günaydıııııınnnnn a.s.
nasılsınız kızlar nact... den başka uğrayan olmamış
benim moralim çok bozuk( tuzlu bişey yemedim tuşu da yemedim ama 1 kg fazla çıkıyom
acaba neden şiştim.... tıpkı eski kortizonlu günlerimdeki gibi... bel çevrem şişti( moralim çok bozuk ... kilo olmasından korkuyorum
meraklı dosbam benim. Şeniz canım mail adresimi yazmıştım eklersin diye, açtığımda topikte kimler yazdıysa onlara mailimi verdim,zaten sen ve genciza vardınız sonrada işim çıkınca yarım kaldı diğer kızlarada yazamadım,en son sana yazdım diye hatırlıyordum demek sana da yazmamışım,bugün elimdeki işleri bitirince tekrar yazarım hayatım.melzeyit bak canım hatırlamış :))güle güle kullan
adcım senden özel msj almadım canım 1 tane msj gelmiş o da nact...den ...
şimdi merak ettim acaba ne demiştin( ayy şimdi sabaha kadar sen uğramazsın da :))
baharcım inş. güzel haberler alırsın canım
harbiden melzeyitim ne çok toplantı oluyor maşallah. oyalanacak bişeyler var ne güzel.kızlar akşam kadın toplantılarının devamı var aman ya gitmek istemiyorum artık kusacam ya
ah nacevet fotoğraf benim hobim ama param uzman bişey almaya gücüm yeetmiyoreskiler bilir ev kredisi ödüyorumm ama umarım bunlarlada iyi bişeyler çıkar geri götürdüm belki iad ederi diye çocuk abla bunlar seni asla mutlu etmez sen profesyonel bakıyosun fotoğrafa dedi düşündüm haklı çocuk ama ne yapalım tekrar acemiliği yaşayacam
ben bilmiyorum hayatım ama zaten dosbacım da cevaplamış.Kızlar, bir sorum var: soğuk algınlığına iyi geliyor diye tavuksuyu çorba yaptım. Kalorisi nedir? 3 kase içtim. Yağlı tabi. Yani, ayvayı yedim mi?
canım benim sende artık bizdensin,paylaşımın sıklaştıkça dahada adapte olacaksındır. bu arada bakım falan süper yani. olmadan olmuyor herşeyden önce insana kadın olduğunu hatırlatıyor o kadar tempo içinde yani benim için öyle oluyor. oooh diyorum çok rahatlıyorum gerçekten. canım normalde siyah saçlımısın yoksa renkmi değiştirdin.iyi aksamlar kizlar....
kendimi aranizda biraz yabanci gibi hissediyorum ee nede olsa sizin bi gecmisiniz var,bu benden kaynakli biliyorum,gecer sanirim zamanla..
bugün kizimi asiya götürdüm okadar alisveris sohbetine dayanamadim bende kremler filan aldim..bi ton para verdim umarim bosa gitmez,sac boyalarina bakiyordum bitkisel kina yaziyordu bu seferde kina deneyim dedim siyah kina aldim..suan kafamda...eve gelirken düsünüyodum söyle biraz vaktim olsada aldiklarimi denesem..esim ben gelirgelmez okula ders calismaya gitti hala okulda kizimda asidan sonra gündüz uyumadi simdi uyuyor..bende kendimi bakima cektim maskeler göz alti kremleri vs vs..
kendimi oyaliyorum bugün extra bisey yemeyim artik..
vücut alışasıya kadar sıkıntı olabilir ama bol vitamin ve su iyi gelir hayatım.bu ara birde gerip bir baş dönmesi yaşıyorum,sanırım kilo verdiğim iin oluyo(
canım sanada günaydın,iyi olmana sevindim, afiyet olsunCanlarım günaydın,
Gece gene uyandım. Herhalde gündüz uyuduğum için böyle oldu. Boğazım da düne göre daha iyi. Kahvaltı yapıyorum. Standart. 2 dilim ekmek arası peynir, kahve + yumurta
Gününüz az yemek ve neşeyle geçsin:))
günaydıııııınnnnn a.s.
benim moralim çok bozuk( tuzlu bişey yemedim tuşu da yemedim ama 1 kg fazla çıkıyom
acaba neden şiştim.... tıpkı eski kortizonlu günlerimdeki gibi... bel çevrem şişti( moralim çok bozuk ... kilo olmasından korkuyorum
nasılsınız kızlar benim öksürüğüm arttı öksürüp duruyorum şuruba başladım o yüzden onun dışında iyiyim çok şükür hala tartılmadım tartımın pilini alamadım dün hastane çevresinde onun pilini bulabileceğim tarz bi yer yoktu bi ara dışarı çıkıcam onun için ama hava soğuk hiç gözüm almıyo tahlil sonuçları için yarın tekrar hastaneye gidicem dönüşte bi yerlere daha bakarım artık yeni yıla da tombik olarak giriyorum ya ne diim kendimeklava:
bu arada bendende herkese günaydın. iyi olun emi hatunlar stres bize yaramıyor yoksa aslında ete- buta bakarak yaradığı görülür çünkü yediriyor yedirdikçe kilo aldırıyor demekki neymiş stres bize yarıyormuş. yanılmışım :umursamaz: kaydirigubbakcemile
dün yediklerimi yazıyorum ,
sabah 5 ad grissini 2 bardak çay.
öğlen 2 ad baget,1porsiyon salata,1 kepçe çorba
akşam; 3-4 kaşık çorba1 tabak taze fasulye,3 küçük kare börek
şu börek işi olmasa iyiydi ama malesef dayanamadım çok lezzetliydi. kayınvalide yapmış getirmiş.
yemekten sonra oğlumu yıkadım sonra yatakta o zıplarken ben uyuyakalmışım sabaha kadar devam. hala doyamadım ama kaç gündür dinlenmedim. pazar günüde ne sıkıntı varsa 1.30 da yattım,film izledim sinir oluyorum lüzumsuz aktivitelerime.neyse bugün ne yedim.
kahvaltı yok,yarım paket hanımeli bisküvi 3 bardak çay içtim
öğle yemeğine henüz gitmedim. ama 100/100 çorba ve salata yiceğim emin olabilirsiniz.
hatta akşamıda yazıyorum
1 tabak taze fasulye yicem ve gün boyu 3 fincan yeşil çay içerim. ha birde 1 ad piko yerim sanırım.
bhrcım benim de rel dönemim yaklaştı sanırım ondan böyle şiştim yoksa aşurenin hiç etkisi olmad
şaka bi tarafa aşureyi hep öğle yemeği niyetine yedim başka bişey yemedim ama hemen farkettirdi(
adcım müsait olduğunda mesajını bekliyorum
canım çok şiştim ya
bu arada bendende herkese günaydın. iyi olun emi hatunlar stres bize yaramıyor yoksa aslında ete- buta bakarak yaradığı görülür çünkü yediriyor yedirdikçe kilo aldırıyor demekki neymiş stres bize yarıyormuş. yanılmışım :umursamaz: kaydirigubbakcemile
şu börek işi olmasa iyiydi ama malesef dayanamadım çok lezzetliydi. kayınvalide yapmış getirmiş.
yemekten sonra oğlumu yıkadım sonra yatakta o zıplarken ben uyuyakalmışım sabaha kadar devam. hala doyamadım ama kaç gündür dinlenmedim. pazar günüde ne sıkıntı varsa 1.30 da yattım,film izledim sinir oluyorum lüzumsuz aktivitelerime.neyse bugün ne yedim.
öğle yemeğine henüz gitmedim. ama 100/100 çorba ve salata yiceğim emin olabilirsiniz.
hatta akşamıda yazıyorum
1 tabak taze fasulye yicem ve gün boyu 3 fincan yeşil çay içerim. ha birde 1 ad piko yerim sanırım.
bhr cım geçmiş olsun hayatım,moral bozuldukça salıyoruz kendimizi hayatım o yüzden lütfen sende bırakma artık kendini, alıcazda vericezde,dikkat edersek veririz etmezsek alırızz,bu iş böyle. :teselli:
Nasıl sağlıklı bir seçim yaparım?
Günlük hayatta en sık tükettiğimiz yiyecekler ve değişim miktarları hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda var. Böylece neyi yediğinizde diğerlerinin yerine geçeceğini öğrenmiş olacaksınız ve seçimlerinizi doğru yaparak daha dikkatli tüketeceksiniz.
- 1 dilim kek yediğinizde İçinde yaklaşık 1.5 dilim kadar ekmek, 2 tatlı kaşığı kadar sıvıyağ, 1 elmadaki kadar şeker vardır.
- 1 kase sütlü tatlı yediğinizde 1 bardak süt, 1 dilim ekmek, 1 meyve yemiş olursunuz böylece hiç yağ almadan, kalsiyum ve protein yönünden uygun bir seçim yapmış olursunuz.
- 1 poğaça yediğinizde 1-2 dilim ekmek 2 tatlı kaşığı sıvıyağ ile sadece un ve yağ yemiş olursunuz. Bunun yerine 2 dilim kepek ekmek ve peynir ile yapılan bir sandviç yerseniz içerdiği protein, kalsiyum ve lif ile daha sağlıklı ve yağ içermeyen bir seçim yapmış olursunuz.
Sütlaç (1 kase) = 1 bardak süt + 1 dilim ekmek + 1 meyve
Muhallebi ( 1 kase) = 1 bardak süt + 1 dilim ekmek + 1 meyve
Kısır ( 2 yemek kaşığı) = 1 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
İçli köfte (1 adet) = 1 köfte kadar et + 1 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
Kadınbudu köfte ( 1 adet) = 1 köfte kadar et 1/2 dilim ekmek + 2 tatlı kaşığı yağ
Mercimek Köftesi ( 2 adet) = 1 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
Patates salatası ( 2 yemek kaşığı) = 1 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
Mantı ( 2 küçük kepçe) = 1 köfte kadar et + 2 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
Kıymalı pide (1 adet) = 4 dilim ekmek + 2 köfte kadar et + 1 tatlı kaşığı yağ
Haburger ( 1adet) = 2 dilim ekmek + 2 köfte kadar et
buyrun arkadaşlar işinize yararmı
saolasin canim ben siyah sacliyim beyazlar artti gibime geldi,boya yapmaktan iyidir dedim bu sefer kina denedim..canım benim sende artık bizdensin,paylaşımın sıklaştıkça dahada adapte olacaksındır. bu arada bakım falan süper yani. olmadan olmuyor herşeyden önce insana kadın olduğunu hatırlatıyor o kadar tempo içinde yani benim için öyle oluyor. oooh diyorum çok rahatlıyorum gerçekten. canım normalde siyah saçlımısın yoksa renkmi değiştirdin.
bu arada yediklerin ölçülü gibi geldi bu hafta sende listedesin bildiğim kadarıyla,bildirimler perşembe sabahtan yapılacakmış.
moral bozuklugunda kortizon artar stres yapma canim.insaallah korktugun gibi degildir..pirinc lapasi iyi ödem söküyo..tavsiye ederim..günaydıııııınnnnn a.s.
bhrcım benim de rel dönemim yaklaştı sanırım ondan böyle şiştim yoksa aşurenin hiç etkisi olmad
şaka bi tarafa aşureyi hep öğle yemeği niyetine yedim başka bişey yemedim ama hemen farkettirdi(
adcım müsait olduğunda mesajını bekliyorum
canım çok şiştim ya
günaydıııııınnnnn a.s.
nasılsınız kızlar benim öksürüğüm arttı öksürüp duruyorum şuruba başladım o yüzden onun dışında iyiyim çok şükür hala tartılmadım tartımın pilini alamadım dün hastane çevresinde onun pilini bulabileceğim tarz bi yer yoktu bi ara dışarı çıkıcam onun için ama hava soğuk hiç gözüm almıyo tahlil sonuçları için yarın tekrar hastaneye gidicem dönüşte bi yerlere daha bakarım artık yeni yıla da tombik olarak giriyorum ya ne diim kendimeklava:
hatta akşamıda yazıyorum
Nasıl sağlıklı bir seçim yaparım?
Günlük hayatta en sık tükettiğimiz yiyecekler ve değişim miktarları hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda var. Böylece neyi yediğinizde diğerlerinin yerine geçeceğini öğrenmiş olacaksınız ve seçimlerinizi doğru yaparak daha dikkatli tüketeceksiniz.
- 1 dilim kek yediğinizde ıçinde yaklaşık 1.5 dilim kadar ekmek, 2 tatlı kaşığı kadar sıvıyağ, 1 elmadaki kadar şeker vardır.
- 1 kase sütlü tatlı yediğinizde 1 bardak süt, 1 dilim ekmek, 1 meyve yemiş olursunuz böylece hiç yağ almadan, kalsiyum ve protein yönünden uygun bir seçim yapmış olursunuz.
- 1 poğaça yediğinizde 1-2 dilim ekmek 2 tatlı kaşığı sıvıyağ ile sadece un ve yağ yemiş olursunuz. Bunun yerine 2 dilim kepek ekmek ve peynir ile yapılan bir sandviç yerseniz içerdiği protein, kalsiyum ve lif ile daha sağlıklı ve yağ içermeyen bir seçim yapmış olursunuz.
Sütlaç (1 kase) = 1 bardak süt + 1 dilim ekmek + 1 meyve
Muhallebi ( 1 kase) = 1 bardak süt + 1 dilim ekmek + 1 meyve
Kısır ( 2 yemek kaşığı) = 1 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
ıçli köfte (1 adet) = 1 köfte kadar et + 1 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
Kadınbudu köfte ( 1 adet) = 1 köfte kadar et 1/2 dilim ekmek + 2 tatlı kaşığı yağ
Mercimek Köftesi ( 2 adet) = 1 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
Patates salatası ( 2 yemek kaşığı) = 1 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
Mantı ( 2 küçük kepçe) = 1 köfte kadar et + 2 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
Kıymalı pide (1 adet) = 4 dilim ekmek + 2 köfte kadar et + 1 tatlı kaşığı yağ
Haburger ( 1adet) = 2 dilim ekmek + 2 köfte kadar et
buyrun arkadaşlar işinize yararmı
bu sabah ögrencilerimle bulustuk,kahvalti yaptik bohacalar simitler elmali kurabiyler..burda 2 hafta yilbasi tatili tatil yaramiyo devamli davetler..
sabah:
kücük bir elmali kurabiye
yarim simit yarim bohaca
2,3 zeytin
biraz az yagli peynir
öglen bohacanin kalani
hep karbonhidrat oldu yaaaaa
aksamada yemege davetliyiz...söz az yiyecem
baharcım öksürük için tavsiyede bulunabilirim;bikaç yemek kaşığı üzüm pekmezine bir tatlı kaşığı tereyağını erit ve kaynat sıcak sıcak iç bak etkisini göreceksin,ben öyle kurtuldum öksürükten
bugün ne yedim;
sabah: üç çatal peynir 2 ceviz ekmek yemedim
ara birkaç yulaflı bisküvi ve şekersiz çay
öğlen: yrtım kuşbaşı pide ve salata
akşam hala yemedim,spordan biraz önce geldim yaklaşık 1,5 saat spor yaptım
şimdi yemekteyim ve birazdan da misafir var bakalım nolcak ....
baharcım öksürük için tavsiyede bulunabilirim;bikaç yemek kaşığı üzüm pekmezine bir tatlı kaşığı tereyağını erit ve kaynat sıcak sıcak iç bak etkisini göreceksin,ben öyle kurtuldum öksürükten
bugün ne yedim;
sabah: üç çatal peynir 2 ceviz ekmek yemedim
ara birkaç yulaflı bisküvi ve şekersiz çay
öğlen: yrtım kuşbaşı pide ve salata
akşam hala yemedim,spordan biraz önce geldim yaklaşık 1,5 saat spor yaptım
şimdi yemekteyim ve birazdan da misafir var bakalım nolcak ....
Baharım, her işin başı sağlık. Önce sağlığına kavuş, rejim ikinci plan. Öksürüğün için zencefil yiyebilirsin. Bana çok iyi geliyor.
Kızlar, şimdi size günümü anlatayım. Sabah bir seminer vardı, ingilizceci bir arkadaşla gittik, pek faideli değildi. Dersim boşu boşuna kaynamış oldu. Öğlen islim kebabı ve 2 dilim ekmek yedim. Ara öğününü atlayınca çok acıkmıştım. Şimdi de çorba içiyorum. Umarım akşamı böyle kapatırım.
Bilmem siz yapıyor musunuz? Yılbaşında eğer kırmızı iç çamaşırı giyerseniz bütün yıl çok güzel kıyafetler alırsınız diye bir batıl inanç var ama ben her yıl alırım bir tane :)) Bu yıl da kardeşime ve bana aldım. Hani belki alırsak istediğimz kilolara düşeriz ve kendimize istediğimiz kıyafetleri alırız :))))))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?