How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bebek Beslenmesi 12-24 ay mönüsü

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

dandini28

bebek kuşum,buruşuğum
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2009
1.024
11
358
Kocaeli
emiyorsa,emzirmeye devam edin yoksa günde 2 su bardağı yaklaşık 500 ml süt içmelidir.1 yaşından itibaren günde yaklaşık iki bardak su içtiğinden emin olun.

sabah:

1 adet yumurta,tereyağı,bal,tuzsuz beyaz peynir,5-6 zeytin,1-2 dilim tahıllı ekmek ve bitki çayı

öğlen:

sebze ve et yemekleri,nohut,fasulye ve mercimek de eklenebilir yemeklere,yoğurt

akşam:

tahıllı makarna,bir parça et,doğranmış sebze ve meyve

2 yaşına kadar yasak yiyecekler:(eline vermeyin,çiğneyemezler)

sosisli sandviç,büyük et parçaları,bütün üzüm,sert gıdalar,yumuşak şekerler,mısır patlağı,çiğ sebzeler

Parents dergisinden alıntıdır.

Dandini çok teşekkürler.ınşallah kızım ile bu dönemde sorunsuz bir beslenme düzenimiz olur.

Kızım ile halen yeme sorunu yaşıyoruz.Anne sütü alıyor ama çok doyumluk da değil,tadımlık.Emerken sütün akışını hissediyorum,bazen bu akış çok az oluyor.Aylarca yumurta yediremedim.Düzenli yemeyi ne kadar uğraştıysam da başaramadım.Çoğunlukla dilinin ucuyla itiyor,kokusundan bile ağzına değdirmeden reddediyor.Zorladığım zamanlarda ise kusuyor.Zaten yemek zamanı eller karşı duruşa geçiyor,kafa sağa sola sallanıyor.
Elmayı,mandalinayı,ekmeği,çleçil peyniri ve domatesi bazen de yoğurdu kendi işaret ederek yemek istediğini belirtiyor.Öteki türlü ağzına alır almaz geri yolluyor.
Hazır biberon mamaları ,kavanoz mamaları da dahil reddediyor.Çok açken ya da bazen uykusunda biberonunu bitirmeden mamasını veya sütünü içiyor.
Zaten beslenmesinde sorun olmasa ve başından beri uykusunu iyi uyusa eminim şu ayında 9 kg.olmaz.
Boyumuz 76 cm. olmuş.Rabbime şükürler olsun ki bir kızım da var.Hayırlısıyla isteyenlere de nasip olsun(amin).

maydanoz canım aynı dertten muzdaribiz. benim oğlan halen daha ek gıdaya geçemedi. sürekli anne sütü alıyor, bi kaç gündür sütü de sek içiyor -tatlicadiarzu- öncesinde sütünün içine tahıl bazlı muhallebilerden koyuyordum, şimdi onu da istemiyor, ne muhallebi, ne kahvaltı hiç bişey yemiyor. nadiren yedikleri: azıcık yoğurt, sade şehriye çorbası, nadiren yayla çorbası, bir muzun 3/1 i. çorbaları da 2 çorba kaşığı kadar yiyor en fazla. kilosuna yarın baktırcam en son 12 kilo civarıydı... ooof kilosu normal olunca doktorlar da birşey demiyor, zorlamayın diyor sadece. biz zorlamıyoz, zorlanıyoz :sm_confused:

Back