midedekileri de çıkarmış. Böyle de kilo vermek istemem

Yaşasınnnn! Zayıflamaya dair içim umutla doldu.

Uzun süreli bir stres (yüksek lisans) sonucu birkaç yılda 30 kilo alıp 55'ten 85'e çıktım. Diyet ve orta derecede sporla 2.5 ayda 10 kilo verdim. Amacım 55'e inmek. Boyum 1.60, 55 kg. iyi oluyor. Ama 55'te kalabilmek için aslında 53-54 olsam daha iyi olur. O yüzden asıl hedefim 53. yani aslında 22 kilo vermeyi hedefliyorum.

Benim tek sorunum stres. Küçükken aile hayatımızda en mutlu anlarımız hep yemekle alakalı olanlardı (doğum günü pastası, piknik, kutlama için özel yemek, düğün yemeği vs). Sanırım bu yüzden mutluluğu yemek yemekle özdeşleştiriyorum. Bir kitap okumuştum "Tek Şişman Beyniniz" diye. O kitapta da bunun sık yapılan bir hata olduğu yazıyordu.

Sağlıklı beslenme, spor vs. hakında bir sürü kitap/makale okudum, araştırma yaptım, diyetisyene gittim, spor salonuna yazıldım. Teorik bilgimin iyi olduğunu düşünüyorum. Ama pratiğe dökmekte zorlanıyorum. Herşey yolundaysa, hayatımda hiç stres yoksa, bir tek zayıflamaya odaklanıyorsa sorun yok, haftada 2 kilo bile veririm. Ama stres olunca yiyiyorum.

Ben birşey daha farkettim. Yiyeceğim yemek önceden pişirildiyse, hazırsa, sorun yok. Ama hazırda sağlıklı birşeyler yoksa, kendimi kaybedip sağlıksız şeyler yiyebiliyorum. Bir de evde sağlıksız şeyler bulunmaması gerekiyor. Varsa acıktığımda hemen yiyiyorum. Yani benim zayıflamamda 3-4 şey çok etkili:

1- Stres,
2- Hazırda yemek bulundurmak,
3- Sağlıksız yiyecekleri evde bulundurmamak.
4- Eğer sağlıksız birşey önüme gelirse yiyorum, o yüzden böyle bir yere gideceksem önce sağlıklı birşeyler yiyip öyle gitmem gerekiyor.

Şu an tekrar diyetisyene başladım. Aç kalmayacağım bir liste veriyor. Hele bu hafta yeni başladım diye bol verdi. Vücudum alışmasın diye her hafta listeyi değiştiriyor. Ama sadece son 3 gündür uygulayabildim. Yarın yine randevum var. İnşallah vermişimdir. Geçen hafta gittiğimde 75 kg idim. Diyetisyenim her gün 30 dk. yürümem gerektiğini söyledi. Ama bu hafta hiç yürümedim. Yarından itibaren yürüyüşe de başlayacağım.

Hoşgeldin Taylor'cım. Ben de senin gibi 1,60 ım. Hedefim 55 e düşmek. Benim kilo maceram evlenmemle başladı. Geçen yıl 70 e çıktım. Diyetisten kontrolü ile 10 kilo verdim. Şimdi de 61 ile kilo vermeye çabalıyorum. Diyetisyenle başarı sağlayacağına eminim. Madem spor salonu üyeliğin var, değerlendirme imkanın varsa en azından koşu bandına çık, Ben de 2 ay önce spor salonuna yazıldım ama sadece 3 hafta gidebildim. Benim sorunum da salonun evime yakın olmayışıydı. Umarım evdeki eliiptik bisiklete bir an önce başlarım.
Eğer evde yemek için malzeme yoksa ben de direk abur cuburlara yöneliyorum.
Kendini tanıyorsun, zayıf noktalarını biliyorsun, bu seniin en büyük avantajın. Bol şans canım.

Dosbikim, ben dün bisiklete binmedim, binemedim. Mazaretim eve gelen gidenin çok olmasıydı.

Che'cim, şartların zormuş ama azmin elinden hiç bi şey kurtulmaz. Bence sen bu duruma rağmen çok güzel kilo vereceksin canım:) Spor bile yapıyorsun, tebrik ediyorum.

merhaba herkese...yaaa bu sıralar cok fazla katılamıyorum kızımın dogum günü telası var...genelde diğer topiklere dogum günü ile ilgili yazıp cıkıyorum...
ama söyle bi çzetleyim hafta sonu ara verdim 1 günlük sonra yine devam ve iyi gidiyor.sabah peynir yumurta zeytin öğlen yogurt ve tavuk ciğeri yedim okadar.sanırım 1,5 haftadır 3 kilo verdim..
yaza kadar devam.kızım kalktı görüşürüz hoscakalın zayıf ve ac kalın.

Kızının doğum günü ne zaman canım? Çok güzel kilo vermişsin ama dikkatli ol, sonraki haftalar bu kadar hızlı kkilo veremeyebilirsin, moralini bozma.

durucum çok güzel vermişsin tebrikler...
nachtigall canım inş. kan olmuştur ... 10 kilodan sonra durman çok normal... ve daha fazla gayret gerektirdiğini biliyorum ... bende sün yürüyüşe çıktım ama hatamı anlayıp hemen geri döndüm
bugün temizlikle geçti günüm... akşamda çıkabilir miyim bilmiyorum
arkadaşına geçmiş olsun canım böbrek taşına çok zor derler :((
akşam yemeğine çorba yapmam lazım şimdilik kaçayım

Back