Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

dosbacım saldık kendimizi anacım saldık,toparlanmamız gerekiyor bir an önce.

canım sorma nasıl saldım ... hala tartıda 1 kg fazlam var (
kebabını ye şekerim aylardan beri yemiyorsan kıtlık msjı veriyorsun beynine...
önemli olan tatlıdan uzak kalabilmek (

kızlar salmayın kendinizi lütfen
ben 1 kase mercimek çorbası az yeşil salata
ve yarım kase aşure yedim

melisciğim çokkkkk teşekkküüürrrr ederimmmm

selam arkadaşlar doktordan yeni geldim tahlillerde tiroidime de baktırmıştı tiroidim yavaşlamış doktora sordum ilk bakıldığında bende hipertiroidi çıkmıştı nasıl hipotiroide döndü anlayamadım dedim o da açıklamasını yaptı işte sordu halsizlik uyuşma kabızlık kilo artışı saç dökülmesi falan varmı diye bende zaten biliyosunuz saç dökülmesi için gitmiştim söyledim sadece saç dökülmesi sorunum var ayrıca biraz yemeği fazla kaçırsam tartıya hemen yansıyo dedim daha önceden kullandığım hormon ilaçlarını da söyledim tabi o zaman ilaç için erken şubatta tekrar bakalım şikayetin devam ederse ilaç yazarız dedi b12 vitaminim de düşük olduğu için iğne yazdı 10 gün boyunca hergün vurulucam 1 ay sonrada tekrar tahlil yaptırıcam duruma göre haftada bir veya ayda bir şeklinde devam edecekmiş yalnız bu iğneler iştah açar dikkat et dedi bi de tiroidde yavaş çalışıyo artık hayatta kaçamak falan yapamam kızlar yoksa bu gidişle 100 kilo olucam mafoldumben

Canlarım,
Okuldan geldim, şimdi temizlik yapıyorum. Taksit..taksit.. Üşeniyorum da. Öğle yemeğimi okulda yedim. Tavuk dürüm. Çünkü annem gittiğinden beri bir mutfak düzeni oluşturamadım. Evde yemek yoktu, gelip uğraşmak istemedim. Dün akşam günümü planlamıştım, temizlik, alışveriş vs. Bu sabah planım biraz şaştı. Sabahtan Kadıköy'e toplantıya gidecekmişim. Müdür dedi. Eve geç gelme ihtimalime karşı bugün tüm işler yığıldı. Alışveriş yapacaktım yarına. Yılbaşı vesilesi ile iki arkadaşımız gelecekti. Ben de bir italyan usulü makarna yapacaktım. Şimdi 2-3 kişi daha gelecekmiş. Ben bu kadar kişiye ne yaparım, nasıl doyururum. Bir tek yarınım var. Ne yapayım? Eşim internetten bakmış, hindi. Hiç de sevmem. Yanında bi şey daha yapılması gerekir mi? Öyle protokol kişiler yok.

Canım, yedim valla simidimi. Ama çok komik oldu.Üç tenefüste anca bitti. Aralar kısa da bizde :)

Bugün ve yarınımız son. Şaka maka hayat akıp gidiyor. Biz yeni bir yılı kutlarken ömrümüzden yıllar akıyor.
Artık 2010 da kilo meselemizi çözelim. Güzellikler, sevgi ve mutluluk dolu bir 2010 yaşayalım :))) Hayatımızın her anını dolu dolu yaşayalım ki geriye dönüp baktığımızda yüzümüzde huzurlu bir tebessüm oluşsun.

Şimdiden iyi yıllar Kallistecim:)

Canım, moralin neden bozuktu? Bozma moralinilmaz:
Sanırım pidede bir sorun olmaz. Afiyet olsun.
Canım, hamsi kızartılınca yağı oluyor ya, belki bağırsaklarını rahatsız eden odur.

ara 1 portakal
ayy çok acıkıyorum ben yaa
tamamen düzenim bozuldu

Benim de düzenim alt üst dosbikim. Bugün kararlıyım, temizlikten sonra buzluktan fasülye çıkarıp pişireceğim. Akşam onu yiyeceğim ve ayran olacak. Düzensizliğe artık bir nokta koysak iyi olacak :)

günaydın adcım. Hafif karışmış yemek. Neyse, iki baklava büyük bir felaket yaratmaz. Sanırım, kebaptan da bir şey olmaz. Akşam da hafif gidersen telafi olur herhalde.

Kızlar, ben şimdi temizliğe devam :)))
Bi de su içeyim

canım geçmiş olsun bence başka birdoktora git derim sonuçta trioid önemli bir sorun neden ilaç vermemiş ve kilo hroblemi yaşıyorsun yinede sen bilirsin ama başka bir doktora gitmeni tavsiye ediyorum

Baharım, yavaş tiroid kiloya meyilli yapar insanı. Kesinlikle dikkatli olman lazım. Bi de b vitamini iğnesi olacaksın. Ama ben senin başarılı bir koruma programı ile bu dönemi kilo almadan atlatacağına inanıyorum:)
Bozma moralini. Her işin başı sağlık. Sen sadece kilo almamaya çalış. Tedavi olduğunda kilo vermeye başlarsın.

nact.canım geçen gün çok güzel bir tarif vardı
hindiyi haşladılar biraz uzun sürüyor sonra içine iç pilav yaptılar onu fırına attılar üzerinede terayağı ve balı karıştırım eliyle yağladı tereyağsı boldu enson inerkende portakal suyundan sos yaptı onu görmedim bulursun ama tarifini onu döktü bu 5 yıldızlı bir otelin aşçısı yılbaşı gecesi için yapmıştı

ama zahmetli olursa ve anladığım kadarıyla yemeğe geleceklerse
pratik ve kolay bişeyler yap mesela köfte yapabilirsin hasan paşa kadınbudu yanına patates kızartması yada pilav çorba salata bide kabak tatlısı yap tam lezzetli olur hımmm canım çekti vallahi ama sitersen yardıma geleyim canım

Gel valla melzeyitim yanıma :))))))) nasıl güzel olurdu :)))) Önerdiğin menü çok güzel. Kadınbudu köfte olabilir (yapması dah kolay gibi) :))) patates kızartması da süper. (dondurulmuş patates alırım) Çünkü yarın eve kaçta geleceğim belli değil. Kabak tatlısını nasıl yaparım ben?fisfisfis

canım hazır dooğranmış kapaaklar varya onlardan al ama sert kısımlarını alki lezzetli olsun onlar böyle yeşil gibi oluyor soyulan kabuktan kalan kısımları onları servis için kare kare doğra minik minik yaniçokta minik olmasın kararını sen ver şeklinin istersen öylede kalır sonra onları geceden istediğin kadar şekerle üzerini kapatsın şeker ertesi güne kadar beklet yada sabahtan yap akşama kadar beklesin kısık ateşe koy 1 bardak su koy üzerine ve pişsin yumuşadığıında anlarsın zaten eşin gelirken alsın kabakları akşamdan şekerle yarın gelincede pişirirsin
ister sen 5 dakikada fırınla piştikten sonra üzerinede ceviz hımmm çok güzel oldu ama ben bu tatlıyı sevmem sadece görüntüsünü ve şerbetini severim

dondurulmuş patetes kendi soyduğumuz patatesten daha lezzetli oluyor o yüzden genelde ben dondurulmuş alıyorum bende bugün dolapta pirincim varsa köftey yapayım canım çekti

merhaba kizlar..dün aksam zor tuttum kendimi
corbami ve yemegimi yedim... keki ardindan gelen bol meyveyi reddettim bide kuruyemisi...arkadas israr etti ama ben kazandim...benim yerime bol bol esim yedi:))))
bu sabah kötü kalktim esim israrla kendini cok yoruyorsun dikkat et hasta olacaksin vs diyordu hastalik sinyal verdi halsizlik bogazda agri hissi vs vs
zencefil ve limon kabugu cayi ictim
bende simit yedim burda simit bulmak kolay degil dondurucuya kaldrimistim
domates
yumurta
penir
zeytin
miktarlari abartmadim ama esim israrla ye yoksa hasta olacaksin diyor..

biraz evvelde 1 portakal 2 mandalina yedim

öglen yemek yok suan hazirliyorum biryandan
aksam yemegi olur artik..

bel geldiiim yimağımı yidim kızlar ne yedim hemen yazıyorum
öğle yemeğinde kebap yicem dedim ya yok onu yemedim onun yerine tavuklu pide söyledim ama yarısını yemedim aslında %40 ını yemedim dese daha doğru olur. fazla geldi aslında ısrar etsem yerdim çünkü gözüm aç. ama yemedim. arkadaşım hamile, kalanların hepsini paketletti. yerim ben bunları diye :)) neyse birazdan çıkacağım bugün akşam güzel bir duş ve bakımla yarına hazırlanmak istiyorum yarında çok hoş olmak istiyorum. yeni yılı nasıl girersem bütün sene öyle geçer hesabı. inşallah gönül rahatlığıyla girerim yani yıla sanırım önemli olanda o.

Son düzenleme:
kızlaaarrrr biri beni durdursun çok fena yiyorum akşam eşim geç gelecekmiş kalkım bişeyler yedim
doymadım bi daha yedim ( bi de o gelince yemem umarım
baharcım canım geçmiş olsun... neden tiroid için ilaç vermedi ??benim ki çok az sınırı geçmişti ilaç verdi kullandım ve gittiğimde zayıflayabildin mi dedi?? bende 6 kilo verdim demiştim tabii şimdi 3.5 kilo geri aldım ama (
hala ilaca deva ediyorum... 2 ay daha kullanacakmışım
istersen doktorumun adresini verebilirim yada balgatta sadece tiroid için bi hastane var ssk-bag-kur bakıyorlar... malum kanun çıkarsa fark alacaklar istersen yakın bi zamanda sonuçlarını al gel bi de burda baksınlar... adres istersen özelden yazarım

afiyet olsun canım iradene hayran kaldım

melzeyit canım menüne bayıldım :)) ben kabak tatlısını severim
nach... canım kolay gelsin..
scapula canım sanırım doktorsun sen daha iyi bilirsin ama portakal suyunu ve ıhlamurunu ihmal etme canım

yine yrucu bir gün geçirdim,ilk önce ne yediğimi yazayım;
sabah: 2 normal dilim börek yanında şekersiz bitki çayı
öğlen: kurabiye aldım pastaneden tatlı tuzlu birde ay çöreği,spor salonunda hocalarla birlikte yedik yanında şekersiz çay ile(az yedim tatlı krizimi bastırsın diye)
akşam: hala yemedim (
bugün spor hocamız bize komando dansı yaptırdı suyumuz çıktı,sağ iç bacağımda çekme olduğu için hoca diğer arkadaşlarıda durdurdu(yoksa herkezin suyu çıkmıştı,bana dua etsinle:)) ) neyseki geçti,ama dünden kalma bir yorgunluk var üzerimde,duş almaya bile üşeniyorum şuan ama yinede kalkayım...hheee bide spor salonunun sahibi ayşen ablamız bize hediye almış (kırmızı donkaydirigubbakcemile3) çok hoş bir süpriz oldu :)))
dosbacım bi sen varsın topikte,nasılsın?

canım geçmiş olsun bence başka birdoktora git derim sonuçta trioid önemli bir sorun neden ilaç vermemiş ve kilo hroblemi yaşıyorsun yinede sen bilirsin ama başka bir doktora gitmeni tavsiye ediyorum

teşekkür ederim canım biliyosunuz yazın çıkmıştı bu tiroid problemi guatr için gitmiştim endokrinolojiye ultrasonda baktılar nodüllere küçük olduğu için ilaca gerek duymadılar doktorum şikayetlerimi sordu bende saç dökülmesi ve kiloyu söyledim halsizlik yorgunluk uyuşma kabızlaık vs varmı diye sordu öyle şikayetlerim çok sık olmuyo nadiren o yüzden b12 iğnelerim bittiğinde zaten tekrar tahlile gidicem bir daha bakarız tiroidine eğer şikayetlerin de devam ederse ilaca başlarız dedi ama bir doktora daha gitmeyi bende düşünüyorum zaten hiç bi zaman tek bi yerin söylediğine güvenemiyorum

bakalım canım sıkı diyete başlıyorum 1 ocakta sadece haftada bir defa tartılıcam kontrollü bir şekilde gidicem ve kaçamaksız bir diyet olacak bu defa sonuçta sağlığım da söz konusu umarım kısa sürede hallolur daha kadın doktoruna da gitmem lazım diğer hormonlarıma baktırmak için

canım sen yine de hastanenin ve doktorunun adını yazarsan memnun olurum aklımda bulunsun belki ordaki hastaneye giderim belli olmaz bir süre ilaçsız kilo verebiliyor muyum diye bakmak istiyorum zaten şubatta tekrar tahlil yaptırıcam bu arada kullandığın ilaçların bi yan etkisi falan oluyor muymuş canım doktorun bu konuda bilgi vermiştir sanırım?

melankoli canım şu börek ve kurabiye işini biraz atlatsan inan süper kilo vereceksin
bu arada bende krizdeyim canım kendime engel olamıyorum

baharcım yan etkisi kıllanma yaması diye biliyorum ama şükür bende şimdilik bişey yok
zayıflamam da yardımcı oldu
özelden doktorumun adını gönderiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…