normal süt cnm verdiğim benim kızım bardaktan içiyo biberon kullanmıyoruz
gece yaatrkende muhallebi falan vermiyorum zaten artık gece acıkmazlar sadece alışkanlık yaptığı için kalkarkarlar yoksa acıktıklarından değil yani benim kızım nerdeyse bir yaşına girdiğinden beri geceleri yatmadan ona bişey yapıp vermiyorum dediğim gibi bizle beraber meyve yada çerez yer fındık ceviz badem gibi
Sevgili Mersinli, resimdeki bebis senin kendi kızın mi? Çünkü eğer öyleyse şey diyeceğim, ne veriyosan, ne yiyosa aynen devam et :)) Zira yanaklar elma elma maşallah, insan görünce hemen yumulup defalarca öpmek istiyo, tatlı tontis.
canım benim oğlum da 15 aylık . günlük menüsü şu şekilde;
08:00 sabah süt+peynir+yumurta+cici bebe ekmeği ile bulamaç şeklinde kahvaltı,
12:00 sebze çorbası+cici bebe ekmeği+yoğurt
16:00 meyve saati mandalina suyu içine 1 adet muz+elma+kivi v.s.
18:30 benim yaptığım yemeklerden atıştırır.
08:00 çorba ya da muhallebi yer
oğlumun günlük menüsü genelde bu şekilde fakat , neredeyse tüm dişlerini çıkarmasına rağmen hala katı gıdaya geçemedik !! 1-2 lokma yiyor sonra boğazına takılıyor ve bir önceki öğünle birlikte hepsini çıkarıyorkatı gıdaları yiyemediği tüm sebzelerin çorbasını yapıyorum artık (kereviz+pırasa-ıspanak+karnıbahar v.s. ) balık çorbası bile yaptım geçen gün.
gece beslenmesini 7.aydan itibaren bıraktı. ayrıca su dışında hiç bir sıvı gıdayı içmiyor
canım ben 8 aylıkken pilav veriyordum yiyordu..önce 1 tek pilav tanesi vermiştim korktuğumdan..yiyince 3-4 tane verdim ...8.5 aylıkken mantı vermiştim onu da yedi...şimdi 13 aylık köfte tavuk sevmiyor ben de kıymayı yemeklere koyupm veriyorum..çok iştahlı değil ama idare eder işte..Katigidalara yani pilav makarna gibi seylere kac aylikken alistilar.
Bunlari ilk nasil kac kasik verdiniz ilk denemenizde kustularmi.
Benimki 8 aylik yemiyor oyle taneli
kızlar bana yardım edin.
cocugum 18. ayıonda sabahları kahvaltıda labne penırı yumurta(bazen yagda bazen haslama)yıyor salatalık yıyor domates sevmıyor.bunlarıda zorla atıştırıyorum.
meyvesını yıyor öğlende tarhana corbası yedırıyorum çok yemek secıyor
akşam 6-7 gıbıde corba yıyor sonra sut ıcyor 8 gıbı 9 dada yatıyor
ama ne balık yıyor ne tavuk ne et zorla bır ıkı lokma yedırebılırsem ne mutlu cok yemek seccıyor hemen agzından cıkarıyor
tarhana corbası oldumu butun tabagı yıyor makarna yıyor pılav bazen yıyor ekemk ver elıne yıyor ama ev yemeklerı falan yemıyor napıcam benm ya
kuçukken yıyodu 8-9 aylıkken en azından engınar yemegı kabak yemegı patates yemegı falan
balıkda yıyodu ama yemıyor artık nasıl yedrcem kızlar herseyı yeseler keske ya
canım ben 8 aylıkken pilav veriyordum yiyordu..önce 1 tek pilav tanesi vermiştim korktuğumdan..yiyince 3-4 tane verdim ...8.5 aylıkken mantı vermiştim onu da yedi...şimdi 13 aylık köfte tavuk sevmiyor ben de kıymayı yemeklere koyupm veriyorum..çok iştahlı değil ama idare eder işte..
bebeklerin dönem dönem huy değiştirdiklri oluyor..belki diş çıkarıyordur..
ne güzel çorba seviyormuş benşm oğlum sevmiyor çorbaları...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?