13 aylık bebek ve öglen uykusu acil yardım..

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.098
4.176
173
Kızlar bebegim 13 aylık
Uyku düzenini şöyle bir anlatayım
Sabah 11de kalkar, öğlen 2-3 gibi yatar 4-5 gibi uyanır gece 11-12 de yatardı. Bu durumu değiştirmek için el attım sabah 7 de uyandırıp öğlen 11 bucuk 12 gibi uyutup en geç 2de uyandırdım.
İlk günler iyiydi akşam 9 gibi yatıyordu sonradan gene bozuldu ve 2 de uyanmasına ragmen 12de zor yatıyordu.
Öğlen uyumasa bile uyutamıyordum.
Bugün ise sabah 11 bucukta uyandı, öğlen uykusuna yatmadı(naptıysam yatıramadım)ve akşam 8de corbasını içirdim uyudu. Az once uyanacak gibi oldu hemen emzirdim.
Uyuyunca da tam uyuyor ses olmazsa sabaha kadar emmek dışında uyanmıyor.
Bu şekilde cok güzel aslında ama öğlen uykusuna yatmayınca büyümez diyorlar.
Nası bi düzen olusturucam yardımm edin kızlar ya.
Sizin bebislerin uyku düzeni nasıl??

Bendeki bebiş uyku nedir bilmeyen modelden :)

Umarim işinize yarar tavsiyeler alırsınız. Ayrıca bin kere maşallah :)

Çok garip bir uyku düzeni var bebeğinizin. Bence düzenlemeniz lazım. 11-11.30 kalkmak için çok geç bir saat ve yattığı saati söylemiyorum bile. Oğlum 12 aylık, sabah 7de kalkar, 9.30-10 gibi uyur, 2 saat sonra kalkar ve kalkış saatine göre 15.30-16.00 civarı tekrar uyur, 1.5-2 saat uyur kalkar. Sonra da 21-21.30-22.00 civarı uyur. Yatttığı saat çok geç mesela ama gündüz uykularını çok uzun tuttuğu için akşam hemen uyuyamıyor. Yoksa uyuma saati 9. 8.30da yukarı odamıza çıkar, hazırlıklarımızı yapardık normalde. Ama artık çok yoruyor öyle hazırlığa falan enerjim kalmıyor. Liste gibi yapacak olursam;
7.00 kalkış
9.30-10.00 uyku
11.30-12.00 kalkış
15.30- 16.00 uyku
17.30-18.00 kalkış
21.30 uyku (ortalama)

Yani ortalama 4 saatte bir falan uyutuyorum. Tavsiye edilen uyku saati akşam 7, ama akşam 7de uyursa sabah 3-4 gibi kalkıyor. Hatta bazen ilk gündüz uykusunu 3 saat uyuyor, 1.5-2 gibi kalkıyor, 20.00a kadar falan bekletiyorum mecbur, yoksa gecenin köründe yatıyor. Bir de uyku saatini değiştirmek istiyorsan pat diye değil, yarım saat öne çeke çeke yapacaksın. Mesela 11.30da uyanıyorsa 11de uyandır, sonraki gün 10.30, sonraki gün 10 şeklinde. Azar azar yaparsan kalıcı olur, pat diye yaparsan anlamsız. :)

Sanki benden bahsetmişsin benim kızım da öyle dün öğlen uykusuna yatmadı sonra 8 de bi uyudu sabaha kadar uyanmadı

Çocuğun uyku saatleri kadar, 24 saat içinde uyuduğu miktar da önemli. İnternetten yaşa göre uyku tablosuna bakabilirsiniz.

Çok garip bir uyku düzeni var bebeğinizin. Bence düzenlemeniz lazım. 11-11.30 kalkmak için çok geç bir saat ve yattığı saati söylemiyorum bile. Oğlum 12 aylık, sabah 7de kalkar, 9.30-10 gibi uyur, 2 saat sonra kalkar ve kalkış saatine göre 15.30-16.00 civarı tekrar uyur, 1.5-2 saat uyur kalkar. Sonra da 21-21.30-22.00 civarı uyur. Yatttığı saat çok geç mesela ama gündüz uykularını çok uzun tuttuğu için akşam hemen uyuyamıyor. Yoksa uyuma saati 9. 8.30da yukarı odamıza çıkar, hazırlıklarımızı yapardık normalde. Ama artık çok yoruyor öyle hazırlığa falan enerjim kalmıyor. Liste gibi yapacak olursam;
7.00 kalkış
9.30-10.00 uyku
11.30-12.00 kalkış
15.30- 16.00 uyku
17.30-18.00 kalkış
21.30 uyku (ortalama)

Yani ortalama 4 saatte bir falan uyutuyorum. Tavsiye edilen uyku saati akşam 7, ama akşam 7de uyursa sabah 3-4 gibi kalkıyor. Hatta bazen ilk gündüz uykusunu 3 saat uyuyor, 1.5-2 gibi kalkıyor, 20.00a kadar falan bekletiyorum mecbur, yoksa gecenin köründe yatıyor. Bir de uyku saatini değiştirmek istiyorsan pat diye değil, yarım saat öne çeke çeke yapacaksın. Mesela 11.30da uyanıyorsa 11de uyandır, sonraki gün 10.30, sonraki gün 10 şeklinde. Azar azar yaparsan kalıcı olur, pat diye yaparsan anlamsız. :)
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Şu son 2-3 gündür uykumuz şöyle ;
Sabah 6-7 gibi uyanıyo, 8 bucuk 9 gibi yatıyor 10 bucuk-11bucuk(hergün değişiyor en gec 12 buluyor) uyanıyor.
Birdaha uyumak istemiyor oyun felan oynatıyorum yoruyorum akşam 7 buçukta yatıyor maşallah ses vs olmassa sabaha kadar sadece emmek için uyanıyor.
Gece uykuyu iyi aldığı için öğlen uykusu yatmıyor ama geçen komşum yarım saatte olsa yatır yoksa büyümez dedi kafam karıştı . Ama öğlen uykusundan 2de bile uyansa akşam yatmıyor bizim ki en erken 11 de yatıyor.
Bu şekilde nasıl sizce

Sanki benden bahsetmişsin benim kızım da öyle dün öğlen uykusuna yatmadı sonra 8 de bi uyudu sabaha kadar uyanmadı
Aslında iyi oluyor değil mi:) valla 3 gündür dinlendiğimi hissediyorum. Tabi zorlamıyorum kızımı uyusun yada uyumasın diye kendi nasıl isterse o şekilde uyuyor

Aslında iyi oluyor değil mi:) valla 3 gündür dinlendiğimi hissediyorum. Tabi zorlamıyorum kızımı uyusun yada uyumasın diye kendi nasıl isterse o şekilde uyuyor

Zorlamamak en iyisi aslında da ben bazen zorluyorum çünkü uykusuzluktan kırılıyor oluyor. 10-11 aylıkken oğlum uyandıktan 4 saat sonra falan uyuyordu, deneyebilirsiniz siz de. Akşamları çok fazla uyanık kalıyormuş, çok zorlar sizi ya... Benim dana akşam 7de yatarsa gece 4te falan kalkıp uyumuyor sonra. O yüzden ikinci gündüz uykusunu uyumazsa 8.30 civarına kadar bekletmeye çalışıyorum ben. Gündüz güzel uyursa eğer gece de gündüz uyuyorlar çünkü. Uykusuz ve yorgun olurlarsa gece uykularının da kalitesi düşüyor.

Uyku konusunda cok muzdariptim. Cok arastirdim. Uyku egitimi vermeye calistim. Sonuc su ki uyumayinca buyume acisindan birsey kacirmiyormus doktora sordum. Uyumasi gereken sureyi bir sekilde telafi eder merak etmeyin dedi.

Uyanik kalabilecegi sureyi asinca ve uyutmazsam 8 saate kadar uyanik kaliyor ama eldeki mutsuz bir bebek oluyor.

Bir de uyku icin israr etme suresini cok uzatmayin dedi doktorumuz.

Back
X