Aslında aileden de kaynaklanıyor olabilir mesela eşinizin sakal bıyık bırakmasına karışırmısınız yada eşiniz kendisi sevmeyip bırakmıyor mu? Erkek çocuklar babayı taklit etmeyi sever..Bu yüzden çevrede eklenince fazla takabilir..Selam hanımlar. Sorunlar bitmez ama şuan en güncel sorunumuz bu. Büyük oğlum 13 yaşının içinde. Son 5-6 aydır bıyıkları gittikçe koyulaştı. İki ay kadar önce kuaför, babasına sormadan makinaya vurmuş bıyıklarını. Görünce tepki gösterdim. Eşime de kızdım. Tartıştık bayağı. Yemin billah etmiş çıkmayacak diye. Ama ben inanmadım tabii. Olan oldu diyerek kapattık konuyu. İki hafta sonra bıyıklar tekrar çıktı doğal olarak. Hatta eskiye göre biraz daha belirgin çıktı.
Sorun şu ki oğlum bıyıkları kafaya takıyor. Kendisi sarışın. Ama bıyıklar koyu. Böyle olunca daha çok dikkat çekiyor. Arkadaşları dalga geçiyormuş bazen. Çevredeki düşüncesiz insanlardan "Bıyıkları çıkmış" lafını duyunca çok üzülüyor, farkediyorum.
Kesinlikle istemiyor bıyıkları. Ne yapabiliriz. En azından iki yıl kadar, az farkedilir hale getirebilmenin bir yolu var mı? Bu konuda bir fikri olan varmı
Inanılmaz tatlılar masallah kuzulara nazar degmesin olsaydi benimki de simdi senin kucuk oglun gibi olacaktı kıyamam nazar degmesin.Oyyy kıyamam yaa benim oğlum 3 yaşında ve aşırı kıllı muhtemelen ergenlikte biz de benzer sıkıntı yaşayacağızne yaparsanız birlikte yapın ki gizli saklı çözüm arayıp yanlış yöntem kullanmasın. Genetikte varsa erken çıkıyor filan diye anlatın. O yaş grubu malesef çok acımasız oluyor...
Inanılmaz tatlılar masallah kuzulara nazar degmesin olsaydi benimki de simdi senin kucuk oglun gibi olacaktı kıyamam nazar degmesin.
Fotograflarıni gorunce yazmak istedim.
Allah nazardan saklasın onları.
Benim oglumda 3 yasinda o da cok kıllı ilerde o da dert edecek sanırim bu durumu :)
1 kere agda cek veya tüy sarartici kremi aldirSelam hanımlar. Sorunlar bitmez ama şuan en güncel sorunumuz bu. Büyük oğlum 13 yaşının içinde. Son 5-6 aydır bıyıkları gittikçe koyulaştı. İki ay kadar önce kuaför, babasına sormadan makinaya vurmuş bıyıklarını. Görünce tepki gösterdim. Eşime de kızdım. Tartıştık bayağı. Yemin billah etmiş çıkmayacak diye. Ama ben inanmadım tabii. Olan oldu diyerek kapattık konuyu. İki hafta sonra bıyıklar tekrar çıktı doğal olarak. Hatta eskiye göre biraz daha belirgin çıktı.
Sorun şu ki oğlum bıyıkları kafaya takıyor. Kendisi sarışın. Ama bıyıklar koyu. Böyle olunca daha çok dikkat çekiyor. Arkadaşları dalga geçiyormuş bazen. Çevredeki düşüncesiz insanlardan "Bıyıkları çıkmış" lafını duyunca çok üzülüyor, farkediyorum.
Kesinlikle istemiyor bıyıkları. Ne yapabiliriz. En azından iki yıl kadar, az farkedilir hale getirebilmenin bir yolu var mı? Bu konuda bir fikri olan varmı
Kesilmesine niye kızdınız anlayamadım siz de eve bir makine alın sürekli makinayla kisaltsin .kız çocuğu olsa sakın sakın dokunmayın o bir süre sonra hafifliyor gibi birşeyler söylerdim ama erkek çocuğu artmaya devam edecek . Permatik kullanımı için çok erken ama kisatma makinalariyla sürekli kisaltsin. Çocuğu akran zorbaligina maruz bırakmayın.Selam hanımlar. Sorunlar bitmez ama şuan en güncel sorunumuz bu. Büyük oğlum 13 yaşının içinde. Son 5-6 aydır bıyıkları gittikçe koyulaştı. İki ay kadar önce kuaför, babasına sormadan makinaya vurmuş bıyıklarını. Görünce tepki gösterdim. Eşime de kızdım. Tartıştık bayağı. Yemin billah etmiş çıkmayacak diye. Ama ben inanmadım tabii. Olan oldu diyerek kapattık konuyu. İki hafta sonra bıyıklar tekrar çıktı doğal olarak. Hatta eskiye göre biraz daha belirgin çıktı.
Biz değilde o kafayı takıyor. E tabii bizde onun kafaya takmasına üzülüyoruz. Makinayla aldirabiliriz bundan sonraNe güzel oğlun köse değil ve ne güzel sağlıkla büyüyor asıl cıkmasaydı arkadaşlarının ergen kafasıyla bu daha çocuk tavırları onu üzerdi ayrıca madem rahatsız traş a gittikçe aldırsın evde olay gibi davranırsanız oda öyle davranır al karşına oğlum cıkmadaydı üzülürdün bir kaç aya şükrediceksin de..
Yok hayır karışmam. Lafı bile geçmez. İşi gereği düzenli traş olur zaten. Eşim jiletle traş oluyor. Oğlum için jilet henüz erken. Berber de makina ile almak daha mantıklı geldi. TeşekkürlerAslında aileden de kaynaklanıyor olabilir mesela eşinizin sakal bıyık bırakmasına karışırmısınız yada eşiniz kendisi sevmeyip bırakmıyor mu? Erkek çocuklar babayı taklit etmeyi sever..Bu yüzden çevrede eklenince fazla takabilir..
Bence sarartıcı filan kullanmayın..Erkek çocuğu doğasında olan bir şeyi manipüle etmeye gerek yok..Oğlunuz rahatsız oluyorsa babası alsın karşısına babalı oğullu tıraş olsunlar..Alıştıktan sonra kendi kendine de yapar..Durumunun normalliğinide kabullenir.
Ağda cildini tahriş edebilir. Sarışın ve cildi hassas.Ne diyeceğim, ağda yapsanız? Sonuçta bitmiyor onlar tekrar çıkar, hele bu yaşta çıktıysa demek ki hormonlarında bir sorun yok. Bir süre idare eder. Ne bileyim. Kıyamam.
Ağda kullanmayı düşünmem ama tüy sarartici kremi doktora sormayı düşünüyorum1 kere agda cek veya tüy sarartici kremi aldir
Cahillik işte. Makinanın da permatik gibi etki göstereceğini düşünmüştüm. Makinanin kılları kalınlaştırmadığını ve çoğaltmadığını yeni öğrendimKesilmesine niye kızdınız anlayamadım siz de eve bir makine alın sürekli makinayla kisaltsin .kız çocuğu olsa sakın sakın dokunmayın o bir süre sonra hafifliyor gibi birşeyler söylerdim ama erkek çocuğu artmaya devam edecek . Permatik kullanımı için çok erken ama kisatma makinalariyla sürekli kisaltsin. Çocuğu akran zorbaligina maruz bırakmayın.
Estağfurullah cahillik demeyelim anne evhamı demek daha doğru olur. Her anne evladının iyligini ister . Ergenlik sürecinde baba desteği daha önemlidir erkek çocukları için bu süreçte eşiniz destek olmalı bilgilendirmeli. Gerçi artık çocukların hepsi canavar gibi maşallah bizlerden daha bilgililer.Cahillik işte. Makinanın da permatik gibi etki göstereceğini düşünmüştüm. Makinanin kılları kalınlaştırmadığını ve çoğaltmadığını yeni öğrendim